• Ενέργειες Εβδομάδας 2-8 Οκτωβριου 2023

    Ενέργειες Εβδομάδας 2-8 Οκτωβριου 2023

    ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

    2-8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 🍁

    Ένας μεταμορφωτικός και δυνατός μήνας έχει μόλις ξεκινήσει, που θα φιλοξενήσει δυο Εκλείψεις αυτή τη φορά με τους Σεληνιακούς Δεσμούς στον Κριό και τον Ζυγό να διαμορφώνουν νέα δεδομένα και νέους εξελικτικούς Κώδικες.

    Μια εποχή που σε καλεί να αφήσεις πίσω κομμάτια της ζωής και του εαυτού σου,

    για να ξαναγεννηθείς και να γίνεις

    μια νέα καλλίτερη εκδοχή σου.

    Μια εκδοχή που θα δείχνει αυτό που πραγματικά είναι, χωρίς να φοβάται. Που θα διεκδικεί και θα τολμά να εκφράζει την αυθεντικότητα και την αλήθεια της.

    ‘Ενας μήνας που έχει επιπλέον έντονο Πλουτώνιο άρωμα, αφού στη διάρκεια του Άρης, Ερμής και Ήλιος μετακινούνται στον Σκορπιό, ο Πλούτωνας ύστερα από μήνες επιστρέφει ορθόδρομος και θα βρίσκεται στο τέλος της εβδομάδας και σε ακριβείας τετράγωνο με τον Άρη.

    🍁 Για αρχή την Δευτέρα 2/10 η ακριβείας αντίθεση του αναγεννημένου και πλέον εκτός σκιάς ορθόδρομου Ερμή με τον Ποσειδώνα στην 26° Παρθένου-Ιχθύων, είναι ένα ουράνιο γεγονός που θα μπορούσε να θολώσει τα νερά, να σε παραπλανήσει και να κάνει δυσδιάκριτη την αλήθεια. Μια ημέρα που μπορεί να δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς και να επεξεργαστείς λογικά τις πληροφορίες, να μην βρίσκεις τις κατάλληλες λέξεις να εκφραστείς,να έχεις αμφιβολίες,

    να παρερμηνεύεις και να μην μπορείς να ξεκαθαρίσεις τα κίνητρα και τις διαθέσεις των άλλων.

    Με αποτέλεσμα να χρειάζεται να προσέξεις διπλά αυτά που ακούς μαθαίνεις, επικοινωνείς, υπογράφεις, διαπραγματεύεσαι, καθώς θα μπορούσες πολύ εύκολα να παρασυρθείς σε λάθη, να εξαπατηθείς και να απογοητευτείς, ιδιαίτερα να ανήκεις στις τελευταίες μοίρες του Μεταβλητού Σταυρού.

    Ωστόσο η όψη είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός πολύ ξεχωριστού σχηματισμού Χαρταετού και μεγάλου τριγώνου στο στοιχείο της γης, με Ουρανό και Πλούτωνα και μπορεί τελικά να σου ανοίξει προοπτικές, να σου φέρει βοήθεια και ευρηματικές λύσεις ώστε να μην ‘’χαθείς’’ και να λειτουργήσεις ιδιαίτερα δημιουργικά.

    Γι αυτό αν επιδίδεσαι σε καλλιτεχνική, συγγραφική, πνευματική δραστηριότητα ή φιλανθρωπική δράση, άδραξε την ευκαιρία

    για να ανακαλύψεις νέους δρόμους, να πάρεις θεία έμπνευση και καθοδήγηση.

    Αξιοποίησε τα μηνύματα που έρχονται από το υποσυνείδητο και τα όνειρά σου, την αυξημένη διαίσθηση, την φαντασία και τις ιδέες σου, που θα είναι επιπλέον αυθεντικές, εξαιρετικά προοδευτικές και με μεγάλες πιθανότητες υλοποίησης κι επιτυχίας.

    Την ίδια μέρα η Αφροδίτη από την 25° Λέοντα σε τρίγωνο με τον Βόρειο Δεσμό αλλά και με την Έριδα, είναι η πύρρειος νίκη της θηλυκής Αρχής, που μας ανοίγει τον δρόμο για να υλοποιήσουμε προσωπικές επιθυμίες και όνειρα.Ενώ μπορεί να αναδείξει την γυναικεία δύναμη και αλληλεγγύη,

    όπως επίσης την ομορφιά και την αισθητική στην άμεση εμπειρία μας και στο συλλογικό, φέρνοντας σημαντικά επιτεύγματα και διακρίσεις για γυναίκες στην κονωνική, επιχειρηματική αλλά και τη δημόσια ζωή.

    🍁 Την Τρίτη 3/10 το ακριβείας τρίγωνο του Ερμή από την 28° Παρθένου με τον Πλούτωνα είναι η όψη που μας δίνει καλλίτερη εστίαση και την πρόσβαση σε βαθύτερα κίνητρα, κρυφές ατζέντες και μυστικά.

