• Ένεργειες Εβδομαδας 4 -10 Σεπτεμβριου 2023

    Ένεργειες Εβδομαδας 4 -10 Σεπτεμβριου 2023

    ΈΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

    4 -10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

    ‘’ Summer… moves on!” 🌊

    Οι ημέρες του Σεπτέμβρη ύστερα από έναν έντονο Αύγουστο με αρκετή ‘’ανάδρομη’’ ενέργεια και Υπερπανσελήνους,

    με προκλήσεις κι ατελείωτη εσωτερική αναζήτηση, φαίνεται ότι έχουν περισσότερη ηρεμία και μας αποφορτίζουν, δίνοντας ευκαιρίες για επανεκκίνηση κι επίτευξη κυρίως από τα μέσα του μήνα.

    Μοιάζουν με λιακάδα μετά την καταιγίδα

    που μας κάνει να συγκεντρώσουμε ενέργεια και τις δυνάμεις μας, να βάλουμε προτεραιότητες, να βρούμε ξανά ισορροπίες.

    Με την πλειονότητα των κύριων όψεων του μήνα να είναι θετικές αλλά και την Αφροδίτη και τον Ερμή να επιστρέφουν ορθόδρομοι, δίνοντας την ώθηση να προχωρήσουμε αξιοποιώντας όλα όσα μάθαμε στο διάστημα της αναδρομής τους.

    Η περίοδος της θεραπείας ωστόσο δεν έχει τελειώσει και καθώς η Σελήνη διανύει την φθίνουσα φάση της μετά την Πανσέληνο,

    αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνεχίσουμε την αποτοξίνωση, τον καθαρισμό, την απελευθέρωση από παλιές ιστορίες, προσκολλήσεις, πεποιθήσεις, συναισθήματα.

    Και αυτό γιατί η δουλειά που κάνουμε στην διάρκεια Κατάβασης του φεγγαριού όπου είμαστε ακόμη ιδιαίτερα Συνειδητοί αν και με εμφανή εξάντληση και μειωμένη ενέργεια, μας βοηθά να προετοιμάσουμε το έδαφος για να βάλουμε τους νέους σπόρους στον επόμενο Σεληνιακό κύκλο.

    Και κάθε επιλογή μας τώρα αποφασίζει το αποτέλεσμα ιδίως αν δεν θέλουμε να επαναληφθούν τα ίδια μοτίβα και λάθη.

    Επιπλέον σε αυτήν την φάση του κύκλου που είναι από τις πιο κοινωνικές, μπορείς να απολαμβάνεις την επικοινωνία και την επαφή σου με τους άλλους, κυρίως γιατί τώρα έχεις την ανάγκη να μοιραστείς αυτά που έμαθες και σου συμβαίνουν, να συλλέξεις πληροφορία και να πάρεις ανατροφοδότηση για να συνεχίσεις να υποστηρίζεις τους στόχους σου και τα όνειρα που θες να υλοποιηθούν.

    Η εβδομάδα ξεκινά αισιόδοξα με ένα υπέροχο τρίγωνο την Δευτέρα 4/9 ανάμεσα στον Δία και τον ανάδρομο Ερμή στην 15° Ταυρου, που μας επιτρέπει να αφήσουμε πίσω αρνητικές σκέψεις και να ενισχύσουμε τις θετικές, να σχεδιάσουμε το μέλλον, όχι ακόμη να αποφασίσουμε, να κάνουμε εποικοδομητικές συζητήσεις και να μάθουμε και να επινοήσουμε έξυπνες λύσεις ακόμη και για παλιότερα προβλήματα.

    Μια όψη που επηρεάζει το 2ο δεκαήμερο Ταύρου, Παρθένου, Αιγόκερω, Καρκίνου, Σκορπιού, Ιχθύων κυρίως στις 14°-16° φέρνοντας καλά νέα, καινούριες ιδέες και προοπτικές, που προάγουν την επικοινωνία, τις συναλλαγές, τις μετακινήσεις, τις κοινωνικές επαφές, την μάθηση, την έρευνα, την διαπραγμάτευση.

    Ενώ σπουδαστικά θέματα, δημόσιες ομιλίες, εκδόσεις, νομικές υποθέσεις, ταξίδια κι επαφή με το εξωτερικό ευνοούνται και αποδίδουν εξίσου.

