• Πανσέληνος στην Παρθένο 24 Φεβρουαρίου 2024

    Πανσέληνος στην Παρθένο 24 Φεβρουαρίου 2024

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ 🌕♍

    24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

    ‘’…makes the world

    go round’’

    Είναι η τελευταία Πανσέληνος του αστρολογικού έτους και η τελευταία πριν την περίοδο των εκλείψεων.

    Ένα φεγγάρι στο ζώδιο της Παρθένου που έρχεται πάντα στον μαγικό μήνα των Ιχθύων να μας δώσει μια πιο ξεκάθαρη ματιά και συνείδηση για το που βρισκόμαστε στη ζωή, να κάνουμε τον απολογισμό και να δούμε εδώ, στο τέλος της αστρολογικής χρονιάς, τι χρειάζεται να αλλάξουμε στην φυσική και ψυχολογική μας πραγματικότητα για να βρούμε περισσότερη ισορροπία, ικανοποίηση και σκοπό.

    Το αρχέτυπο της Παρθένου έχει σοφία, πρακτικότητα, αυτάρκεια και μια εξαγνιστική ενέργεια που σου επιτρέπει λίγο πριν ξεκινήσει το νέο αστρολογικό έτος να αναστοχαστείς και να διακρίνεις αυτό που δεν χρειάζεσαι κι έχει πάψει να σε υπηρετεί, για να κάνεις την κάθαρση, να το θεραπεύσεις ή να το απομακρύνεις και να ετοιμαστείς για μια νέα αρχή που μπορεί να γίνει με την Εαρινή Ισημερία.

    Όπως κάθε Πανσέληνος αυτή είναι μια στιγμή απόλυτης φώτισης και ολοκλήρωσης, που σου επιτρέπει να γιορτάσεις την επίτευξη στόχων, που μπορεί να έβαλες στην Νέα Σελήνη στην Παρθένο τον Σεπτέμβριο και ακόμη να αναγνωρίσεις όσα έκαναν τον κύκλο τους και τελειώνουν.

    Ενώ χάρη στην αναλυτική φύση της Παρθένου έχεις την ικανότητα να εστιάσεις στο εδώ και στο τώρα, να δεις ποιες λεπτομέρειες, συνήθειες, ρουτίνες χρειάζεται να διορθώσεις και να αλλάξεις, για να κάνεις ένα όνειρό σου πιο πραγματικό και να έρθεις ακόμη πιο κοντά σε αυτό.

    Κυρίως γιατί με το φεγγάρι που ενεργοποιεί τον άξονα Παρθένου- Ιχθύων καλούμαστε να βρούμε τον κατάλληλο συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην φυσική και πνευματική διάσταση της ζωής και την ισορροπία ανάμεσα στα όνειρα και την πραγματικότητα, την λογική και την διαίσθηση, την υπηρεσία και τις ευθύνες, τις ανάγκες σώματος και πνεύματος και την δημιουργικότητα.

    Να δούμε ότι η ζωή μας στο 3d πεδίο δεν θα πρέπει να είναι αποκομμένη από την πνευματική διάσταση και ότι το Ντάρμα μας και αυτό που έχουμε έρθει εδώ να κάνουμε μπορεί να είναι μέρος της πνευματικής μας εξέλιξης, να την τροφοδοτεί και να την πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο.

    Η Πανσέληνος που πραγματοποιείται 24 Φεβρουαρίου ώρα 14.31μμ για την Ελλάδα στην 5°.23′ Παρθένου είναι το φεγγάρι που σε ωθεί σε μια περιοχή οίκο της ζωής σου να διακρίνεις το χρήσιμο και να κάνεις πραγματικές, αλλαγές ιδίως αν ανήκεις στο 1ο δεκαήμερο του Μεταβλητού Σταυρού και μπορείς να αξιοποιήσεις εποικοδομητικά αν ανήκεις και σε οποιοδήποτε σε ζώδιο γης και νερού, με πλανήτες ή σημεία στις αντίστοιχες μοίρες.

    Σε αυτό πρόκειται να συμβάλλει και ο Κρόνος που είναι ιδιαίτερα ενεργός σε αυτήν την Πανσέληνο καθώς βρίσκεται σε συγκλίνουσα σύνοδο με τον ‘Ήλιο και τον Ερμή και σε αντίθεση με την Σελήνη.

