• Πανσέληνος Σεληνιακή Έκλειψη

    Πανσέληνος Σεληνιακή Έκλειψη

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ

    ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

    28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

    ‘’Show… your True Colours’’

    Είμαστε στη δίνη της τελευταίας Έκλειψης του χρόνου που ρίχνει αυλαία και ολοκληρώνει τον κύκλο Εκλείψεων στον Άξονα Ταύρου-Σκορπιού που μας απασχολεί από το 2021.

    Ένα ουράνιο γεγονός που κλιμακώνει και βάζει επίλογο σε μια διαδρομή που για τους περισσότερους σταθερούς Ταύρους, Σκορπιούς Λέοντες και Υδροχόους έφερε μαθήματα, ριζικές αλλαγές και μεταμόρφωση σε σχέσεις, αξίες και βασικές δομές της ζωής τους, συμβάλλοντας βέβαια στο μετασχηματιστικό έργο του Ουρανού στον Ταύρο, που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

    Η Πανσέληνος και ταυτόχρονα μερική Σεληνιακή Έκλειψη που πραγματοποιείται στην 5° Ταύρου 28/10 ώρα Ελλάδας 11.24 μ.μ. και θα είναι ορατή από Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Αμερική, Αυστραλία, Ανταρκτική, δίνει συνέχεια σε αποκαλύψεις και προκλήσεις που αφορούν τα θέματα του Ταύρου, επηρεάζοντας αυτή τη φορά τις 3°-11° των σταθερών αλλά και τις 20°-22° των μεταβλητών.

    Στο πρώτο σταθερό γήινο ζώδιο που αντιπροσωπεύει τα αποθέματα, την τροφή,

    τις αξίες,τα φυσικά αγαθά, τα οικονομικά,

    τις βασικές μας ανάγκες και ό, τι χτίζουμε και συντηρούμε για να επιβιώνουμε και να έχουμε σταθερότητα και ασφάλεια

    καλούμαστε να επανατοποθετηθούμε, να αναλάβουμε δράση και να κλείσουμε κεφάλαια, με βάση τις αλλαγές που έχουν συμβεί τους τελευταίους 18 μήνες και τις τρέχουσες εξελίξεις που τώρα κλιμακώνονται.

    Μια κοσμική ώθηση στην περιοχή-οίκο που η έκλειψη επηρεάζει και για τον επόμενο 1,5 μήνα, για να γειωθείς και να συνδεθείς με την αλήθεια σου, να επιστρέψεις στα βασικά και να φροντίσεις περισσότερο τα εσωτερικά θεμέλια και τον εαυτό σου. Να εστιάσεις σε αυτό που έχει αξία και είναι πολύτιμο τώρα για σένα και να δεις αυτό που χρειάζεται να φύγει και να αλλάξει για να νιώθεις περισσότερη χαρά, ικανοποίηση κι ασφάλεια.

    Καθώς πρόκειται για μια Πανσέληνο-Έκλειψη σε σταθερό γήινο ζώδιο, είναι πιθανό στη διάρκεια της να βιώνεις άβολες και αποσταθεροποιητικές αλλαγές και να νιώθεις ότι ίσως δεν σου δίνεται ο χρόνος, τα περιθώρια και η άνεση που θα ήθελες για να τις επεξεργαστείς και να δράσεις.

    Ενώ σε άλλη περίπτωση μπορεί να συνειδητοποιείς ότι η αξία και τα ταλέντα σου δεν αναγνωρίζονται και δεν σου δίνονται οι ευκαιρίες που θα ήθελες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείσαι ψυχολογικά και να είσαι σε συνείδηση έλλειψης και ανεπάρκειας.

    Ενώ ακόμη και η αίσθηση της οικονομικής ασφάλειας, οι επενδύσεις, τα κεκτημένα σου μπορεί τώρα να βάλλονται και να προκύπτουν θέματα εμπιστοσύνης που σε αναγκάζουν να αναθεωρήσεις το τί αλλά και με ποιούς επιλέγεις να μοιράζεσαι.

    Μια διαδικασία που θα δυσκολέψει, αφού μπορεί να σηματοδοτεί πραγματικές απώλειες, συναισθηματικές ή οικονομικές

    και απομάκρυνση από όσα προηγουμένως εμπιστευόσουν.

    Ωστόσο έχει σκοπό να σε κάνει να φύγεις

    από την προσκόλληση και την ψευδαίσθηση της εξωτερικής ασφάλειας και να απαλλαγείς οριστικά απ’ ό, τι δεν λειτουργεί κι έχει σταματήσει να υποστηρίζει

    την ανάπτυξή σου. Προκειμένου να καταφέρεις να δημιουργήσεις μια ισχυρότερη αίσθηση εσωτερικής ασφάλειας που θα ενισχύσει την αυτάρκεια και ανεξαρτησία σου.

