• Ενέργειες Εβδομάδας 23-29 Σεπτεμβρίου 2024 Φθινοπωρινή Ισημερία

    Ενέργειες Εβδομάδας 23-29 Σεπτεμβρίου 2024 Φθινοπωρινή Ισημερία

    ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ  23-29 Σεπτεμβρίου 2024

    ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ✨🍁🍂

    Βρισκόμαστε  στην ενέργεια του κρίσιμου  μεσοδιάστηματος δυο  εκλείψεων, της  Σεληνιακής στους Ιχθείς  (18 Σεπτεμβρίου) και της  Ηλιακής που ακολουθεί στον Ζυγό  (2 Οκτωβρίου)  κι ενώ επεξεργαζόμαστε αυτά που μας φέρνουν και μας μαθαίνουν, χωρίς ίσως ακόμη να μπορούμε να ενώσουμε τις τελείες για να έχουμε την πλήρη εικόνα, από αυτή την εβδομάδα και μετά την  Φθινοπωρινή Ισημερία διανύουμε  επίσημα μια  νέα εποχή, που μας ενθαρρύνει να εστιάσουμε  στις σχέσεις  μας, να είμαστε περισσότερο εσωτερικά παρόντες και να επαναφέρουμε τις ισορροπίες.

    ✨🍁Ο  Ήλιος στις 22/9 εισέρχεται στον Ζυγό 🎇♎ το αρχέτυπο  της συντροφικότητας, της αρμονίας, της ισορροπίας και στις 26/9 κάνει και ο Ερμής την είσοδό του στο ζώδιο, συνθήκη  που μας παρακινεί   να μοιραστούμε, να συνεργαστούμε και  να ακούσουμε τους σημαντικούς άλλους περισσότερο, να τους  να αφιερώσουμε  χρόνο και να δούμε  στον καθρέφτη τους κι εμάς  λίγο καλλίτερα, για να  θεραπεύσουμε αυτό που χρειάζεται.

    Την ίδια ημέρα  η Αφροδίτη που κυβερνά την  Φθινοπωρινή Ισημερία, σχηματίζει  ακριβείας τετράγωνο με τον Πλούτωνα στις αναιρετικές 29° Ζυγού- Αιγόκερω. Μια όψη  που δίνει  αστρολογικά ένα μεταμορφωτικό χαρακτήρα  σε όλο το επόμενο τρίμηνο, προδιαγράφοντας μεγάλους μετασχηματισμούς για τις συντροφικές και  κοινωνικές σχέσεις, τις συμμαχίες, τις συνεργασίες, τα οικονομικά, τις αξίες, την δημιουργικότητα.

    Και είναι αυτή η ευθυγράμμιση που θα μας βάλει στη διαδικασία να αναθεωρήσουμε τις επιθυμίες κι επιλογές μας μέσα στο επόμενο διάστημα, να αναμετρηθούμε με δύσκολα συναισθήματα, με  πάθη, τον φόβο της απώλειας, θέματα κυριαρχίας, ελέγχου ή και προδοσίας  μέσα σε σχέσεις και  να επανεξετάσουμε την κάλυψη των συναισθηματικών αναγκών.  Προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε και να αποκαταστήσουμε τις ισορροπίες  ακόμη και αν χρειαστεί να δοθεί ένα τέλος  σε σχέσεις που δεν μας κάνουν καλό κι έχουν φτάσει σε ένα οριακό  σημείο.

    Σε  κοινωνικό  επίπεδο η δυσαρμονία Αφροδίτης- Πλούτωνα μπορεί να αναδείξει  την διαφθορά της εξουσίας, την  καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την βία κατά της θηλυκής αρχής. Ενώ είναι πιθανό να φέρει και την διάλυση συμμαχιών όπως και  οικονομικές καταρρεύσεις και πτωχεύσεις που είναι και το αποκορύφωμα μακροχρόνιων διαδικασιών, με απώτερο σκοπό τις μεταρρυθμίσεις, την  δικαιότερη κατανομή πόρων κι εξουσίας και την αποκατάσταση της   κοινωνικής δικαιοσύνης.

