• Ενέργειες Εβδομάδας 21-27 Αυγούστου 2023

    Ενέργειες Εβδομάδας 21-27 Αυγούστου 2023

    ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

    21-27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

    “💗

    … όλα καλά..”

    Σημαντικές ενεργειακές αλλαγές και μια νέα εστίαση μας φέρνουν οι ημέρες αυτές καθώς ο Ήλιος μετακινείται στο ζώδιο της Παρθένου, ο Άρης εισέρχεται στον Ζυγό,

    ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του για να ακολουθήσει σε λίγο κι ο Ουρανός.

    Είμαστε τυπικά στην τελευταία εβδομάδα του καλοκαιριού και σε μια μεταβατική περίοδο που για τους περισσότερους έχει την αίσθηση επιστροφής σε ‘’κανονικούς” ρυθμούς και στη ζωή που μας περιμένει μετά τις διακοπές και το διάλειμμα ανανέωσης.

    Καθώς οδεύουμε στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, εδώ ξεκινά και η εποχή όπου χρειάζεται ίσως να δώσεις μια τελευταία ευκαιρία και ώθηση στους στόχους σου και όλα όσα ήθελες να επιτυχείς γι αυτό το έτος και να δεις τι χρειάζεται τώρα να πιάσεις από την αρχή, να οργανώσεις, να προετοιμάσεις

    ή να ολοκληρώσεις για να φτάσεις στο σημείο που θες.

    Ο Ήλιος από την Τετάρτη 23/8 εως και τις 22/9 στην Παρθένο είναι ο σύμμαχος που θα σε υποστηρίξει να επικεντρωθείς στα πρακτικά θέματα της ζωής σου, σε υποχρεώσεις, ρουτίνες δεξιότητες, στην δουλειά και βέβαια στην υγεία και την φυσική σου κατάσταση, προκειμένου να βάλεις νέες προτεραιότητες και να κάνεις βελτιώσεις.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το διήμερο 22-23/8 ο Ήλιος πραγματοποεί την ετήσια του σύνοδο με έναν ευοίωνο απλανή τον βασιλικό αστέρα Regulus από τον αστερισμό του Λέοντα στην 29°-0°Παρθένου γνωστό ως ‘’Καρδιά

    του Λιονταριού’’.

    Και ίσως δεν υπάρχει καλλίτερη στιγμή για να βάλεις μια πρόθεση, να συλλάβεις,

    να επιδιώξεις και να έλξεις κάτι που μπορεί να αποδώσει και να σου φέρει επιτυχία κι αφθονία, υλική και πνευματική, ειδικά αν έχεις προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα στην συγκεκριμένη μοίρα

    αλλά και με επιρροή στον οίκο που η συγκεκριμένη μοίρα καταλαμβάνει στον χάρτη σου.

    Με τον αστέρα φύσεως Άρη-Δία να χαρίζει δύναμη, γενναιότητα, φιλοδοξία και να λειτουργεί πολύ καλά για την διαισθητική γνώση και τα μεταφυσικά ενδιαφέροντα η ενέργεια μπορεί να σε ευεργετήσει.

    Αρκεί να επιλέξεις να κινηθείς μεγαλόψυχα και με γνώμονα τον ανώτερο εαυτό και τα υψηλότερα ιδανικά σου, μένοντας μακριά από ιδιοτέλεια ή αντεκδίκηση, τις κατώτερες εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να φέρουν δοκιμασίες, νέμεση και πτώση.

    Στις 22/8 σχηματίζεται και το δεύτερο τετράγωνο της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Δία στην 15° Λέοντα (το πρώτο ήταν 11 Ιουνίου στην 5° μοίρα) που παρατείνει το αίσθημα ευφορίας αλλά και του ανικανοποίητου, ενισχύοντας παράλληλα

    την κοινωνικότητα, την εξωστρέφεια, την διάθεση για διασκέδαση, απολαύσεις και κραιπάλη που μπορεί σε βγάζουν από προϋπολογισμό και την γραμμή σου, ειδικά αν ανήκεις στο β’ δεκαήμερο των σταθερών.

    Η ημέρα κλείνει με την ακριβείας αντίθεση του Άρη με τον Ποσειδώνα, που μπορεί να επιφυλάσσει θέματα και κινδύνους συνδεδεμένους ή προερχόμενους από το υγρό στοιχείο, ενώ σε προσωπικό επίπεδο σε καλεί περισσότερο σε ανάπαυλα, ονειροπόληση και παράδοση.

