• Υπεραπανσέληνος Σεληνιακή Έκλειψη στους Ιχθείς 18 Σεπτεμβρίου 2024

    Υπεραπανσέληνος Σεληνιακή Έκλειψη στους Ιχθείς 18 Σεπτεμβρίου 2024

     ΥΠΕΡΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ ✨🌕♓

    18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

    ‘’In the sound… of silence’’

    Κάτω από την επιρροή τους μπορεί να είμαστε εξαντλημένοι και χωρίς ενέργεια, να  νιώθουμε  ότι πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά χωρίς πυξίδα, όμως έρχονται για  να επιταχύνουν τις εξελίξεις στη ζωή μας και να μας σπρώξουν σε νέες ατραπούς που πιθανόν θέλαμε αλλά δεν τολμούσαμε ή δεν μπορούσαμε προηγουμένως να πάμε.

    Αυτή είναι η δύναμη των εκλείψεων και η πρώτη Σεληνιακή έκλειψη που εγκαινιάζει το νέο κύκλο εκλείψεων στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου που θα μας απασχολούν εως τον Φεβρουάριο του 2027, είναι από αυτές που θα μας κάνουν να δούμε όσα πριν δεν βλέπαμε, να  βιώσουμε προκλήσεις και αποκαλύψεις στον οίκο του ωροσκοπίου που γίνονται κι ένα τέλος που θα μας επιτρέψει  να κάνουμε μια  νέα αρχή.

    Η Μερική Σεληνιακή Έκλειψη που πραγματοποιείται στις 18 Σεπτέμβρη στις 5:34πμ ώρα Ελλάδας στις 25°.40’ Ιχθύων και  θα μας επηρεάζει για τους επόμενους τουλάχιστον έξι μήνες, με άμεσο αντίκτυπο σε όσους έχουν αστρολογικούς δείκτες στα Μεταβλητά Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους, Ιχθείς κοντά στην συγκεκριμένη μοίρα,   είναι αυτή που μαζί με την επόμενη προαναγγέλλει γεγονότα και εξελίξεις που θα συμβούν στον νέο κύκλο Εκλείψεων. Ιδίως όταν  από την άνοιξη του 2025  οι Σεληνιακοί δεσμοί θα   έχουν μετακινηθεί επίσης στον άξονα και μάλιστα τον Μάιο θα την ενεργοποιήσουν, καθώς αυτή την στιγμή βρίσκονται ακόμη σε Κριό-Ζυγό κι έτσι  δουλεύουν ακόμη για να κλείσουν  προηγούμενους κύκλους.

    Το γεγονός ότι το φεγγάρι αυτή την φορά είναι και  Υπερπανσέληνος, κάνει  ακόμη πιο μοναδική, παντοδύναμη και μαγική την επιρροή του, που πολλαπλασιάζεται και από το ότι ο κυβερνήτης της Ποσειδώνας βρίσκεται ανάδρομος στην κρίσιμη αναιρετική 29° Ιχθύων, προδιαγράφοντας  μια απαράμιλλα μεταμορφωτική  εξελικτική διαδικασία.

    Στην τελευταία μοίρα ολόκληρου του ζωδιακού και στα  αλχημιστικά μαγικά των Ιχθύων είμαστε αυτή την στιγμή όσο ποτέ άλλοτε συνδεδεμένοι με την διαίσθηση, το υποσυνείδητο, τα όνειρα, την φαντασία μας,  τον ανώτερο εαυτό και την Πηγή μας, από όπου μπορούμε να αντλήσουμε  δύναμη και να λάβουμε   μια ανώτερη καθοδήγηση. Και είναι εδώ που καλούμαστε να κάνουμε τον ύστατο απολογισμό, να συγχωρέσουμε, να εξαγνίσουμε, να θεραπεύσουμε και να απελευθερώσουμε αυτό που χρειάζεται και  να οραματιστούμε αυτό που θέλουμε και  είναι πιθανό να συμβεί και με ανανεωμένη πίστη, να μπούμε στην μαγική διαδικασία της υλοποίησης.

