• Ενέργειες Εβδομάδας 24-30 Ιουνίου 2024  Κρόνος Ανάδρομος στους Ιχθείς

    Ενέργειες Εβδομάδας 24-30 Ιουνίου 2024 Κρόνος Ανάδρομος στους Ιχθείς

    ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 24 – 30 IOYNIOY 2024 ✨💫

    ΚΡΟΝΟΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ ♓

    Είμαστε επίσημα στο 2ο εξάμηνο του ημερολογιακού έτους μετά το θερινό Ηλιοστάσιο και ύστερα από δύο απαιτητικές εβδομάδες και τις ενέργειες της Πανσελήνου στον Αιγόκερω να καταλαγιάζουν, η εβδομάδα που ξεκινά, η τελευταία του μήνα, έχει περισσότερη αρμονία,  σιγουριά, νηφαλιότητα και ιδέες. Πλανητικές συνέργειες που μας επιτρέπουν να προωθήσουμε  συνεργασίες, δημιουργικά σχέδια  και θέματα καρδιάς και να σκεφτούμε πως, με ποιους και προς τα πού θέλουμε να προχωρήσουμε.

    Με κύριο αστρολογικό γεγονός των ημερών την αναδρόμηση του Κρόνου, που μας φέρνει   για το επόμενο διάστημα συνειδητοποιήσεις και την πίστωση χρόνου για να αναθεωρήσουμε όλα τα σημαντικά και να ανασυγκροτηθούμε.

    ✨💫Την Δευτέρα 24/6  μπορεί να μην υπάρχουν κύριες πλανητικές όψεις ωστόσο έχουμε την  Σελήνη στον Υδροχόο σε φθίνουσα φάση εως τις 26/6, να μας φέρνει νέες ιδέες και την επιθυμία γι αλλαγές. Μια στιγμή που σε κάνει να θέλεις να   αποστατήσεις από  συνήθειες και ό,τι περιορίζει την ελευθερία κι ανεξαρτησία σου  και να περάσεις χρόνο  με  φίλους,  δίκτυα και τις ομάδες όπου νιώθεις ότι ανήκεις και μπορείς να είσαι περισσότερο ο εαυτός σου.

    Καθώς βέβαια η Σελήνη  αρχικά πραγματοποιεί σύνοδο με τον Πλούτωνα, η συναισθηματική φόρτιση  και οι κρίσεις  θα είναι για κάποιους αναπόφευκτες και το κλίμα μπορεί να γίνει  επισφαλές για τις γυναίκες  και  για την ψυχική  ηρεμία μας.

    Ωστόσο δεδομένου ότι αποφύγεις την τάση για έλεγχο, την  χειραγώγηση  και τα πάθη  που μπορεί να εκδηλωθούν,  η διέλευση θα σου δώσει τη δυνατότητα  να εξερευνήσεις βαθύτερα συναισθήματα και την ευκαιρία για εσωτερική ανάπτυξη και θεραπεία.

    ✨💫Την Τετάρτη 26/6 τα τετράγωνα της Αφροδίτης από την 11° Καρκίνου με τους Σεληνιακούς Δεσμούς  σε Κριό και Ζυγό, σε καλούν  να συμβιβάσεις την επιθυμία για συναισθηματική ασφάλεια με την ανάγκη για προσωπική εξέλιξη  και να μην αφήσεις τις  προηγούμενες εμπειρίες  και  το παρελθόν να καθορίσουν τις τωρινές σου επιλογές και το μέλλον.

    Ακούγεται τολμηρό για μια Αφροδίτη στον Καρκίνο ιδίως όταν έχει να διαλέξει ανάμεσα στο παλιό και το καινούριο, όμως αυτή η ευθυγράμμιση που επηρεάζει τα Παρορμητικά Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους κοντά στις 9°-13° μοίρες μπορεί να σε ωθήσει σε  αχαρτογράφητα νερά και θα δοκιμάσει σχέσεις, συνεργασίες,  αξίες, ή τα οικονομικά σου προκειμένου να  ανεξαρτητοποιηθείς και να  φύγεις από ζώνες ασφάλειας και συνθήκες που έχουν σταματήσει να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες σου.

     Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη αφού μπορεί να έχεις απέναντί σου την οικογένεια, τους φίλους, τον σύντροφο, τους συνεργάτες σου, που  στέκονται ίσως εμπόδιο στην  ανάπτυξή σου και σου δημιουργούν ενδεχομένως ενοχές. Το  κλειδί ωστόσο με αυτή την διέλευση  είναι  να κατανοήσεις πως έχεις ανάγκη το ίδιο από σχέσεις που σε τροφοδοτούν αλλά και από μια ισχυρή και ανεξάρτητη αίσθηση εαυτού, που θα αναγνωρίζουν και θα αποδέχονται οι σημαντικοί άλλοι. Έτσι ώστε  να βάλεις καλλίτερα όρια, να φύγεις από φαύλους καρμικούς κύκλους και να  έλξεις όσα πραγματικά θα σε εκπληρώνουν.

    Την ίδια ημέρα το αρμονικό τρίγωνο του Ερμή  από τον διαισθητικό και συναισθηματικό    Καρκίνο  με  τον πλανήτη της δομής  Κρόνο στην ονειρική και διαισθητική σφαίρα των Ιχθύων στις 19° μοίρες, θα σου δώσει πνευματική διαύγεια και δομημένη επικοινωνία για να εκφράσεις τα συναισθήματα, να κάνεις βαθιές κι εποικοδομητικές συζητήσεις  και να ενισχύσεις τους συναισθηματικούς δεσμούς.

    Αυτή η πλανητική συνέργεια που παντρεύει την διαίσθηση που έχει εδώ ο  Ερμής με την πρακτική σοφία του Κρόνου, θα σου δώσει την πνευματική πειθαρχία  για να διεκπεραιώσεις απαιτητικά  projects, να μελετήσεις ή να διδάξεις γνωστικά  αντικείμενα με ένα λογικό  και διαισθητικό τρόπο και  να βάλεις έμπνευση, συναίσθημα και ρεαλισμό  σε κάθε δημιουργικό ή καλλιτεχνικό εγχείρημα, κυρίως αν άμεσα επηρεάζεσαι ανήκοντας στις 17°-22° των ζωδίων του νερού και της γης.

    Αξιοποίησε επιπλέον τη διέλευση για σοβαρές αποφάσεις, σημαντικές συμφωνίες, συμβόλαια και για να προωθήσεις επιτυχώς τα σχέδια σου. Και ακόμη αναζήτησε συμβουλευτική από ειδικούς ή  επένδυσε σε πνευματικές πρακτικές όπως yoga, διαλογισμό, δημιουργικό οραματισμό και γραφή, που μπορεί  τώρα να έχουν και το μεγαλύτερο  όφελος.

    ✨💫Την Παρασκευή 28/6  το τετράγωνο  Ερμή-Χείρωνα  στις 23° Καρκίνου-Κριού που αφορά άμεσα όλα τα Παρορμητικά κοντά στις 20°-25° μπορεί να φέρει άβολες  συζητήσεις,  σκέψεις και λόγια που πληγώνουν και αναμνήσεις που ξυπνούν παλιά τραύματα. Ωστόσο αυτή θα είναι και η πρόκληση για να αντιμετωπίσουμε και να θεραπεύσουμε πληγές που χρονίζουν  και βαθιά ριζωμένα προβλήματα.

     Κι ενώ μπορεί να υπάρχει εδώ σύγκρουση ανάμεσα στην ανάγκη σου να επικοινωνείς με ευαισθησία και συναίσθημα (Καρκίνος)  και στην ανάγκη να υπερασπιστείς πιο δυναμικά τις ανάγκες και τα θέλω σου (Κριός) το είναι να είσαι  ειλικρινής, να διατηρήσεις   όρια και  την ενσυναίσθηση ώστε να μην πληγώσεις τους άλλους αλλά και να μην πληγωθείς είναι απαραίτητο.

    Ενώ η καθοδήγηση από ειδικούς κι η υποστήριξη  από οικεία πρόσωπα, φίλους και οικογένεια, σε περιπτώσεις που η ένταση είναι μεγάλη,  θα μπορούσε να είναι  σημαντική βοήθεια  και να σε βγάλει από πολλά αδιέξοδα.

