• YπερΠανσέληνος στον Κριό 17 Οκτωβρίου 2024

    YπερΠανσέληνος στον Κριό 17 Οκτωβρίου 2024

    ΥΠΕΡΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ✨🌕♈

    17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

    ‘’Wildfires’’

    Ένα φεγγάρι στον φλογερό και ορμητικό  Κριό έρχεται πάντα να  δυναμώσει την προσωπική μας φωνή και φωτιά, να ενισχύει το πάθος, την τόλμη, τον ενθουσιασμό, την αγωνιστικότητα,  την τάση να ακούμε περισσότερο τις παρορμήσεις μας  και να μπαίνουμε στην δράση ή την  μάχη, παίρνοντας  πρωτοβουλίες και ρίσκο συχνά  χωρίς  να σκεφτόμαστε  συνέπειες.

    Η Πανσέληνος  που πραγματοποιείται στην 24°.34’ Κριού στις 17 Οκτώβρη στις 14:26 ώρα Ελλάδας, δεν είναι ωστόσο μια οποιαδήποτε Πανσέληνος. Είναι η πιο λαμπερή Υπερπανσέληνος του χρόνου, που  μας κάνει να  βιώνουμε ακόμη  πιο έντονα την επιρροή της,  καθώς   κορυφώνει τις  ενέργειες της Ηλιακής Έκλειψης στον Ζυγό στις 2 Οκτώβρη αλλά και της Ηλιακής Έκλειψης  στον Κριό  που πραγματοποιήθηκε  πριν από  ένα εξάμηνο στις 8.4.2024.

    Γι αυτό  και η συγκεκριμένη Πανσέληνος που επηρεάζει άμεσα τα Παρορμητικά κυρίως του γ’ δεκαημέρου Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους  στις 20°-27°  είναι εξαιρετικά φορτισμένη κι έχει μια  παντοδύναμη και καταλυτική επιρροή, που παρατείνει το αφήγημα, την ένταση και το δράμα των εκλείψεων, φέρνοντας επείγουσες καταστάσεις κι εξελίξεις που δίνουν ισχυρή  ώθηση σε όσα χρειάζεται οριστικά να αλλάξουν, να τελειώσουν  και να απελευθερωθούν σε   περιοχή της ζωής,  για να προχωρήσουμε σε ένα νέο κεφάλαιο.

    Καθώς η Πανσέληνος φέρει την αστρολογική υπογραφή ενός Μεγάλου Κοσμικού Σταυρού στα Παρορμητικά, που σχηματίζει με τον  Άρη, τον Πλούτωνα, τον Χείρωνα και την Έριδα, μπορεί να αποδειχθεί ακόμη περισσότερο μεταμορφωτική και επεισοδιακή προδιαγράφοντας  κρίσεις, εκρηκτικές αντιδράσεις και καρμικά μαθήματα, που θα μας  πονέσουν, θα μας δοκιμάσουν  και θα μας κάνουν  να περάσουμε μέσα από την φωτιά, για  να  αναδυθούμε ωστόσο πολύ πιο δυνατοί και καλλίτεροι.

    Καθώς βρίσκεται σε σύνοδο με τον  Χείρωνα και την  Έριδα και την ίδια στιγμή σε  τετράγωνο με  Άρη και  Πλούτωνα, η Πανσέληνος ανασύρει παλιά μακροχρόνια  τραύματα προσωπικά και συλλογικά που δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε και  χρειάζεται άμεσα  να αντιμετωπίσουμε ακόμη κι αν είναι επώδυνα

    Κάτω από το φως  της Υπερπανσελήνου και την Χειρώνια επίδραση, είναι  πιθανό  να αναβιώσουν τραυματικές εμπειρίες, δύσκολα συναισθήματα και φαινόμενα περιθωριοποίησης, εξοστρακισμού και  αδικίας, ακόμη και η σκιώδης και  κακοποιητική πλευρά  της τραυματισμένης   αρσενικής αρχής, που θα μας αφυπνίσουν, θα μας κινητοποιήσουν και θα μας κάνουν  να αναζητήσουμε  βαθύτερη θεραπεία.

    Η ακριβείας  σύνοδος της Πανσελήνου  με την Έριδα, το αρχέτυπο που μάχεται για ίσες ευκαιρίες, προξενώντας ωστόσο χάος και πόλεμο, μπορεί να μας ευαισθητοποιήσει σε θέματα αδικίας, κακοποίησης και κατάχρησης της εξουσίας και της δύναμης, να μας φέρει  θυμό αλλά και την ανάγκη να κάνουμε την  προσωπική επανάσταση και  να  υπερασπιστούμε πιο δυναμικά την αλήθεια και το δίκαιο.