    Και ναι η ιδιαίτερη θέση του Κρόνου από τους Ιχθείς στην Πανσέληνο μπορεί εγκόσμια να φέρει προβληματισμό, δύσκολα γεγονότα, απαγορεύσεις και νόμους που συνδέονται με το υδάτινο στοιχείο, τα φάρμακα, τις ναρκωτικές ουσίες, την υγεία ψυχική και σωματική, το σύστημα υγείας, τους χώρους εγκλεισμού, τον θρησκευτικό χώρο, τις εναλλακτικές θεραπείες,όπως και τομείς υπηρεσίας και γραφειοκρατίας που κυβερνά η Παρθένος. Παρ’ όλα αυτά ο Κρόνος συνεργάζεται αρμονικά με το Δία που με τη σειρά του είναι σε τρίγωνο με την Πανσέληνο και αυτό δημιουργεί δικλείδες ασφαλείας, προοπτική επέκτασης και δυνατότητες να οικοδομηθεί κάτι καινούριο.

    Σε προσωπικό επίπεδο η συνέργεια του Κρόνου, μπορεί να μας δώσει και μια νέα κατανόηση που θα μας βγάλει ενδεχομένως από πολλές ψευδαισθήσεις και εξωπραγματικές προσδοκίες, θα ενισχύσει τη νοητική και σωματική συνειδητότητα και θα μας κάνει περισσότερο πειθαρχημένους και αποτελεσματικούς.

    Μια ενέργεια που μπορεί να σε βοηθήσει να δεις τις περιοχές των σφαλμάτων σου, πού χάνεις ίσως ευκαιρίες και σαμποτάρεις τον εαυτό σου με το να κυνηγάς την τελειότητα, νιώθοντας ίσως ότι δεν είσαι αρκετός /η

    και ότι υπολείπεσαι, αλλά και τί είναι αυτό που σε αποσυνδέει και σου βάζει εμπόδια στο να εκπληρώσεις τον ανώτερο σκοπό σου.

    Ενώ η ίδια επιρροή θα σου υπενθυμίσει τις δεσμεύσεις και τους περιορισμούς σου, θα σε αναγκάσει να αναλάβεις πιθανόν περισσότερες ευθύνες απέναντι στους άλλους και τον εαυτό σου, να λειτουργήσεις με συνέπεια και να τηρήσεις κανόνες, να βάλεις όρια και να δεις πιο σοβαρά τα θέματα της υγείας σου, βρίσκοντας ίσως τους κατάλληλους μέντορες και πηγές που μπορούν να σε υποστηρίξουν.

    Με κυβερνήτη του φεγγαριού τον Ερμή από τους Ιχθείς, σε κατάσταση καύσης και σε συγκλίνουσα σύνοδο με τον Κρόνο, το τί σκέφτεσαι και πως μιλάς στον εαυτό σου και στους άλλους είναι ζωτικής σημασίας για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις και να επιτύχεις αυτά που θες.

    Παρ’ ότι αυτή είναι μια θέση αδυναμίας για τον Ερμή, που μπορεί στις κατώτερες δονήσεις να φέρει αμφιβολίες, να απογοητεύσει και να αποπροσανατολίσει, ωστόσο είναι πάντα ένα ανοιχτό κανάλι για να λάβουμε έμπνευση και γνώση διαισθητική. Μια ενέργεια που μας υποστηρίζει να δουλέψουμε με πνευματικά εργαλεία όπως την προσευχή, τον διαλογισμό, τον δημιουργικό οραματισμό, να έχουμε μια ανώτερη καθοδήγηση και να μπούμε σε συχνότητα αποδοχής και αγάπης.

    Αρκεί να είμαστε έτοιμοι και δεκτικοί στο να ακούσουμε και να ανταποκριθούμε στα μηνύματα που έρχονται, να διατηρήσουμε την πίστη και να αγκαλιάσουμε εδώ ίσως έναν περισσότερο ολιστικό τρόπο ζωής. Αλλάζοντας σκέψεις, ρουτίνες και συνήθειες που μπορούν να κάνουν θαύματα στην υγεία, την εργασία, τις σχέσεις, την ψυχολογία μας.

    Το ότι ο Ερμής βρίσκεται σε εγγύτητα με τον απλανή βασιλικό αστέρα της Περσία Formalhaut, ένα άστρο που συνδέεται με τον μυστικισμό, τα υψηλά ιδανικά και τα ανώτερα οράματα, δίνει μια πνευματική προοπτική σε αυτό που ξεδιπλώνεται. Ένας υπέροχος οιωνός, που υποδηλώνει ότι μπορούμε τώρα να συνδεθούμε με τις πνευματικές μας ικανότητες και να αξιοποιήσουμε τα έμφυτα χαρίσματα που μας έχουν δοθεί.

    Την χρειαζόμαστε στον ωκεανό των Ιχθύων αυτήν την ανώτερη οπτική που μας βοηθά να μην χάσουμε τον δρόμο και να πιαστούμε από κάτι υψηλότερο για να αποφύγουμε την βύθιση.

