• Εαερινή Ισημερία & Ενέργειες Εβδομάδας 18-24 Μαρτίου 2024

    Εαερινή Ισημερία & Ενέργειες Εβδομάδας 18-24 Μαρτίου 2024

    ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

    ΕΑΕΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

    18-24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 🌀✨🪁

    H εβδομάδα που μας πέρασε κάτω από τις αβρές, αιθερικές, ονειρικές ενέργειες που μας έφερε η Νέα Σελήνη και η συγκέντρωση των πλανητών στους Ιχθείς, μας έκανε ίσως να αφήσουμε για λίγο τα επίγεια, να δούμε με τα μάτια της ψυχής και να συνδεθούμε με τον εσώτερο εαυτό και τους άλλους βαθύτερα.

    Έχει δώρα αλλά και μαθήματα αυτό το διάστημα.Πνευματικότητα, σύμπνοια, ενσυναίσθηση, ευκαιρίες ανάπαυλας,

    την δυνατότητα να γίνουμε καλλίτεροι παρατηρητές της ζωής, να δούμε αλήθειες αλλά και στρεβλώσεις.

    Να προετοιμαστούμε εσωτερικά γι αυτό που θέλουμε να αναπτυχθεί στη ζωή μας και να πάρουμε έμπνευση κι ανώτερη καθοδήγηση για να του δώσουμε μορφή και να το κάνουμε να λειτουργήσει.

    Τις ημέρες ωστόσο που ακολουθούν, νέες ενέργειες καταφθάνουν, που θα μας κάνουν να αλλάξουμε διάθεση και ρυθμούς, καθώς αποχαιρετούμε την χειμερινή περίοδο κι ένα διάστημα ενδοσκόπησης κι απολογισμού, με τον Ήλιο να εισέρχεται στον Κριό και να εκκινεί μια νέα εποχή και τη νέα αστρολογική χρονιά.

    Ενώ με τις ενέργειες των εκλείψεων να κλιμακώνονται και να αρχίζουν πιο έντονα να μας επηρεάζουν, όσο πλησιάζουμε την πρώτη Σεληνιακή Έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στον Ζυγό 25 Μαρτίου, το πιο πιθανό είναι ότι αισθανόμαστε ήδη την αποσταθεροποίηση αλλά και ότι κάτι σημαντικό έρχεται, που θα μας κάνει να γράψουμε μια νέα ιστορία.

    🌀✨Τη Δευτέρα 18/3 βρισκόμαστε γι αρχή κάτω από την επήρεια της ετήσιας συνόδου του Ήλιου με τον πνευματικό Ποσειδώνα που πραγματοποιήθηκε 17/3. Μια ουράνια ευθυγράμμιση που μας επέτρεψε να κάνουμε το διάλειμμα και την απόσυρση που έχουμε ανάγκη, να ζήσουμε περισσότερο στα όνειρα και την φαντασία μας αλλά και να δούμε μεγαλύτερες αλήθειες. Να ρίξουμε τα ‘’οχυρά’’ του εγώ για να συνδεθούμε με τους άλλους, με άλλες διαστάσεις, με την μαγεία της ζωής και κυριολεκτικά με τα πάντα, λειτουργώντας από ένα διαφορετικό επίπεδο συνείδησης κι εσωτερικής γνώσης.

    Και είναι αυτές ακριβώς οι στιγμές που μπορείς να θυμηθείς ότι είσαι ψυχή σε ανθρώπινο σώμα και πολλά περισσότερα από ρόλους, ταυτότητες κι ετικέτες που σε ακολουθούν.

    Ημέρες που μπορείς να κάνεις ειρήνη με τον εσώτερο ιερό εαυτό σου και προσωπικές υπερβάσεις παραδίδοντας τον έλεγχο της ζωής σου σε κάτι μεγαλύτερο. Ημέρες για να αφοσιωθείς σε πνευματική ή και καλλιτεχνική δουλειά που μπορεί να λειτουργήσουν ως σωτήρια λέμβος για να βγεις από ένα κύμα βύθισης αλλά και την ατραπό των ψευδαισθήσεων.

    Η Σελήνη σε αύξουσα φάση κι έχοντας σχηματίσει το 1ο Τέταρτο 🌓στην 27°.04′ Διδύμων♊ μας έβγαλε σε ένα βαθμό από την αδράνεια και μας έφερε περισσότερες επαφές, αναζήτηση, ενθουσιασμό κι ερωτηματικά. Την διάθεση να συλλέξουμε πληροφορίες και να σκεφτούμε τρόπους για να κάνουμε τα πρώτα βήματα και να έρθουμε πιο κοντά σε όνειρα και στόχους που βάλαμε στην αρχή του Νέου Σεληνιακού κύκλου.

