• Νέα Σελήνη Ηλιακή Έκλειψη Στον Ζυγό

    Νέα Σελήνη Ηλιακή Έκλειψη Στον Ζυγό

    ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ

    ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

    14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

    ‘’Burning… bridges ’’

    Ένα δαχτυλίδι φωτιάς είναι ό, τι θα φαίνεται από τον Ήλιο, την στιγμήτης Ηλιακής Έκλειψης που πραγματοποιείται

    14 Οκτώβρη ώρα 20.54 μμ για την Ελλάδα, ορατή κυρίως από Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική.

    Μια δακτυλιοειδής έκλειψη όπου η Σελήνη στο απώτερο σημείο της τροχιάς της σε σχέση με τη Γη, γι αυτό και μικρότερη από την γήινη οπτική μας, δεν θα καταφέρει να κρύψει εντελώς τον ηλιακό δίσκο.

    Για να μας υπενθυμίσει πως τίποτα ποτέ δεν χάνεται και ακόμη και στις πιο σκοτεινές μας στιγμές, η αέναη ροή της ζωής δεν σταματά κι εξακολουθεί να ακτινοβολεί

    το φως κι η ελπίδα.

    Έτσι παρά το γεγονός ότι οι Εκλείψεις έχουν παραδοσιακά συνδεθεί με κρίσεις και προκλήσεις για την ψυχολογία και την επιβίωση, μπροστά στο φως που προσωρινά χάνεται, παίρνοντας μαζί του την αίσθηση της σιγουριάς και της ασφάλειας, μπορούμε να αναγνωρίσουμε στο ουράνιο φαινόμενο, έναν από τους πιο δημιουργικούς μηχανισμούς που διαθέτει το Σύμπαν για την αυτοπραγμάτωση και την εξέλιξη.

    Ένα μεταμρφωτικό γεγονός που μας κάνει

    να πάμε πιο γρήγορα και με έναν τρόπο

    μη γραμμικό, εκεί ακριβώς που η ζωή

    μας θέλει.

    Μια από αυτές τις μεταμορφωτικές Πύλες είναι και η Ηλιακή Έκλειψη στον Ζυγό, που μπορεί να φέρει αναπόφευκτες αλλαγές που αρχικά θα φανούν άβολες και θα αποσταθεροποιήσουν, για να ανακαλύψουμε ωστόσο στην πορεία ότι ήταν σπουδαίες και μοναδικές ευκαιρίες μεταμόρφωσης και ανάπτυξης.

    Ιδίως για όσους άμεσα επηρεάζονται,

    έχοντας προσωπικούς πλανήτες και σημεία του ωροσκοπίου στις 17°-25° των Παρορμητικών αλλά και 6°-8° Μεταβλητών.

    Ενώ αν οι γενέθλιοι Δεσμοί βρίσκονται στον Άξονα Κριού-Ζυγού, το πεπρωμένο ενεργοποιείται και κάνει αισθητή την παρουσία του, μέσα από γεγονότα που σκοπό έχουν να αλλάξουν την πορεία ζωής.

    Καθώς πρόκειται για Νέα Σελήνη με πολλαπλάσια από τη συνηθισμένη δυναμική, αυτή είναι η στιγμή για να μπει η πρόθεση για μια νέα αρχή που μπορεί να έχει πολλές πιθανότητες υλοποίησης μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

    Όμως όχι με το να κάνουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο αλλά με το να τολμήσουμε ριζικές αλλαγές στα θέματα επιρροής του Ζυγού, που είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις, ο γάμος, οι συνεταιρισμοί, οι συμμαχίες, οι νόμοι και τα κοινωνικά συμβόλαια.

