• ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

    ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

     ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ ✨🎇♎

    2 Οκτωβρίου 2024

    ‘’The Power of Goodbye’’

    Είναι από εκείνες  τις στιγμές που ο Ήλιος δεν θα σβήσει εντελώς, αλλά θα ακτινοβολεί σαν ένα φωτεινό δαχτυλίδι φωτιάς, υπενθυμίζοντας πως υπάρχει τώρα  ένα μαγικό πέρασμα αλλαγής και μεταμόρφωσης  ανοιχτό, που χρειάζεται να διασχίσουμε με θάρρος κι εμπιστοσύνη.

    Μια Πύλη παντοδύναμη και μεταμορφωτική που θα μας αποκαλύψει αλήθειες και θα μας δείξει τους καρμικούς κύκλους που κλείνουν αλλά και αυτούς που ανοίγουν και μας υπόσχονται νέους τρόπους ύπαρξης κι ανάπτυξης.

    Η Νέα Σελήνη και ταυτόχρονα Δακτυλιοειδής Ηλιακή  Έκλειψη  που πραγματοποιείται στην 10°.03’ Ζυγού 🎇♎ στις 2 Οκτωβρίου  21.49 ώρα Ελλάδας και είναι η τελευταία  σε αυτόν τον κύκλο με τον Νότιο Δεσμό στο ζώδιο,  σε καλεί από το αρχέτυπο της συνεργασίας και της συντροφικότητας, να επανεκτιμήσεις τις σχέσεις σου, να αφήσεις  πίσω παλιά μοτίβα και  λάθη του παρελθόντος  και να βρεις έναν νέο τρόπο να συνυπάρχεις, να  συνδέεσαι, να μοιράζεσαι, να αγαπάς.

    Η συγκεκριμένη Έκλειψη  ανήκει στην Saros  8 South, μια οικογένεια εκλείψεων που θεωρείται ότι φέρνει απώλειες και δύσκολους  αποχωρισμούς που φέρνουν με θλίψη και πόνο, καθώς και φυσικούς τραυματισμούς και σωματική εξουθένωση. Ενώ το γεγονός ότι  είναι μια έκλειψη Νοτίου Δεσμού, την καθιστά εκτός από κρίσιμη και καρμική,  καθώς δημιουργείται εδώ η ανάγκη να αναμετρηθούμε με το παρελθόν και παλιές προσκολλήσεις, να αφήσουμε πίσω μας  δύσκολα μοτίβα και φορτία  καρμικά ή ψυχολογικά  και  να κλείσουμε κεφάλαια για να πάμε  ένα βήμα πιο κοντά στον Βόρειο Δεσμό, που είναι και ο προορισμός μας.

    Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε συχνά ένα καθρέφτη όπως αυτόν στον Ζυγό, που να μας δείχνει πού οι  ισορροπίες έχουν χαθεί, σε συνδυασμό με την τεράστια ώθηση που μας δίνει η έκλειψη.Γι αυτό και τώρα μπορούμε να κάνουμε ένα  μεγάλο ξεκαθάρισμα και να πάρουμε την απόφαση να επαναφέρουμε  τις χαμένες ισορροπίες και να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις,  αλλά και την σημαντικότερη σχέση στη ζωή μας, που είναι αυτή που έχουμε με τον εαυτό μας.

    Και καθώς η έκλειψη έρχεται μετά από το Καζίμι σύνοδο Ερμή- Ήλιου στο ζώδιο του Ζυγού κοντά στον Νότιο Δεσμό που πραγματοποιείται στις 30.9 είναι πολύ μεγάλη η  διαύγεια που έχουμε για ό,τι δεν υπηρετεί πλέον το ανώτερο καλό μας και αυτό μας διευκολύνει να καταφέρουμε να το τελειώσουμε.

    Γνωρίζοντας  καλλίτερα αυτή τη φορά  τα αιτήματα του εκλειψιακού  κύκλου που μας επηρεάζει εδώ και 1,5 χρόνο περίπου και ιδιαίτερα ύστερα από την   έκλειψη που συνέβη  πέρυσι στις 14 Οκτωβρίου ξανά στο Ζυγό, μπορούμε πλέον να επαναπροσδιορίσουμε   την αρμονία, την ισότητα,   την ειρήνη και την δικαιοσύνη  στις σχέσεις μας και στη ζωή μας  και να αφαιρέσουμε αυτό που χρειάζεται για να προχωρήσουμε.

     Έτσι τώρα οι δυσλειτουργικές σχέσεις μπορεί εκ νέου να  δοκιμάζονται, οι παλιές  συμμαχίες και οι συμφωνίες μπορεί να διαλύονται και οι  άνθρωποι να  χωρίζουν ή  να και να ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να εκπληρώσουν  το πεπρωμένο. Ωστόσο ύστερα από τις  βαθιές  αλλαγές και τις εξελίξεις   που θα έρθουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο και μέχρι την επόμενη  έκλειψη και Πανσέληνο στον Ζυγό  τον Μάρτιο του 2025,  το σίγουρο είναι πως θα έχεις άλλα μέτρα και σταθμά, θα έχεις κλείσει παλιούς λογαριασμούς  και θα μπορείς να κοιτάς μπροστά και να αναγνωρίσεις έναν νέο δρόμο που για σένα ανοίγει και τους νέους ανθρώπους που έρχονται να παίξουν νέο ρόλο στη ζωή σου.

