• Αστρολογική Ματιά Στο 2024

    Αστρολογική Ματιά Στο 2024

    ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΤΙΑ

    ΣΤΟ 2024 ✨🌌

    Μπορεί να πιστεύουμε ότι θα μοιάζει με τα προηγούμενα και θα είναι μια γνώριμη ενεργειακή συνέχεια, όμως το 2024 που υποδεχόμαστε είναι ένα κομβικό, απρόβλεπτο και μεταβατικό έτος, που θα θυμόμαστε.

    Ένα έτος όπου ένα νέο παράδειγμα γεννιέται, που θα κάνει εκτός των άλλων ριζικές τομές στον τρόπο σκέψης μας, με τον Δία και τον Πλούτωνα να μετακινούνται σε ζώδια του Αέρα μετατοπίζοντας την ενέργεια στο μυαλό.

    Το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς καθώς έχει όλους τους πλανήτες σε ορθοδρομη κίνηση συμπεριλαμβανομένου και του Ουρανού

    από τα τέλη Γενάρη και επιπλέον το εποικοδομητικό εξάγωνο του Δία με τον Κρόνο, πρόκειται να είναι ιδιαίτερα παραγωγικό και υποστηρικτικό για όλα όσα θέλουμε να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε.

    🌟 Ο Ιανουάριος είναι αρχικά ο μήνας σταθμός, που φιλοξενεί την κοσμοϊστορική είσοδο του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου, όπου και θα παραμείνει εως το 2048, με μια σύντομη επιστροφή τον Σεπτέμβρη εως τα μέσα Νοέμβρη στο ζώδιο του Αιγόκερω για να διαγράψει την τελευταία μοίρα.

    ~Με εξαιρετικά κρίσιμο το διάστημα από τις 11 Οκτώβρη, όπου ο πλανήτης θα είναι διανύσει για τελευταία φορά την μοίρα αυτή ορθόδρομος, φέρνοντας ενδεχομένως και τα πιο καταιγιστικά γεγονότα σε εγκόσμιο επίπεδο.

    Είμαστε λοιπόν εν όψει μιας βαρυσήμαντης μετακίνησης όπου ο πλανήτης της μεταμόρφωσης στο ανθρωπιστικό και μεταρρυθμιστικό ζώδιο του Υδροχόου, έχοντας κατεδαφίσει παλιά πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά συστήματα, για όσο παρέμεινε στον Αιγόκερω, στοχεύει στο να αλλάξει μέσα στις επόμενες δυο δεκαετίες τον τρόπο που ζούμε, συνδεόμαστε, συνεργαζόμαστε και δρούμε ως κοινωνικές οντότητες.

    Αναδεικνύοντας νέα κοινωνικά και πολιτικά μοντέλα, που θα αναφέρονται πλέον σε διαφορετικά κέντρα ελέγχου κι εξουσίας περισσότερο αυτόνομα και τεχνοκρατικά.

    Δρομολογώντας μια διαδικασία απαράμιλλης μεταμόρφωσης που μέσα από επιστημονικές κατακτήσεις και νέες τεχνολογικές

    πιθανότητες, την ψηφιακή Αναγέννηση

    και την δημοκρατικοποίηση της γνώσης

    θα προωθήσει μια νέα διαπολιτισμική κουλτούρα, μεταβάλλοντας την αντίληψη

    για κόσμο και την ελευθερία μας, που θα έχει ως αποτέλεσμα και βαθύτερες εσωτερικές αλλαγές.

    🌟 Και βέβαια η πολυαστρία που θα ακολουθήσει τον Φεβρουάριο με Ήλιο, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη και Πλούτωνα στον Υδροχόο αλλά και η Νέα Σελήνη στο ζώδιο, αναμένεται να δώσουν μια μικρή πρόγευση από το νέο αυτό φουτουριστικό αφήγημα, με κάποιες βέβαια αναστατώσεις μέσα στον μήνα λόγω της δυσαρμονικής επιρροής από Ουρανό.

    🌟 Τον μήνα Μάρτιο η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ζυγό 🌑♎ σε αρμονική όψη με τον Πλούτωνα, είναι αυτή που θα μας βοηθήσει

    να πάρουμε αποστάσεις και να αναθεωρήσουμε σχέσεις, συνεργασίες συμβόλαια και συμμαχίες που δεν είναι υγιή, έχουν κάνει τον κύκλο τους και χρειάζεται να φύγουν. Κλιμακώνοντας ενδεχομένως όσα ξεκίνησαν στην Ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό στις 14 Οκτώβρη που τώρα επιζητούν λύση και απελευθέρωση.