    Μια όψη που ενώ είναι συχνά υπεύθυνη για την έλλειψη εστίασης στα πρακτικά θέματα και την εξωτερική δράση, έχει ωστόσο την δύναμη να ξυπνήσει τον πνευματικό Πολεμιστή και τον Αλχημιστή μέσα σου και να σου δώσει την ικανότητα να κάνεις υπερβάσεις και να κινητοποιηθείς από την φαντασία σου, τον δημιουργικό οραματισμό, τα όνειρα, την ενσυναίσθηση, την Αγάπη

    και την διάθεση να βοηθήσεις ή και να σώσεις τους άλλους.

    Η αντίθεση Άρη-Ποσειδώνα που για την ακρίβεια εδώ λειτουργεί ως η ραχοκοκαλιά ενός μεγαλύτερου Σχηματισμού Χαρταετού με την συμμετοχή Ουρανού και Πλούτωνα είναι ο λόγος που μπορεί να κάνεις θαύματα αλλά και τα αδύνατα… δυνατά!

    Να αγγίξεις ακόμη και κάτι άπιαστο, ανέφικτο, ιδεατό, θεϊκό και να το φέρεις επι γης!

    Την Πέμπτη 24/8 η Σελήνη σε φάση 1ου Τετάρτου 🌓

    στην 1° Τοξότη και στην κυβέρνηση Δία,

    που με την σειρά του θα είναι και σε ένα δύσκολο διάλογο με τον Άρη, θα απαιτήσει αλήθεια στις σχέσεις σου και ίσως σε πιέσει για μια εσωτερική αλλαγή ή επιλογή, προκειμένου να υλοποιήσεις μια ιδέα, στόχο ή όραμα που μπορεί να είναι επεκτατικό και θέλεις να σου παρέχει επιπλέον μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας.

    Σύμφωνα με τα Sabian symbols, η 1° Τοξότη που περιγράφει την ‘’συνάθροιση βετεράνων στρατιωτικών που ξαναθυμούνται τα παλιά’’ , είναι μια υπενθύμιση για κοινά βιώματα, δυσκολίες και αγώνες που μας συνδέουν με τους άλλους, στα οποία στηρίζουμε την επιβίωση και γράφουμε την ιστορία μας.

    Οπότε και οι ημέρες αυτές ίσως φέρουν ένα reunion, μια ομαδική συνάντηση, συζήτηση ή ανάμνηση που θα σε κάνουν να αναπολήσεις το παρελθόν και μπορεί να σε φορτίσουν συναισθηματικά όμως θα είναι ο καταλύτης για να κινητοποιηθείς, να συλλέξεις πληροφορία και να πάρεις δύναμη

    για να συνεχίσεις τους αγώνες σου.

    Την Παρασκευή 25/8 ο Ερμής ξεκινά την φαινόμενη ανάδρομη πορεία του, η 3η σε ζώδιο γης για το έτος, που θα διαρκέσει εως 15 Σεπτέμβρη διαγράφοντας τις μοίρες 21°-8° Παρθένου.

    Και καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε κι ένα b plan για καθυστερήσεις, εμπόδια κι επιπλοκές σε επικοινωνία, τεχνολογία, μετακινήσεις και τις συναλλαγές μας, που δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε.

    Έτσι για το επόμενο διάστημα είναι ενδεχόμενο τα μηνύματα να μην φτάνουν στον προορισμό τους ή να μην γίνονται κατανοητά, οι συζητήσεις να δημιουργούν παρεξηγήσεις κι ασυνεννοησία, ενώ σχέδια και προγράμματα πιθανόν να ματαιώνονται με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ότι οι υποθέσεις μας δεν προχωρούν και ότι βρισκόμαστε διαρκώς στο ίδιο σημείο.

    Παρ ‘όλα αυτά με τον Ερμή στο ζώδιο κυριαρχίας του, η περίοδος είναι πολύ δυνατή για να είμαστε παραγωγικοί εσωτερικά, για να έχουμε πνευματική διαύγεια και να κάνουμε ξεκαθαρίσματα αλλά και εποικοδομητική πνευματική δουλειά. Για να είμαστε διαισθητικοί και να εμπιστευόμαστε περισσότερο την εσωτερική μας πυξίδα

    χωρίς να χρειαζόμαστε την εξωτερική επιβεβαίωση.

    Για να κλείνουμε εκκρεμότητες και να εκφραζόμαστε περισσότερο αποτελεσματικά με τρόπους εναλλακτικούς,

    όπως ο γραπτός λόγος.

    Οπότε και μπορούμε να ωφεληθούμε από την νέα συνθήκη αν επιλέξουμε συνειδητά να αποσυρθούμε και να συσκεφθούμε με τον ευατό μας, πριν συνδεθούμε και επικοινωνήσουμε με τους άλλους και φυσικά να επαναξιολογήσουμε πριν καταλήξουμε

    σε συμπεράσματα κι οριστικές αποφάσεις.