    Η συγκεκριμένη έκλειψη βρισκόμενη αυτή τη φορά πολύ κοντά στο Νότιο Δεσμό, ανοίγει έναν δρόμο κάθαρσης και απαλλαγής από τις “αρνητικές” ποιότητες του Ζυγού, όπως η συνεξάρτηση, η υποχωρητικότητα, η αναβλητικότητα, η τάση να θυσιάζουμε τις πραγματικές μας ανάγκες και να κάνουμε συμβιβασμούς συντηρώντας δυσλειτουργικά συστήματα και σχέσεις από φόβο, ανασφάλεια, κοινωνικά ‘’πρέπει’’ , παλιότερους και καρμικούς προγραμματισμούς.

    Μια συμπαντική επομένως ώθηση για την εξελικτική μας πορεία, που μας δίνει τη δυνατότητα να ξεκολλήσουμε από το παρελθόν και τις ζώνες ασφάλειας, μέσα από γεγονότα ή και πρόσωπα που έρχονται ή αποχωρούν από τη ζωή μας και γίνονται καταλύτης για να πάμε πιο γρήγορα,

    εκεί που το πεπρωμένο και

    η Ψυχή μας έχει επιλέξει!

    Μια στιγμή που ενδεχομένως σε βρίσκει να αναρωτιέσαι που έχει πάει η αρμονία, η ισορροπία, η ομορφιά, η απόλαυση και η δικαιοσύνη στις σχέσεις σου και την ζωή σου και τι είναι αυτό που τελικά αξίζει να εμπιστευτείς και να αφοσιωθείς μακροπρόθεσμα για να τα επανεφέρεις.

    Καθώς τώρα συνειδητοποιείς περισσότερο από ποτέ, τον τρόπο που οι δυναμικές των σχέσεων προσωπικών, οικογενειακών, κοινωνικών, επαγγελματικών, επηρέασαν την εξέλιξή σου και αποφασίζεις να απαλλαγείς από ό, τι δεν σε τιμά

    και σε αποδυναμώνει.

    Γι αυτό αν αντάλλασσες την αυθεντικότητα και τις πραγματικές σου ανάγκες, για την ασφάλεια κι έκανες συμβιβασμούς μέσα σε σχέσεις θυσιάζοντας προσωπικά όνειρα και επιθυμίες, αν παράβλεπες αγεφύρωτες διαφορές, από φόβο μην μείνεις μόνος/η

    ή χάσεις έναν συγκεκριμένο ρόλο και θέση,

    η Έκλειψη έρχεται να σου δείξει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο πώς δεν μπορείς

    να συνεχίσεις.

    Αυτή επομένως είναι η ευκαιρία σου για να αφήσεις πίσω το παλιό κάρμα των σχέσεων, προηγούμενες συμπεριφορές

    και τον τρόπο που τις προσέγγιζες, να ξαναγράψεις νέα κεφάλαια, να τις επανεκκινήσεις και να τις αναβαθμίσεις.

    Έτσι ακόμη και αν παλιές πληγές, διαφωνίες, έριδες, αντιπαλότητες αναβιώνουν αυτό γίνεται για να αποδεσμευτείς από αυτό που χρειάζεται και να ετοιμαστείς ενεργειακά για να ξανα αγαπήσεις, να επενδύσεις από την αρχή και να αφοσιωθείς σε ό,τι αξίζει τον χρόνο, τα αποθέματα και την ενέργειά σου.

    Καθώς στην έκλειψη συμμετέχει ο Ερμής σε σύνοδο με την Αθηνά Παλλάδα και ακριβείας αντίθεση με τον Χείρωνα είναι πιθανόν να υπάρξουν πληροφορίες και αποκαλύψεις, που θα σε αναγκάσουν να κλείσεις λογαριασμούς με το παρελθόν, να κάνεις κρίσιμες συζητήσεις,να μοιραστείς σκέψεις, προβληματισμούς και παλιά τραύματα με τους άλλους και να μπεις στη διαδικασία να τα επουλώσεις.