    🌟 Ίσως γιατί τον Απρίλιο η σπάνια και μοναδική στη ζωή μας Σύνοδος, που

    πραγματοποιεί ο Δίας με τον Ουρανό

    στην 21° Ταύρου, μας θέλει έτοιμους να επενδύσουμε σε κάτι καινούριο, που μας υπόσχεται μεγαλύτερη ανάπτυξη και πρόοδο.

    Ένα σπουδαίο αστρολογικό γεγονός που μπορεί να επιφυλάσσει μια θεαματική και απρόβλεπτη εξέλιξη στον οίκο του ωροσκοπίου που επηρεάζει και βέβαια αξιοσημείωτες αλλαγές για την οικονομία, το εμπόριο, την παραγωγή, την βιοτεχνολογία, την βιομηχανία του real estate, την ιατρική…

    Η Ηλιακή Έκλειψη που πραγματοποιείται

    στις 8 Απριλίου στον Κριό 🌑♈

    και είναι σε σύνοδο με τον Χείρωνα και τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιο, είναι ένα portal σημαντικών αλλαγών αλλά και μια στιγμή κρίσης που θα απαιτήσει να βρούμε υγιείς τρόπους για να βγούμε από προσωπικά αδιέξοδα και να πιάσουμε το νήμα από την αρχή για να πάρουμε πίσω την προσωπική δύναμη και να ευθυγραμμιστούμε με τα όνειρά μας.

    Μια επιρροή που για τα εγκόσμια μπορεί να φέρει προβλήματα και ανατροπές στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, με πιθανή πτώση αρχηγών και εκπροσώπων εξουσίας,

    όμως σε προσωπικό επίπεδο θα μας κάνει να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό μας, να επιλύσουμε χρονίζοντα προβλήματα και να κλείσουμε τραύματα, με την αρωγή βέβαια και του Άρη που θα εισέλθει στο ζώδιο κυβέρνησής του από τα τέλη του μήνα.

    🌟 Τον Μάιο ο Ποσειδώνας μπαίνει στην κρίσιμη αναιρετική 29° Ιχθύων που κλείνει τον ζωδιακό, από όπου στις 3 Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει και την ανάδρομη πορεία του.

    Μια θέση όπου θα επιχειρήσει μια κάθαρση στο συλλογικό ασυνείδητο, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με καρμικά γεγονότα,

    αβεβαιότητα, φοβίες, ψυχολογικά αδιέξοδα, ασθένειες και ναυάγια παντός είδους

    αλλά και θέματα με το υγρό στοιχείο, τα φάρμακα, τα χημικά…

    Μια δύσκολη συνθήκη στην οποία θα μπορούσε να δώσει λύση και θεραπεία το θαυματουργό εξάγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα που γίνεται ακριβείας στις 23/5.

    Στις 26 του μήνα πραγματοποιείται η μετακίνηση του Δία στο ζώδιο των Διδύμων αλλά και το πολλά υποσχόμενο τρίγωνο με τον Πλούτωνα, που σε συνδυασμό με την πολυαστρία Ήλιου, Ερμή, Αφροδίτης στους Διδύμους, σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας δημιουργικής περιόδου που φέρνει κολοσσιαία ανάπτυξη στα μέσα

    πληροφόρησης, επικοινωνίας, μεταφοράς και κοινωνικής δικτύωσης, στην μάθηση,

    την εκπαίδευση…

    Μια θέση που αν και αδύναμη για τον Δία,

    θα δώσει νέα φτερά κι ελπίδα σε όλα τα ζώδια του αέρα αλλά και της φωτιάς, αποτελώντας και τον προάγγελο της πνευματικής αναγέννησης που αναμένεται με την είσοδο του Ουρανού στους Διδύμους

    την άνοιξη του 2026.

    🌟 Κι ενώ η επιρροή ανοίγει ένα νέο παράθυρο δυνατοτήτων, η Νέα Σελήνη του Ιουνίου στους Διδύμους και το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Κρόνο υπενθυμίζει τους περιορισμούς μας και μας καλεί να ακολουθήσουμε κανόνες και να λειτουργήσουμε περισσότερο εκ του ασφαλούς, κυρίως τις ημέρες κοντά στο Θερινό Ηλιοστάσιο όπου Αφροδίτη, Ερμής και Ήλιος θα σχηματίσουν διαδοχικά τετράγωνα με τον Ποσειδώνα από την τελευταία αναιρετική μοίρα.

