• Ενέργειες Εβδομάδας  9-15 Οκτωβρίου

    Ενέργειες Εβδομάδας 9-15 Οκτωβρίου

    ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ☮

    9-15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

    Έχει ξεκινήσει μια βαρυσήμαντη εβδομάδα που φιλοξενεί το απαιτητικό τετραγώνου Άρη- Πλούτωνα από τις τελευταίες μοίρες Αιγόκερω και την πρώτη Ηλιακή Έκλειψη του νέου εκλειπτικού κύκλου με τους Δεσμούς στον άξονα Κριού και Ζυγού.

    Ενέργειες μετασχηματιστικές που μας φέρνουν υπερένταση, προκλήσεις και μεταμόρφωση. Που μας κάνουν να νιώθουμε ότι είμαστε στο τέλος μιας εποχής, τον θάνατο του παλιού και τη γέννηση του καινούριου.

    ☮ Το τετράγωνο που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 9/10 ανάμεσα στον Άρη από τον Ζυγό και τον ανάδρομο Πλούτωνα κι επηρεάζει κυρίως τις τελευταίες μοίρες των παρορμητικών, μπορεί να αναβιώσει κάποιους από τους χειρότερους φόβους μας, όμως ταυτόχρονα ξυπνά και το δυνατό ένστικτο επιβίωσης αλλά και αξιοσημείωτη φιλοδοξία, ετοιμότητα και θάρρος μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

    Δυνάμεις που μπορεί στο συλλογικό να ασκούν πιέσεις πολιτικές και οικονομικές και να εκφράζονται αρνητικά μέσα από κακή χρήση της εξουσίας και του πλούτου αλλά και με πόλεμο, βία, σκληρότητα, απολυταρχία, προδιαγράφοντας σφοδρές συγκρούσεις, διάλυση συστημάτων και πτώση καθεστώτων ή ηγετών.

    Ενώ και δυνάμεις που ήταν κρυμμένες στο υποσυνείδητο τώρα παίρνουν τον έλεγχο και προξενούν εντάσεις, εκρήξεις θυμού,διαμάχες, ατυχήματα και προσωπικά αδιέξοδα. Φέρνοντας όμως τη μοναδική ευκαιρία να αναπτυχθούμε, να μάθουμε, να πάρουμε πίσω τη δύναμή μας και να θεραπευτούμε.

    Δυνάμεις που αν τις διοχετεύσουμε σωστά μπορούμε να μεταμορφώσουμε τις σχέσεις, το περιβάλλον, το σώμα, το πνεύμα, τις αντιλήψεις και τη ζωή μας.

    Αυτή είναι η δυναμική του Πλούτωνα που σε ανταμείβει και σου δίνει τη δυνατότητα και να πετύχεις κάτι μεγαλύτερο, όταν είσαι διατεθειμένος να κάνεις θυσίες και να αγωνιστείς τίμια και με οδηγό την αλήθεια για έναν ανώτερο σκοπό ή το κοινό καλό, φέρνοντας αντίθετα την πτώση και την τιμωρία όταν παρανομείς, παραβιάζεις και κάνεις κατάχρηση.

    ☮ Την ίδια ημέρα η Αφροδίτη, ύστερα από 4 μήνες στο ζώδιο του Λέοντα εισέρχεται στην πρακτική και ορθολογιστική Παρθένο όπου και θα παραμείνει εως τις 8 Νοέμβρη, αλλάζοντας σημαντικά τον τρόπο που εκφράζουμε κι εκδηλώνουμε την αγάπη μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τις σχέσεις, τις συνεργασίες και τα οικονομικά μας.

    Μέσα στο ζώδιο πτώσης της η Αφροδίτη για την οποία η λεπτομέρεια και τα αποτελέσματα μετράνε, θα σου ζητήσει να κάνεις περισσότερα όχι μόνο για να κερδίσεις την αγάπη αλλά και για να την αποδείξεις. Καθώς η θέση φέρνει περισσότερο πραγματισμό και την τάση να παρέχεις πρακτική βοήθεια και υπηρεσία στους άλλους, που θα σε κάνει μέσα στο επόμενο διάστημα να βρίσκεις νόημα, χαρά και ομορφιά στο απλό, μικρό και καθημερινό.

    Κι ακόμη θα σε ενθαρρύνει να βάλεις σε προτεραιότητα την φροντίδα της υγείας και της καλής σωματικής και πνευματικής σου κατάστασης και να υιοθετήσεις καλλίτερες συνήθειες και πρακτικές στην καθημερινότητα, τη δουλειά,τη διατροφή,

    την οικονομική διαχείριση και το περιβάλλον σου, προκειμένου να τα αναβαθμίσεις.