    Γι αυτό αν ανήκεις ειδικότερα σε Κριό, Ζυγό, Καρκίνο και Αιγόκερω, με προσωπικούς πλανήτες και σημεία του ωροσκοπίου σου μεταξύ  6°-13° των ζωδίων που είναι και οι  άμεσοι αποδέκτες της ενέργειας, άδραξε τώρα την ευκαιρία  για  να διορθώσεις και να θεραπεύσεις αυτά που δεν έβλεπες ή δεν είχες προηγουμένως την δύναμη  να  κάνεις. Πάρε τη φωτιά που σου δίνει ο Βόρειος δεσμός στον Κριό που είναι και η μόνη στον χάρτη,  για να τολμήσεις ένα reset και ξανασυστηθείς από την αρχή στους σημαντικούς άλλους και στον εαυτό σου.

    Από ένα νέο επίπεδο Συνείδησης που σου λέει, ότι η τάση σου να δίνεις  πολλά  και να παίρνεις πίσω  λίγα βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες σου,  οι υποχωρήσεις,  η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητα για θέματα που χρειάζονταν την ενεργή συμμετοχή σου, η συνεξάρτηση και οι συμβιβασμοί που έκανες στις σχέσεις σου, προσωπικές,  κοινωνικές, επαγγελματικές,  δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο και μόνο πίσω σε φέρνουν.

    Το γεγονός ότι στην  Έκλειψη συμμετέχει ο   Ερμής και μαζί με τα Φώτα σε συγκλίνοντα δυσαρμονικά τετράγωνα  με τον Άρη στον Καρκίνο,  είναι μια συνθήκη που μπορεί να  βάλει σε δοκιμασία την επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τα παιδιά και τους νέους και να φέρει δύσκολα γεγονότα. Με την ενέργεια να  μας κάνει τώρα   περισσότερο εύθικτους, εριστικούς κι επιρρεπείς  σε εύκολα συμπεράσματα και σε λόγια που  πληγώνουν, χωρίς να μπορούμε   να αγνοήσουμε τις παρορμήσεις κι επιθυμίες μας  και  να κάνουμε  εύκολα συμβιβασμούς.

    Την ίδια στιγμή η δυσαρμονία της έκλειψης με  τον Ουρανό, δηλώνει  ότι δεν θα αποφευχθούν οι  συγκρούσεις εσωτερικές κι εξωτερικές, ούτε και οι απρόβλεπτες αλλαγές που θα διαταράξουν την αρμονία των σχέσεων  και την διπλωματία.

    Γι αυτό και η υπομονή, ο καλός αυτοέλεγχος και η εκτόνωση της ενέργειας και του θυμού σε φυσική δραστηριότητα και δημιουργικά έργα είναι τώρα απαραίτητη. Ενώ καλούμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και  να υπερασπιστούμε αυτό που χρειάζεται, προσέχοντας  τον τρόπο  και τα μέσα που μετακινούμαστε ή επικοινωνούμε για να αποφύγουμε τα πιθανά  ολισθήματα.

     Επιπλέον η σύνοδος της μαύρης Σελήνης  Λίλιθ με την έκλειψη, ένα από τα πιο σκοτεινά και παρεξηγημένα αρχέτυπα, μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια ακόμη πιο έντονα τις σκιές μας, τις κρυφές μας επιθυμίες και τα πάθη. Όλα εκείνα τα καταπιεσμένα συναισθήματα που περιμένουν να ελευθερωθούν, να βρουν ικανοποίηση και  δικαίωση.

    Μια συνθήκη που για το συλλογικό μπορεί να πυροδοτήσει κοινωνικές συζητήσεις και νομοθετικές εξελίξεις γύρω από θέματα  ισότητας και  κοινωνικής δικαιοσύνης, κάνοντας πιο ορατά τα προβλήματα αλλά και τα αιτήματα που αφορούν στην αναπαραγωγική και σεξουαλική ελευθερία και αυτοδιάθεση.

    Η Αφροδίτη που κυβερνά την έκλειψη και βρίσκεται στην θέση αδυναμίας της στον Σκορπιό, θα μας κάνει από τα Πλουτώνια βάθη να αναμετρηθούμε με τα πιο δύσκολα συναισθήματα, και να πάμε μακριά για να βρούμε αλήθειες και να  συναντηθούμε με την αγάπη, την ευτυχία και την πρόθεση της ψυχής μας. Ενώ το αρμονικό  Μεγάλο Τρίγωνο στο στοιχείο του Νερού που σχηματίζει με τον Άρη στον Καρκίνο και τον ανάδρομο τον Κρόνο  Ιχθείς,  μας δίνει επιπλέον την  σταθερότητα, την ωριμότητα  και την θέληση,  να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις και  να επιτύχουμε ακόμη και κάτι δύσκολο.