    🌟 Τον Ιούλιο ο Ποσειδώνας και λίγα λεπτά της μοίρας απόσταση από τον Κριό πραγματοποιεί στάση και ξεκινά το ανάδρομο ταξίδι του που θα διαρκέσει εως τις 7 Δεκέμβρη.

    Ένα ταξίδι που θα σηκώσει για λίγο το πέπλο της ψευδαίσθησης για να δούμε περισσότερη αλήθεια και θα μας επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια περισσότερο πνευματική, αυθεντική και ευθυγραμμισμένη με την ψυχή μας και το θεϊκό, κατεύθυνση.

    Η σύνοδος του Άρη με τον Ουρανό τον ίδιο μήνα, μπορεί να είναι και το ορόσημο μιας ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης κι επανάστασης που θα επηρεάσει ένα ευρύτερο πεδίο της ζωής μας, όμως μπορεί να ευθύνεται και για έντονα γεωφυσικά φαινόμενα, πολεμικές συρράξεις και πιθανά αεροπορικά δυστυχήματα.

    🌟 Ο Αύγουστος από τις 5-24, φιλοξενώντας την αναδρόμηση του Ερμή αρχικά στο ζώδιο της Παρθένου θα μας κάνει να βάλουμε στο μικροσκόπιο θέματα υγείας, εργασίας και καθημερινότητας για να τα επαναπροσδιορίσουμε και να κάνουμε

    το απαραίτητο διάλειμμα.

    Ενώ καθώς ο Ερμής θα συνεχίσει την ανάδρομη πορεία του στον Λέοντα πρόκειται να μας βάλει στην διαδικασία να αναθεωρήσουμε αισθηματικές σχέσεις,

    τα δημιουργικά μας ενδιαφέροντα και την προσωπική αυτοέκφραση και τους τομείς που συνδέονται με τον ελεύθερο χρόνο μας, την κοινωνική προβολή, την βιομηχανία του θεάματος και τις διασκέδασης.

    Στις 19 του μήνα το τετράγωνο που πραγματοποιεί ο Δίας με τον Κρόνο🪐

    το πρώτο ύστερα από τον συνοδικό κύκλο που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2020 στον Υδροχόο, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή συνόδου των δυο πλανητών στα ζώδια του Αέρα, φέρνει εμπόδια κι επιπλοκές σε μέσα πληροφόρησης, κοινωνικά δίκτυα, μαζικές μετακινήσεις ανθρώπων…

    Μια συνθήκη που θα είναι περιοριστική και θα τεστάρει ειδικότερα τα Μεταβλητά, όμως θα μας βάλει στην διαδικασία να ξανασκεφτούμε τους τρόπους που θέλουμε να αναπτυχθούμε και να κινηθούμε σε στόχους με περισσότερη ωριμότητα, αναλαμβάνοντας την προσωπική ευθύνη.

    🌟 Στις αρχές του Σεπτέμβρη ο Πλούτωνας επιστρέφει για τελευταία φορά στην 29° αναιρετική Αιγόκερω έως ότου μπει οριστικά στον Υδροχόο στις 19 Νοέμβρη.

    Και βέβαια εδώ είναι το μεγάλο φινάλε αλλά και η πιο κρίσιμη περίοδος του χρόνου όπου ο Πλούτωνας ολοκληρώνοντας την πορεία του στο ζώδιο, μετασχηματίζει οριστικά και αμετάκλητα συστήματα, θεσμούς και κέντρα εξουσίας.

    Στις 18 του μήνα ακολουθεί η Πανσέληνος και Σεληνιακή Έκλειψη στο ζώδιο των Ιχθύων 🌑♓ η πρώτη από την σειρά εκλείψεων σε Ιχθείς και Παρθένο που θα ξεκινήσουν το 2025 με την μετατόπιση των Σεληνιακών Δεσμών στον Άξονα.

    Μια έκλειψη αρκετά παραπλανητική που μας βρίσκει ευάλωτους φυσικά και ψυχολογικά,

    συναισθηματικά φορτισμένους ή κι εξαπατημένους, αναμένεται να εντείνει το άγχος, τις ανασφάλειες και την αβεβαιότητα, ίσως γιατί την δεδομένη στιγμή καλούμαστε να κλείσουμε έναν κύκλο, να θυσιάσουμε κάτι και να κάνουμε την απελευθέρωση.