    ✨🍁Την Δευτέρα 23/9  το ενάμισι τετράγωνο  ανάμεσα στην Αφροδίτη με τον ανάδρομο Κρόνο στις 29° Ζυγού-Ιχθύων  προϊδεάζει για δοκιμασίες  στην αισθηματική ζωή και τα οικονομικά και φέρνει δυσκολίες στην έκφραση των συναισθημάτων, εντάσεις και ανασφάλειες σε όσους άμεσα επηρεάζονται. Όμως την ίδια στιγμή  η ενέργεια μας αναγκάζει να  αποδεχθούμε τους περιορισμούς μας, να αναλάβουμε  ευθύνη που μας αναλογεί και να κατανοήσουμε  την αξία της αυτοεκτίμησης, που μπορεί να είναι και το κλειδί για να υπερβούμε τις δυσκολίες, να ωριμάσουμε και να δουλέψουμε περισσότερο για όσα επιθυμούμε και αξίζουμε.

    Λίγο αργότερα η Αφροδίτη  ξεκινά το μεταμορφωτικό της ταξίδι  στο ζώδιο της αδυναμίας τον Σκορπιό ♏που θα διαρκέσει εως  τις 17 Οκτωβρίου. Μια θέση που θα μας κάνει πιο ευάλωτους συναισθηματικά και θα μας ωθήσει να καταδυθούμε στα βάθη της ψυχής μας, να αγκαλιάσουμε τις σκιές και τις αδυναμίες μας και να διαχειριστούμε συναισθηματικές πληγές ή και καρμικά θέματα  που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν, κυρίως γιατί η Αφροδίτη είναι  κυβερνήτης και της επικείμενη Ηλιακής Έκλειψης στον Ζυγό.

    Ένας ενισχυμένος ρόλος επομένως για τον πλανήτη της αγάπης, που από τα  Πλουτώνια σκορπιονικά νέρα,  έρχεται να ενισχύσει μέσα στο επόμενο διάστημα όχι μόνο  το πάθος, αλλά  κυρίως  την ανάγκη μας  για  μεγαλύτερη συναισθηματική εκπλήρωση, ειλικρινείς, βαθιές και  ουσιαστικές σχέσεις, που δεν θα είναι απλά μια πηγή ευχαρίστησης και ικανοποίησης αλλά το μέσο για μεταμόρφωση και προσωπική  εξέλιξη.

    ✨🍁Την Τρίτη 24/9 η Σελήνη σε Φάση Τελευταίου Τετάρτου 🌗 στην 2° Καρκίνου ♋μας προετοιμάζει  για το κλείσιμο του Σεληνιακού  κύκλου από το αρχέτυπο που αντιπροσωπεύει τα συναισθήματα, τις εσωτερικές ασφάλειες, την οικογένεια, τις ρίζες μας  και τις βαθύτερες ανάγκες μας.

    Αυτή είναι μια στιγμή για να εξετάσεις τι λειτουργεί σε συναισθηματικό επίπεδο και τί όχι, να δεις τα συναισθηματικά σου όρια και να απελευθερώσεις τοξικές σχέσεις, συναισθηματικές προσκολλήσεις και ό,τι πλέον δεν σε υπηρετεί, σε κρατά πίσω και σε απομακρύνει από τους στόχους σου.

    Ενώ το τρίγωνο της  Σελήνης με την Αφροδίτη  φέρνει αυτές τις ημέρες αυξημένη ευαισθησία και προστατευτικότητα  απέναντι σε όσα αγαπάμε, όμορφες και ρομαντικές συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα, βαθύτερες συνδέσεις που συνδυάζουν το πάθος και την τρυφερότητα  και επιπλέον την ευκαιρία να αναθερμάνουμε παλαιότερες σχέσεις και να ενισχύσουμε  οικογενειακούς δεσμούς.