    Καθώς εδώ έχουμε την ικανότητα να φέρουμε στο φως αυτό που προηγουμένως ήταν κρυμμένο, παραποιημένο ή λειτουργούσε

    στο παρασκήνιο.

    Να έχουμε διεισδυτική ματιά, βαθιά αναλυτική σκέψη κι επιδραστικό λόγο, χωρίς να φοβόμαστε να μιλήσουμε την γλώσσα

    της αλήθειας.

    Και όταν αυτό πραγματοποιείται με τον Ερμή σε μοίρα που σύμφωνα με τα Sabian symbols έχει δύναμη θέλησης, δημιουργικότητα και αποφασιστικότητα για μεταμορφωτικές αλλαγές, αυτή μπορεί για σένα να είναι μια ‘’χρυσή’’ στιγμή, για να επικοινωνήσεις κάτι σημαντικό και να έχει απήχηση.

    Και για να κάνεις μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση, συμφωνία, ομιλία, παρουσίαση, συμβόλαιο, έρευνα, εξομολόγηση ή ψυχανάλυση, που θα σε πάει

    στο επόμενο επίπεδο.

    🍁 Την Τετάρτη 4/10 η Έριδα από την 25° Κριού πραγματοποιεί την ακριβείας αντίθεση με τον Άρη που είναι σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό.

    Και όλα δείχνουν πως σχέσεις, συνεργασίες, συστήματα, θεσμοί πάσχουν και επιζητούν κάθαρση κι απελευθέρωση.

    Οι άνθρωποι υποφέρουν, δεν μπορούν να παραβλέπουν τα κακώς κείμενα κι είναι έτοιμοι να ξαναγράψουν την ιστορία τους,

    με τη μοίρα όμως αυτή τη φορά να παίρνει τα ηνία όπου χρειάζεται και να επισπεύδει τις αναγκαστικές αλλαγές.

    Το βέβαιο είναι πως όταν η ανεπιθύμητη και ‘’απρόσκλητη’’ θηλυκή αρχή, Έριδα, ενεργοποιείται, απαιτείται η αποκατάσταση του δικαίου όπου αυτή έχει παραβιαστεί και μάλιστα με κάθε κόστος.

    Ένα επαναστατικό αρχέτυπο, μυθολογικά η αδελφή και το alter ego του Άρη, που υποκίνησε τον Τρωικό Πόλεμο και μάχεται για την αλήθεια, την δικαιοσύνη, την ισότητα, έρχεται εδώ να συγκρουστεί με παλιούς προγραμματισμούς, Κάρμα, θεσμική εξουσία, Νόμους, το παλιό κατεστημένο και ό, τι δεν λειτουργεί, ώστε να αντιδράσουμε και να αποδεσμευτούμε από τα δεσμά του παρελθόντος. Να κινηθούμε προς την εξέλιξη και το μελλοντικό πεπρωμένο, που υποδεικνύει ο Βόρειος Δεσμός στον Κριό,

    να γυρίσουμε σελίδα και να πάρουμε από τη ζωή αυτό που θεωρούμε ότι μας αξίζει.

    Προβάλλοντας την πιο αυθεντική εκδοχή μας αλλά και διεκδικώντας μια δικαιότερη κοινωνία που θα αναγνωρίζει δικαιώματα και θα συμπεριλαμβάνει ισότιμα κάθε αδύναμο άτομο, ομάδα, κοινότητα.

    🍁 Την Πέμπτη 5/10 ο Ερμής αφήνει το ζώδιο της Παρθένου και περνά στον Ζυγό αλλάζοντας εντελώς τον τρόπο σκέψης και επικοινωνίας μας, καθώς πολύ λίγο τώρα μετράει η εστίαση στην λεπτομέρεια, η υπερανάλυση και η ακρίβεια.

    Αντίθετα οι όμορφες ζεστές συζητήσεις που μπορεί να είναι και γύρω από τα θέματα της καρδιάς, η συγκατάβαση, η συντροφικότητα,

    η διπλωματικότητα, η ευγένεια,

    η προσήνεια είναι ποιότητες με τις οποίες θα ταυτιζόμαστε περισσότερο,

    έως τις 21 Οκτωβρίου που ο Ερμής θα παραμείνει στο ζώδιο.

    Κι ενώ στα αδύναμα σημεία της θέσης συγκαταλέγεται η αδύνατη κρίση, η αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα,

    η διπλωματία, οι δημόσιες σχέσεις, τα καλλιτεχνικά εγχειρήματα αλλά και θέματα ή το εμπόριο που συνδέεται με την αισθητική, τη μόδα και την ομορφιά μπορούν να προωθηθούν και να γνωρίσουν άνθηση.