    Όλο αυτό βέβαια θα μεγενθύνεται από την σύνοδο της Έκλειψης με τον Ποσειδώνα τον κυβερνήτη της, που ενδέχεται να φέρει προβλήματα με τα ύδατα και ακραία καιρικά φαινόμενα, ωστόσο πρόκειται να ενισχύσει την ενσυναίσθηση και την ικανότητα να κατανοούμε, να συμπονάμε και να συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς είναι σε ανάγκη.

    🌟 Ο Οκτώβριος φιλοξενεί την τελευταία Ηλιακή Έκλειψη στον Ζυγό 🌑♎ που θα είναι μια κρίσιμη στιγμή και ορόσημο αλλαγών για σχέσεις, συνεργασίες και συμμαχίες.

    Με την συμμετοχή του Ερμή, δυσαρμονία με Ουρανό και Άρη και την Αφροδίτη κυβερνήτη της έκλειψης σε πτώση στον Σκορπιό να δοκιμάζεται από τον Ποσειδώνα, καλούμαστε να επαναδιαπραγματευθούμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικά για να αποκαταστήσουμε τις χαμένες ισορροπίες, την ισότητα, την δικαιοσύνη, προσωπικά και συλλογικά και να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο.

    🌟 Τον Νοέμβριο η οριστική μετακίνηση του Πλούτωνα στον Υδροχόο αλλά και η πρώτη αντίθεση που σχηματίζει με τον Άρη από το ζώδιο του Λέοντα προοικονομεί μια μεταμορφωτική, πολεμική και ταραχώδη περίοδο για τα εγκόσμια, που μπορεί ωστόσο σε προσωπικό επίπεδο να μας ανεβάσει την αδρεναλίνη και να μας δώσει την ικανότητα να μετακινήσουμε βουνά, διοχετεύοντας την προσωπική δύναμη σε ένα μεγάλο δημιουργικό εγχείρημα.

    Στα τέλη του μήνα ο Ερμής θα ξεκινήσει την αναδρομή από την 22° Τοξότη, στην ίδια μοίρα που αυτόν τον Γενάρη πραγματοποιεί Στάση προς ορθοδρομή.

    Μια μοίρα που από τα Sabian symbols αποδίδεται ως η Μετάβαση σε ένα νέο στάδιο ζωής κι έχει υπαινιγμούς για το μεταναστευτικό, γίνεται το εφαλτήριο για να βάλουμε ξανά στο μικροσκόπιο όλους τους πιθανούς τρόπους ανάπτυξης,

    να επανεφεύρουμε καινούριους και να ενσωματώσουμε τελικά μια νέα κοσμοθεωρία και μοντέλο ζωής.

    🌟 Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας όπου ο Δίας ανάδρομος στους Διδύμους θα επαναλαβει το απαιτητικό τετράγωνο με τον Κρόνο στους Ιχθείς ενώ θα βρίσκεται και σε δυσαρμονία με τον Πλούτωνα.

    Συνθήκη που θα κάνει το κλίμα κοντά στα Χριστούγεννα ιδιαίτερα ρευστό, περιοριστικό και ατυχηματικό ιδιαίτερα στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις, βάζοντας τροχοπέδη σε πολλά από τα επεκτατικά μας σχέδια.

    Ενέργεια που θα επηρεάσει όσους ανήκουν στο 2ο δεκαήμερο των Μεταβλητών ζητώντας τους αναθεωρήσεις και αλλαγή πλεύσης.

    Όλο αυτό σε συνδυασμό με τον Άρη που θα κινείται ανάδρομα από τις αρχές του μήνα

    και για τρεις συνολικά μήνες, θα δώσει την ευκαιρία στο κλείσιμο του χρόνου

    να δούμε τα εσωτερικά εμπόδια

    που λειτουργούν υπονομευτικά για την εξέλιξη μας κι έχουν κυρίως να κάνουν με τον τρόπο σκέψης μας και να κάνουμε επανεκκίνηση.

    🌟 Εύχομαι ολόψυχα το 2024 ✨

    να επιφυλάσσει κάτι όμορφο για τον καθένα

    Ειρήνη για τον Κόσμο

    και την ευλογία να βλέπετε

    περισσότερο Φως γύρω σας

    στους άλλους και στον εαυτό σας

    κάνοντας την κάθε ημέρα να μετράει! 🌟

    Καλή ευλογημένη Χρονιά

    φίλοι μου! ✨☮

    Με πολλή αγάπη ❤❤❤

    Σοφία Σέμελη

    #αστρολογία2024 #astrology2024

    #transits2024

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.