• Νέα Σελήνη στους Ιχθείς 10 Μαρτίου 2024

    Νέα Σελήνη στους Ιχθείς 10 Μαρτίου 2024

    ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ 🌙♓

    10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

    ‘’Listen to the Universe’’

    Είναι τελευταία Νέα Σελήνη του αστρολογικού έτους, που ανοίγει την Πύλη των Εκλείψεων και μας οδηγεί την Εαρινή Ισημερία.

    Mια Υπερ Σελήνη που αν και δεν την βλέπουμε, είναι πιο κοντά στη Γη και γι αυτό κάνει την ενέργειά της πιο αισθητή και ίσως την πρόθεση που θα βάλουμε πιο δυνατή, σε ό,τι καινούριο θέλουμε από εδώ να ξεκινήσει.

    Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου που πραγματοποιείται στις 10 Μαρτίου ώρα 10:59 για την Ελλάδα στην 20°.16′ Ιχθύων🌒♓ είναι το φεγγάρι που θα μας δώσει τη δυνατότητα να φυτέψουμε έναν σπόρο πρόθεσης που έρχεται απευθείας από την καρδιά, τον ανώτερο εαυτό και τα όνειρά μας. Ένα φεγγάρι όπου πρώτα θέλει να νιώθεις, να ονειρεύεσαι και μετά να σκέφτεσαι και να δρας.

    Ένα φεγγάρι που δεν σου ζητά να έχεις συγκεκριμένη κατεύθυνση αλλά να είσαι ανοιχτός/η σε πιθανότητες, που μπορεί να σε βγάλουν αυτή τη φορά σε μια εντελώς νέα χρονογραμμή.

    Κυρίως γιατί αυτή η Νέα Σελήνη είναι συνδεδεμένη με τα ενεργεικά portals των Εκλείψεων. Αυτή αρχικά που πραγματοποιείται 25/3 Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη στην 5° Ζυγού αλλά και αυτή που θα συμβεί έξι μήνες αργότερα,

    η Πανσέληνος και Σεληνιακή Έκλειψη στην 25° Ιχθύων 18/9 που θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για την εξέλιξη σε ό,τι τώρα δρομολογούμε.

    Ένα φεγγάρι την ενέργεια του οποίου θα αισθανθείς έντονα αν ανήκεις στην αρχή του 3ου δεκαήμερου των Μεταβλητών Ιχθύων, Παρθένου, Διδύμων, Τοξότη και μπορείς να αξιοποιήσεις θετικά αν έχεις πλανήτες και σημεία στις αντίστοιχες μοίρες στα ζώδια του νερού και της γης, είναι εδώ στο τέλος του ζωδιακού, σηματοδοτώντας το κλείσιμο του μεγαλύτερου κύκλου. Σε μια περιοχή υπέρβασης και μεταφυσικής δύναμης όπως είναι Ιχθείς, όπου καλείσαι να αποδεχθείς και να βάλεις τον επίλογο σε κεφάλαια που τελειώνουν, να κάνεις την απαραίτητη κάθαρση και να δημιουργήσεις τον χώρο για να έρθει το καινούριο, με επίκεντρο τον οίκο-περιοχή της ζωής σου που καταλαμβάνει η 20° Ιχθύων.

    Αν και είναι δύσκολο να πιστέψεις και να εμπιστευτείς κάτι που δεν γνωρίζεις, η εγγύτητα εδώ της Σελήνης με τον κυβερνήτη της, τον μυσταγωγικό Ποσειδώνα, τον πλανήτη που διαλύει τα όρια ανάμεσα στον φυσικό και πνευματικό κόσμο,

    μας επιτρέπει να ξεπεράσουμε εμπόδια,

    να απομακρύνουμε οτιδήποτε δεν ταιριάζει με το ενεργειακό μας πεδίο και να να εκδηλώσουμε κάτι από το αόρατο.

