• Δίας στους Διδύμους Mάιος 2024- Ιούνιος 2025

    Δίας στους Διδύμους Mάιος 2024- Ιούνιος 2025

    ΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

    25.5.2024 – 9.6.2025

    Ένας νέος άνεμος αλλαγής  για την  Συνείδηση κι εμπειρία μας από το Σαββατοκύριακο έχει φυσήξει!

    Η μετακίνηση του Δία στους  αέρινους και πολυδιάστατους Διδύμους από τις 25/5/2024 εως τις 9/6/2025 και η επιστροφή του ύστερα από δώδεκα χρόνια στο ζώδιο  είναι από τα  σπουδαιότερα αστρολογικά  γεγονότα της χρονιάς και  μια μεγάλη αλλαγή στην ενέργεια, που μας δίνει  νέα οπτική  κι ανοίγει ένα καινούριο  πεδίο ενδιαφέροντος, δράσης κι ευκαιριών.

    Ο πλανήτης της αφθονίας, της επέκτασης, της τύχης, του οράματος ύστερα από την  12μηνη παραμονή του στον Ταύρο που μας έκανε να εστιάσουμε περισσότερο στην ύλη, τις αξίες, τα αποθέματα, στο σώμα, στην τροφή, στα οικονομικά, φέρνοντας από  ένα θηλυκό  σταθερό ζώδιο γης αρκετή συντήρηση, κι ανάγκη για φυσικές απολαύσεις, ασφάλεια και σταθερότητα, τώρα μας κάνει να ανακαλύψουμε την αφθονία σε οτιδήποτε μας φέρνει νέα ερεθίσματα, κινεί την περιέργεια  και διεγείρει πρωτίστως το νοητικά.

    Μέσα από το αέρινο Μεταβλητό  ζώδιο των Διδύμων, που κυβερνά ο Ερμής, ο Δίας αναμένεται να ανταμείψει την ευελιξία, την πολυπραγμοσύνη και το ελεύθερο προοδευτικό πνεύμα και να ενισχύσει την διάθεση για συναναστροφή, επικοινωνία, μετακίνηση, αναζήτηση,  κάνοντας μας να  μαθαίνουμε, να διαβάζουμε, να επικοινωνούμε, να γράφουμε και να μοιραζόμαστε περισσότερα και να υιοθετούμε πιο εύκολα τα νέα trends.

    Ως  πλανήτης της  εξέλιξης και της  αύξησης, ο πληθωρικός Δίας αναμένεται  να φέρει από τη νέα του θέση μεγάλη ανάπτυξη στα μέσα επικοινωνίας, μεταφοράς και κοινωνικής δικτύωσης και να δώσει σε τομείς όπως είναι το εμπόριο, τα media, η εκπαίδευση, νέα ώθηση και προοπτικές.

    Αν ανήκεις σε ζώδιο του αέρα και της φωτιάς  μπορείς να περιμένεις ότι θα σε πριμοδοτήσει και παράλληλα στην περιοχή-οίκο της ζωής σου που βρίσκονται οι Δίδυμοι αλλά κι εκεί που κυβερνά ο Δίας, στον   Τοξότη και στους Ιχθείς  να δεις επέκταση και θετικές  εξελίξεις, μέσα από  ευκαιρίες που θα σου δοθούν ή  που πρόκειται να  δημιουργήσεις.

    Και βέβαια ανατρέχοντας σε  χρονιές που ο Δίας ήταν ξανά στο  ζώδιο 30.6.2000 -13.7.2001 και 11.6.2012 -26.6.2013 μπορείς να έχεις μια εικόνα από τον τρόπο που λειτουργεί η επιρροή  για την ζωή σου και τις ευεργεσίες που σου φέρνει.

    Το σίγουρο είναι ότι  ο Δίας που  δείχνει πού θα αναπτυχθούμε,  θα υπερβάλλουμε  αλλά και πού θα βρούμε τις ευκαιρίες, θα μας κάνει  να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε φίλους, συζήτηση και κοινωνική δικτύωση. Θα ενισχύσει τις δημόσιες σχέσεις, τις επικοινωνιακές  και όχι μόνο δεξιότητες και θα δώσει σε όσους άμεσα επηρεάζονται την δυνατότητα καλλίτερων επιδόσεων  σε σπουδές, γραπτά, εξετάσεις, πριμοδοτώντας επαγγέλματα που σχετίζονται  με το  εμπόριο, τις εκδόσεις, τον τουρισμό, την διαφήμιση, τα media, την εκπαίδευση, τις τοπικές κοινότητες, την πολιτική, τις διπλωματικές σχέσεις και γενικότερα τα επαγγέλματα  λόγου.