    Με την δυνατή υπογραφή του Ποσειδώνα που βρίσκεται σε σύνοδο με την Σελήνη μπορεί  ωστόσο μπορεί να  υπάρχει μια αίσθηση εξουθένωσης, αδράνεια, αμφιβολίες και τάσεις φυγής, όπως επίσης και μεγάλες αποκαλύψεις για κάτι που αγνοούσαμε ή αποφεύγαμε. Ενώ υποσυνείδητοι φόβοι, ανασφάλειες, οι ευαισθησίες μας, τα ψέματα και οι ψευδαισθήσεις μας, μπορεί τώρα να κλιμακωθούν και  να μας κάνουν να χάσουμε την επαφή με την πραγματικότητα, να απογοητευτούμε και να θυματοποιηθούμε  βιώνοντας το σύνδρομο του μάρτυρα ή περιμένοντας  την σωτηρία  από το να αναλάβουμε δράση και την ευθύνη για όσα θέλουμε.

    Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένας μοναδικός σχηματισμός Χαρταετού στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ο Ποσειδώνας που ενισχύει την πίστη και  μας δίνει μια ανώτερη οπτική και την δύναμη να κάνουμε υπερβάσεις, να διαχειριστούμε καλλίτερα τις αναπόφευκτες ή και μοιραίες αλλαγές και να  αποδεχτούμε ό,τι είναι  αυτό που τελειώνει στο ταξίδι μας.

    Μέρος αυτού του χαρταετού είναι το μεγάλο τρίγωνο που σχηματίζεται ανάμεσα στον Ήλιο από την Παρθένο, τον Ουρανό στον Ταύρο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω στις τελευταίες μοίρες των ζωδίων, που θα έχει μια άμεση εκδήλωση στην φυσική μας πραγματικότητα και θα δώσει  μεγάλες δυνατότητες υλοποίησης. Ενώ  η αντίθεση του Ήλιου στην Παρθένου με τον Ποσειδώνα, μας καλεί να κάνουμε πρακτικά βήματα για να δώσουμε σάρκα και οστά σε ένα όνειρο και να το απογειώσουμε, αφήνοντας αυτό που πλέον δεν μας υπηρετεί, μια  δουλειά, σχέση, περιβάλλον, και τρόπο ζωής, ίσως με πόνο, για  να οδηγηθούμε ωστόσο σε μεγαλύτερη ανάπτυξη.

    Ο Ουρανός από το 2018 στο Ταύρο, ο Πλούτωνας από το 2008 στον Αιγόκερω και ο Ποσειδώνας από το 2011 στους Ιχθείς που μέσα στο 2025 θα βρίσκονται πλέον σε ζώδια του αέρα και της φωτιάς, σε Διδύμους,  Υδροχόο και Κριό αντίστοιχα, μας καλούν  να αποχαιρετήσουμε την παλιά μας ζωή, τους παλιούς μας τρόπους και το πως  λειτουργούσαμε και σκεφτόμασταν, συνυπογράφοντας εδώ και το τέλος μιας εποχής στο οποίο δεν θα υπάρξει γυρισμός.

    Και αν έχεις προσωπικούς πλανήτες και σημεία του ωροσκοπίου σου στο τέλος των παραπάνω  ζωδίων, η μετάβαση αυτή σε αφορά περισσότερο άμεσα, η έκλειψη έρχεται όλο αυτό να το επικυρώσει  και δεν έχει αξία να τρέξεις τώρα πίσω από ό,τι θέλει να αποχωρήσει, αφού φεύγει αυτό που δεν ευθυγραμμίζεται!

    Γι αυτό και η  παρουσία  του Χαρταετού στην έκλειψη που ευεργετεί  περισσότερο τις 24°-30° των ζωδίων της γης και του νερού, είναι εδώ ασύγκριτα υποστηρικτική και προστατευτική.  Mας βοηθά να αποδεχτούμε, να θεραπεύσουμε και να απομακρύνουμε πιο εύκολα αυτό που δεν λειτουργεί, ανοίγοντας  την ίδια στιγμή τον δρόμο προς   έναν νέο προορισμό αλλά και μια νέα πηγή αφθονίας.

    Με τον Ποσειδώνα να ενισχύει την διαίσθηση και την πίστη, τον Ουρανό να αφυπνίζει και να μας απελευθερώνει από το παλιό  και τον Πλούτωνα να μας βοηθά να μετουσιώσουμε τους φόβους μας,  να βγούμε πιο δυνατοί και να  καταφέρουμε αναγεννηθούμε.