    Δεν είμαστε μακριά από τη δυνατότητα αυτή. Η ενεργειακή συνδεση που μπορεί να νιώθουμε τώρα με τους άλλους, με τον ανώτερο εαυτό αλλά και ανώτερες δυνάμεις, μπορούν να μας βοηθήσει να βγούμε από προηγούμενους περιορισμούς, να δώσουμε συγχώρεση κι άφεση σε ό,τι μας έβλαψε και μας πλήγωσε και να πορευτούμε με πίστη προς ό,τι θα θέλαμε να συμβεί, βρίσκοντας πνευματικό νόημα αλλά και τον σκοπό μας.

    Και δεν υπάρχει ίσως καλλίτερη στιγμή για να επιστρατεύσεις πνευματικές πρακτικές, να αξιοποιήσεις τις ψυχικές και δημιουργικές σου ικανότητες, την δύναμη της φαντασίας και των ονείρων σου, όταν βρίσκεσαι στο μαγικό και υπερβατικό χώρο των Ιχθύων.

    Ένα πεδίο όπου μπορείς να πορευτείς χωρίς προσδοκίες και προκαταλήψη, να πάρεις ανώτερη καθοδήγηση και να παραδοθείς στο κύμα της ζωής που θα σε βγάλει εκεί ακριβώς που πρέπει να είσαι.

    Το εξάγωνο της Νέας Σελήνης με τον Ουρανό είναι η υποστηρικτική συγχρονικότητα που σου επιτρέπει να ελπίζεις, να οραματίζεσαι το μέλλον και να προβάλλεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτό.

    Να δημιουργήσεις ευκαιρίες αλλά και να αδράξεις εκείνες που έρχονται στον δρόμο σου, απελευθερώνοντας προηγούμενες συμβάσεις, δεσμεύσεις, προσκολλήσεις.

    Μια ενέργεια που μπορεί να σου φέρει απρόβλεπτες εξελίξεις, νέα πρόσωπα και φωτισμένες συνδέσεις, που υπόσχονται να ανανεώσουν και να εμπλουτίσουν την εμπειρία σου και να υποστηρίξουν τα οράματά σου. Χαρίζοντας έμπνευση, πνευματική αφύπνιση και την ευκαιρία να αναπτυχθείς προς μια νέα κατεύθυνση που πιθανόν δεν είχες σκεφτεί.

    Την ίδια στιγμή το τετράγωνο του Άρη από τον Υδροχόο με τον Ουρανό, μπορεί να ευθύνεται για αποκαλύψεις, επαναστάσεις, εξτρεμισμό αλλά και ακτιβισμό στο συλλογικό. Ενώ προσωπικά η επιρροή δρομολογεί αλλαγές που θα θέλαμε να αποφύγουμε και μπορεί να πολεμάμε, με την ενέργεια να επιτείνει την αβεβαιότητα και την αποσταθεροποίηση και να μας κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε στην κόψη του ξυραφιού και ότι οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν.

    Αυτός ωστόσο είναι και ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθούμε και για να διώξουμε εμπόδια που εμείς οι ίδιοι συχνά δημιουργούμε. Προγραμματισμούς, φόβους αποτυχίας, επίπλαστες ζώνες ασφάλειας και περιοριστικά πιστεύω, βαθιά ριζωμένα στη συνείδηση, που μας κρατούν πίσω και μακριά από τον αυθεντικό εαυτό.

    Γι αυτό και χρήσιμο είναι εδώ, να ευθυγραμμιστείς με αυτό που σου ταιριάζει και αν δεν επιθυμείς οι αλλαγές να σε πιάσουν εξ απήνης, να πάρεις την απόφαση να τις δρομολογήσεις.

    Το γεγονός ότι ο παραδοσιακός κυβερνήτης της Σελήνης Δίας βρίσκεται σε συνεχές λειτουργικό εξάγωνο με τον Κρόνο οδεύοντας στην πολυαναμενόμενη σύνοδο με τον Ουρανό που θα σχηματιστεί τον Απρίλιο, δηλώνει πως οι ευκαιρίες εδώ είναι πραγματικές αλλά και τις δημιουργούμε. Ενέργεια που μας δίνει την υποστήριξη να μη μείνουμε μόνο στη θεωρία αλλά και να κάνουμε πρακτικά βήματα για να αλλάξουμε το αφήγημα της ζωής μας.

