• Ενέργειες Εβδομάδας 15-21 Ιανουαρίου 2024

    Ενέργειες Εβδομάδας 15-21 Ιανουαρίου 2024

    ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ✨🌀

    15-21 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ 2024

    Μια ξεχωριστή εβδομάδα ξεκινά, κομβική δημιουργική και ιδιαίτερα εξελικτική, που φιλοξενεί την είσοδο του Ήλιου στον Υδροχόο και την ταυτόχρονη μετακίνηση του Πλούτωνα στο ζώδιο.Μια εβδομάδα που θα αλλάξει την ενέργεια και την εστίασή μας και θα ανεβάσει την συνειδητότητα, χάρη στην ανάδειξη του προοδευτικού Υδροχοικού αρχετύπου που κυβερνάται από το στοιχείο του αέρα και τον επαναστατικό Ουρανό.

    🌀✨ Την Δευτέρα 15/1 η Αφροδίτη από την 19° Τοξότη πραγματοποιεί τρίγωνο με τον Βόρειο Δεσμό στον Κριό, ενώ είναι λειτουργική και η όψη χιαστί που έχει σχημάτισει με τον Ουρανό στον Ταύρο την προηγούμενη ημέρα.

    Και ίσως έχεις ήδη διαπιστώσει ότι η αλλαγή σε μια περιοχή της ζωής σου είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την προσωπική σου ανάπτυξη κι ευημερία και είσαι έτοιμος/η να συνδεθείς με το μέλλον και τις νέες πιθανότητες.

    Ίσως γιατί έχεις δει πως συνήθειες και μοτίβα που αφορούν τα αισθηματικά ή τα οικονομικά σου δεν θα πρέπει να έχουν χώρο στη ζωή σου και σχέσεις που δεν ενθαρρύνουν την διάθεση για ελευθερία, καινούριες εμπειρίες και προσωπική ανάπτυξη χρειάζεται να αλλάξουν ή και να φύγουν, ιδιαίτερα αν ανήκεις σε Τοξότη και Ταύρο, στα τέλη του 2ου και στην αρχή του 3ου δεκαημέρου.

    Η εναρμόνιση της Αφροδίτης με τον Βόρειο δεσμό σου ανοίγει πάντως τον δρόμο για να βρεις αυτό που αναζητάς και να δημιουργήσεις νέες σχέσεις αισθηματικές, κοινωνικές ή και επαγγελματικές που σε εμπνέουν περισσότερο και υπόσχονται να εμπλουτίσουν την εμπειρία σου και να σε εξελίξουν. Οπότε και νέα πρόσωπα με τα οποία μπορείς να μοιραστείς έναν κοινό σκοπό κι ένα κοινό πεπρωμένο πιθανόν να μπουν τώρα στη ζωή σου και να σε υποστηρίξουν να εκπληρώσεις επιθυμίες και να ευθυγραμμιστείς με το αυθεντικό σου μονοπάτι και τον σκοπό σου.

    Μια ενέργεια που υπόσχεται να σου φέρει περισσότερη χαρά, αγάπη, ικανοποίηση κι αφθονία, αν έχεις πλανήτες και σημεία κυρίως στο 2ο δεκαήμερο των ζωδίων της φωτιάς, κοντά στίς 18°-20° αλλά κι αν ανήκεις σε Ταύρο ή Ζυγό.

    🌀✨ Την Τρίτη 16/1 το εξάγωνο που σχηματίζει ο Ήλιος από την 25° Αιγόκερω με τον μυσταγωγικό Ποσειδώνα είναι μια υπέροχη όψη που μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στα όνειρά σου, δεδομένου ότι προσπαθείς και δεν χάνεις την επαφή σου με την πραγματικότητα. Μια όψη που ενισχύει τον ρομαντισμό, το δημιουργικό σου πνεύμα, την δύναμη της φαντασίας και τις καλλιτεχνικές σου ικανότητες.