    Ενώ και οι σχέσεις με αδέλφια και γείτονες ακόμη και σε επίπεδο χωρών και κοινοτήτων θα μπορούσαν να ενισχυθούν και να βελτιωθούν καθώς στο ζώδιο των  Δίδυμων οι έννοιες της αδελφοσύνης και της ‘’συγγένειας’’ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, κάνοντας την συμπερίληψη και την ανεκτικότητα   ακόμη πιο  απαραίτητες.

    Όσο για  τα shadows του Δία στους Διδύμους, που  θεωρείται  και μια αδύναμη θέση – είναι μάλλον ο κίνδυνος να μείνουμε στην επιφάνεια και να κοιτάζουμε σε κάποιες περιπτώσεις το δέντρο χάνοντας στην πληθώρα της πληροφορίας και των ερεθισμάτων το δάσος και την μεγαλύτερη εικόνα. Να έχουμε μια υπερέκθεση σε media και  κοινωνικά δίκτυα, πολλά tasks και επιλογές που δεν μας επιτρέπουν να αποφασίσουμε και να τα διαχειριστούμε. Κι επιπλέον να έχουμε μια ροπή στην κοινωνική κριτική και να  αναλωθούμε σε περιττές πληροφορίες  χάνοντας στο νοητικό θόρυβο την ευκαιρία  να ασχοληθούμε με την ουσιαστική μας εξέλιξη.

    Το τρίγωνο  που θα σχηματίσει ο Δίας με τον Πλούτωνα  που  γίνεται ακριβείας στις 3 Ιουνίου στην  2° Διδύμων-Υδροχόου είναι  μια όψη σταθμός στην πορεία και το ταξίδι του που αναμένεται με ένα τρόπο να ξεκλειδώσει και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ένα σπουδαίο κομμάτι απ’ όσα  ο Πλούτωνας πρόκειται να κάνει στον Υδροχόο.

    Όταν ο πλανήτης του οράματος, της επέκτασης, της γνώσης και δικαιοσύνης συναντά τον πλανήτη της ‘’πυρηνικής’’ δύναμης, των βαθύτερων επιθυμιών και του υποσυνειδήτου, οι δυνατότητες  να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να κάνουμε σπουδαίες μεταμορφώσεις χωρίς αμφιβολία πολλαπλασιάζονται.

    Αυτή είναι για την ακρίβεια η  ενέργεια που θα σε κάνει να ανοίξεις ένα μεγάλο κεφάλαιο εκεί που έχεις τις πρώτες μοίρες Διδύμων -Υδροχόου, φέρνοντας μεγάλες ευκαιρίες, τύχη  και σημαντικά αποθέματα, υλικά ψυχικά και πνευματικά. Μια επιρροή που έχει τη δύναμη να ενισχύσει το όραμα, την πίστη, το πάθος σου, και να σε κάνει να κινήσεις βουνά και να  ρισκάρεις για κάτι που επιθυμείς πολύ και τελικά  να  το καταφέρεις.

    Μια ενέργεια πολύ διαφορετική  από το δύσκολο  τετράγωνο που βιώσαμε πέρυσι του  Δία από τον Ταύρο με τον Πλούτωνα, που  μας έφερε κρίσεις και δοκιμασίες  υλικές αλλά και πνευματικές,   αναμένεται να φέρει τώρα κυρίως για τις  1°-4° μοίρες των ζωδίων του αέρα και της φωτιάς  αφθονία κι ανάπτυξη. Ενώ παράλληλα στο συλλογικό μια θεαματική  εξάπλωση της πληροφορίας και νέα ώθηση στην  γενετική, την ψυχανάλυση, την οικονομία, την νέα τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη, την χρήση  της ενέργειας, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.

    Μια ευκαιρία που μας δίνεται συλλογικά να αναγεννήσουμε τον κόσμο μας, να επεκτείνουμε τη συνείδηση και να μπούμε σε νέα ατραπό εξέλιξης του πνεύματος και πολιτισμού μας, να δούμε περισσότερη αλήθεια και να την μεταδώσουμε, κάνοντας εδώ και μια προεργασία  λίγο πριν  Ουρανός  μπει στους Διδύμους  2026  και ξεκινήσει την  μεγάλη επανάσταση.