    Εξάλλου αυτή είναι μια έκλειψη Βορείου δεσμού που έχει σκοπό να μας ευθυγραμμίσει με το μέλλον και να μας πάει μπροστά, δουλεύοντας περισσότερο για την πρόοδο και την εξέλιξη.

    Γι αυτό και μας εκθέτει σε νέες εμπειρίες, αχαρτογράφητα νερά και προκλήσεις που μας βγάζουν από ζώνες ασφάλειας ώστε να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε.

    Ενώ μπορεί να επιφυλάσσει την επιβράβευση και τον σπόρο της αλλαγής, για όποιον προσπάθησε και δούλεψε τα τελευταία δυο χρόνια για την δημιουργία ασφάλειας και αφθονίας.

    Καθώς η Σελήνη οδεύει σε σύνοδο με τον Δία και βρίσκεται επιπλέον απέναντι από Ερμή, Άρη και Ήλιο που συμπορεύονται στον Σκορπιό, πάθη, φιλοδοξίες αλλά κι επιθυμία για έλεγχο, επιβολή, κατάκτηση και χειραγώγηση συνθέτουν ένα έντονο σκηνικό που πυροδοτεί τολμηρά εγχειρήματα αλλά και διαμάχες, λεκτική και όχι μόνο βία, ατυχήματα και συγκρούσεις πολλές από τις οποίες θα είναι ιδεολογικές.

    Μια πλανητική συνέργεια που μας φέρνει έναν δυναμικό, παθιασμένο και φανατισμένο τρόπο έκφρασης, επικοινωνίας και δράσης, όμως και ανάγκη για περισσότερη αλήθεια

    και δικαίωση.

    Καθιστώντας κάποιους διεκδικητικούς κι ετοιμοπόλεμους, όμως στην κατώτερη δόνηση εμπαθείς, εμμονικούςκι εριστικούς.

    Υπό την επιρροή ειδικότερα του Δία που εδώ μεγενθύνει γεγονότα, αντιδράσεις και συναισθήματα κι έχει την τάση να οδηγεί σε επιπόλαιες κινήσεις, καταχρήσεις και ρίσκο, είναι πιθανό να απογοητευτούμε,

    αν χάσουμε το μέτρο και την υπομονή μας και επιπλέον μπορεί να οδηγηθούμε σε λάθη κυρίως γιατί Άρης και Ερμής βρίσκονται ταυτόχρονα σε δυσαρμονία με τον Ποσειδώνα και θολώνουν την κρίση μας.

    Ο πλανήτης της τύχης και της επέκτασης Δίας που είναι και ανάδρομος, μπορεί ωστόσο να σου δείχνει ότι είσαι ένα βήμα μακριά από την αφθονία και σε καλεί να αναλάβεις δράση για να την υλοποιήσεις.

    Έτσι δεν παύει να σε χορηγεί με αισιοδοξία, πνευματική προστασία και νέα επίπεδα συνείδησης και πίστης που θα σε βοηθήσουν να δεις τις προκλήσεις σου φυσικές ή ψυχολογικές από ένα διαφορετικό πρίσμα.

    Να αξιοποιήσεις ευκαιρίες,να αγωνιστείς για στόχους, φιλοδοξίες ή ένα μεγαλύτερο σκοπό και να πάρεις χρήσιμη πληροφορία, για να δώσεις τέλος σε προηγούμενους περιορισμούς.

    Και βέβαια με την Αφροδίτη να είναι κυβερνήτης και σε αυτή την έκλειψη, καλείσαι σε εσωτερικό επίπεδο να εστιάσεις στην αυτοαξία και την αυτοαγάπη, να κάνεις ειρήνη με τους άλλους και τον εαυτό σου δίνοντας προτεραιότητα σε αυτό που έχει αξία και είναι πολύτιμο.

    Ένα κάλεσμα επομένως εδώ για αυτοφροντίδα, για να βρεις αυτάρκεια και την αφθονία μέσα σου και να πιστέψεις περισσότερο στον εαυτό σου και στο μέλλον σου.

    Το τρίγωνο ειδικότερα της Αφροδίτης από την 19° Παρθένου με τον επαναστατικό Ουρανό, ειδικότερα ύστερα από τα τετράγωνά τους, που μας δυσκόλεψαν το προηγούμενο διάστημα, αναμένεται να εκπλήξει κάποιους ιδιαίτερα ευχάριστα.