    Όπως επίσης την διαίσθηση, τα ψυχικά χαρίσματα και την ικανότητα να εκφράσεις και να μοιραστείς όσα σε εμπνέουν, ονειρεύεσαι, οραματίζεσαι και να κινητοποιηθείς για να τα φέρεις στο γήινο πεδίο.

    Την ίδια στιγμή καθώς η όψη φέρνει ιδεαλισμό, πνευματική σύνδεση και μεγαλύτερη ενσυναίσθηση που σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων, είναι μια ιδανική στιγμή για να εστιάσεις στην αυτοβελτίωση αλλά και σε πράξεις αγάπης και προσφοράς, που μπορεί να δώσουν τώρα χαρά, ικανοποίηση, λύτρωση και θεραπεία σε περισσότερους.

    Μια ευκαιρία που μπορεί να αξιοποιήσουν όλοι όσοι ανήκουν στο τελευταίο πενθήμερο των ζωδίων της γης και του νερού αλλά και στον Λέοντα.

    🌀✨ Την Πέμπτη 18/1 η Σελήνη σε φάση 1ου Τετάρτου 🌓 στην 27°.32′ Κριού είναι έντονη, μεταμορφωτική, έχει ανυπομονησία και σε καλεί να κινηθείς πιο δυναμικά, να εκθέσεις τον εαυτό σου και να βάλεις μπροστά ένα σχέδιο δράσης που ίσως συνέλαβες μια εβδομάδα πριν στην Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω.

    Όλο αυτό καθώς συμμετέχει ο Πλούτωνας μπορεί να έχει αρκετή ένταση και να φέρει μια δοκιμασία, ακύρωση ή αντιπαράθεση με τους άλλους, που οφείλεται σε αλληλοσυγκρουόμενες επιθυμίες κι ανάγκες.

    Καθώς ο κυβερνήτης της φάσης Άρης συνεργάζεται αρμονικά με τον Ερμή και τον Δία σε βοηθά να δεις σε ένα πρόβλημα και την άλλη πλευρά, να συζητήσεις και να αναζητήσεις μια υγιή δημιουργική διέξοδο για να εκτονώσεις την ένταση.

    Ώρα για να πιστέψεις περισσότερο στον εαυτό σου, να ατσαλώσεις την θέλησή σου και να τολμήσεις να κάψεις κάτω από το φως αυτού του φεγγαριού ό,τι σε κρατά κολλημένο/η.

    Να πεις όχι αν κάτι δεν ευθυγραμμίζεται με τα θέλω σου, αποφεύγοντας όσο μπορείς τον ανταγωνισμό, το δράμα και την ρήξη.

    Κάθε φωνή αμφιβολίας και κάθε αμφισβήτηση είναι για να πάρεις μια απόφαση και να κάνεις μια δυναμική αλλαγή που θα δημιουργήσει περισσότερο χώρο για το όραμά σου.

    Το εξάγωνο του Ερμή από την 5° Αιγόκερω με τον Κρόνο που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα, δίνει εξαιρετική εστίαση και πρακτικό πνεύμα που σε βοηθά να βάλεις προτεραιότητες, να βρεις τρόπους να εφαρμόσεις τις ιδέες σου, να επικοινωνήσεις αποτελεσματικά και με αξιοπιστία εκεί που χρειάζεται. Αρκεί να κάνεις συνειδητή προσπάθεια, όπως εξάλλου απαιτούν όλα τα εξάγωνα.

    Αξιοποίησε την ενέργεια ειδικά αν ανήκεις στο 1ο δεκαήμερο στο στοιχείο της γης και του νερού, κοντά στις 4°-6°, για να χτίσεις σχέσεις εμπιστοσύνης και να κάνεις σοβαρές συζητήσεις σε κάθε είδους σχέση προσωπική, κοινωνική, επαγγελματική. Για να προωθήσεις μακροπρόθεσμα σχέδια και να προχωρήσεις σε συμφωνίες, συμβόλαια, διαπραγματεύσεις με εργοδότες, επιχειρήσεις, οργανισμούς που μπορούν να εξασφαλίσουν αποτελέσματα σταθερά και με διάρκεια.