    Και βέβαια το να βρίσκουμε έναν κοινό τόπο συνεννόησης και τα κοινά μας σημεία,

    να κάνουμε συμβιβασμούς και να επιλύουμε πολιτισμένα τις διαφορές, είναι οι ικανότητες που μπορούν να μας βγάλουν από αδιέξοδα, που θα κάνουν πιο έντονη την παρουσία τους από το τέλος της εβδομάδας.

    🍁 Η Παρασκευή 6/10 με την Σελήνη στην 13° Καρκίνου σε φάση τελευταίου Τετάρτου 🌗 και με τον Ερμή σε τετράγωνο με την Εστία, θα είναι μια πρόκληση για τις σχέσεις οικογενειακές και διαπροσωπικές, που θα απαιτήσουν ανάληψη ευθυνών και λύσεις.

    Ίσως αυτή την στιγμή να πιέζεσαι και οι συζητήσεις να σε βγάζουν από το κέντρο σου. Να νιώθεις ότι χρειάζεται να επαναξιολογήσεις ή και να αποδεσμευτείς από παλιές σχέσεις, συμπεριφορές, τις ευάλωτες πλευρές και το παρελθόν σου,

    που πιθανόν σαμποτάρουν την εξέλιξή σου.

    Με τον Ήλιο να βρίσκεται σε μοίρα που συμβολίζει την θέληση και δύναμη του χαρακτήρα, αυτή είναι μια ιδανική στιγμή για να θέσεις όρια, να δώσεις μάχη με το παλιό και την συγκατάθεσή σου στο καινούριο.

    Καθώς η συγκεκριμένη Σεληνιακή φάση που έχει διάρκεια 4 ημέρες, θα σε φέρει αντιμέτωπο με προβλήματα και συνέπειες από παλιότερες επιλογές προκειμένου να αρχίσεις να τις απελευθερώνεις και να αποφασίσεις αλλαγές.

    🍁Μια ενέργεια που πρόκειται να κλιμακωθεί όταν η Σελήνη από τις τελευταίες μοίρες Καρκίνου το Σάββατο 7/10 θα συμμετέχει σε Μεγάλο τετράγωνο- Κοσμικό Σταυρό, με Άρη, Πλούτωνα και Δεσμούς λίγο ακριβώς πριν το ακριβείας τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Άρη από την 28° Ζυγού που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9/10.

    Μια πραγματική πρόκληση για την ψυχική ηρεμία, την ισορροπία και την ασφάλεια, που θα δοκιμάσει την αντοχή, τα όρια, την υπομονή σου, κυρίως αν έχεις πλανήτες ή σημεία του ωροσκοπίου κοντά στις 27°-29° των παρορμητικών.

    Με τον Πλούτωνα παντοδύναμο λίγο ακριβώς πριν από την Στάση του, να πιέζει για μεταμόρφωση προσωπική και συλλογική, φέρνοντας στο προσκήνιο παιχνίδια δύναμης, βία, χειραγώγηση, διαφθορά και τρομοκρατία που μπορεί να πάρει πολλές μορφές.

    Μια κρίσιμη στιγμή για να συλλέξεις την προσωπική σου δύναμη, για να προσέξεις που εστιάζεις, να δεις με ειλικρίνεια τις σχέσεις σου και να βάλεις τα σωστά όρια. Παραμένοντας μακριά από φόβο, θυμό, εντάσεις, τοξικά συναισθήματα και σκοτεινή ενέργεια που μπορεί να προέρχεται από σένα αλλά και τους άλλους.

    🍁 Δουλεύουμε για τις επόμενες ημέρες εως το καινούριο φεγγάρι και την Έκλειψη με τις ενέργειες της Πανσελήνου που πραγματοποιήθηκε στον Κριό.

    Ένα παντοδύναμο φεγγάρι που σου έδειξε προσωπικά τις περιοχές που χρειάζεται να προσπαθήσεις περισσότερο, αλλά και αυτό που σε κρατά πίσω και δεν σου επιτρέπει να προχωρήσεις και να εξελιχθείς.

    Έτσι ώστε να προετοιμαστείς,

    να ευθυγραμμιστείς με τα θέλω σου και

    να αποφασίσεις να αλλάξεις κατεύθυνση εγκαταλείποντας ίσως από τώρα αυτό ποτ χρειάζεται, πριν οι εκλείψεις έρθουν

    να το κάνουν για σένα.

    Και ίσως εδώ να μην υπάρχουν πια περιθώρια για αναστολές, δικαιολογίες, αναβολή, ιδίως όταν συντηρείς κάτι δυσλειτουργικό και μάλιστα για καιρό.

    Όταν αρχίζεις να επανασυνδέεσαι με την δύναμη σου και να βρίσκεις ξανά

    τον Εαυτό σου για να ζεις μια ζωή γεμάτη

    κι εκπληρωμένη

    Όταν σου δίνονται επιλογές

    και η θεϊκή δύναμη

    της ελεύθερης βούλησης✨

    Καλή ευλογημένη εβδομάδα

    και καλό Μήνα σε όλους!🍁

    Με αγάπη❤❤❤

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.