    Την ίδια ημέρα ο Ερμής  παίρνει την θέση που είχε ο Ήλιος την προηγούμενη εβδομάδα στον σχηματισμό Χαρταετού μαζί με Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα. Μια εξαιρετική αστρολογική ευθυγράμμιση που πρωταγωνιστεί στον χάρτη της Φθινοπωρινής Ισημερίας, μας βοηθά στο επόμενο διάστημα  να κάνουμε άλματα και θαύματα σε επίπεδο μάθησης, διδασκαλίας, επικοινωνίας, διαπραγματεύσεων, εμπορικών συναλλαγών, πνευματικής ανάπτυξης και τεχνογνωσίας. Μια  επιρροή που μας προσφέρει εξαιρετική διαύγεια, αλλαγή οπτικής και μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης ιδίως αν έχουμε προσωπικούς αστρολογικούς δείκτες στις τελευταίες μοίρες των ζωδίων της γης και του νερού.

    Χάρη στο  τρίγωνο που  σχηματίζει ο Ερμής αρχικά  με τον Ουρανό στις 27° Παρθένου-Ταύρου ελευθερώνεσαι και αρχίζεις να βλέπεις περισσότερες πιθανότητες. Μπορείς να περιμένεις  νέα και απροσδόκητες συναντήσεις που θα  σε συναρπάσουν  και  θα σε εκπλήξουν. Ενώ παράλληλα   εμπνεύσεις, διόραση, φαεινές και καινοτόμες  ιδέες, μπορεί να αλλάξουν τις αποφάσεις και τα πλάνα σου και σε υποστηρίζουν  να κάνεις βελτιώσεις και να αναβαθμίσεις την καθημερινότητα, την υγεία, την εργασία σου.

    ✨🍁Την Τετάρτη 25/9  η αντίθεση του Ερμή με τον Ποσειδώνα στις 28° Παρθένου-Ιχθύων είναι ο λόγος που μπορεί να διακρίνεις καλλίτερα  τα  μηνύματα που δεν είναι ξεκάθαρα, όπως επίσης τα ψέματα και τις  ψευδαισθήσεις σου. Σε συλλογικό επίπεδο, αυτή η όψη μπορεί να συνοδεύεται από τη διάδοση παραπλανητικών πληροφοριών και ψευδών ειδήσεων που σκοπεύουν να αποπροσανατολίσουν, όμως  οι αποκαλύψεις που παράλληλα θα γίνουν και ίσως αφορούν σε σκάνδαλα, απάτες και μυστικά,  θα μας ανοίξουν τα μάτια.

    Και μπορεί η επιρροή να μην είναι κατάλληλη για να κάνουμε συμφωνίες ή να πάρουμε  σημαντικές αποφάσεις,  ωστόσο υποστηρίζει ιδιαίτερα την καλλιτεχνική και πνευματική αναζήτηση και μας  επιτρέπει να προσεγγίσουμε όσα έρχονται με την ενισχυμένη διαίσθηση και φαντασία μας, που μπορούν να δώσουν  ευφάνταστες λύσεις και να μας οδηγήσουν σε δημιουργικά μονοπάτια.

    Την ίδια ημέρα το μισό τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Ουρανό στις 12° Καρκίνου-27° Ταύρου είναι η όψη που μπορεί να προκαλέσει άγχος και νευρικότητα, ωστόσο έχει σκοπό να μας κάνει να επανεφεύρουμε  τον  τρόπο που αντιδρούμε στα απρόβλεπτα και τα νέα δεδομένα.

    Κάτω από την επιρροή μπορεί να νιώθεις ότι θέλεις να διατηρήσεις τις συναισθηματικές σταθερές και  ασφάλειες  και ταυτόχρονα να θέλεις να σπάσεις τα δεσμά της ρουτίνας κάνοντας κάτι ασυνήθιστο. Ενώ μπορεί να προκύπτουν ξαφνικές διαφωνίες και συγκρούσεις σε σχέσεις, ειδικά αν αισθάνεσαι  ότι περιορίζεσαι συναισθηματικά και αντιδράς στους περιορισμούς με τρόπους που δεν είχες φανταστεί.