    Το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον κυβερνήτη της  Άρη στον Καρκίνο,  σε θέση αδυναμίας και στην σκιά του, καθώς ετοιμάζεται για  αναδρομή και η αντίθεσή ρου με τον Πλούτωνα που θα γίνει ακριβείας  στις 3.11,  πρόκειται να  ρίξει  κι άλλο λάδι στη φωτιά ξυπνώντας αντιπαλότητες, βία, πολεμικές καταστάσεις και συγκρούσεις, προσωπικές, κοινωνικές ή κι εμφύλιες.

     Με την ενέργεια να μας  κάνει φιλόνικους, αντιδραστικούς και παθητικοεπιθετικούς,  αυτή είναι η στιγμή για να αναμετρηθούμε με  σκοτεινές πτυχές του εαυτού, της ζωής, του κόσμου μας, να αποτινάξουμε ζυγούς και να απαγκιστρωθούμε από παλιά μοτίβα κυριαρχίας  που μας καταδυνάστευαν, επιχειρώντας την  κάθαρση.

    Ίσως γιατί  μετά τις τελευταίες  εκλείψεις έχουμε  έχουμε επανεφεύρει τον εαυτό και μπορούμε να παραμερίσουμε φόβους, εμπόδια και τα περιοριστικά μας  πιστεύω  που μπορεί είναι  προβολές άλλων και τώρα μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση.

    Αυτό  το φεγγάρι που ενεργοποιεί τον Άξονα  Κριού-Ζυγού όπου βρίσκονται ακόμη οι Σεληνιακοί Δεσμοί, έρχεται πάνω από όλα να φωτίσει θέματα σχέσεων,  που ενδεχομένως διαπραγματεύεσαι από την έκλειψη στις αρχές του μήνα και  σε καλεί να τιμήσεις την προσωπική σου δύναμη, ταυτότητα και ανεξαρτησία και να δεις ποια άτομα ή κ ρόλοι  αξίζουν την αφοσίωση και υποστήριξή σου. Να τολμήσεις όσα προηγουμένως ανέβαλλες ή φοβόσουν, έχοντας μεγαλύτερη διαύγεια κι αποφασιστικότητα για το τι πρέπει να μείνει και τί να φύγει από τις σχέσεις, τις δεσμεύσεις και τα σημαντικά συμβόλαια της ζωής σου.

    Έχοντας  συνειδητοποιήσει τί δεν σε ικανοποιεί, πού  χρειάζεσαι υγιή όρια   και  πιστεύοντας περισσότερο στην δύναμη και την αξία σου, αυτή είναι και η στιγμή που θα αρχίσεις να βλέπεις ή και να δρομολογείς   αλλαγές που μπορεί βέβαια  να πονούν όμως προετοιμάζουν το έδαφος για κάτι  καλλίτερο, ακόμη και αν τώρα δεν το αντιλαμβάνεσαι.

    Είναι  σημαντικό σε αυτήν την εύφλεκτη Πανσέληνο που μοιάζει με έκλειψη χωρίς να είναι, να παραμείνεις  γειωμένη/ος, προνοητική/ος, ψύχραιμη/ος  και να  μην βιαστείς  να πάρεις σημαντικές αποφάσεις ή να κάνεις ανακοινώσεις ακόμη και αν δέχεσαι πίεση.

    Είναι καλό να ελέγχεις  τις παρορμήσεις σου  και να προστατεύσεις την ενέργειά σου, αποφεύγοντας  παιχνίδια δύναμης, που το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουν για όλες τις πλευρές  απώλειες και ολέθριες συνέπειες.

    Αντίθετα  η ουδέτερη στάση, η ανεκτικότητα, η ειλικρίνεια  και η τιμιότητα μπορεί να αποδειχθούν περισσότερο αφοπλιστικές και αποτελεσματικές σε σχέση με μια επιθετική στάση και αντιπαράθεση. Ενώ  και η υγιής  εκτόνωση της ενέργειας μέσα από περισσότερη φυσική δραστηριότητα θα μπορούσε να βοηθήσει όπως και το να καταπιαστείς με κάτι που θα σε ενθουσιάσει και θα σου δώσει λόγους να  παλέψεις για έναν καλό σκοπό και κάτι δύσκολο.

    Το Sabian symbol για την μοίρα της Σελήνης 25 °Ζυγού ‘’Πληροφορίες στο σύμβολο ενός φθινοπωρινού φύλλου’’ υποδηλώνει την ικανότητα να αναγνωρίσουμε σε αυτό το στάδιο ότι κανένα τέλος  δεν είναι οριστικό αφού κάθε θάνατος και φθορά όπως συμβαίνει και στη φύση, έχει μέσα του την υπόσχεση της αναγέννησης και της νέας ζωής σαν αυτή που ονειρεύεσαι.

    Ενώ ο  αντίστοιχος συμβολισμός για την μοίρα του Ήλιου 25° Κριού  ‘’Διπλή υπόσχεση’’ φανερώνει την ικανότητα να ικανοποιείς επιθυμίες και να βρίσκεις εκπλήρωση σε δυο επίπεδα, εσωτερικά κι εξωτερικά.