    Παράλληλα η ενέργεια μπορεί να φέρει reunions και την δυνατότητα να αποκαταστήσουμε σχέσεις, έχοντας νέα συνείδηση και κάνοντας νέες επιλογές  που θα τις κάνουν να δουλέψουν. Καθώς επίσης και περισσότερη σιγουριά γι αυτά που θέλουμε κι επιθυμούμε, όπως την δυνατότητα  να προσφέρουμε στους άλλους  συναισθηματική στήριξη και να αφήσουμε τα συναισθήματα να μας οδηγήσουν.

    Αυτή η πλανητική  συνέργεια που ευνοεί κυρίως το β’ δεκαήμερο των ζωδίων του Νερού και της Γης, κι  ενισχύσει  το πνεύμα της συνεργασίας, την συντροφικότητα, την συναισθηματική ασφάλεια, την  δημιουργική και αναπαραγωγική δύναμη και  την διαίσθηση, είναι η  ευκαιρία  για να έρθουμε πιο  κοντά σε  ανθρώπους που μας τιμούν, μας στηρίζουν,  μας ευθυγραμμίζουν με το πνευματικό μας μονοπάτι (Κρόνος στους Ιχθείς) και μας επιτρέπουν να δεσμευτούμε και  να επενδύσουμε μακροπρόθεσμα.

    Ενώ δηλώνει και καρμικές δεσμεύσεις και σχέσεις από το  παρελθόν που τώρα επιστρέφουν, που ακόμη κι αν χρειαστούν χρόνο για να εξελιχθούν, θα έχουν γερές βάσεις και μακροχρόνια προοπτική.

    Σε εγκόσμιο επίπεδο η Ηλιακή Έκλειψη μπορεί να δρομολογήσει διεθνείς εξελίξεις που αφορούν σε συμφωνίες, σχέσεις και συνεργασίες κρατών καθώς και  πολεμικά επεισόδια, που θα κάνουν επιτακτική την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και διπλωματικές κινήσεις, με σκοπό την διατήρηση της κοινωνικής ηρεμίας και της ειρήνης. Ενώ οι αλλαγές σε νόμους που θεωρούνται άδικοι και καταπιεστικοί είναι πολύ πιθανές, όπως επίσης και η πτώση σημαντικών προσώπων και ηγετών που μπορεί να διαταράξουν τις πολιτικές ισορροπίες.

    Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό που έρχεται αμέσως μετά την Φθινοπωρινή Ισημερία είναι το φεγγάρι που συνήθως   βάζουμε στόχους και σε κίνηση όσα θέλουμε μέσα στο τρίμηνο κι εως το Χειμερινό Ηλιοστάσιο να υλοποιήσουμε, και βέβαια  τον σπόρο για την ανάπτυξη και αναγέννηση των σχέσεων και  συνεργασιών.

    Δεδομένου ότι  αυτή την φορά συμπίπτει με την  Έκλειψη ίσως να μην μας βρίσκει απόλυτα έτοιμους κι εστιασμένους στις προθέσεις και μπορεί να μην εγγυάται ένα προβλεπόμενο αποτέλεσμα.

    Το σίγουρο όμως είναι πως θα μας βάλει στην διαδικασία να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε από την ζυγαριά της ζωής  αυτό που χρειάζεται και να κάνουμε  καλλίτερες επιλογές  για να να πάμε στο επόμενο κεφάλαιο  και να ανθίσουμε.

    Σε αυτή την έκλειψη που σου αποκαλύπτει αυτό  που είναι απαραίτητο να αλλάξει για να οδηγηθείς εκεί αλλά και με αυτούς που χρειάζεται να είσαι για την εξέλιξη της ψυχής σου και την εκπλήρωση του πεπρωμένου σου, το καλλίτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ακούσεις την καρδιά σου, να δείξεις μακροθυμία για τις πόρτες που κλείνουν αλλά κι εμπιστοσύνη για τις νέες που θα ανοίξουν, ακόμη και αν τώρα δεν τις βλέπεις.

    Αυτή η παντοδύναμη ενεργειακή Πύλη είναι εδώ για να σου δώσει την ώθηση   να αφήσεις πίσω την παλιά σου νοοτροπία, ζωή κι εκδοχή, να  ξεκινήσεις  να ξαναζείς και να αγαπήσεις τους άλλους και τον εαυτό σου από την αρχή, κάνοντας νέες  διαφορετικές επιλογές που  θα τιμούν περισσότερο  την αυθεντική σου φύση  και την αλήθεια σου.

    Καλή ευλογημένη Νέα Σελήνη κι Έκλειψη σε όλους!✨🎇🕊☮

    Με αγάπη💓💓💓

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.