• Ενέργειες Εβδομάδας 7-13 Οκτώβριου 2024  Δίας Ανάδρομος

    Ενέργειες Εβδομάδας 7-13 Οκτώβριου 2024 Δίας Ανάδρομος

    ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 7-13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024 ✨🍁🍂

    ΔΙΑΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ

    Μπορεί να βρισκόμαστε  σε hangover ύστερα και  από την Ηλιακή έκλειψη  στον Ζυγό  και να προσπαθούμε να βρούμε ξανά τις ισορροπίες μας, ωστόσο η εβδομάδα που ξεκινά, φέρνει νέες ευκαιρίες  για την προσωπική και κοινωνική μας ζωή κι επιπλέον φιλοξενεί την  Στάση του Δία  και του Πλούτωνα που ετοιμάζονται αυτές τις ημέρες  να  αλλάξουν φορά και μας χαρίζουν έξτρα σοφία και δύναμη!

    ✨🍁Την Δευτέρα 7/10 μπορεί να μην υπάρχουν κύριες πλανητικές όψεις, ωστόσο βρισκόμαστε  κάτω από την δυσαρμονική επιρροή  τετραγώνου Ερμή – Άρη στις 17° Ζυγού-Καρκίνου από την  προηγούμενη ημέρα, που είναι ο λόγος για να σκεφτούμε αρκετά πριν μιλήσουμε ή αντιδράσουμε, καθώς η κριτική, τα λόγια και οι απαιτήσεις μας, μπορεί τώρα να πληγώνουν περισσότερο και να δημιουργούν εντάσεις. Ενώ η αντίθεση Ήλιου- Κρόνου  στις 14° Ζυγού-Ιχθύων που έχει επίσης προηγηθεί, μας φέρνει αμφιβολίες, μας δυσκολεύει να εκφράσουμε και να διεκδικήσουμε τα πραγματικά  θέλω μας και είναι αποτρεπτική για να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις.

    ✨🍁Την Τρίτη 8/10 οι κοσμικοί εραστές Αφροδίτη και  Άρης ενώνουν αρμονικά τις δυνάμεις τους, σχηματίζοντας τρίγωνο στις 18° Σκορπιού-Καρκίνου, που ευεργετεί κυρίως όσους ανήκουν στα μέσα του β’ δεκαημέρου των ζωδίων  του Νερού αλλά και της Γης. Η ευνοϊκή αυτή συνέργεια θηλυκής και αρσενικής έρχεται να προσδώσει βάθος, αρμονία και εξαιρετική συνεννόηση στις σχέσεις, καθιστώντας τις 7-9 Οκτωβρίου από τις πιο  γόνιμες, ερωτικές, δημιουργικές ημέρες της περιόδου,  που μας βοηθούν να εναρμονίσουμε τις ανάγκες και προσδοκίες μας με αυτές των άλλων, να συνεργαστούμε καλλίτερα και να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες μας.

    Την ίδια ημέρα η αντίθεση  του Ερμή με  τον Χείρωνα στις  21° Ζυγού-Κριού, θα μπορούσε να ανασύρει παλιές πληγές και ανεπίλυτα θέματα που συνδέονται με  την επικοινωνία, την μάθηση και την ικανότητα να περνάς  το μήνυμά σου και να βρίσκει αποδοχή. Όμως το τρίγωνο που πραγματοποιείται ανάμεσα στον Ερμή και τον Δία από τις 21° Διδύμων, θα σε κάνει να σκεφτείς  πιο αισιόδοξα και θα αποδείξει πόσα πολλά μπορεί να επιτύχεις και να θεραπεύσεις όταν αξιοποιείς την  τέχνη της συζήτησης και της διπλωματίας.

    Καθώς Ερμής-Δίας  ενισχύουν επιπλέον σημαντικά την διάθεση για γνώση,  πνευματική αναζήτηση  και  κοινωνική ζωή, αυτή είναι μια ιδανική στιγμή για να κάνεις  επιτυχημένες επαγγελματικές επαφές, διαπραγματεύσεις, παρουσιάσεις, να ωφεληθείς επενδύοντας σε απόκτηση γνώσης, εκπαίδευση, ταξίδια  και να επιλύσεις πιθανά νομικά θέματα, ιδίως αν ανήκεις  στο γ’ δεκαήμερο  των ζωδίων του Αέρα και της Φωτιάς.