    ✨💫Το Σάββατο 29 /6 η Σελήνη  βρίσκεται σε φάση Τελευταίου Τετάρτου 🌗 στην 7°.40 Κριού ♈ και  σε ένα πλανητικό σκηνικό  που έχει φανερή έλλειψη στο στοιχείο της φωτιάς, το φεγγάρι αυτό θα  μας δώσει την ενέργεια, το θάρρος και την αποφασιστικότητα  που έχουμε ανάγκη για  να δούμε τί έχουμε εως τώρα  πετύχει στην διάρκεια αυτού του Σεληνιακού κύκλου αλλά και τί ακόμη χρειάζεται να αλλάξουμε, να ολοκληρώσουμε και να απελευθερώσουμε.

    Μέσα σε όλα μπορεί εδώ να υπάρξει η ώθηση κι η έμπνευση για να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα, με τον  Δία να  σχηματίζει εξάγωνο με την Σελήνη και να φέρνει αισιοδοξία, ενθουσιασμό, νέες ιδέες και την διάθεση για κοινωνικές επαφές,  αποδράσεις  και περιπέτεια.

    Την ίδια ημέρα το ευνοϊκό εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη στις 14° Καρκίνου-Ταύρου  που  ευεργετεί κυρίως το 2ο δεκαήμερο των ζωδίων του νερού και της γης,  αναμένεται να  προάγει την αρμονία και να ενισχύσει την ερωτική διάθεση, την γονιμότητα, την δημιουργικότητα  και την προσωπική ευεξία. Δίνοντας τη δυνατότητα να  ενδυναμώσουμε σχέσεις, να εκφράσουμε αγάπη και υποστήριξη και να λειτουργήσουμε σε αυτές με αίσθημα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης.

    Παράλληλα η ευνοϊκή ευθυγράμμιση των δυο πλανητών  με τον Κρόνο και την Ήρα διασφαλίζει την σταθερότητα και την μακροημέρευση  σχέσεων και συνεργασιών και θα βοηθήσει πολλούς να βάλουν γερές βάσεις για το μέλλον και να κάνουν το επόμενο σημαντικό  βήμα.

    Μια ιδανική στιγμή επομένως για να  προωθήσεις μακροπρόθεσμους στόχους με πρακτικό και αποφασιστικό τρόπο, να κάνεις επιτυχημένες συναισθηματικές και οικονομικές επενδύσεις (γάμους, αρραβώνες, συμβόλαια) που θα έχουν  σταθερά και με διάρκεια  αποτελέσματα και να απολαύσεις καρπούς από δημιουργικές και καλλιτεχνικές προσπάθειες.

    Κρόνος ανάδρομος στους Ιχθείς

    Η ημέρα αυτή έχει ένα ειδικό βάρος αφού επιπλέον  φιλοξενεί την Στάση του Κρόνου στους Ιχθείς ♓ που ξεκινά την ανάδρομη πορεία του εως τις 15 Νοεμβρίου, με τον πλανήτη να διανύει  αυτή τη φορά ανάδρομα τις 19°-12° μοίρες τους ζωδίου.

    Ποια είναι τα μαθήματα που έχεις πάρει μέχρι τώρα από τον  μεγάλο δάσκαλο Κρόνο στο ζώδιο των ονείρων, της θυσίας, του αλτρουισμού και της θάλασσας των  συναισθημάτων;

    Αυτή είναι η 2η αναδρόμησή του  στο ζώδιο ύστερα από αυτή που έγινε 7.6.2023 και ο πλανήτης του κάρμα, του χρόνου και των ορίων θα δείξει σε μια περιοχή της ζωής σου αυτά που απέφευγες, τις ευθύνες σου και τις συνέπειες από τις επιλογές σου.

     Θα σε κάνει  να δεις τους περιορισμούς σου, τα όρια  και τους κανόνες που έβαζες, να αξιολογήσεις υποχρεώσεις, δεσμεύσεις,  προσπάθειες και τον τρόπο που διαχειριζόσουν  χρόνο, ενέργεια κι αποθέματα προκειμένου να εντοπίσεις τα λάθη  και να κάνεις τις απαραίτητες  αλλαγές.

