• Σύνοδος Δία Ουρανού στον Ταύρο & Ενέργειες Εβδομάδας 15-21 Απριλίου

    Σύνοδος Δία Ουρανού στον Ταύρο & Ενέργειες Εβδομάδας 15-21 Απριλίου

    ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

    ✨ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΙΑ ΟΥΡΑΝΟΥ✨🕊

    15-21 ΑΠΡΙΛΗ 2024

    Μπορεί η Ηλιακή έκλειψη στον Κριό να μας προσπέρασε όμως συνεχίζουμε να είμαστε πάνω σε αυτό το ενεργειακό κύμα που μας ωθεί να συνδεθούμε με την δύναμή μας, να αγκαλιάσουμε νέους τρόπους ανάπτυξης και θεραπείας και να ανοίξουμε την πόρτα σε νέες πιθανότητες.

    Μια έκλειψη που είχε σκοπό να μας ανακατευθύνει και να δώσει σε μια περιοχή της ζωής μας ένα νέο σχήμα είναι ο λόγος που μπορείς να έχεις ήδη τα σημάδια και τις προειδοποιήσεις για κάτι καινούριο και μεγάλο που έρχεται, ακόμη και αν δεν γνωρίζεις ακριβώς πως πρόκειται αυτό να εκδηλωθεί.

    Κι ενώ προσπαθούμε να επεξεργαστούμε τις νέες ενέργειες και το μήνυμα της έκλειψης, την εβδομάδα αυτή έχουμε ραντεβού με το 2ο μεγάλο αστρολογικό γεγονός του μήνα, την πολυαναμενόμενη σύνοδο του Δία με τον Ουρανό στον Ταύρο.

    Μια μοναδική και σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση, καταλυτική για την συνείδηση και την εμπειρία μας που εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο ανάπτυξης και δημιουργίας φέρνοντας ξαφνικές αλλαγές και προκλήσεις που αρχικά θα αποσταθεροποιήσουν, όμως θα είναι ουσιαστικές για την αφύπνιση, την απελευθέρωση και την εξέλιξη, και θα μας κάνουν να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας.

    ✨🌀 Την Δευτέρα 15/4 ο Ερμής έχοντας ευθυγραμμιστεί με την καρδιά του Ήλιου και πραγματοποιήσει κατώτερη σύνοδο 12/4 , λίγο πριν ανατείλει ως πρωινό άστρο συναντά τον Χείρωνα στην 19° Κριού, την μοίρα της έκλειψης.

    Μια ενέργεια που μας κάνει να κοιτάξουμε με νέα κατανόηση το παρελθόν, να αναγνωρίσουμε τι μας δίδαξε ένας πόνος και να συνειδητοποιήσουμε πως για να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα μπροστά χρειάζεται πρώτα κάτι βαθύτερα να επαναπρογραμματίσουμε και να θεραπεύσουμε.

    Στην περιοχή οίκο της ζωής σου που λαμβάνει χώρα η συγκεκριμένη σύνοδος και ειδικά αν εμπλέκονται πλανήτες και σημεία του ωροσκοπίου σου αυτή είναι μια στιγμή για να δεις αν οι σκέψεις και τα πιστεύω σου δουλεύουν για το ανώτερο καλό σου ή σε σαμποτάρουν, να συγχωρέσεις και να δώσεις άφεση σε ό,τι μπορεί να σε πλήγωσε.

    Να κάνεις εκείνες τις βαθιές κι επώδυνες συζητήσεις, που θα δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στο θεραπευτικό ταξίδι σου και την δυνατότητα να κάνεις μια ολοκαίνουρια αρχή.

    Την ίδια η μέρα η Σελήνη σε φάση 1ου τετάρτου 🌓 στην 26°.18′ Καρκίνου ♋ σου επιτρέπει να ανοίξεις την καρδιά σου και να μοιραστείς με όσους νιώθεις κοντά σου συναισθήματα, επιθυμίες, αλλά και τις αμφιβολίες σου. Να ακούσεις την φωνή της διαίσθησης που κάτω από αυτό το φεγγάρι είναι ιδιαίτερα δυνατή και να αρχίσεις να επενδύεις χρόνο κι ενέργεια σε όσα θέλεις να υλοποιήσεις στον σπουδαίο αυτό Σεληνιακό κύκλο που υπέγραψε η έκλειψη.