    Για τον λόγο ότι το εξάγωνο επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά, καθώς συνέβη ξανά με τον Ερμή ανάδρομος τον Δεκέμβριο, μας επιτρέπει να επισκεφτούμε όσα επεξεργαζόμασταν και είχαμε αφήσει στη μέση, να κατασταλάξουμε και να πάρουμε τις καλλίτερες δυνατές αποφάσεις.

    🌀✨ Την Παρασκευή 19/1 το τρίγωνο ανάμεσα στο Ερμή από την 6° Αιγόκερω και τον Δία στον Ταύρο που επίσης επαναλαμβάνεται λόγω της προηγούμενης αναδρομής, μας επιτρέπει να μην χάσουμε επαφή με την μεγαλύτερη εικόνα και το όραμά μας και να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας.

    Μια ενέργεια που χαρίζει νέες προοπτικές και διορατικότητα, σου ανοίγει ορίζοντες και σε βοηθά να διευρύνεις γνώσεις και κοινωνικά δίκτυα και να εξασφαλίσεις επιτυχία σε εμπόριο, εκπαιδευτικά και νομικά θέματα, εκδόσεις, media, ταξίδια κι επαφή με εξωτερικό, ειδικά αν ανήκεις στο 1ο δεκαήμερο των ζωδίων της γης και νερού κοντά στις 5°-7° μοίρες ή και στους Διδύμους.

    Την ίδια μέρα το τετράγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη από την 25° Τοξότη με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς που επηρεάζει το 3ο δεκαήμερο των Μεταβλητών στις 24°-27° και αφορά επίσης Ζυγούς και Ταύρους, μας κάνει να θέλουμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να αναζητήσουμε λίγο παραπάνω μαγεία.

    Και η αλήθεια είναι πως αυτές τις ημέρες τα όνειρα σου μπορεί να είναι τόσο έντονα που είναι αδύνατο να μην τα θυμάσαι.

    Μια όψη που θα τονίσει την δημιουργικότητα, τον ρομαντισμό την φαντασία,τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες, ωστόσο η πραγματικότητα μπορεί να απογοητεύσει και να μας εμποδίσει να χαρούμε τα δώρα της αγάπης. Ίσως γιατί κάτω από την Ποσειδώνεια αυτή επιρροή, η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου ή και τους άλλους μπορεί να είναι διαστρεβλωμένη και σε κάποιες περιπτώσεις να αισθάνθεις ότι είσαι το θύμα κι ένα πρόσωπο που είχες εξιδανικεύσει να πέφτει από το βάθρο προδίδοντας την εμπιστοσύνη σου.

    Καθώς αυτές είναι από τις ημέρες που η εικόνα σου στον καθρέφτη τον δικό σου και των άλλων μπορεί να μην σου αρέσει,

    το κλειδί είναι να βρεις αυτό που θα ανεβάσει την αυτοεκτίμηση και θα σε κάνει να πιστέψεις ξανά στην αξία σου.

    Ναι λοιπόν στην αυτοφροντίδα, την αυτογάπη, στις πνευματικές πρακτικές, στην επαφή με την τέχνη και στην έκφραση της συμπόνιας, που έχουν την δύναμη τώρα να θεραπεύσουν και όχι σε σημαντικές συναισθηματικές κι οικονομικές επενδύσεις, δραστικές αισθητικές παρεμβάσεις, εθισμούς και καταχρήσεις που το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα ικανοποιήσουν και θα μετανιώσεις.

    🌀✨ Ακολουθεί ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο 20-21/1 όπου Ήλιος και Πλούτωνας αφού πραγματοποιήσουν για τελευταία φορά σύνοδο και μάλιστα Καζίμι στην τελευταία 29° Αιγόκερω♑ μεταβαίνουν στη συνέχεια στο ζώδιο του Υδροχόου.