    Σε κάθε περίπτωση οι εντάσεις αυτές σου δείχνουν που χρειάζεσαι περισσότερη ελευθερία και χώρο και το καλλίτερο που μπορείς να κάνεις είναι να  εστιάσεις  σε δράσεις που θα σε απελευθερώσουν από παλιά μοτίβα και παράλληλα θα σέβονται  την ανάγκη σου για ασφάλεια.

    ✨🍁Την Πέμπτη  26/9 πραγματοποιείται το 2ο μισό τετράγωνο Κρόνου-Πλούτωνα στις 14° Ιχθύων-29° Αιγόκερω, μετά από εκείνο της  6ης Μαΐου όταν ο Πλούτωνας ήταν   ανάδρομος στον Υδροχόο, ενώ το 3ο  και τελευταίο θα σχηματιστεί ξανά στις 27 Γενάρη  με τον  Πλούτωνα πλέον ορθόδρομο  στο ζώδιο.

    Καθώς και οι δύο πλανήτες είναι αυτή τη φορά ανάδρομοι και ο Πλούτωνας διανύει για τελευταία φορά την αναιρετική 29° Αιγόκερω, κορυφώνονται εντάσεις και διαδικασίες μετασχηματισμού, οι οποίες τώρα απαιτούν εσωτερικές αλλαγές.

     Στο σημείο του χάρτη σου που έχεις την 14° των Ιχθύων, κάτι χρειάζεται τώρα να αποδομηθεί και να μετασχηματιστεί, που μπορεί να αφορά ένα   όνειρο που έχεις ξεπεράσει ή έναν στόχο που εμποδίζεται από εξωτερικές δυνάμεις ή προσωπικές ανασφάλειες. Έτσι  καλείσαι να  αφήσεις πίσω παλιές επιλογές, μορφές εξουσίας και ελέγχου και να χρησιμοποιήσεις  τη δύναμη του Πλούτωνα για να μπορέσεις να αναγεννηθείς και να οικοδομήσεις στην περιοχή αυτή της ζωής σου κάτι καινούριο.

    Για τα εγκόσμια η επιρροή προδιαγράφει κρίσιμες δοκιμασίες για εξουσίες, ολιγαρχίες και συστήματα, συγκρούσεις ανάμεσα σε παραδοσιακές και νέες πνευματικές ή κοινωνικές δομές, με απώτερο σκοπό να γεννηθεί ένα νέο παράδειγμα, νέα διαδραστικά  μοντέλα διακυβέρνησης και νέα κοινωνικά κινήματα  που θα είναι απαραίτητα για όσο ο  Πλούτωνας θα διανύει το ζώδιο του  Υδροχόου.

    Την ίδια ημέρα  ο Ερμής μέσα από το τρίγωνο με τον Πλούτωνα στις αναιρετικές  29° Παρθένου-Αιγόκερω που ευνοεί τις τελευταίες μοίρες των ζωδίων της γης και του νερού, θα δώσει μεγάλη ικανότητα συγκέντρωσης, διανοητική διαύγεια, βαθιά μετασχηματιστική σκέψη και την πληροφορία που χρειαζόμαστε για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα και να κάνουμε ριζικές  αλλαγές.

    Εφόσον επηρεάζεσαι μπορείς να αξιοποιήσεις την όψη για  να ερευνήσεις σε βάθος ψυχολογικά, πνευματικά ή άλλα θέματα, να ανακαλύψεις αλήθειες και  κίνητρα που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια και να κάνεις βελτιώσεις στην καριέρα, την καθημερινότητα και την προσωπική ζωή, αξιοποιώντας γνώσεις και δεξιότητες. Επιπλέον οι διαπραγματευτικές ικανότητες, οι συζητήσεις σε βάθος και η δύναμη του λόγου και της επικοινωνίας που  είναι τώρα μεγάλη σε υποστηρίζουν να κάνεις εποικοδομητικές αλλαγές στις σχέσεις και συνεργασίες σου και να επιτύχεις  σημαντικούς  στόχους.