    Το Sabian symbol για την μοίρα της Σελήνης ‘’Μια καταιγίδα σε ένα φαράγγι’’ υποδηλώνει μια κρίση και αναστάτωση που μας φέρνει αντιμέτωπους με δυνάμεις έξω από τον έλεγχό μας και μας κάνει ίσως να νιώθουμε ότι τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο και σίγουρο. Με την μοίρα να μας καλεί σε αυτό το στάδιο να προνοήσουμε και να ενεργοποιήσουμε το δυναμικό μας για να διαχειριστούμε κάτι δύσκολο κι απρόοπτο βγαίνοντας από μια ζώνη ασφάλειας.

    ✨🌀 Την Τετάρτη 17/4 η Αφροδίτη συναντά τον Βόρειο Δεσμό στην 15°.34′ Κριού και ανάβει το πράσινο φως για να ακολουθήσουμε το πάθος μας και να συνδεθούμε με πρόσωπα και καταστάσεις που ταιριάζουν με την συχνότητά μας, μας επιτρέπουν να είμαστε αυθεντικοί, και μπορούν να γίνουν μέρος της εξέλιξής μας.

    Με την Αφροδίτη στην χώρα του Κριού να λειτουργεί με ενθουσιασμό, ανεξαρτησία και να διεκδικεί περισσότερο χώρο για τον εαυτό της αλλά και σύνδεση για να κάνει αυτά που θέλει, αυτή είναι η στιγμή για να αφοσιωθείς στην προσωπική ευτυχία και τις ανάγκες σου. Να ανακαλύψεις ποιες σχέσεις φέρνουν αρμονία στη ζωή σου, σου δίνουν νόημα και σε βοηθούν να αναδείξεις τα ταλέντα σου και να αναπτυχθείς.

    Μια ευκαιρία για να διεκδικήσεις ένα καλλίτερο μέλλον στα προσωπικά κι επαγγελματικά σου και να επενδύσεις σε σχέσεις και ομάδες, που ενισχύουν την αφθονία, αναγνωρίζουν την αξία σου και σε ενθαρρύνουν να κατακτήσεις νέα πεδία.

    Αν επηρεάζεσαι έχοντας πλανήτες και σημεία στο 2ο δεκαήμερο κοντά στις 14°-16° μοίρες των Παρορμητικών ή ανήκεις σε ζώδιο φωτιάς και αέρα στις αντίστοιχες μοίρες, μπορείς να περιμένεις ευκαιρίες ανάπτυξης κι εξέλιξης, καθώς και υποστήριξη κι επιτυχία σε δημιουργικά και καλλιτεχνικά εγχειρήματα.

    ✨🌀 Την Παρασκευή 19/4 ο ανάδρομος Ερμής στην 17°.32′ Κριού και λίγο πριν επιστρέψει ορθόδρομος συναντά την Αφροδίτη και μια παλιά επαφή, σχέση, επιθυμία, αγάπη μπορεί να επανέρχεται και να ανοίγουν ξανά οι γέφυρες της επικοινωνίας.

    Με τα λόγια αυτές τις ημέρες να βγαίνουν από την καρδιά και να έχουν δύναμη θεραπείας, μπορούμε τώρα πιο εύκολα, να συγχωρέσουμε, να συμπαρασταθούμε, να απολογηθούμε και να εκφράσουμε ευγνωμοσύνη.

    Μια ιδανική στιγμή για ρομαντικές συναντήσεις, εξομολογήσεις, συμφιλίωση αλλά και δύσκολες συζητήσεις. Για να κάνεις εφόσον επηρεάζεσαι μια οικονομική διαπραγμάτευση ή μια παρουσίαση κι ομιλία που θα βρει ευρύτερη αποδοχή κι ανταπόκριση, για να ζητήσεις αυτό που πραγματικά θες.

    Την ίδια ημέρα ο Ήλιος εισέρχεται στο γήινο και σταθερό ζώδιο του Ταύρου ♉ και μας κάνει για τον επόμενο μήνα να εστιάσουμε στο γήινο, το πρακτικό, το χειροπιαστό, αυτό που μπορούμε να απολαύσουμε με το σώμα και τις αισθήσεις.

    Μια ενέργεια που μας επιτρέπει να ρίξουμε ρυθμούς και να γειωθούμε. Να αφιερωθούμε στην αυτοφροντίδα και την ευημερία μας, στην δημιουργία περισσότερης σταθερότητας κι ασφάλειας, να συνδεθούμε περισσότερο με όσα αγαπάμε αλλά και με την φύση.

