• Πανσέληνος στον Αιγόκερω 22 Ιουνίου 2024

    Πανσέληνος στον Αιγόκερω 22 Ιουνίου 2024

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ 🌕♑

    22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

    ‘’Only Τime’’

    Είναι μεγάλες οι συνειδητοποιήσεις  κι οι αναθεωρήσεις που  θα γίνουν  κάτω από αυτό το φεγγάρι.

    Μια Πανσέληνος στον Αιγόκερω  στην χώρα του Κρόνου, που θα σε κάνει να δεις  πόσο ωρίμασες, πού βρίσκεσαι στο ταξίδι της ζωής, και βέβαια να πάρεις  την ευθύνη  για το πώς  θέλεις από εδώ και πέρα να συνεχίσεις.

    Είναι πολύ μεγάλη η δύναμη κι η επιρροή της, αφού λαμβάνει χώρα μια ημέρα μετά το Θερινό Ηλιοστάσιο και καθώς δουλεύει με το  πανίσχυρο αυτό  portal, ενεργοποιεί τον Άξονα του Κόσμου (World Axis ) τις πρώτες  μοίρες των Παρορμητικών, που ανοίγουν νέα μονοπάτια μπροστά και  μας δίνουν και σημαντικά  εγκόσμια γεγονότα.

    Επιπλέον είναι μοναδική και κομβική η συγκεκριμένη Πανσέληνος, καθώς συνδέεται με την επόμενη  που θα συμβεί επίσης στον Αιγόκερω  στις 21 Ιουλίου,  στην τελευταία μοίρα, φωτίζοντας από εδώ  υποθέσεις που  θα έχουν εξέλιξη κι αποτελέσματα σε αυτό τον  μήνα. Μια συγχρονικότητα που μας δείχνει πως είναι πολλά αυτά που θα διαδραματιστούν και θα απελευθερωθούν στον οίκο του χάρτη μας που φιλοξενεί τον Αιγόκερω, όπου ο Πλούτωνας από το 2008  έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ταξίδι του.

    Η Πανσέληνος που λαμβάνει χώρα στις 22/6   4:07 για την Ελλάδα στην 1°.07’ Αιγόκερω κι επηρεάζει άμεσα τις πρώτες μοίρες των Παρορμητικών (Κριό, Ζυγό, Καρκίνο, Αιγόκερω) και τις τελευταίες των Μεταβλητών (Διδύμους, Τοξότη, Παρθένο, Ιχθείς) έχει  ρεαλισμό που σε βοηθά να αξιολογήσεις σε μια περιοχή της ζωή σου, την πρόοδο που έχεις κάνεις  εως τώρα, να δεις τους κοινωνικούς ρόλους σου, τους μακροπρόθεσμους στόχους και τις φιλοδοξίες σου αλλά και τους κοινωνικούς προγραμματισμούς σου. Όσα πέτυχες αλλά και  όσα δεν ευοδώθηκαν, ίσως όχι γιατί δεν προσπάθησες αλλά γιατί στην πραγματικότητα δεν ήταν για σένα.

    Έτσι από εδώ μπορείς να γιορτάσεις επιτεύγματα και την υλοποίηση στόχων που πιθανόν δρομολογήθηκαν στην Νεα Σελήνη στον Αιγόκερω   έξι μήνες πριν ή  και να  δεις λάθη, τις παραλείψεις σου  και το τίμημα από την υπερβολική προσπάθεια κι εστίαση στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή,  που μπορεί να στάθηκε εμπόδιο για την  προσωπική ανάπτυξη  και σου στέρησε   την δυνατότητα να αφοσιωθείς στην αισθηματική ζωή και στην  οικογένεια.

    Όποια και αν είναι η περίπτωση αυτή είναι μια στιγμή ώριμων αποφάσεων, για να αναλάβεις  την απόλυτη ευθύνη αλλά και να απελευθερώσεις δεσμεύσεις  που έχουν κάνει τον κύκλο τους. Να δεις που αξίζει να επενδύσεις χρόνο, αποθέματα, ενέργεια, να βάλεις προτεραιότητες, να κλείσεις λογαριασμούς με το παλιό και να  οργανώσεις καλλίτερα την ζωή σου με βάση αυτό που είναι ωφέλιμο, εφικτό κι  αληθινό για εσένα.

    Αυτή βέβαια  είναι και η  ώρα που μπορεί να υπάρχουν συνέπειες και μαθήματα, που θα τεστάρουν  τις δομές της ζωής σου, τις σχέσεις, την καριέρα, τους στόχους και τα όνειρά σου, με σκοπό να κάνεις  όπου χρειάζεται αναπροσαρμογές. Και κάπου εδώ  καλείσαι να γίνεις ο κύριος διαχειριστής της ζωής και του πεπρωμένου σου, να παρατηρήσεις τις δυνάμεις, τις αδυναμίες σου, να βάλεις όρια κι αν υπάρχει αμφιβολία, πεσιμισμός, έλλειψη πίστης στον εαυτό και στο θετικό αποτέλεσμα, να διώξεις τους αυτοπεριορισμούς, τους φόβους σου για να μπορέσεις να προχωρήσεις. Επιβραβεύοντας τον εαυτό σου για τις προηγούμενες προσπάθειες ανεξάρτητα, από το αποτέλεσμα, συγχωρώντας τα λάθη και νιώθοντας περήφανος/η  που έφτασες εως εδώ.