    Με τον Πλούτωνα να ρίχνει τίτλους τέλους στην περίοδο της μακρόχρονης επιρροής του στον Παρορμητικό Σταυρό, Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους Αιγόκερους αυτή είναι και μια σπουδαία στιγμή ολοκληρώσης κεφαλαίων. Και βέβαια κάτω από το Καζίμι το οποίο είναι ιδιαίτερα προστατευτικό,

    για να αποφευχθούν τα χειρότερα,

    γίνεται και η κάθαρση από προηγούμενους πόνους, πληγές, εμπόδια, δυσκολίες.

    Η παραμονή του Ήλιου στον Υδροχόο ♒ εώς τις 19/2 ορίζει ένα διάστημα αναζήτησης καινοτομίας, ελευθερίας και ιδεαλισμού όπου σε μια περιοχή της ζωής μας υιοθετούμε μια πιο προοδευτική στάση και είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και κοινωνική δικτύωση.

    Μια περίοδος όπου σκεφτόμαστε προοδευτικά και κάνουμε διαφορετικά βήματα εξέλιξης παρακάμπτοντας συχνά συμβάσεις, πρωτόκολλα, παραδόσεις και ό,τι προηγουμένως μας περιόριζε. Δίνοντας προτεραιότητα στην ελευθερία μας, τιμώντας την αυθεντική έκφραση αλλά και τους φίλους, τις ομάδες και τις κοινότητες όπου αισθανόμαστε ότι ανήκουμε και μπορούμε να μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα και να σχεδιάζουμε το μέλλον.

    Η σύνοδος Ήλιου με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο που μετακινείται στο ζώδιο για να παραμείνει αρχικά για 9 μήνες, καθιστά αυτό το διάστημα ιδιαίτερα σημαντικό για όλα τα Σταθερά αφού ανοίγει ένα νέο κύκλο, δίνοντας και την πρόγευση από ένα διάστημα 20 ετών βαθύτερων αλλαγών και μεταμόρφωσης με την παραμονή του Πλούτωνα στο ζώδιο.

    Ένα deep dive στα Υδροχοϊκά νερά που θα μας κάνει να επανεφεύρουμε όλες τις πτυχές της ζωής μας και συλλογικά να αναδυθούμε με ένα νέο παράδειγμα, νέα δύναμη και αντίληψη για τον άνθρωπο, την ελευθερία, την κοινωνία, τον πλανήτη, το Σύμπαν.

    Με τον Πλούτωνα να έχει δώσει κάποια μικρά δείγματα στην πρώτο σύντομο πέρασμά του στο ζώδιο από τα τέλη Μαρτίου εως τις αρχές Ιουνίου 2023, μέσα από τα πρωτοεμφανιζόμενα ChatGPT, τα AI images, τον έντονο διάλογο για την εξωγήινη ζωή…

    Συνοδοιπόροι λοιπόν για τις επόμενες δυο δεκαετίες σε μια νέα χρονογραμμή που θα μας επαναπρογραμματίσει προσωπικά και συλλογικά, ανοίγοντας σταδιακά τον δρόμο για μεγάλες κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές αλλαγές, όχι πάντα με τον εύκολο τρόπο.

    Καθώς ο Πλούτωνας φωτίζει πρώτα σκιές και αναγκάζει σε κάθοδο για να κάνει την κάθαρση, ώστε να φέρει στην συνέχεια νέα δύναμη, μεταμόρφωση κι ανύψωση.

    Ας υποδεχτούμε χωρίς προκατάληψη και με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο αυτό το Νέο Κύμα ♒που θέλει να αφήσουμε πίσω παλιές αποσκευές, να κινηθούμε μπροστά από ένα νέο πεδίο συνείδησης και σύνδεσης και να πάρουμε ως άτομα και συλλογικότητες, την δύναμη και τον έλεγχο της ζωής μας πίσω για να φτιάξουμε έναν Κόσμο καλλίτερο!

    Καλή ευλογημένη εβδομάδα

    σε όλους✨☮🌍

    Με αγάπη ❤❤❤

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.