    Καθώς την ίδια ημέρα ο Άρης από την 21° Ιχθύων πραγματοποιεί αρμονικό εξάγωνο με τον Δία στο ζώδιο του Ταύρου, έρχεται να ενισχύσει την δύναμη, την ζωτικότητα, το πάθος και την αισιοδοξία μας. Μια υπέροχη επιρροή που θα δώσει στα ζώδια του Νερού και της Γης στις αρχές του 3ου δεκαημέρου, την ώθηση και το ένστικτο για επέκταση, για νέες πρωτοβουλίες, ρίσκο και αποφάσεις που μπορούν να στεφθούν με επιτυχία και να φέρουν διακρίσεις κι ανταμοιβές.

    Αν άμεσα επηρεάζεσαι αξιοποίησε αυτό το μείγμα θέλησης, αισιοδοξίας, διαίσθησης και τύχης για να επενδύσεις σε κάτι που πιστεύεις πολύ και σε εμπνέει, για να αδράξεις και να δημιουργήσεις ευκαιρίες στην προσωπική ζωή και τα επαγγελματικά σου.

    🌀✨Το Σάββατο 20/4 ο Άρης από την 21°.46 Ιχθύων πραγματοποιεί ακριβείας εξάγωνο με τον Ουρανό λίγο πριν την μεγάλη Σύνοδο και μας προσκαλεί να κάνουμε κάτι διαφορετικά και να δημιουργήσουμε νέες συνήθειες, έχοντας περισσότερη έμπνευση, ιδέες και κινητοποίηση.

    Κάτω από αυτήν την αρμονική ευθυγράμμιση που φέρνει διάθεση για ανεξαρτησία, πειραματισμό και περιπέτεια, είναι μάλλον απίθανο να μη αισθανθείς πως μια μεγάλη αλλαγή σε μια περιοχή της ζωής σου σε περιμένει και να μην προσανατολιστείς σε νέους στόχους, οράματα και εμπνευσμένες δράσεις που θα σου θα σε απελευθερώσουν και θα ανοίξουν τον δρόμο σε νέες πιθανότητες.

    ✨🌀 Την Κυριακή 21/4 η σύνοδος Δία-Ουρανού που επαναλαμβάνεται κάθε 13-14 χρόνια, και πραγματοποιείται αυτή τη φορά στην 21°.49′ Ταύρου, είναι το αστρολογικό γεγονός που φέρνει μια επανάσταση για την εμπειρία και την Συνείδηση μας, με πολλαπλές εκδηλώσεις.

    Μια σύνοδος που πραγματοποιήθηκε ξανά στον Ταύρο το 1941 στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα διαφορετικό πλανητικό σκηνικό και με τις γνωστές συνέπειες και την αποσταθεροποίηση για τις αξίες, την οικονομία,την επιβίωση,

    συμβαίνει αυτή τη φορά σε μοίρα που από τα Sabian συμβολίζεται ως

    ‘’Ένα λευκό περιστέρι πετάει πάνω από τα ταραγμένα νερά’’ που είναι ένα μήνυμα ειρήνης κι ελπίδας.

    Ένας θεϊκός οιωνός, όπως το Αγιο Πνεύμα με μορφή περιστεριού που έστειλε ο Θεός στον Νώε στην ιστορία της Κιβωτού, για να ανακοινώσει το αίσιο τέλος και την νέα διαμονή, υποδηλώνει εδώ την θεϊκή καθοδήγηση και την έξοδο από μια κρίση,

    την ειρηνική διευθέτηση δύσκολων και πολεμικών καταστάσεων και την αίσια έκβαση.

    Όταν η ευεργετική και επεκτατική φύση του Δία ενώνεται με την αφυπνιστική κι επαναστατική δύναμη του Ουρανού στον Ταύρο, το ζώδιο της φυσικής πραγματικότητας, αυτή μπορεί να είναι μια στιγμή σπουδαίων ανακαλύψεων και καινοτομίας, που μπορεί ωστόσο να επιφέρει κι ένα μαζικό σοκ που θα αλλάξει την οπτική μας για τον κόσμο, τις σταθερές και τον τρόπο που μέχρι τώρα επιβιώναμε.

    Σε συλλογικό επίπεδο η μεγαλειώδης αυτή σύνοδος, μπορεί να είναι μια γόνιμη στιγμή για τον Ουρανό στον Ταύρο που κατά τα άλλα έχει επιφέρει δεινά στην ανθρωπότητα τα τελευταία έξι χρόνια από την θέση πτώσης του, αναφορικά με την υγεία, την βιολογία, την οικονομία, το περιβάλλον.