    Μια όψη που έχει τη δύναμη να κινήσει θετικά την αισθηματική και οικονομική ζωή, και γεννά καινούριες επιθυμίες και προοπτικές, μπορεί επιτέλους να μας πάει πιο κοντά στο μέλλον, χωρίς αυτή τη φορά να μας αποσταθεροποιεί.

    Μέσα από απρόβλεπτες εξελίξεις, καινούριες προτάσεις και πρόσωπα που μπαίνουν στη ζωή σου και σε βοηθούν να ξεφύγεις από παλιά μοτίβα, αυτή είναι και η ευκαιρία να αναπτυχθείς και να υιοθετήσεις νέα πρότυπα, αξίες, συνήθειες, ακόμη κι ένα νέο τρόπο ζωής που θα δώσει νέα πνοή και θα σε ανανεώσει.

    Μια στιγμή για να τιμήσεις την ελευθερία,

    την αυθεντικότητα και διαφορετικότητα στους άλλους και στον εαυτό σου,

    να δοκιμάσεις, να πειραματιστείς και να ακολουθήσεις νέους δρόμους σε προσωπικά και επαγγελματικά, να βρεις νέους τρόπους έκφρασης , δημιουργίας και νέες πηγές εισοδήματος, που θα σου δώσουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία κι ελεθερία.

    Με την συνθήκη να σε ευεργετεί κυρίως αν ανήκεις στην αρχή του 3ου δεκαημέρου των ζωδίων της γης και του νερού.

    Το Sabian symbol για τη μοίρα της Σελήνης

    “Μια λιθόχτιστη γέφυρα πάνω από ένα φαράγγι” εκφράζει σε μια εποχή πολέμων και διχασμών ,την ανάγκη να ξεπεράσουμε την κρίση και να γεφυρώσουμε χάσματα και διαφορές, μέσα από την συλλογική μας δύναμη και τα κοινά οράματα, που παράγουν επιτεύγματα, κοινότητες και συνδέσμους

    διασφαλίζοντας την επιβίωση και την εξέλιξη.

    Κάτι που εν μέσω έκλειψης δεν είναι δεδομένο ούτε κι εύκολο καθώς ο Ήλιος σε μοίρα που συμβολίζεται ως

    ‘’Ο πυρετός του χρυσού, που απομακρύνει τους ανθρώπους από τη μητρική γη’’ φωτίζει παράλληλα την ανθρώπινη απληστία, που κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τον πόθο για πλούτο, εξουσία και δύναμη.

    Σε αυτή την περίοδο αστάθειας, αβεβαιότητας, κοινωνικών και προσωπικών κρίσεων η Πανσέληνος στο Ταύρο σου ζητά να επιδείξεις σταθερότητα και εσωτερική δύναμη χωρίς να αντιστέκεσαι στην αλλαγή και την εξέλιξη.

    Και καθώς η γαλήνη, η ομορφιά, η ειρήνη, η αφθονία φαίνεται εξωτερικά να εκλείπουν, το στοίχημα είναι να τις βρεις μέσα σου, να τις τιμήσεις και να τις περιφρουρήσεις όπου χρειάζεται.

    Γι αυτό μείνε όσο μπορείς, μακριά από έριδες,συγκρούσεις και βία.

    Ο κόσμος έχει ήδη αρκετές και αυτή την στιγμή χρειάζεται Ειρήνη, Αγάπη, Ενότητα.

    Συνδέσου με το σώμα σου και ζήσε το θαύμα του φυσικού κόσμου και των αισθήσεων όπως ο Ταύρος καλά γνωρίζει κι επέτρεψε σε επιθυμίες και τα αληθινά σου συναισθήματα

    να εκδηλωθούν.

    Όσο έχεις συνείδηση γι αυτά που θες κι επίγνωση της αληθινής σου φύσης ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ανάπτυξη της ψυχής σου.

    Αυτός είναι και ο σκοπός της έκλειψης.

    Να δεις αυτό που έχει τώρα νόημα και αξία, να πιστέψεις περισσότερο στον εαυτό σου και και να υπερασπιστείς τα πολύτιμα.

    Να δείξεις εμπιστοσύνη σε αυτή την μεταμορφωτική διαδικασία που σου φέρνει περισσότερη αυτεπίγνωση και σε δυναμώνει.

    Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό που πραγματοποιείται το Νοέμβριο χρειάζεται να σε βρει πιο έτοιμη/ο και απαλλαγμένη/ο από φορτία, προκειμένου να ανοίξεις

    ένα καινούριο κεφάλαιο και να ανταποκριθείς στο κάλεσμά για δημιουργία κι εξέλιξη ακολουθώντας το πάθος σου

    και τον σκοπό σου.

    Καλή ευλογημένη Πανσέληνο !✨🌕☮

    Με αγάπη ❤❤❤

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.