    Ο Ερμής που έχει πλέον περάσει στον Κριό και είναι ο μοναδικός βασικός πλανήτης του χάρτη σε ζώδιο της φωτιάς, μας φέρνει γρήγορα αντανακλαστικά και τον ενθουσιασμό που το προηγούμενο διάστημα μας έλειψε, επιτρέποντας σε πρωτότυπες αυθεντικές ιδέες να μπουν άμεσα σε εφαρμογή και να αποδώσουν. Ενώ έχοντας σχηματίσει νωρίτερα σύνοδο με τον Ποσειδώνα, υποδεικνύει ευφάνταστους δρόμους για να υλοποιηθούν σχέδια και φιλοδοξίες, που όμως θα ανταποκρίνονται στις συναισθηματικές ανάγκες και τα όνειρά μας.

    Την ίδια στιγμή το εξάγωνο του κοσμικού αγγελιοφόρου με τον Πλούτωνα, που πραγματοποιείται λίγο μετά την Νέα Σελήνη, είναι η όψη που θα δώσει άλλη δύναμη στον λόγο και την πρόσβαση σε κρυμμένες αλήθειες, πηγές και μυστικά, που μας επιτρέπουν να εμβαθύνουμε σε σοβαρά θέματα, να επιλύσουμε γρίφους και να κάνουμε συζητήσεις που θα λειτουργήσουν μεταμορφωτικά και θεραπευτικά.

    Μια ενέργεια που μπορεί να σε βοηθήσει να αλλάξεις τις σκέψεις σου, να χρησιμοποιήσεις τη δύναμή τους για να ισχυροποιήσεις την πρόθεση και να μεταμορφώσεις τη ζωή σου.

    Καθώς η Σελήνη βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Κρόνου και Ποσειδώνα, που το 2026 θα πραγματοποιήσουν την εξαιρετικά σπάνια και μοναδική στα τελευταία τουλάχιστον 2000 χρόνια σύνοδο τους την 0°Κριού ♈ τοAries point και ο Ερμής διελαύνει τώρα από το σημείο, είναι με έναν τρόπο σαν να την προαναγγέλλει.

    Γι αυτό και το φεγγάρι που λαμβάνει τους κραδασμούς από τις δυο αντιφατικές αυτές μεταξύ τους ενεργειες, από τον Κρόνο που συμβολίζει τα όρια, τη δομή, τους περιορισμούς, τους διαχωρισμούς και το κάρμα και τον Ποσειδώνα που αντιπροσωπεύει την κατάλυση των ορίων, την υπέρβαση, την πνευματικότητα, την συγχώρεση, την πανανθρώπινη αγάπη και την συνείδηση ενότητας, μας βάζει στη διαδικασία να αναγνωρίσουμε συνέπειες από λάθος επιλογές και να αντιμετωπίσουμε τις αυταπάτες μας αλλά και τα πανανθρώπινα προβλήματα.

    Και ενώ αυτή η επιρροή μπορεί να απογοητεύσει και να μας κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους, ταυτόχρονα μας δείχνει αυτά που μας ενώνουν και ότι είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον πόνο, στην χαρά, στις αλλαγές, στην θεραπεία.

    Όλοι μαζί απέναντι στους πολέμους, την φτώχια, τις ασθένειες, την κατάρρευση των αξιών, το φυσικό περιβάλλον που υποφέρει και ένα matrix που μας παγιδεύει.

    Ίσως γιατί έχει έρθει εδώ το πλήρωμα του χρόνου για να πάρουμε την ευθύνη και το αλλάξουμε.

    Να σταματήσουμε να φοράμε τις ‘’ετικέτες’ φύλου, θρησκείας, κοινωνικής τάξης, εθνικότητας και να βγούμε από τη στασιμότητα της πνευματικής μας εξέλιξης.