    ☮ Καθώς την Τρίτη 10/10 η Αφροδίτη από την 2° Παρθένου σχηματίζει ακριβείας αντίθεση με τον ανάδρομο Κρόνο στους Ιχθείς, σε κάνει πλέον να δεις τις σχέσεις σου στις πραγματικές τους διαστάσεις και βέβαια τον τρόπο που επηρεάζουν την ψυχολογία, την ποιότητα της ζωής σου ή και την υγεία σου.

    Σε μια μοίρα που σύμφωνα με τα Sabian υπόσχεται περισσότερη σοφία κι ενσυναίσθηση μέσα όμως από ταλαιπωρίες, απομόνωση και προσωπικές θυσίες, ίσως τώρα να διαπιστώνεις όλα αυτά που σε αφήνουν ανικανοποίητο και σε απογοητεύουν. Ίσως τώρα να γίνονται πιο εμφανείς οι διαφορές, τα χάσματα και οι απαιτήσεις των σχέσεων που θα σε βάλουν στην διαδικασία να κρίνεις την βιωσιμότητά τους και να τις επαναπροσδιορίσεις, ιδιαίτερα αν ανήκεις στις τρεις πρώτες μοίρες των μεταβλητών.

    Μια δυναμική που μπορεί να αποδειχθεί πιεστική όχι μόνο για τα αισθηματικά αλλά και για τα οικονομικά σου και σε καλεί να πάρεις αποφάσεις αλλά και να λειτουργήσεις συντηρητικά και προνοητικά, ιδιαίτερα αν σκοπεύεις να προχωρήσεις σε σημαντικές επενδύσεις, δημιουργικά επεκτατικά σχέδια και οικονομικά εγχειρήματα.

    Σε κάποιες βέβαια περιπτώσεις αυτή μπορεί να είναι και η στιγμή της προσωπικής σου ωρίμανσης, που θα σε κάνει να αναλάβεις ευθύνες, να βάλεις όρια και να φροντίσεις καλλίτερα τον εαυτό σου, καταφεύγοντας ακόμη και σε ειδικούς, συμβούλους, άτομα με πείρα και γνώσεις που θα μπορούσαν να σε υποστηρίξουν.

    Η αμοιβαία πάντως υποδοχή της Αφροδίτης με τον Ερμή και το λειτουργικό εξάγωνο με τον Άρη θα δώσει την συναισθηματική ευφυΐα για να γίνουν διπλωματικές κινήσεις και να υπάρξουν συμβιβασμοί, προς χάριν της αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας αλλά και της ασφάλειας συναισθηματικής ή και οικονομικής.

    ☮ Την Τετάρτη 11/10 ο Πλούτωνας πραγματοποιεί την Στάση του στην 27° Αιγόκερω για να επιστρέψει μετά από μήνες σε ορθόδρομη πορεία. Ένα ουράνιο γεγονός που μεγιστοποιεί την ενέργεια του πλανήτη, κάνοντας πρόσωπα και γεγονότα να δουλεύουν για την μεταμόρφωση.

    Για την ακρίβεια από εδώ και κάτω ξεκινά η πραγματική μεταμόρφωση, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες και πριν ο Πλούτωνας εισέλθει οριστικά στον Υδροχόο αναμένεται να έχει ολοκληρώσει όλους τους μετασχηματισμούς που προωθεί από το 2008 στο ζώδιο του Αιγόκερω.

    Με τις αλλαγές για το συλλογικό να πραγματοποιούνται στα θέματα επιρροής του, όπως είναι η πολιτική, η ιεραρχία τα πρόσωπα εξουσίας, οι μεγάλοι οργανισμοί και θεσμοί, η οικονομία.

    Ενώ σε προσωπικό επίπεδο θέματα κοινωνικού status, οικογένειας και καριέρας, γίνονται το επίκεντρο της προσοχής, με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό, τον μετασχηματισμό και το τελικό ξεκαθάρισμα.

    Αν έχεις ειδικότερα πλανήτες ή σημεία του ωροσκοπίου σου στις 25°-29° των παρορμητικών το πιο πιθανό είναι ότι βιώνεις σε μια περιοχή της ζωής σου το θάνατο του παλιού και τη γέννηση του καινούριου. Μια διαδικασία αργή, κάποιες φορές όχι συνειδητή και ξεκάθαρη, αφού με τον Πλούτωνα αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος των αλλαγών και της μεταμόρφωσης, όταν έχει περάσει πλέον από τις μοίρες μας κι έχει ολοκληρώσει το έργο του.

    Καθώς ο Πλούτωνας παραμένει σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα και τον Ουρανό σε ένα υπέροχο αρμονικό τρίγωνο μικρού ταλέντου που θα κάνει αισθητή την παρουσία του για πολλά ακόμη χρόνια (έως το 2030 και από νέες ζωδιακές θέσεις) υπάρχει ελπίδα ότι η διαίσθηση, το όραμα και η δημιουργικότητα δεν θα μας εγκαταλείψουν και θα είναι εκεί για να μας ενδυναμώνουν και να μας δείχνουν τον σωστό δρόμο, βάζοντας την συλλογική Ψυχή στην καλλίτερη δυνατή δόνηση και εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή αγάπης και φωτός.