    Σε κοσμικό επίπεδο η επιρροή μπορεί να φέρει αποκαλύψεις και διαφάνεια σε δομές, συστήματα, εξουσίες και σημαντικές  πληροφορίες και στρατηγικές αποφάσεις που μπορεί να αλλάξουν την πορεία κρατών, οργανισμών, θεσμών. Νέες εργασιακές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, οικονομικά συστήματα είναι επιπλέον πιθανές και θα μπορούσαν να δώσουν πρακτικές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  συγκεκριμένοι τομείς.

    Ο Ερμής την ίδια ημέρα μετακινείται στο ζώδιο του Ζυγού όπου και θα παραμείνει εως τις 13 Οκτωβρίου για να  δώσει νέα ώθηση και ιδέες  κυρίως στα ζώδια του αέρα και της φωτιάς.

    Από ένα αρχέτυπο ισορροπίας και συντροφικότητας ο Ερμής πρόκειται  να προάγει μέσα στο επόμενο διάστημα την  επικοινωνία που έχει ευγένεια και  διπλωματικότητα, τις αρμονικές κοινωνικές σχέσεις και την συνεργασία και θα μας κάνει περισσότερο ευέλικτους  διαλλακτικούς και  ικανούς να βλέπουμε τις δυο πλευρές μιας κατάστασης και να βρίσκουμε  κοινό έδαφος στις συζητήσεις.

    H παρουσία του Ερμή στην χώρα της Αφροδίτης αναμένεται επιπλέον να αυξήσει το ενδιαφέρον για την αισθητική, την μόδα, την τέχνη και την κοινωνική δικαιοσύνη και θα δώσει ευκαιρίες  για φιλικούς διακανονισμούς και επικερδείς συμμαχίες.

    Αρκεί μέσα σε όλα να καταπολεμήσουμε την αναποφασιστικότητα που είναι επίσης ένα από τα σύνδρομα της θέσης  και να αποδεχθούμε ότι δεν υπάρχουν τέλειες λύσεις ούτε και αποφάσεις που μπορούν πάντα να τους ικανοποιούν όλους.

    Από αυτή την εβδομάδα καθώς  εισερχόμαστε  μετά την Φθινοπωρινή Ισημερία στην πιο σκοτεινή περίοδο του χρόνου, την εποχή που η Περσεφόνη καταδύεται στο βασίλειο του Πλούτωνα, αυτό που περισσότερο μας χρειάζεται είναι να εκφράσουμε  ευγνωμοσύνη για το  έτος που ολοκληρώνεται  και τα όσα μέχρι τώρα έχουμε μάθει κι επιτύχει και να στραφούμε μέσα μας για να συνδεθούμε με την εσωτερική μας σοφία και δύναμη.

     Και όπως γίνεται και στην φύση αυτή είναι η  ώρα να αναγνωρίσουμε ότι οι καρποί που  έχουν κάνει τον κύκλο τους χρειάζεται τώρα να πέσουν και να κοιμηθούν, για να βγουν στη συνέχεια  νέες  ρίζες, που θα  μεγαλώσουν, θα ανθίσουν και θα μας  φέρουν την άνοιξη νέους καρπούς.

    Παρά τις δυσκολίες της Αφροδίτης που κυβερνά την Φθινοπωρινή Ισημερία, λόγω των επιρροών που δέχεται από τον Πλούτωνα και τον Κρόνο, ο ανάδρομος Ποσειδώνας απέναντι από τον Ήλιο, μας δίνει την ευκαιρία να βρούμε μια μαγική διέξοδο.

    Ο Ποσειδώνας μας εμπνέει και μας ενθαρρύνει  να ονειρευτούμε και να πιστέψουμε σε όσα  ακόμη δεν βλέπουμε. Μας κάνει να θυμηθούμε πόσο ιεροί είμαστε πάρα τα λάθη και τις αδυναμίες μας, και  πόσα ακόμη μπορούμε να πετύχουμε, χάρη στη μαγεία που κρύβεται μέσα μας!

    Καλή ευλογημένη εβδομάδα

    και καλό ευλογημένο  Φθινόπωρο σε όλους!✨🍁☮🕊🍂

    Με αγάπη💓💓💓

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.