    Στο φεγγάρι αυτό αναμένεται να υπάρχουν επιπλέον αποκαλύψεις και ίσως  δοκιμασίες για μεγαλύτερα σε ηλικία πρόσωπα, αυθεντίες στη ζωή σου,  πατρικές φιγούρες, προϊσταμένους κι ανωτέρους που μπορεί  να βρεθούν απέναντι σου και  να  απαιτήσουν μια ιδιαίτερη διαχείριση, ενώ   σε συλλογικό επίπεδο πρόσωπα στην εξουσία και την ιεραρχία, αρχηγοί κρατών και θεσμοί μπορεί να οδηγούνται σε ένα τέλος, να περνούν από κρίση ή να πραγματοποιούν αλλαγές.

    Η δυσαρμονική χιαστί του Ήλιου με  τον Πλούτωνα στην 1° Καρκίνου-Υδροχόου επιβεβαιώνει τις κρίσεις σε σχέση με τα παραπάνω και σου επισημαίνει  πως κάτι χρειάζεται να εξαγνίσεις, να θυσιάσεις και να απελευθερώσεις για να πας μπροστά, που μπορεί να έχει να κάνει με τις προσκολλήσεις, τις αυθεντίες της ζωής σου  και το παρελθόν σου.

    Με Ήλιο, Ερμή και Αφροδίτη στον Καρκίνο απέναντι από την Πανσέληνο, το  ζητούμενο  είναι  να βρεις τις ισορροπίες ανάμεσα στην προσωπική κι επαγγελματική ζωή, ανάμεσα  την ανάγκη να είσαι σε σχέσεις και περιβάλλοντα  οικεία που σου   παρέχουν συναισθηματική  ασφάλεια και υποστήριξη και παράλληλα να είσαι συνεπής και παραγωγικός/η στον έξω κόσμο.

    Ο Ερμής με την Αφροδίτη σε θέση εκτός ορίων Βόρεια, είναι μια ένδειξη ότι χρειάζεται να αποκλίνουμε ενδεχομένως  από τα συνηθισμένα. Να σκεφτούμε, να νιώσουμε και να επιλέξουμε διαφορετικά, δοκιμάζοντας  νέα πράγματα στον τρόπο που επικοινωνούμε, στις σχέσεις και στην διαχείριση των οικονομικών μας που θα μας ανοίξουν νέους δρόμους εξέλιξης.

    Κάτι που ισχύει αντίστοιχα και για την Σελήνη που βρίσκεται με απόκλιση στα Νότια και από την θέση αδυναμίας της μας καλεί να διαχειριστούμε θέματα που συνδέονται με  την οικογένεια, το παρελθόν και το κάρμα ακόμη και τραύματα ψυχολογικά  που μπορεί τώρα  ενταθούν και να φέρουν τάσεις απομόνωσης.

    Ωστόσο τα εξάγωνα Ερμή- Αφροδίτης  από το 1ο δεκαήμερο του Καρκίνου με τον  Άρη στον Ταύρο ανοίγουν  τους δίαυλους  της επικοινωνίας και υπόσχονται δημιουργικότητα, εμπνευσμένη δράση, καλή συνεργασία και αρμονία στις σχέσεις που μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε αυτό που χρειαζόμαστε και  να διαχειριζόμαστε τις προκλήσεις.

    Ενώ τα συγκλίνοντα τετράγωνα του Ερμή  με τους Δεσμούς,  σε μοίρες που με βάση τα Sabian περιγράφουν την επιθυμία αλλαγής του κατεστημένου, δηλώνουν πως για να ευθυγραμμιστείς με το μέλλον και τον σκοπό σου, χρειάζεται να αλλάξεις  αντιλήψεις και να αναθεωρήσεις σχέδια, ακόμη και αν αυτό σε φέρει απέναντι σε  φίλους,   οικογένεια και τις ομάδες όπου ανήκεις.

    Καθώς τα Φώτα σχηματίζουν ταυ τετράγωνο με τον Ποσειδώνα  ενδέχεται  μέσα σε όλα να υπάρχουν διαψεύσεις, σύγχυση κι απογοητεύσεις. Αφού με τον Ποσειδώνα  να πρωταγωνιστεί  είναι πιθανό να  αποδειχθεί  ότι τα πράγματα δεν είναι όπως πίστευες, δεν έχεις έλεγχο στο αποτέλεσμα και οι ιστορίες που έλεγες στον εαυτό σου απέχουν παρασάγγας από την αλήθεια. Η συμμετοχή της Λίλιθ της ανυπόταχτης θηλυκής αρχής, από την τελευταία αναιρετική Παρθένου, που τρέπει τον σχηματισμό σε Μεγάλο Σταυρό, δηλώνει την πλήρη κατάρρευση των ψευδαισθήσεων, που θα κάνει πολλούς να φύγουν από καταστάσεις  θυματοποίησης,  που τους έκαναν  να υποτιμούν την προσωπική αξία και τις ικανότητες, να παγιδεύονται σε εξαντλητικές ρουτίνες και σε ένα σύστημα που τους ήθελε  εξάρτημα μιας μηχανής.