    ☮ Την ίδια ημέρα θα είναι γεγονός και η ετήσια αντίθεση του Ήλιου από την 17° Ζυγού με τον ανάδρομο Χείρωνα, από την οποία έχεις να μάθεις πολλά για τη θεραπεία του σώματος, του μυαλού και της ψυχής, που αφορά εσένα ή και τους άλλους.

    Μια ευθυγράμμιση που μπορεί να σου φέρει εκεί που έχεις τις 16°-18° των παρορμητικών μια εξωτερική πρόκληση και αντιπαράθεση, κρίση συνείδησης και ταυτότητας, ένα θέμα υγείας, στρες και τραυματικές εμπειρίες από το παρελθόν που δεν έχουν ακόμη επουλωθεί. Προκειμένου να υιοθετήσεις μια νέα διαφορετική τακτική, να βρεις την προσωπική σου δύναμη και να μπεις στη διαδικασία να θεραπεύσεις αυτό που χρειάζεται.

    Μια πρόκληση στο συλλογικό και για ηγετικές μορφές και

    πρόσωπα εξουσίας, αφού ο Χείρωνας είναι στη μοίρα – Πύλη των αρχηγών, που μπορεί τώρα να βιώνουν δοκιμασίες, ανατροπές, να υιοθετούν επαναστατικούς ή εκκεντρικούς τρόπους άσκησης της εξουσίας ή σε άλλες περιπτώσεις να λογοδοτούν και να υφίστανται τις συνέπειες από πιθανή κατάχρηση.

    ☮ Την Πέμπτη 12/10 ο Άρης εισέρχεται στο ν Σκορπιό, το ζώδιο του πάθους και της μεταμόρφωσης, φέρνοντας ισχυρή θέληση, αποφασιστικότητα, κινητοποίηση και βαθύτερη αίσθηση σκοπού, για να κυνηγήσουμε σημαντικούς στόχους σε προσωπικά κι επαγγελματικά.

    Μια ενέργεια που θα σε κάνει να κινήσεις γη και ουρανό και να λειτουργήσεις με οδηγό τα βαθύτερα συναισθήματα, το πάθος, τον ερωτισμό και το ένστικτό σου που είναι τώρα πολύ δυνατά και θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις αυτά που ποθείς.

    ☮ Την Παρασκευή 13/10 το τρίγωνο που σχηματίζει ο Άρης από την 1° Σκορπιού με τον ανάδρομο Κρόνο είναι μια όψη που σου δίνει πειθαρχία, οργάνωση, αντοχές κι επιμονή,

    για να βάλεις σε εφαρμογή τα σχέδιά σου,

    να ξεπεράσεις εξωτερικά εμπόδια και προσωπικές αναστολές και να επιτύχεις κάτι που θα έχει διάρκεια και σταθερότητα.

    Μια πλανητική συνέργεια που σε επηρεάζει

    αν ανήκεις στο 1ο πενθήμερο των ζωδίων στο στοιχείο νερού και γης και μπορεί να συμβάλλει στην υλοποίηση στόχων και στην ευόδωση επαγγελματικών εγχειρημάτων κι επενδύσεων ακόμη και μακροπρόθεσμα, αν βέβαια δεσμευτείς ότι θα επιμείνεις, θα αφοσιωθείς και θα προσπαθήσεις.

    Έχεις κάθε λόγο να πιστέψεις ότι θα επιτύχεις, σύμφωνα και με τον συμβολισμό της μοίρας του Άρη

    ” Ένα φιαλίδιο με άρωμα σπασμένο απελευθερώνει τη μυρωδιά του” που μας δίνει έμπνευση και μας παρακινεί να κρατήσουμε τις αναμνήσεις και

    ό, τι πιο όμορφο από το παρελθόν και να καταφέρουμε με έναν τρόπο να αποδράσουμε από αυτό και να προχωρήσουμε.

    ☮ Το Σαββατοκύριακο 14-15/10 μας βρίσκει στην καρδιά της Ηλιακής Έκλειψης στον Ζυγό και στη δίνη μιας μεταμορφωτικής περιόδου, που έχει σαν σκοπό να μας ευθυγραμμίσει με τις πραγματικές ανάγκες, τις αξίες και επιθυμίες μας και την ίδια στιγμή

    να μας απελευθερώσει από σχέσεις και συμβάσεις, που έχουν πάψει να υπηρετούν

    την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την συνολική ευτυχία μας.

    Καλή ευλογημένη εβδομάδα ✨🙏☮

    Με αγάπη ❤❤❤

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.