    Ο Ερμής από τον Ζυγό σε αμοιβαία υποδοχή με την Αφροδίτη στην Παρθένο, σε βοηθά να πάρεις απόσταση από τα προβλήματα, να κρίνεις αντικειμενικά και να βρεις λύσεις, παίρνοντας ενδεχομένως υποστήριξη από ειδικούς, συμβούλους, θεραπευτές αλλά και ανθρώπους που εμπιστεύεσαι.

    Η σύνδεση Ερμή και Χείρωνα με την έκλειψη, με τον δεύτερο να σχηματίζει αντίθεση και αντιπαραλληλία, δείχνει πως όλα θα εξαρτηθούν από το νοητικό σου και ίσως

    να είσαι μια σκέψη μακριά από το

    να αλλάξεις τη ζωή σου!

    Καθώς τώρα μπορείς να αποβάλλεις αρνητικές σκέψεις και να απελευθερώσεις τραυματικές εμπειρίες, ταυτότητες και προσδιορισμούς από το παρελθόν, που συνεχίζουν να σε ακολουθούν και να σε προσδιορίζουν.

    Ενώ παράλληλα μπορείς να αναζητήσεις εναλλακτικές λύσεις και θεραπεία ακόμη και για μακροχρόνια θέματα υγείας,

    να ανεξαρτητοποιηθείς συναισθηματικά ή και οικονομικά και να αγκαλιάσεις

    νέους τρόπους προσωπικής ανάπτυξης.

    Την ίδια στιγμή η δύσκολη γωνία τετραγώνου της Έκλειψης με τον Πλούτωνα και τους Δεσμούς, μας φέρνει μπροστά σε μεγάλα σταυροδρόμια και καθοριστικές για την πορεία της ζωής αποφάσεις κι επιλογές, όμως και ευκαιρίες ενδυνάμωσης και μεταμόρφωσης, που έρχονται όμως μέσα από δοκιμασίες, αγώνα και θυσίες.

    Μια αστρολογική υπογραφή που φέρει και η μητρική έκλειψη του κύκλου Saros στην οποία ο Άρης ήταν επίσης σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα και αυτός με τη σειρά του σε τρίγωνο με την έκλειψη, προδιαγράφοντας για όλες τις μετέπειτα εκλείψεις του κύκλου, τον θάνατο του παλιού και τη γέννηση του καινούριου, μέσα από δυσκολίες και εμπόδια, τα οποία στην πορεία μπορούν να ξεπεραστούν και να οδηγήσουν σε εξέλιξη.

    Μια συνθήκη που σε καλεί να προσέξεις την διαχείριση της δύναμης σου, αλλά και της δύναμης των άλλων και να δεις πως μπορείς να την αξιοποιήσεις για να έλξεις το ανώτερο καλό, και να βγεις από τα αδιέξοδα.

    Γι αυτό αν είσαι σε σχέσεις και περιβάλλοντα δυσάρεστα, τοξικά και δυσλειτουργικά, αν νιώθεις ότι ασφυκτιάς και καταπιέζεσαι, αυτή είναι η στιγμή για να κάνεις μια μεγάλη κίνηση, να τα εγκαταλείψεις, σπάζοντας τις αλυσίδες που σε δένουν με το παρελθόν και να κινηθείς προς το καινούριο.

    Η χιαστί της Έκλειψης με τον Ουρανό προμηνύει απροσδόκητες προκλήσεις και σεισμικές αλλαγές, δηλώνοντας ξεκάθαρα την ανάγκη διαφορετικής προσέγγισης και επανεφεύρεσης των σχέσεων και του εαυτού σου, που μπορεί να πραγματοποιηθεί αιφνίδια και με τρόπους που δεν περίμενες.

    Και όταν η Αφροδίτη κυβερνά και τις δυο διαδοχικές εκλείψεις στον Ζυγό και τον Ταύρο, τίποτα μετά το πέρας τους δεν μπορεί να θυμίζει το ίδιο, στις σχέσεις, τις αξίες, την δημιουργικότητα, τα οικονομικά, τις συμμαχίες, που θα περάσουν όλα από την ατραπό της μεταμόρφωσης.