    ✨🍁Την Τετάρτη 9/10 ο Δίας πραγματοποιεί Στάση στην  21° Διδύμων  για να ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του που θα διαρκέσει εως τις 4 Φλεβάρη και θα τον φέρει  στην 11° του ζωδίου.

    Η αναδρόμηση του ευεργέτη Δία στο ζώδιο των Διδύμων  μπορεί να θεωρηθεί  μια άγονη και στερητική περίοδος γι ανάπτυξη, επιτυχία κι  επέκταση, που θα δοκιμάσει την πίστη και τον ενθουσιασμό μας. Ωστόσο η αναδρόμηση του πλανήτη που  είναι συνυφασμένος με την αναζήτηση της  αλήθειας, την γνώση και την φιλοσοφία μας,  μας δίνει την  ευκαιρία να επανεξετάσουμε τις ιδέες που έχουμε για την προσωπική ανάπτυξη κι ευημερία, και να δούμε ενδεχομένως ότι η  αφθονία, ο πλούτος και η ευτυχία που ψάχναμε αλλού, έχουν τελικά την πηγή τους  μέσα μας.

     Ώρα επομένως για  να εξετάσεις τί είναι καλό, αληθινό  και πραγματικά ωφέλιμο για σένα. Τί  σου δίνει  χαρά και σε ανταμείβει ανεξάρτητα από τις εξωτερικές προσδοκίες. Και βέβαια κατά πόσο αξιοποιείς τα ταλέντα, τις ικανότητες και τα αποθέματά σου και αν  χρειάζεται  να προσθέσεις  καινούριες  γνώσεις, εμπειρίες, δεξιότητες κι ενδιαφέροντα στην φαρέτρα σου που θα διευρύνουν  τις προοπτικές σου.

    Γι αυτό  η πρόοδος και η επιτυχία  μπορεί τώρα να καθυστερούν στην πραγματικότητα όμως  προετοιμάζονται  κι επαναπροσδιορίζονται, καθώς έχεις τη δυνατότητα  να ξανασκεφτείς τις προοπτικές σου, να βάλεις νέες προτεραιότητες και  να δοκιμάσεις καινούριους δρόμους, δημιουργώντας μόνη/ος σου τις ευκαιρίες.

    Σε κοσμικό επίπεδο με τον Δία ανάδρομο στους Διδύμους είναι πιθανή η ανάγκη επαναξιολόγησης  και μεταρρύθμισης σε συστήματα και προγράμματα εκπαίδευσης, στα μέσα επικοινωνίας και πληροφόρησης και σε νόμους,  ενώ μπορεί να υπάρξουν  καθυστερήσεις σε σχέδια ανάπτυξης,  διεθνείς συνομιλίες και διαπραγματεύσεις, αναβολή αποφάσεων αλλά και  διαβουλεύσεις για παλιότερα θέματα που χρειάζονται μια νέα προσέγγιση.

    ✨🍁Την Πέμπτη 10/10 η Σελήνη σε φάση 1ου Τετάρτου 🌓στην 17°. 58′  Αιγόκερω ♑ σχηματίζει αντίθεση με τον Άρη στον Καρκίνο και μπορεί  μας κάνει εριστικούς, ευέξαπτους κι ανυπόμονους. Ωστόσο αυτό το φεγγάρι θα μας  δώσει το έναυσμα να δούμε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε μακροπρόθεσμα, να αναλάβουμε δράση και να οργανώσουμε από εδώ τα πρώτα βήματα.

    Την ίδια ημέρα  η Αφροδίτη από την 21° Σκορπιού στην κορυφή σχηματισμού YOD  και σε όψεις χιαστί με Δία και  Χείρωνα, στις 21° Διδύμων – Κριού αντίστοιχα, θα  δείξει πως η ανάγκη για συναισθηματικό βάθος, αφοσίωση και σταθερότητα στις σχέσεις  δεν συμβιβάζεται με  την επιθυμία για ελευθερία,  πειραματισμό, αναζήτηση αλλά και την ανάγκη για αυτοίαση και  προσωπική ενδυνάμωση.

    Παρά τα διλήμματα και τα  κενά που μπορεί να τονίσουν  οι ασυμβίβαστες αυτές ενέργειες στην αισθηματική ζωή  αλλά και  στις αξίες και τα οικονομικά σου, ιδιαίτερα αν ανήκεις στις μοίρες  επιρροής, η αντίθεση που σύντομα η Αφροδίτη θα σχηματίσει με τον Ουρανό μετατρέποντας τον σχηματισμό σε Boomerang, θα δώσει την λύση.