    Το επόμενο διάστημα μπορεί να μην είναι το σωστό timing για να πάρεις σημαντικές αποφάσεις και να έχει καθυστερήσεις, ωστόσο καθώς ο Κρόνος θα διανύσει ανάδρομα τις  μοίρες όπου βρισκόταν τους προηγούμενους μήνες ορθόδρομος (από τον Μάρτιο) και θα ξαναπεράσει για τρίτη και τελευταία φορά πλέον ορθόδρομος, θα δώσει τότε την ευκαιρία  να αναθεωρήσεις  και  να κάνεις οριστικά διόρθωση της πορείας σου.

    Μια διέλευση που  αφορά άμεσα τα ζώδια Αιγόκερω και Υδροχόου όπου παραδοσιακά ο Κρόνος κυβερνά, με επήρεια  στους οίκους του χάρτη που καταλαμβάνουν, και βέβαια  όλο τον Μεταβλητό Σταυρό Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους, Ιχθείς στις παραπάνω  μοίρες που δέχονται άμεσα την επιρροή του.

    Και είναι αυτή την φορά περισσότερο κρίσιμη καθώς ο χορηγός Ποσειδώνας βρίσκεται στην κρίσιμη αναιρετική μοίρα και είναι αργός αφού ετοιμάζεται επίσης για αναδρομή.

    Σε εγκόσμιο επίπεδο η διέλευση ενδέχεται να φέρει κρίσεις κι ανακατατάξεις για θρησκευτικούς ηγέτες, καθώς και δοκιμασίες και προβληματισμό γύρω από γεγονότα  που  έχουν να κάνουν με  μολύνσεις υδάτων, ναυάγια κι ατυχήματα συνδεόμενα με το νερό, καιρικά φαινόμενα, θαλάσσια σύνορα, ναυτιλία, ναυσιπλοΐα, ναυτικό δίκαιο, χημικές ουσίες, φάρμακα, ιδρύματα, χώρους εγκλεισμού και την ψυχοπνευματική υγεία, που θα μας κάνουν να αναζητήσουμε ευθύνες, εξηγήσεις και την θεραπεία μέσα στο χάος, καθώς με ανάδρομο Κρόνο οι δικλείδες ασφαλείας σε πολλές περιπτώσεις θα εκλείπουν.

    ✨💫Την Κυριακή 30/6 το εξάγωνο Ερμή με την ανώτερη οκτάβα του τον Ουρανού στις 25° Καρκίνου-Ταύρου είναι μια όψη αφύπνισης που θα μας δώσει  μια νέα οπτική και θα φέρει πρωτότυπες  και ξαφνικές ιδέες  για να δώσουμε λύσεις σε πρακτικά και συναισθηματικά ζητήματα  και την ευκαιρία να  αλληλοεπιδράσουμε διαφορετικά.

    Καθώς όταν η ευαισθησία και η διαισθητική επικοινωνία του Ερμή στον Καρκίνο συνδυάζεται με την επαναστατικότητα και πρωτοπορία του Ουρανού, μπορείς να φύγεις από παλιές συναισθηματικές δομές και προσκολλήσεις και να υιοθετήσεις έναν υγιέστερο και αυθεντικότερο τρόπο σκέψης, έκφρασης κι επικοινωνίας.

    Μια ενέργεια που μπορείς να αξιοποιήσεις για  να μιλήσεις ανοιχτά για τα συναισθήματά σου, να προσαρμοστείς εύκολα σε αλλαγές που θα προκύψουν και να ανταποκριθείς θετικά σε νέες προτάσεις κι εκπλήξεις.

    Γι’ αυτό  δώσε προσοχή στα μηνύματα που τώρα καταφθάνουν, καθώς υπάρχει εδώ μια ανώτερη κοσμική καθοδήγηση και ίσως οι απαντήσεις που χρειάζεσαι!

    Καλή ευλογημένη και δημιουργική εβδομάδα σε όλους!✨☮🕊🌻

    Με αγάπη💓💓💓

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.