    Η Αφροδίτη στην θέση της πτώσης της στην 5° Παρθένου και απέναντι από τον Κρόνο βάζει επιπλέον στο μικροσκόπιο σχέσεις, συμβόλαια και οικονομικά που τώρα δεν ικανοποιούν κι εμφανίζουν προβλήματα, διαφορές και ελλείψεις, δείχοντας πως χρειάζονται περισσότερη δουλειά και ώριμη διαχείριση.

    Μια επιρροή που θα κάνει σχέσεις και συνεργασίες να δοκιμαστούν και να διακοπούν ή σε άλλη περίπτωση να απαιτήσουν ανάληψη ευθυνών για να πάνε στο επόμενο στάδιο και να επισημοποιηθούν, δεδομένου

    ότι έχουν περάσει με επιτυχία το τεστ

    του χρόνου.

    Η Έκλειψη αυτή που συμβαίνει στην πτώση του Ήλιου και σε μοίρα έξαρσης του Κρόνου υπό το άγρυπνο βλέμμα του Πλούτωνα, ίσως μας ζητήσει να αποδεχθούμε ενδεχομένως και κάτι βαρύ στα πλαίσια της κάθαρσης, που θα απαιτήσει δικαιοσύνη και σεβασμό των κοσμικών νόμων, επισείοντας ωστόσο την νέμεση και την τιμωρία για όποιον τους παραβιάσει.

    Σε κάθε περίπτωση ας έχουμε κατά νου ότι εδώ αποπληρώνουμε αλλά και ταυτόχρονα δημιουργούμε κάρμα.

    Όρισμένα πάντως από τα σημαντικότερα μεσοδιαστήματα της έκλειψης, όπως τα Φώτα στο μεσοδιάστημα Ερμή-Βόρειου αλλά και ο Βόρειος δεσμός σε Άρη- Χείρωνα, Ερμή -Άρη και Ουρανό-Ποσειδώνα δείχνουν πως σε όλο αυτό δεν θα είμαστε μόνοι και ούτε χωρίς υποστήριξη. Αντίθετα η ανταλλαγή ιδεών αλλά και η διάθεση να μοιραστούμε κοινές ανησυχίες, πόνους και ενέργεια με τους άλλους και τις κοινότητες, μπορεί να είναι αυτή την στιγμή ο τρόπος όχι μόνο για να επιβιώσουμε αλλά για να εξασφαλίσουμε εξελικτική συνέχεια και πρόοδο. Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε στην εξέλιξη δυο πολέμων που σπέρνουν φόβο και αβεβαιότητα.

    Η μοίρα της Έκλειψης που τα Sabian αποδίδουν ως

    ‘’Ένα παιδί που δίνει στα πουλιά να πιουν από μια πηγή’’ είναι μια μοίρα που αναδεικνύει την παιδική αθωότητα, τα αγνά κίνητρα και το μεγαλείο του να δίνεις, που μπορεί να μεταμορφώσουν κάθε έλλειψη ή αίσθηση εγκατάλειψης σε Αφθονία και Πηγή Ζωής.

    Κράτα αυτήν την εικόνα ελπίδας που είναι ταυτόχρονα και μια έκκληση προσφοράς

    για να κάνεις ένα μεγάλο εξελικτικό άλμα.

    Αυτή είναι η στιγμή για να τοποθετήσεις τον εαυτό σου σε μια διαφορετική ανώτερη χρονογραμμή και να αποδείξεις πως το παρελθόν αν το θες μπορεί να σταματήσει

    να διαμορφώνει το παρόν και το μέλλον.

    Καλή ευλογημένη

    ειρηνική Νέα Σελήνη✨🕊☮

    Με αγάπη ❤❤❤

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.