    Κι ενώ το τετράγωνο της Σελήνης με τον Ήλιο και τον Ποσειδώνα μπορεί να μας δυσκολεύει συναισθηματικά, να φέρνει προκλήσεις ή να μας απογοητεύει,

    είναι εδώ στον καθρέφτη των Διδύμων που μπορεί να βλέπεις περισσότερες επιλογές και ότι χρειάζεσαι ενδεχομένως να αποστασιοποιηθείς από συναισθήματα, να βγεις από πλάνες, εθισμούς, προσκολλήσεις και να κάνεις έξυπνους ελιγμούς και αναπροσαρμογές για να προχωρήσεις.

    🌀✨Την Τρίτη 19/3 ο Ερμής συναντά τον Βόρειο Δεσμό στην 15°.45 Κριού ♈ φέρνοντας “συναντήσεις” πεπρωμένου και την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και να μοιραστούμε ιδέες και γνώση και να βρούμε νέους δρόμους ανάπτυξης και υποστήριξης. Ενώ το γεγονός ότι ο Ερμής σε αυτήν την φάση μπαίνει στη σκιά του και θα ξαναπεράσει από την μοίρα λόγω της αναδρομής του τον Απρίλιο, θα δώσει σε ό,τι παρουσιαστεί εδώ την ευκαιρία της επαναδιαπραγμάτευσης.

    Παράλληλα η σύνοδος του Ερμή και με τον Χείρωνα την επόμενη ημέρα 20/3 στην 18° Κριού που θα επαναληφθεί 15/4 και 6/5 φέρνει παλιές ή και νέες προκλήσεις για όσους έχουν δείκτες κοντά σε αυτή την μοίρα των Παρορμητικών, που αφορούν την έκφραση, την επικοινωνία,την μάθηση και την αντίληψη. Ίσως γιατί από εδώ χρειάζεται να αποκτήσουμε μια νέα κατανόηση, να αλλάξουμε το εσωτερικό μας αφήγημα και να επαναφέρουμε την αυτοπεποίθηση, για να θεραπεύσουμε αυτό που δεν λειτουργεί.

    Καθώς η μοίρα της συνόδου συμβολίζεται στα Sabian ως ‘’Μαγικό χαλί’’ εκφράζοντας τη δυνατότητα της υπέρβασης, εδώ μπορεί να υπάρξουν λύσεις και διέξοδοι από προβλήματα και τραύματα με τρόπους που δεν περιμέναμε, ιδίως αν επιδιώξουμε να τα εκφράσουμε, να τα συζητήσουμε και να τα διαχειριστούμε από μια νέα οπτική.

    Μια σπουδαία ευκαιρία επομένως εδώ για να ξεπεράσεις ανασφάλειες και φόβους, για να τοποθετηθείς διαφορετικά και να αναγνωρίσεις ότι αυτό που μπορεί να σε σαμποτάρει και σε κρατά πίσω είναι συχνά οι ίδιες οι σκέψεις σου.

    Γι αυτό και αν άμεσα επηρεάζεται δώσε όνομα σε αυτό που σε ενοχλεί, σε μπλοκάρει, σε ταλαιπωρεί, για να καταφέρεις από εδώ να πιάσεις το μίτο της θεραπείας και να το εξευμενίσεις.

    🌀✨Την Τετάρτη στις 20/3 την ημέρα της Εαερινής Ισημερίας ο ζωοδότης Ήλιος εισέρχεται στον Κριό και μας δίνει την ευκαιρία να αγκαλιάσουμε νέες εμπειρίες, ιδέες, στόχους και προοπτικές.

    Με τον Ηλιο να ξεκινά το νέο ταξίδι του από την 1η μοίρα του ζωδιακού και να εκκινεί μια νέα εποχή και τη νέα Αστρολογική Χρονιά, καλούμαστε από αυτό το σημείο να εγκαταλείψουμε το παλιό, να κάνουμε restart σε σώμα, πνεύμα, μυαλό και να ευθυγραμμιστούμε με νέα εγχειρήματα, νέες προκλήσεις, νέα πεδία και πιθανότητες.

    Καθώς το πάθος, η κινητοποίηση κι η δημιουργική μας φλόγα τώρα επιστρέφουν και αρχίζουμε να νιώθουμε ξανά μοναδικοί, αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να βάλεις την πρόθεση σε ό,τι επιθυμείς να σου φέρει το νέο αστρολογικό έτος και να ανυψώσεις την ενέργεια σου για να υποδεχτείς από την καλλίτερη δυνατή δόνηση το καινούριο που έρχεται.