    Αυτό που κάνει την ημέρα περισσότερο ξεχωριστή, είναι η Στάση που πραγματοποιούν οι δύο ευεργέτες, Αφροδίτη και Δίας, με διαφορά κάποιων ωρών, ο πρώτος για να επιστρέψει ορθόδρομος και ο δεύτερος για να αναδρομήσει, γεγονός που μεγενθύνει την δεδομένη στιγμή τις ιδιότητες και την επιρροή τους.

    Η Αφροδίτη ύστερα από 40 ημέρες στον κάτω Κόσμο αναδύεται πλέον πιο δυνατή και παίρνει επιτέλους ανάσα!

    Κι εσύ που πάλεψες με το παρελθόν, το κάρμα και απωθημένα συναισθήματα,

    που αναμετρήθηκες με προηγούμενα λάθη και τις αδυναμίες σου,

    κατάφερες να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλλίτερα, να αντιληφθείς αυτό που έχει αξία και είσαι έτοιμος/η να κάνεις καλλίτερες επιλογές

    και να ξαναζήσεις!

    Έτσι αρχίζεις να βρίσκεις ξανά την αγάπη και η αγάπη σε ξαναβρίσκει.

    Ξέρεις το αληθινό της χρώμα και μπορείς πλεον να ‘’μιλάς’’ καλλίτερα

    στην γλώσσα της!

    Έχεις σιγουριά κι αυτοπεποίθηση που σε βοηθά απελευθερωθείς και να εκφράσεις πιο εύκολα τις επιθυμίες, τα συναισθήματα, τις ανάγκες σου. Μπορείς να μοιραστείς, να απολαύσεις, να προσφέρεις…

    Η μοίρα Στάσης της Αφροδίτη 13° Λέοντα που αποδίδεται από τα Sabian symbols ως ‘’Ένας ηλικιωμένος καπετάνιος που λικνίζεται στη βεράντα του εξοχικού του’’ δηλώνει εδώ την κατασταλλαγμένη εμπειρία και σοφία ύστερα από ένα περιπετειώδες ταξίδι.

    Μια στιγμή όπου έχοντας περάσει από θάλασσες και θύελλες κι έχοντας δαμάσει τα κύματα, σου δίνει την ευκαιρία να αποσυρθείς, να αναπολήσεις με νοσταλγία και να κάνεις απολογισμό.

    Ο τρόπος βέβαια που η ανάδρομη Αφροδίτη στον Λέοντα ρίχνει αυλαία μπορεί σε κάθε περίπτωση να είναι επεισοδιακός

    και να κάνει θόρυβο κι έτσι

    η θύελλα αντιδράσεων και η επικείμενη δικαστική απόφαση από ένα “μη συνεναιτικό φιλί” στην Ισπανία που πρωταγωνιστεί αυτές τις ημέρες στην επικαιρότητα, είναι μόνο ένα παράδειγμα που συνοψίζει όλα όσα θέλει αλλά και όλα αυτά για τα οποία αγωνίζεται το συγκεκριμένο αρχέτυπο.

    Την ίδια στιγμή η στάση του Δία στην 15 °Ταύρου, μια ενεργειακά φορτισμένη μοίρα, ένα από τα θεμέλια του κόσμου στα μεσοδιαστήματα Ηλιοστασίων-Ισημεριών, που φωτίστηκε από την στάση του Ουρανού τον Γενάρη αλλά και προηγούμενες εκλείψεις όπως την τελευταία Σεληνιακή του Μαΐου, γίνεται τώρα ένα σημείο αφετηρίας για να αναθεωρήσεις τα οράματα, τις ιδέες σου,

    την οικονομική σου κατάσταση

    και τον τρόπο ζωής σου.

    Κυρίως γιατί ο Δίας ανάδρομος εως το τέλος του χρόνου θα δώσει την ευκαιρία να δούμε την μεγαλύτερη εικόνα της ζωής μας και να προσεγγίσουμε διαφορετικά την εξέλιξη μας σε όλα τα επίπεδα.

    Το σίγουρο είναι ότι θα αναζητήσουμε περισσότερη αλήθεια, δικαιοσύνη κι ελευθερία και ίσως αντιληφθούμε στη διάρκεια των επόμενων μηνών ότι πολλά

    απ’ όσα πιστεύαμε και παραδεχόμασταν άκριτα, μας περιόριζαν και δεν μας άφηναν τελικά να αναπτυχθούμε.