    Με την πλανητική συνάντηση να υπόσχεται θεαματικές τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και να δρομολογεί κοινωνικές επαναστάσεις και ξαφνικά γεγονότα γεωφυσικά, πολιτικά, οικονομικά, που θα διασαλεύσουν αυτό που μέχρι τώρα γνωρίζαμε κι εμπιστευόμασταν, με σκοπό να μπούμε σε ένα νέο κύκλο δημιουργίας και προόδου.

    Μια ενέργεια που σε προσωπικό επίπεδο θα γίνει η αφορμή για να σπάσουμε τα δεσμά της συνήθειας και να απελευθερωθούμε από περιοριστικά πιστεύω, συμβάσεις κι εμπόδια. Να βγούμε από προηγούμενες ασφάλειες και να τολμήσουμε μικρότερες ή μεγαλύτερες αλλαγές υιοθετώντας νέες συνήθειες, κι ένα νέο τρόπο σκέψης και δράσης που θα μας αναβαθμίσει και θα δώσει στη ζωή μας μια νέα κατεύθυνση.

    Ανάλογα με το που πέφτει η σύνοδος στον χάρτη σου, εκεί που είναι ο Ταύρος αλλά και οι οίκοι που καταλαμβάνουν ο Υδροχόος, ο Τοξότης και οι Ιχθείς, όπου Δίας και Ουρανός κυβερνούν και με βάση τις όψεις που σχηματίζονται, μπορείς να δεις και ποιοι τομείς της ζωής σου θα επηρεαστούν και πως θα υποδεχθείς τις νέες ενέργειες.

    Στην διάρκεια αυτής της φορτισμένης ενεργειακά ημέρας, ο κυβερνήτης της Συνόδου η Αφροδίτη θα πραγματοποιήσει σύνοδο με τον Χείρωνα στην 20° Κριού επιβεβαιώνοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς πόνο.

    Έτσι ο τρόπος που θα αγκαλιάσεις τον εαυτό σου αλλά και η θεραπευτική δύναμη της αγάπης που προέρχεται από σένα και τους άλλους, θα λειτουργήσουν καταλυτικά για την ευτυχία σου και θα σου δώσουν νέα δύναμη για να ευθυγραμμιστείς με τα καινούρια δεδομένα και τις εξελίξεις.

    🌀✨Με το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα στην 2° Ταύρου-Υδροχόου να σφραγίζει την ημέρα, υπάρχει μια πρόσκληση να επαναπροσδιορίσουμε τα θέλω μας και να προχωρήσουμε σε μεταμορφωτικές αλλαγές για να ανοίξει ο δρόμος μπροστά.

    Με την ενέργεια να φέρνει πίεση από δυνάμεις, πρόσωπα και καταστάσεις που έχουν την πρόθεση να μας ελέγξουν, να μας χειριστούν ή να επιβάλλουν την δική τους agenda, κυρίως για το 1ο πενθήμερο των Σταθερών, και την επιθυμία μας για σταθερότητα να συγκρούεται με αναπόφευκτες και μοιραίες αλλαγές, αυτή είναι μάλλον η στιγμή για να συνειδητοποιήσουμε πως μόνο αν ξεριζώσουμε παλιές συμπεριφορές, μοτίβα και προσκολλήσεις θα βρούμε διέξοδο από την κρίση και τον δρόμο της λύτρωσης.

    Για όσους επηρεάζονται θετικά από την σύνοδο Δία-Ουρανού, ανήκοντας στα ζώδια της Γης και του Νερού η συμβουλή είναι να μην αφήσουν την τύχη και τις ευκαιρίες να τους προσπεράσουν και να ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες του μυαλού και της καρδιάς για να λάβουν τις ευλογίες.

    Ενώ για όσους θα υποδεχθούν την ενέργεια με δύσκολες γωνίες όπως είναι τα ζώδια του Αέρα και της Φωτιάς, η προτροπή είναι να μην αντισταθούν στο καινούριο και τις νέες συνθήκες που θα τους παρουσιαστούν,

    να αγκαλιάσουν το απρόβλεπτο και να παραμείνουν ευέλικτοι και προνοητικοί ώστε να μπορέσουν να αναγνωρίσουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν και να συνδεθούν με την αφθονία!✨

    Καλή ευλογημένη εβδομάδα

    σε όλους!✨☮🕊

    Με αγάπη ❤❤❤

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.