    🌀✨Την Πέμπτη 21/3 o Ήλιος σχηματίζει το πρώτο εξάγωνό του με τον Πλούτωνα από την 1° Υδροχόου χαρίζοντάς μας μια νέα αναγεννητική δύναμη και δυνατές ευκαιρίες βαθύτερης μεταμόρφωσης και θεραπείας.

    Μια ενέργεια που θα μας επιτρέψει ατομικά και συλλογικά να στοχεύσουμε σε κάτι μεγαλύτερο, να αξιοποιήσουμε τεχνολογικές δυνατότητες και την δύναμη των ομάδων για να το υλοποιήσουμε.

    Μια προστατευτική και παντοδύναμη επιρροή που αν έχεις προσωπικούς πλανήτες και σημεία στα ζώδια του αέρα και της φωτιάς στις πρώτες κυρίως μοίρες, μπορεί να ενισχύσει την δύναμη και τον προσωπικό σου μαγνητισμό, να σου φέρει δυνατούς υποστηρικτές και την ικανότητα να εξελιχθείς και να ξεπεράσεις ακόμη και τις πιο δύσκολες προκλήσεις.

    🌀✨Την Παρασκευή 22/ 3 η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Κρόνο στην 12° Ιχθύων είναι ο λόγος που μπορεί να επωμιστούμε βάρη αγαπημένων ανθρώπων, να πάρουμε ώριμες αποφάσεις και να αναλάβουμε την ευθύνη των συναισθημάτων, των σχέσεων, της δημιουργικότητας, των οικονομικών μας. Είτε αυτό σημαίνει ότι αποφασίζουμε να επενδύσουμε χρόνο, αποθέματα κι ενέργεια και να κάνουμε τη δέσμευση απέναντι σε ένα πρόσωπο ή δημιουργικό project που θεωρούμε σημαντικό, κάνοντας διορθώσεις και συμβιβασμούς όπου χρειάζεται ή απομακρυνόμαστε από πρόσωπα και καταστάσεις όπου υπάρχουν περιορισμοί, ανυπέρβλητες διαφορές, έλλειψη συναισθημάτων κι εκτίμησης.

    Μπροστά σε αυτό το τεστάρισμα του Κρόνου το ώριμο, το απλό, το πρακτικό,το καλά οριοθετημένο και διαχρονικό φαίνεται ότι θα κερδίσουν, γι αυτό και σχέσεις αλλά και κάθε είδους επένδυση υλική και συναισθηματική που έχει αποδείξει έμπρακτα την αξία της, την σταθερότητα και την διάρκειά της στον χρόνο, έχει προοπτικές εδώ να αναπτυχθεί και να ανθίσει, καθώς η Αφροδίτη συνδιαλέγεται ιδιαίτερα ευνοϊκά και με τον Δία.

    🌀✨Το Σάββατο 23/3 ο πλανήτης της δράσης και της επιβίωσης Άρης εισέρχεται στο ζώδιο των Ιχθύων ♓ όπου και θα παραμείνει έως 30/4, για να μας δώσει νέους λόγους να κινητοποιούμαστε, να παλεύουμε,

    να πολεμάμε.

    Έχοντας οδηγό μας αυτή τη φορά το συναίσθημα, την διαίσθηση, τα ιδανικά μας και το φωτισμένο μας κομμάτι,

    εδώ από την θάλασσα ελέους των Ιχθύων είναι που θα βρούμε τη δύναμη

    να συμπαρασταθούμε και να στηρίξουμε αυτούς που το έχουν ανάγκη, να αγωνιστούμε για έναν μεγαλύτερο κι έξω από εμάς σκοπό και να φέρουμε περισσότερο φως στη ζωή τη δική μας και των άλλων.

    🌀✨Χάρις στην ταυτόχρονη παρουσία της Αφροδίτης στους Ιχθείς και το εξάγωνο που πραγματοποιεί την Κυριακή 24/3 με το Δία στην 15° Ιχθύων -Ταύρου, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε και ότι δεν χάσουμε αυτή τη φορά τον στόχο.

    Μέσα από ένα είδος βαθύτερης κι απεριόριστης Αγάπης, που υπερβαίνει προσωπικές επιθυμίες και δεν περιμένει πίσω κάτι να της επιστραφεί, μπορούμε να ευθυγραμμιστούμε με την αφθονία πνευματική, συναισθηματική και φυσική,

    και να την αναγνωρίσουμε σε κάθε μας στιγμή. Και έτσι να κάνουμε μικρά και μεγαλύτερα θαύματα από ένα φωτισμένο πεδίο πρόθεσης, σύνδεσης κι αγάπης.

    Καλή ευλογημένη εβδομάδα!✨🕊☮

    Με αγάπη❤❤❤

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.