    Ίσως γιατί μόνο όταν καταλάβουμε ότι Όλα μας αφορούν Όλους, ανεξαρτήτως ‘’αποστάσης’’ και αναγνωρίσουμε το θεϊκό σε κάθε ύπαρξη, στη φύση και στον εαυτό μας,

    θα κάνουμε το άλμα συνείδησης, για μπορέσει να ανατείλει και μια νέα Εποχή.

    Μας θέλει επομένως εδώ συνειδητούς η ενέργεια, μας υπενθυμίζει περιορισμούς αλλά και την ευθύνη να χτίσουμε τα όνειρά μας, να συγχωρέσουμε και να εγκαταλείψουμε αυτό που χρειάζεται, για να συνδεθούμε με κάτι που θα δίνει νόημα στη ζωή μας και θα είναι αληθινό.

    Σε συλλογικό επίπεδο η επιρροή μπορεί να φωτίσει θέματα υγείας όπως και θέματα που αφορούν φάρμακα, χημικά,ουσίες, το σύστημα υγείας και σωφρονισμού, τα άσυλα, τα σύνορα, χώρους πνευματικούς και καλλιτεχνικούς που συνδέονται με δημιουργία και θεραπεία, όπου μπορεί τώρα να μπει ένας νέος σπόρος, να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να δοθούν πρωτοποριακές λύσεις, χάρις στην θετική συμβολή του Ουρανού.

    Το Sabian symbol για την μοίρα της Νέας Σελήνης ‘’Ένα κοριτσάκι χαϊδεύει ένα λευκό αρνάκι κάτω από το άγρυπνο βλέμμα ενός Κινέζου υπηρέτη’’ μια ειρηνική εικόνα ελπίδας και αθωότητας, αντιπροσωπεύει το πρώιμο στάδιο εξέλιξης που η ανθρώπινη συνείδηση ανακαλύπτει μέσα από τις αισθήσεις και την επαφή με τα απλά πράγματα, το θαύμα της ζωής.

    Ταυτόχρονα το σύμβολο μας προετοιμάζει για ένα ανεκδήλωτο και πιο ελπιδιφόρο μέλλον υποδηλώνοντας πως από το αγνό κομμάτι του εαυτού μας μπορεί αυτό να ξεκινήσει.

    Και είναι από τα παιδιά αλλά και από το δικό μας άφθαρτο κομμάτι που χρειάζεται ίσως ασφάλεια, προστασία και την υποστήριξη της πείρας του παρελθόντος, (όπως συμβολίζεται από τον υπηρέτη) που μπορούμε να ανοίξουμε τα φτερά μας και να περάσουμε σε έναν καινούριο καλλίτερο κόσμο.

    Σε αυτόν τον μαγικό νέο Σεληνιακό κύκλο που είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας και υλοποίησης λίγο πριν τις εκλείψεις,όπου όλα είναι πιθανά και υπό διαμόρφωση, χρειάζεται απεριόριστη πίστη στο θεϊκό σχέδιο και εμπιστοσύνη στο κάλεσμα της ψυχής σου.

    Καθώς εδώ έχεις ανώτερη υποστήριξη και την διαβεβαίωση ότι είσαι κάτι πολύ περισσότερο από τη φυσική σου εμπειρία, αυτή είναι και μια στιγμή για να συνδεθείς με την αλήθεια σου, με αυτό που κινεί την καρδιά και το πνεύμα σου και να αφήσεις

    την μουσική σου να ακουστεί!

    Εδώ περισσότερο από οπουδήποτε αλλού γίνεσαι ενορχηστρωτής της πραγματικότητάς σου και συνδημιουργείς με το Σύμπαν αφού είσαι Ένα με αυτό!

    Καλή ευλογημένη Νέα Σελήνη✨🌙☮

    Με αγάπη ❤❤❤

    Σοφία Σέμελη

    Painting illustration

    by Rachel Blackweel

    ‘’A universe In a universe’’

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.