    Εκτός από το τρίγωνο της Πανσελήνου με τον Δία που εξασφαλίζει τύχη, προστασία, αισιοδοξία και επεκτατική διάθεση σε αυτόν τον κύκλο, το τετράγωνό του με τον Άρη και την Αφροδίτη, που πραγματοποιήσαν σύνοδο και συμπορεύονται στον Υδροχόο αυξάνει την επιθυμία να εξερευνήσουμε νέες πιθανότητες, να πάρουμε ένα ρίσκο και να συνδεθούμε διαφορετικά.

    Καθώς κάθε ημέρα που περνά μπορεί να ανακαλύπτουμε και διαφορετικές πτυχές τους εαυτού μας και των άλλων, αυτή ίσως να είναι και μια στιγμή για να αποφασίσουμε αν μας ταιριάζουν οι ρόλοι που επιδιώκουμε, να σκεφτούμε πιο σοβαρά τι είδους ανάπτυξη θέλουμε και να επιλέξουμε σοφότερα σε τι θα επενδύσουμε.

    Το Sabian symbol για τη Σελήνη 6° Παρθένου που αποδίδεται ως ‘’ Καρουζέλ’’ το παιχνίδι διασκέδασης της ρόδας με τα αλογάκια, είναι ένας συμβολισμός που υποδηλώνει την πρωταρχική παρόρμηση για επίτευξη και την προετοιμασία για την βόλτα της ζωής με τα πάνω και τα κάτω της.

    Ένας παιχνίδι όπου ενώ υπάρχει η αίσθηση ότι δεν πας πουθενά, ως παιδί περιμένεις την επιβράβευση και το χαμόγελο των γονιών σου, είναι η πρόβα για τους κύκλους ζωής που σε περιμένουν όπου καλείσαι να δώσεις τον καλλίτερο εαυτό σου, να αποδείξεις ικανότητες, να επαναλάβεις εμπειρίες και μαθήματα μέχρι να φτάσεις εκεί που θες.

    Αντίστοιχα η μοίρα όπου βρίσκεται ο Ήλιος

    6°Ιχθύων ‘’Μια παρέλαση ενστολών αξιωματικών’’ είναι μια προβαρισμένη επίδειξη δύναμης, ρόλου, αξιώματος, ικανοτήτων που έχει επίσης επαναληψιμότητα και συνδέεται με την ανάγκη για εξωτερική επιδοκιμασία σαν επιβράβευση της προσπάθειας. Εκφράζοντας την ετοιμότητα του ατόμου σε αυτό το στάδιο να υπηρετήσει με κάθε κόστος ένα ιδανικό και να θυσιαστεί για έναν ανώτερο σκοπό, προκειμένου να πάρει την κοινωνική επιβεβαίωση.

    Καθώς ο αστεροειδής Αθηνά Παλλάδα σχηματίζει ένα ταυ τετράγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη ίσως αυτή είναι και μια στιγμή για να παρατηρήσουμε την πάλη ανάμεσα στην λογική και το συναίσθημα, που μπορεί να δοκιμάζει τη συνείδησή μας, να ακολουθήσουμε μια νέα τακτική και να επαναδιαπραγματευθούμε προκειμένου να βγούμε από διλήμματα, σχέσεις, ρόλους και επιλογές που μπορεί να πλέον μην δουλεύουν, να μας καταπιέζουν και να λειτουργούν ψυχαναγκαστικά.

    Σε αυτό το φεγγάρι όπου μπορεί να τεθούν δύσκολα υπαρξιακά ερωτήματα και να γίνουν δύσκολες συζητήσεις με τους άλλους και τον εαυτό σου, καλείσαι να απελευθερώσεις εξιδανικεύσεις, ανησυχίες και κυρίως την αυτοκριτική και την εμμονή για έλεγχο και τελειότητα.

    Να συγχωρέσεις λάθη και να δώσεις στον εαυτό σου την άδεια να μην γνωρίζει όλες τις απαντήσεις.

    Να ζεις σαν όλα να είναι εκ προοιμίου θαύμα, χωρίς προσκόλληση στο αποτέλεσμα, έχοντας πίστη κι εμπιστοσύνη στις σοφές διαδικασίες της φύσης που δεν κάνει λάθη και που θέλει τα πάντα να λειτουργήσουν τέλεια και στον σωστό θεϊκό χρόνο, όταν θα έχεις πάρει τα απαραίτητα μαθήματα και θα είσαι έτοιμος/η για το επόμενο βήμα.

    Όταν αφήνεις τον έλεγχο, την ανάγκη για λογικές εξηγήσεις και παραδίνεσαι

    τότε τα θαύματα αρχίζουν.✨🎠☮

    Καλή ευλογημένη Πανσέληνο

    Με αγάπη❤❤❤

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.