    Αυτή η όψη που θα γίνει ακριβείας στις 15/10 θα είναι το trigger για να απελευθερωθείς από τραύματα και παλιούς προγραμματισμούς, να τολμήσεις να είσαι  περισσότερο αυθεντική/ος  και κάνεις διαφορετικές επιλογές που θα σε καλύπτουν περισσότερο,  χωρίς να υποδύεσαι ρόλους, να καταπιέζεσαι και  να ξοδεύεσαι.

    Ακολουθεί ένα δύσκολο επικοινωνιακά τριήμερο  καθώς  ο Ερμής από τον  Ζυγό  λίγο πριν περάσει στον Σκορπιό, θα βρεθεί στην κορυφή  YOD σχηματίζοντας όψεις  χιαστί αρχικά με τον Ουρανό στις 27° Ταύρου την Παρασκευή 11/10 και εν συνεχεία με τον  Ποσειδώνα  στις 27° Ιχθύων το Σάββατο 12/10, ενώ  την Κυριακή 13/10 θα κάνει και το ακριβείας  τετράγωνο  με τον ορθόδρομο Πλούτωνα στην 29° Αιγόκερω.

    Η επιρροή του Yod που αφορά άμεσα όσους ανήκουν στις τελευταίες μοίρες των παραπάνω ζωδίων, μπορεί να είναι υπεύθυνη γι αναπάντεχες εξελίξεις, προκλητικές δηλώσεις  και σοκαριστικά νέα  που  θα προξενήσουν ένταση, σύγχυση και διλήμματα.  Ενώ η  αβεβαιότητα, οι εξαπατήσεις και  ψευδαισθήσεις μας, θα δυσκολέψουν την συνεννόηση και την νηφάλια διαχείριση των καταστάσεων.

    Παράλληλα το τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα  στις  αναιρετικές 29° Ζυγού-Αιγόκερω  θα είναι μια επιπλέον πρόκληση για το νοητικό και την επικοινωνία, φέρνοντας δυσάρεστα νέα που μπορεί δυστυχώς να αφορούν νέους, παιδιά και ζώα. Ενώ χρειάζεται σε κάθε περίπτωση να προσέχουμε τις σκέψεις και  τα λόγια μας, που   μπορεί τώρα  να έχουν έναν σκληρό, φανατικό  κι ανταγωνιστικό χαρακτήρα.

    Ωστόσο η όψη θα φωτίσει την ίδια στιγμή πολλά από τα τυφλά μας  σημεία και θα μας   δώσει την ευκαιρία  να πούμε αλήθειες, να κάνουμε μια βαθιά εξομολόγηση και να ανακαλύψουμε  μυστικά  και πληροφορίες που αγνοούσαμε ή αποφεύγαμε, και μπορούν να μας αλλάξουν ριζικά  τον τρόπο σκέψης.

    Εφόσον άμεσα επηρεάζεσαι ένας επαναδιορισμός επομένως εδώ θα είναι αναπόφευκτος και απαραίτητος, ενώ η συγχωρητικότητα, η ανεκτικότητα και το ανοιχτό πνεύμα  θα είναι τα κλειδιά για να βγεις από τις προκλήσεις  και να κάνεις θετικές μεταμορφώσεις.

    ✨🍁Το Σάββατο 12/10  ο Πλούτωνας που είναι ανάδρομος από τις 2 Μαΐου  πραγματοποιεί την τελευταία του Στάση στην αναιρετική 29° Αιγόκερω, επιστρέφοντας σε ορθόδρομη φορά.

     Μια πανίσχυρη  επιρροή που πρόκειται να δώσει μια μεταμορφωτική χροιά  στις ημέρες που ακολουθούν  εως τις 19 Νοέμβρη που ο πλανήτης θα  αποχωρήσει οριστικά από το ζώδιο και καθιστά ιδιαίτερα κρίσιμο το διάστημα για όσα θέλουμε να ολοκληρώσουμε σε αυτήν την περιοχή της ζωή μας.

    Αυτή θα  είναι και η ευκαιρία για όλα τα Παρορμητικά  ζώδια κυρίως των τελευταίων ημερών Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους, να  πάρουν την δύναμή τους πίσω, να κλείσουν ένα μεγάλο κεφάλαιο και να αλλάξουν ριζικά  συστήματα και βασικές δομές της ζωής τους που θέλουν από εδώ και στο εξής να λειτουργούν και να τους  υποστηρίζουν διαφορετικά.