    Έτσι εκεί που έχεις στον χάρτη 15°-5° Ταύρου με ανοχή +- 2°

    τις μοίρες που θα διαγράφει ο Δίας ανάδρομα, καλείσαι να συνδεθείς με την εσωτερική σου σοφία και να βασιστείς στο προσωπικό σου σύστημα αξιών.

    Ίσως η πίστη και η εμπιστοσύνη σου στα θέματα που αφορούν αυτή την περιοχή της ζωής σου να δοκιμαστούν και οι ευκαιρίες που προηγουμένως ήταν μπροστά σου

    να νιώσεις ότι εξανεμίζονται, με αποτελεσμα να πάρεις έναν διαφορετικό δρόμο.

    Τι θέλεις να αναπτυχθεί περαιτέρω στη ζωή σου και να ανθίσει; Σε τι ελπίζεις και που επιθυμείς περισσότερο να επενδύσεις;

    Ο ανάδρομος Δία θα σε κάνει όλα αυτά να τα αναθεωρήσεις και να γυρίσεις πίσω για να διορθώσεις, να αποκαταστήσεις, να αξιοποιήσεις χαμένες ευκαιρίες ή και να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε κάτι που ίσως προσπάθησες και δεν ευοδώθηκε.

    Και ακόμη να επαναπροσδιορίσεις την αφθονία, την επέκταση, την γενναιοδωρία, την πίστη και την ευτυχία στη ζωή σου.

    Ενώ για το συλλογικό ο Δίας στον Ταύρο βάζει κάτω από το μικροσκόπιο θέματα που αφορούν την οικονομία, το εμπόριο, τα ενεργειακά αποθέματα, τα τραπεζικά, συστήματα, τους νόμους, τα θρησκευτικά ζητήματα, την εκπαίδευση.

    Το Sabian symbol για την μοίρα Στάσης του Δία ‘’Ένας ηλικιωμένος δάσκαλος αποτυγχάνει να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών του για την παραδοσιακή γνώση’’ επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια της παλιάς γνώσης σε μια περίοδο κρίσης και μετάβασης.

    Κι εφόσον όσα γνωρίζαμε και εμπιστευόμασταν δεν αρκούν κι απαξιώνονται από τις εξελίξεις και τα σύγχρονα δεδομένα, εδώ επισημαίνεται η ανάγκη για αναζήτηση νέων μεθόδων, εξειδίκευσης, τεχνογνωσίας και νέας προσέγγισης σε ό, τι επιχειρούμε.

    Την Τετάρτη 6/9 ο Ερμής στην αγκαλιά του Ήλιου, σε κατώτερη σύνοδο στην 13°.36 Παρθένου είναι μια στιγμή επιφώτισης, όπου μπορείς να ανακαλύψεις, να επικοινωνήσεις, να ανακοινώσεις, να συλλάβεις, να συμφωνήσεις ή να ανακοινώσεις κάτι σημαντικό, ειδικότερα στον οίκο της ζωής που βρίσκεται η συγκεκριμένη μοίρα.

    Μια μοίρα που συμβολίζεται ως ‘’Ένα αριστοκρατικό, οικογενειακό δέντρο’’

    και στο σημείο που καταλαμβάνει στον χάρτη σου αναδεικνύει την δύναμη της ρίζας,

    την σύνδεσης με την οικογένεια και τους προγόνους και την συσσωρευμένη σοφία και εμπειρία, που είναι καθοριστική για τα μελλοντικά μας επιτεύγματα.

    Σε αυτή την περιοχή που τώρα φωτίζεται, κάτι νέο ανακαλύπτεις και ίσως αποφασίσεις να το ακολουθήσεις που μπορεί να σου φέρει ανάπτυξη κι επιτυχία.

    Ακόμη και αν πρόκειται για μια παλιότερη πρόταση, ευκαιρία ή ιδέα ή ένα ταλέντο που μπορείς εκ νέου να αξιοποιήσεις.

    Την Πέμπτη 7/9 με την Σελήνη σε φάση τελευταίου Τετάρτου στην 14° Διδύμων, στη μέση της διαδρομής μεταξύ Πανσελήνου και Νέας Σελήνης, καλείσαι να διαχειριστείς εσωτερικές πιέσεις, συναισθήματα, προκαταλήψεις και διλήμματα δικά σου ή και των άλλων και να τα απελευθερώσεις.