    Με τα σύμβολα συνδυαστικά να υποδηλώνουν  πως αν διατηρήσουμε  την πίστη  και παραμείνουμε συντονισμένοι με το περιβάλλον  και  ανοιχτοί στις  πληροφορίες και τις πιθανότητες, μπορούμε να κάνουμε βήματα εξέλιξης και να επιτύχουμε  ακόμη και μέσα στις αντιξοότητες.

    Το εξάγωνο της Πανσελήνου και του Χείρωνα με τον ευεργέτη  Δία  και το τυχερό Τρίγωνο του Ήλιου μαζί του, δηλώνουν πως υπάρχει ελπίδα και μια μεγάλη δυνατότητα θεραπείας παρά τις προκλήσεις. Μια πλανητική ευθυγράμμιση  που λειτουργεί προστατευτικά, μας βοηθά να διατηρήσουμε την μεγάλη εικόνα, να  διαχειριστούμε  από μια ανώτερη οπτική και με αισιοδοξία τα προβλήματα και να βρούμε λύσεις και ανακούφιση σε εναλλακτικά μονοπάτια όπως αυτά που ακολουθούσε ο Χείρωνας, αναθεωρώντας ενδεχομένως τα πιστεύω και την φιλοσοφία μας. Μια  ενέργεια που παράλληλα μπορεί να μας κάνει  να βλέπουμε καλές  προθέσεις και να έχουμε ανοιχτούς τους δίαυλους επικοινωνίας, για  να παίρνουμε ιδέες και υποστήριξη.

    Επιπλέον οι δυο σχηματισμοί Χαρταετού στους οποίους συμμετέχει η Αφροδίτη, από την αναιρετική 29° Σκορπιού, με Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα καθώς  και το μεγάλο Τρίγωνο στο στοιχείo του Νερού που διατηρεί με Άρη και Ποσειδώνα, μπορεί να φέρουν  τον από Μηχανής θεό, την σωτηρία, την  καθοδήγηση και την  συναισθηματική στήριξη που χρειαζόμαστε μέσα στα δύσκολα.

    Και ναι η Αφροδίτη στον Σκορπιό μπορεί να είναι εξουθενωμένη εδώ στην τελευταία  εκπνοή του ζωδίου, αντιμετωπίζοντας ακόμη και θέματα πίστης και αφοσίωσης, ωστόσο οι όψεις της με τους εξωκρόνιους, μας θέλουν ανοιχτούς σε αλλαγές και δίνουν την ώθηση να κάνουμε  μετασχηματισμούς  σε επιλογές και σχέσεις που δεν ικανοποιούν και δεν τιμούν την μοναδικότητα μας,  να βγούμε από συμβάσεις και να προσεγγίσουμε περισσότερο τα όνειρα και τα ιδανικά μας.

    Επιπλέον το  υδάτινο  τρίγωνο που ο κυβερνήτης της Πανσελήνου Άρης διατηρεί  με τον Ποσειδώνα,  ξυπνά  τον  πολεμιστή του Φωτός μέσα μας και μας δίνει την ευκαιρία  να κάνουμε  ανακωχή με τους άλλους και τον εαυτό μας, να διατηρήσουμε την ενσυναίσθηση, να ακολουθήσουμε την ροή  και να διαφύγουμε από προβλήματα  μέσα από  την  φαντασία, την διαίσθηση, τον αλτρουισμό, δημιουργώντας  πνευματικές γέφυρες  και λαμβάνοντας  ανώτερη καθοδήγηση.

    Οι Πανσέληνοι είναι σπουδαίοι καταλύτες ειδικά αν βρισκόμαστε στο μεταίχμιο αξιοσημείωτων αλλαγών όπως τώρα, όπου οι εξωτερικοί πλανήτες στους επόμενους μήνες ετοιμάζονται να μεταβούν σε διαφορετικά ζώδια και να μετασχηματίσουν  αξίες, ιδανικά και την Συνείδησή μας.

     Mε τις ενέργειες της Πανσελήνου στον Κριό να επιβεβαιώνουν πως κάτι είναι έτοιμο να αλλάξει και να μεταμορφωθεί στο βιβλίο της ζωής σου, που μπορεί να είναι πέρα από τις προσδοκίες σου, αυτή είναι και η στιγμή για να προχωρήσεις κοιτάζοντας μόνο μπροστά, με ανοιχτή καρδιά, με  εμπιστοσύνη στην εσωτερική σου δύναμη και την πίστη   ότι  ακόμη και  μέσα στα δύσκολα   θα υπάρξει έλεος, συγχώρεση και λύτρωση!

    Καλή ευλογημένη Πανσέληνο σε όλους!✨🌕🕊☮

    Με αγάπη💓💓💓

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.