    Ενώ για τα εγκόσμια σκληρές αλήθειες και κρίσιμες πληροφορίες θα ρίξουν φως στην διαφθορά και την κατάρρευση θεσμών, εξουσιών και συστημάτων προκειμένου να ευθυγραμμιστούμε με ένα νέο παράδειγμα.

    ✨🍁Την Κυριακή 13/10 o Ερμής εισέρχεται στον Σκορπιό όπου και θα παραμείνει εως τις 2 Νοέμβρη, διευκολύνοντας από εδώ την πρόσβασή μας στην εσωτερική γνώση και την διαίσθηση. Μια ενέργεια που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις μεταμορφωτικές διαδικασίες, να ερευνήσουμε βαθύτερα και να απαντήσουμε σε ερωτήματα, διαβάζοντας πέρα από τα λόγια και τα φαινόμενα.

    Το τετράγωνο Άρη-Χείρωνα στις 21° Καρκίνου-Κριού που  πραγματοποιείται την ίδια ημέρα μπορεί να φέρει παθητικοεπιθετική συμπεριφορά, συναισθηματικές εκρήξεις  και άσχημες αντιδράσεις, στα Παρορμητικά ζώδια στις μοίρες επιρροής, ιδίως αν έχει συσσωρευτεί θυμός από παλιά τραύματα και  καταπιεσμένα  συναισθήματα που εμποδίζουν την υγιή έκφραση της προσωπικής δύναμης. Όμως αυτή θα είναι και οι πρόκληση για να κινητοποιηθούμε, να βρούμε το θάρρος να υπερβούμε φόβους που μας κρατούσαν εγκλωβισμένους και δεν μας επέτρεπαν να προχωρήσουμε μπροστά.

    Σε όλα αυτά  το ευνοϊκό εξάγωνο του Δία με τον Χείρωνα που πραγματοποιείται 12/10 στις 21° Διδύμων-Κριού, που θα μας επηρεάζει Νοέμβριο και Δεκέμβριο και θα επαναληφθεί τον Μάιο, είναι η σανίδα σωτηρίας που θα μας υποστηρίξει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

    Αυτό το απόλυτα θεραπευτικό εξάγωνο που έρχεται σε  εκλειψιακή περίοδο και θα μας συνοδεύει στο κρίσιμο κι εύφλεκτο αυτό τρίμηνο, πρόκειται να δώσει βοήθεια, καθοδήγηση και την ελπίδα ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε δυσκολίες και να καλλιτερεύσουμε  τις συνθήκες μας. Εάν βέβαια είμαστε διατεθειμένοι να βγούμε από τους περιορισμούς μας και παλέψουμε για  την ανάπτυξη και θεραπεία μας,  πιστεύοντας περισσότερο στις δυνατότητες μας  αλλά και σε αυτό που είναι πιθανό να συμβεί.

    Αυτή η όψη που όπως όλα τα εξάγωνα θα σου αποδώσει μόνο εφόσον προσπαθήσεις, σου δίνει τώρα νέους φακούς για να δεις διαφορετικά τα τραύματα και τις δύσκολες εμπειρίες του παρελθόντος, και  την ευκαιρία να αλλάξεις  σκέψεις και  οπτική για όλα τα δύσκολα που σου έχουν συμβεί.

    Πόσο έτοιμη/ος είσαι να φύγεις από παλιές ιστορίες και πληγές,  από τα παλιά πιστεύω και τους προγραμματισμούς και να τολμήσεις  να ανοίξεις την πόρτα σε νέες ευκαιρίες κι επιλογές  βάζοντας την προσωπική σου ανάπτυξη και θεραπεία σου σε προτεραιότητα;

    Αυτή η διαδικασία χρειάζεται  να έχει στη βάση της συγχώρεση γι αυτά που σε  έχουν απογοητεύσει, ενσυναίσθηση και συμπόνια για τους άλλους και τον εαυτό σου και την πρόθεση για πρωτοβουλίες και ανταλλαγή γνώσης και ιδεών που θα σε υποστηρίξουν και θα σε εμπνεύσουν.

    Αυτή η ενέργεια δίνει την υπόσχεση μιας πνευματικής επανεκκίνησης και της καλλίτερης εκδοχής σου, και η ώρα για την αναζητήσεις,  είναι τώρα!

    Καλή ευλογημένη εβδομάδα σε όλους!✨🍁🕊☮🍂

    Με αγάπη💓💓💓

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.