    Η συγκεκριμένη έκλειψη είναι επιπλέον Βορείου Δεσμού και γι αυτό συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτές που δουλεύουν για το μέλλον και την  εξέλιξη, φέρνοντας στο προσκήνιο θέματα που αφορούν στην  υγεία, την ευεξία, την παραγωγικότητα, την εργασία, ενώ κάτω από την επίδραση  Ουρανού και Πλούτωνα, καινούρια επιστημονικά επιτεύγματα, τεχνολογική αναβάθμιση και διαδικασίες  μετασχηματισμού στην οικονομία είναι πολύ πιθανά.

    Ορισμένες ακόμη  από τις εγκόσμιες εξελίξεις με τις εκλείψεις στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, μπορεί να συνδέονται με νοσοκομεία, ιδρύματα, τον θρησκευτικό χώρο, κοινωνικές υπηρεσίας, υγειονομικά και γραφειοκρατικά θέματα, βάσεις δεδομένων, χημικά, φάρμακα, νερό, πετρέλαιο, ωκεανούς, υποσυνείδητο, ψυχιατρικά θέματα, πνευματικά και φιλανθρωπικά κινήματα, προσφυγικό, μεταναστευτικό, την  βιομηχανία της μουσικής και του κινηματογράφου, τα εργατικά συνδικάτα.

    Ενώ με  μια έκλειψη στους Ιχθείς συνήθως δεν λείπουν  οι πλημμύρες, οι καταιγίδες, οι παλίρροιες, τα δάκρυα, οι θυσιαστικές τάσεις  και η ληθαργική επιρροή, που μας ζητά να  ξεκουραστούμε περισσότερο, να έχουμε καλλίτερα όρια και να περιφρουρήσουμε τον ύπνο, το ανοσοποιητικό, τον ψυχισμό μας, τα προσωπικά μας δεδομένα, προσέχοντας παράλληλα τους εθισμούς, τις εξαπατήσεις και τις διαρροές παντός είδους.

    Το φεγγάρι αυτό αναμένεται επίσης να  είναι μια φωτεινή ενεργοποίηση για καλλιτέχνες, θεραπευτές, πνευματικούς δασκάλους κι εργάτες του φωτός, που  μπορεί να αισθανθούν μέσα στο επόμενο διάστημα ένα νέο κάλεσμα, να έχουν  νέα σημάδια, έμπνευση και μια επιβράβευση που θα τους φέρει ίσως στο προσκήνιο, θα τους ενδυναμώσει  και θα τους δώσει και  μια νέα αποστολή.

    Η αντίθεση του Ερμή  με τον ανάδρομο Κρόνο, μπορεί ωστόσο να ευθύνεται για αρνητικές σκέψεις, άγχος, αυστηρή κριτική και αυτοκριτική, αμφιβολίες κι εμπόδια στην επικοινωνία  την έκφραση και την λήψη των αποφάσεων και είναι η ενέργεια που θα  τεστάρει την  υπομονή, την  πίστη, τα πλάνα κι τις ιδέες μας. Όμως τα πάντα θα εξαρτηθούν από την νοητική και πνευματική στάση που θα τηρήσουμε απέναντι στις προκλήσεις, καθώς κάτω από την επιρροή και τον Ερμή να είναι πολύ δυνατός και στην μοίρα της απόλυτης έξαρσής του  15° Παρθένου,  μπορούμε να είμαστε περισσότερο πραγματιστές, να κάνουμε ξεκάθαρες και σοβαρές  συζητήσεις και να αναζητήσουμε απαντήσεις σε περίπλοκα ή κρυφά ζητήματα  που θα δώσουν μεγαλύτερη διαύγεια για το πως να κινηθούμε μπροστά.

    Η αντίθεση επιπλέον της Αφροδίτης με τον Χείρωνα στις 23° Ζυγού-Κριού, που είναι μια ακόμη προκλητική γωνία,  κάνει την αρμονία των σχέσεων αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη να περνούν από κρίσεις και είναι  ο λόγος για να αναγνωρίσεις τα τραύματα και τον τρόπο που επηρεάζουν τις σχέσεις σου και να τα αντιμετωπίσεις με ευαισθησία κι ενσυναίσθηση. Και αν άμεσα επηρεάζεσαι αυτή είναι και μια στιγμή που καλείσαι   να παίξεις τον ρόλο του θεραπευτή σε μια σχέση ή και να ξεκινήσεις την διαδικασία της αυτοθεραπείας σου, που θα σου επιτρέψει να σε αγαπήσεις και να σε τιμήσεις περισσότερο.