    Με τον  Ποσειδώνα στην τελευταία αναιρετική  29° Ιχθύων είμαστε όλοι   μάρτυρες  της παραπλάνησης, της εξαπάτησης, της προδοσίας, της απώλειας και  της θυσίας, και μπορεί να  νιώθουμε αδύναμοι σε όσα μας συμβαίνουν κι αβέβαιοι για το αύριο.

    Μια καρμική μοίρα που μας κάνει να  βλέπουμε τις  συνέπειες από λάθος επιλογές, από λάθος ανθρώπους που εμπιστευτήκαμε, από τοξικότητα που επιτρέψαμε να εισβάλλει στο σώμα, στο μυαλό και την ζωή μας, από φαντασιώσεις που συντηρούσαμε και  παραπλανητική πληροφόρηση.

    Ο υπερβατικός  Ποσειδώνα μας ενθαρρύνει ωστόσο από εδώ να συνδεθούμε με όλα όσα έχουν άφθαρτη και αναλλοίωτη αξία, με  την αγάπη, την συμπόνια, την προσφορά στους άλλους, τα όνειρα, τα ιδανικά μας και την πίστη μας στο ανώτερο θεϊκό σχέδιο.

    Ενώ και  ο Κρόνος στους Ιχθείς είναι ένα μαξιλάρι προστασίας και ίσως ο καλλίτερος συνοδοιπόρος που θα μπορούσε να έχει ο Ποσειδώνας  στο φινάλε του ταξιδιού του, κυρίως γιατί συμβάλλει στο να  διαλύσουμε ψευδαισθήσεις, να καλλιεργήσουμε  την πνευματική πειθαρχία, να επιδιώξουμε αυτό που είναι εφικτό και πραγματικό και  να έχουμε   άγκυρες για να βγούμε από την ωκεανό των Ιχθύων χωρίς τελικά να  χαθούμε.

    Το γεγονός ότι ο Κρόνος είναι σε αυτήν την Πανσέληνο χωρίς πτολεμαικές όψεις κι αργός  οδεύοντας  σε αναδρομή, είναι ο λόγος που μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις, εμπόδια, διάθεση απομόνωσης, σκληρή αυτοκριτική, αποσύνδεση από το συναίσθημα και καρμικά μαθήματα.

     Παρ’ όλα αυτά ο Κρόνος από την θέση αυτή ενδέχεται  να εγκαθιδρύσει  νέους κανόνες και νόμους  στο συλλογικό και  να δώσει την  δυνατότητα να παρατηρήσουμε τη ζωή  από ένα νέο επίπεδο ωρίμανσης, να βάλουμε καλλίτερα όρια και να διακρίνουμε που αξίζει να επενδύσουμε.

    Το Sabian symbol για την  μοίρα της Σελήνης 2° Αιγόκερω ‘’Τρία παράθυρα βιτρό γοτθικής εκκλησίας, το ένα σπασμένο από βομβαρδισμό’’, δηλώνει πως παρά τις  εξωτερικές επιθέσεις, την βία, τους πολέμους, τις αντιξοότητες, καταφέρνουμε να αποφύγουμε την ολική καταστροφή και παρά τις απώλειες και τις θυσίες υπάρχουν κομμάτια μας που μένουν  ανέγγιχτα και προστατευμένα,  προφανώς χάρη στη δύναμη της πίστης μας.

    Το Sabian symbol για τον Ήλιο 2° Καρκίνου ‘’Ένας άντρας αιωρείται πάνω από μια τεράστια οριζόντια επιφάνεια’’ επιβεβαιώνει πως  μπορούμε να λειτουργήσουμε από ένα νέο επίπεδο παρατήρησης και κατανόησης, να πάρουμε  απόσταση από την πραγματικότητα και τη ζωή μας να τις δούμε ενδεχομένως στις αληθινές τους διαστάσεις.

    Κάτι μας λέει σε αυτή την Πανσέληνο πως παρά τις δοκιμασίες, τα μαθήματα, τις αντιξοότητες, υπάρχουν τα διαθέσιμα μέσα και ο χρόνος, για να βγούμε  από  αδιέξοδα, να καταστρώσουμε σχέδια και να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον.

     Υπάρχει αποφασιστικότητα, ρεαλισμός, δομή αλλά κι η ικανότητα της αποδόμησης που θα μας βοηθήσουν να αλλάξουμε ό,τι έχουμε χτίσει προσωπικά, κοινωνικά, πολιτικά, να τα δούμε από ένα διαφορετικό πρίσμα και να πάμε σε  κάτι καλλίτερο!

     Καλή ευλογημένη Πανσέληνο σε όλους!✨🌕🕊☮

    Με αγάπη💓💓💓

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.