    Το φως της Σελήνης που μειώνεται κι άλλο, σου επιτρέπει να αποχωριστείς πιο εύκολα και να αφήσεις ό, τι πλέον αποδείχθηκε ότι δεν δουλεύει, καθώς τώρα αισθάνεσαι ότι πλησιάζει μια αλλαγή.

    Μια τελευταία ευκαιρία εδώ για να αναλάβεις ευθύνες, να κλείσεις εκκρεμότητες και να ολοκληρώσεις ό,τι χρειάζεται ώστε να είσαι έτοιμος/η και ανάλαφρος/η πριν την εσωτερική και σκοτεινή φάση της Σελήνης που θα οδηγήσει στο νέο Σεληνιακό κύκλο.

    Ο συμβολισμός των Sabian ‘’Δυο παιδιά από την Ολλανδία συνομιλούν και ανταλλάσσουν τις γνώσεις τους’’ αφήνει πολλά περιθώρια για δημιουργική κοινωνική αλληλεπίδραση κι εποικοδομητικό διάλογο, για ανταλλαγή νέας γνώσης, πληροφορίας και εμπειρίας, με ανθρώπους που σου ταιριάζουν και ενδεχομένως σκέφτονται προοδευτικά, όπως υποδηλώνει και ο συσχετισμός με την εν λόγω χώρα.

    Μια συνθήκη που μας επιτρέπει αυτή την στιγμή να έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες, να κρίνουμε αντικειμενικά, να ξεπερνάμε νοητικές αγκυλώσεις και προκαταλήψεις και να εξετάζουμε από πολλές πλευρές τα ζητήματα.

    Την Παρασκευή 8/9 ο Ήλιος πραγματοποιεί από την 15° Παρθένου τρίγωνο με τον ανάδρομο Δία στην 15° Ταύρου ανοίγοντας έναν δρόμο επέκτασης, αφθονίας κι εκπλήρωσης σε όλα τα επίπεδα.

    Ένας συνδυασμός ιδιαίτερα προστατευτικός που μας δίνει αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, σιγουριά, πίστη κι ελπίδα,

    που είναι η συνταγή για κάθε επιτυχία και μας βοηθά να διαχειριστούμε και να ξεπεράσουμε ακόμη και θέματα υγείας.

    Και βέβαια μια όψη που μας κάνει περισσότερο εξωστρεφείς, κοινωνικούς, γενναιόδωρους, χαρισματικούς και ικανούς για μεγαλύτερα επιτεύγματα επαγγελματικά, κοινωνικά και οικονομικά, φέρνοντας ευκαιρίες ανάπτυξης και πρόοδο ιδιαίτερα αν υπάρχουν προσωπικοί πλανήτες ή σημεία στις 14°-16° στα ζώδια της γης και του νερού.

    Το Σαββατοκύριακο 9-10/9 η Σελήνη στην κατοικία της τον Καρκίνο και σε διαδοχικά εξάγωνα με Ερμή, Δία, Ήλιο, Ουρανό μας θέλει κοντά στην οικογένεια και τους αγαπημένους μας, να αναπολούμε ίσως την περίοδο των διακοπών και να κάνουμε σχέδια για το μέλλον και το τελευταίο τρίμηνο της χρόνιας.

    Και μπορεί η δυσαρμονική συνάντηση της Σελήνης με τον Πλούτωνα και τους Δεσμούς την Κυριακή λίγο πριν εξέλθει από το ζώδιο να μας πιέσει και να μας τρομάξει για ό, τι αλλάζει, είναι πέρα από τον έλεγχο μας και φαντάζει ανυπέρβλητο,

    όμως η Σελήνη στον Λέοντα και σε φάση Βαλσαμικού θα φέρει την ήρεμη αποδοχή για όσα τελειώνουν και την γενναία συνθηκολόγηση.

    Με τα νέα και υποσχόμενα ξεκινήματα που μπορεί να αφορούν την εργασία, την εκπαίδευση, τις δεξιότητες, την φυσική κατάσταση και την υγεία μας, να μας περιμένουν από τις 15/9 και μετά και την Νέα Σελήνη στην Παρθένο, που συμπίπτει με την στάση και την ορθοδρόμηση του Ερμή.

    Ένας ακόμη θεραπευτικός κύκλος

    που θα μας δώσει την ώθηση, τις ιδέες και την έμπνευση να κάνουμε βελτιώσεις

    και να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα!

    Καλή ευλογημένη επάνοδο

    σε όλους!🙏✨

    Με αγάπη ❤❤❤

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.