    Ενώ το τρίγωνο που σχηματίζεται ανάμεσα στην  Αφροδίτη που βρίσκεται  πάνω στο τυχερό απλανή αστέρα Spica με τον χορηγό της έκλειψης, τον Δία μας επιτρέπει   να ικανοποιήσουμε επιθυμίες και να νιώσουμε περισσότερο αυτάρκεις, να είμαστε γενναιόδωροι, να εκφράσουμε τα συναισθήματα αγάπης και να βρούμε  περισσότερη  χαρά,  αισιοδοξία και την αφθονία που επιζητάμε.

    Ο Άρης από τον Καρκίνο σε ταυ τετράγωνο με τους Σεληνιακούς Δεσμούς μας φέρνει την ίδια στιγμή μπροστά  σε ένα καρμικό σταυροδρόμι, καθρεφτίζοντας τις μάχες μας ανάμεσα στο παλιό και το καινούριο. Μας καλεί να κάνουμε συνειδητές επιλογές και  να πάρουμε πρωτοβουλίες και αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν πιο γρήγορα στον προορισμό μας, με βάση όμως το συναίσθημα.

    Παρ’ όλες τις συγκρούσεις που μπορεί να εκδηλώνονται στις διαπροσωπικές σχέσεις, την οικογένεια και τις ομάδες και ακόμη τις εμφύλιες διαμάχες, την βία, τις επιθετικές και σπασμωδικές κινήσεις, με τον  Άρη να βρίσκεται σε αδυναμία εδώ και εκτός ορίων, αυτή  είναι η κρίσιμη και αποφασιστική στιγμή για το μέλλον και την εξέλιξή μας. Είναι η ώρα  για να υπερασπιστούμε τα πολύτιμα, να αγωνιστούμε για όσα θέλουμε  και να αφήσουμε πίσω συναισθηματικά βάρη, εξαρτήσεις από άλλους και το παρελθόν για  να ευθυγραμμιστούμε με τον ανώτερο σκοπό μας και μια περισσότερο  αυθεντική  πορεία.

    Το Sabian symbol για την μοίρα του Ήλιου ‘’Ένα αγόρι με θυμιατό κοντά στον βωμό’’  υποδηλώνει την μύηση  σε μια ιερή αποστολή,  την ιερή  υπηρεσία  και  καθοδήγηση ,την σύνδεση με τον ιερό εαυτό, τις θεϊκές δυνάμεις και την Πηγή μας.

    Ενώ το αντίστοιχο σύμβολο για την Σελήνη   ‘’Η Νέα Σελήνη διαχωρίζει την επιρροή της’’, υποδηλώνει την δυναμική των νέων ξεκινημάτων, τις νέες επιλογές κι ευκαιρίες που  ερμηνεύονται και   αξιοποιούνται διαφορετικά από τον καθένα, με βάση τον χαρακτήρα, την ελεύθερη βούληση και την διαφορετική αφετηρία.

    Γι αυτό και ίσως χρειάζεται εδώ να αποδεχθούμε ότι ακόμη και όσοι είναι δίπλα μας  μπορεί τώρα  να διαλέξουν ένα διαφορετικό μονοπάτι, να είμαστε ανοιχτοί απέναντι σε όλα τα ενδεχόμενα και να αναγνωρίσουμε ότι η απουσία πραγμάτων που πιστεύαμε ότι χρειαζόμασταν μας ελευθερώνει, ώστε να σκεφτούμε διαφορετικά και να δημιουργήσουμε  χώρο για κάτι καινούριο.

    Ένα από τα δώρα της Πανσελήνου-Έκλειψης στους Ιχθείς είναι ότι μπορεί να στραφείς μέσα σου για να ακούσεις αυτό που βαθύτερα γνωρίζει η ψυχή σου και είσαι έτοιμη/ος να απελευθερώσεις ή και να ακολουθήσεις και μέσα σε αυτόν τον ήχο της σιωπής  να ονειρευτείς και να εμπιστευτείς ότι κάτι μεγαλύτερο τώρα σε καθοδηγεί και σε υποστηρίζει!

    Καλή ευλογημένη  Έκλειψη σε όλους!✨🌕🕊☮

    Με αγάπη💓💓💓

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.