    Tο Sabian symbol για την μοίρα του Δία 2° Διδύμων ‘’Ο Άγιος Βασίλης γεμίζει κάλτσες στα κρυφά’’ μας προϊδεάζει για   εκπλήρωση επιθυμιών κι   αφθονία, κυρίως όμως για τις ψυχές που είναι αγνές,  βλέπουν ακόμη  μαγεία και πιστεύουν  σε έναν Κόσμο γενναιόδωρο γεμάτο θαύματα.

    Ενώ το Sabian για την μοίρα του Πλούτωνα 2° Υδροχόου ‘’Μια ξαφνική καταιγίδα’’ προοικονομεί  απρόβλεπτες  εξελίξεις που υπαγορεύουν ανώτερες δυνάμεις πέρα από τον έλεγχό μας, για τις οποίες ίσως να μην  είμαστε προετοιμασμένοι, όμως θα λειτουργήσουν  για το  Ανώτερο καλό μας αν έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες και αναγνωρίσουμε τις νέες δυνατότητες που φέρνουν.

     Η δεύτερη όψη σταθμός του Δία  από τους Διδύμους, το τετράγωνο με  τον Κρόνο που είναι το πρώτο καθοδικό μετά τον συνοδικό κύκλο που ξεκίνησε το 2020,  και θα σχηματιστεί  στις 19/8 και  24/12 είναι μια ενέργεια που θα  βάλει φρένο στον ενθουσιασμό, σε σχέδια και  οράματα, όμως θα είναι εκεί για να μας υπενθυμίσει τους κανόνες που χρειάζεται να ακολουθήσουμε για την ανάπτυξη και θα μας κάνει να την αξιολογήσουμε και να την οριοθετήσουμε.

    Μια στιγμή που μπορεί  να δούμε συνέπειες, ενδεχομένως και  από επιλογές που κάναμε στα οικονομικά και την υγεία μας, στην διάρκεια της κρίσιμης περιόδου που στιγματίστηκε από την πανδημία το 2020 που ξεκίνησε ο συνοδικός κύκλος και θα αναβιώσει  πιθανά ηθικά διλήμματα. Όμως θα είναι και ο λόγος για γίνουν νέες νομοθετήσεις και αλλαγές που είναι απαραίτητες για  να αγκαλιάσουμε την εξέλιξη, όπως για παράδειγμα στο  σύστημα της υγείας, στο εκλογικό ή εκπαιδευτικό σύστημα.

    Στην Δανία το 2000  κάποιοι άνθρωποι έγιναν ‘’βιβλία’’ και αλληλοεπέδρασαν με τους ‘’αναγνώστες’’ τους και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα  της  Ανθρώπινης Βιβλιοθήκης (Human Library)

     Μια πρωτοβουλία που υιοθετήθηκε και από  άλλες χώρες, δίνει  την ευκαιρία σε ανθρώπους  που ανήκουν σε μια μειονότητα ή έχουν μια διαφορετική εθνική, σεξουαλική ή άλλη ταυτότητα, μια γενετική ή ψυχική διαταραχή, να μοιραστούν δια ζώσης την ιστορία τους, κάνοντας τους  ‘’αναγνώστες’’ να μην κρίνουν πλέον από το ‘’εξώφυλλο’’.

    Πόσο Δία Διδύμους  περικλείει  η ιδέα αυτή   που εφαρμόστηκε την εποχή της διέλευσης του Δία από το ζώδιο  και τί ωραιότερος  τρόπος για να αμφισβητήσουν οι άνθρωποι τα φορεμένα στερεότυπα και να άρουν  τις προκαταλήψεις τους.

    Εύχομαι το διάστημα παραμονής του Δία στους Διδύμους να δώσει σε όλους περισσότερες ευκαιρίες κι επιλογές, την σοφία να βλέπουμε την οπτική του άλλου καθώς και τις δύο όψεις του νομίσματος σε όλα, που έχουμε τόσο ανάγκη σε ένα κόσμο που διχάζει  αλλά και κατευθύνει.

    Να ακούσουμε και να μοιραστούμε τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες που θα εμπλουτίσουν περισσότερο την εμπειρία μας και θα μας κάνουν να ξεπεράσουμε προηγούμενους νοητικούς περιορισμούς  για να ζούμε και να συνυπάρχουμε καλλίτερα!

    Με αγάπη💓💓💓

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.