    Ενώ μπορούμε να ξαναδούμε και να αναθεωρήσουμε παλαιότερες προτάσεις, ιδέες ή επαφές μας, να ολοκληρώσουμε projects που είχαμε αφήσει στη μέση και να θεραπεύσουμε προβλήματα σε εργασία, καθημερινότητα, υγεία και φυσική κατάσταση, εντοπίζοντας λάθη και παραλείψεις.

    Το κυριότερο όμως είναι να

    να δούμε τώρα τον τρόπο που μιλάμε στον εαυτό μας, την αυτοκριτική που κάνουμε και αν χρειάζεται

    να την αλλάξουμε.

    Ποιος είπε ότι πρέπει να είσαι τέλειος/α όταν τίποτα γύρω σου δεν είναι;

    Αυτή είναι η στιγμή της πραγματικής σου αυτοβελτίωσης!

    Την ίδια ημέρα 25/8 το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα στην 28° μοίρα Παρθένου-Αιγόκερω είναι η αστρολογική υπογραφή για τα σημαντικά, τα μεγάλα και τα δύσκολα, που θα ενισχύσει το τελευταίο πενθήμερο των ζωδίων της γης και δευτερευόντως του νερού.

    Καθώς η όψη χαρίζει δύναμη, αντοχή, αυξημένη δημιουργικότητα, σεξουαλικότητα αλλά και τεράστια αποθέματα ενέργειας, που ίσως δεν γνώριζες ότι είχες, σε βοηθά να κινηθείς αποτελεσματικά, να ανταπεξέλθεις ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες,

    να επιτύχεις κάτι μεγαλύτερο και να μεταμορφώσεις τις συνθήκες της ζωής σου.

    Αρκεί να τολμήσεις τις αλλαγές σε ό, τι δεν δουλεύει και βέβαια να ακολουθήσεις τον έντιμο δρόμο που είναι πάντα ένα από τα πιο ιερά θέσφατα του Πλούτωνα!

    Την Κυριακή 27/8 ο Άρης μετακινείται στο ζώδιο του Ζυγού όπου και θα παραμείνει εως 11/10 στην θέση αδυναμίας του και μακριά από το σπίτι του στον Κριό, για να μας ανοίξει νέους δρόμους συνεργασίας, συντροφικότητας και συμφιλίωσης και να μας βοηθήσει να βρούμε περισσότεη ισορροπία κι εσωτερική αρμονία.

    Την ίδια μέρα η ετήσια αντίθεση Ήλιου από την 4° Παρθένου με τον ανάδρομο Κρόνο στους Ιχθείς δεν παύει να είναι μια πρόκληση και δοκιμασία για τον ευατό αλλά και τις διαπροσωπικές σου σχέσεις που θα σε απασχολήσει αν ανήκεις στο πρώτο πενθήμερο του μεταβλητού Σταυρού.

    Με τις σχέσεις να εμφανίζουν απόσταση, διαφορές, ψυχρότητα ή και απαιτήσεις.

    Και τα επίπεδα ενέργειας να είναι τώρα μειωμένα, ίσως εν όψει μιας αδιαθεσίας, σωματικής καταπόνησης ή υπερκόπωσης.

    Η μοίρα όπου βρίσκεται ο Ήλιος αποδίδεται ωστόσο από τα Sabian symbols αισιόδοξα

    και με την εικόνα ‘’έγχρωμων και λευκών παιδιών που παίζουν όλα μαζί χαρούμενα’’ .

    Έτσι σε δεύτερη ανάγνωση κατανοούμε ότι εδώ υπάρχει κι ένα κάλεσμα για να ξαναβρούμε την χαρά και τον αυθορμητισμό μας και να ανοίξουμε νέους δίαυλους επικοινωνίας.

    Να υιοθετήσουμε μια διαφορετική και πιο ανάλαφρη προσέγγιση και την παιδική ματιά,

    που δεν γνωρίζει από προκαταλήψεις και περιορισμούς και που μπορεί εύκολα

    να προσπερνά διαφορές και να καταργεί διαχωριστικές γραμμές.

    Γι αυτό και το στοίχημα με αυτήν την αντίθεση, είναι να έρθουμε πιο κοντά

    με τους άλλους,

    βρίσκοντας τα κοινά σημεία επαφής που θα μας ενώσουν και θα μας απελευθερώσουν.

    Προκειμένου να νικήσουμε τις αποστάσεις

    και να γεφυρώσουμε τα χάσματα,

    να αγκαλιάσουμε και να τιμήσουμε

    την διαφορετικότητα,

    και να καταφέρουμε να γίνουμε ξανά

    αυτό το “μαγικό’’

    κι αδιαχώριστο… Ένα!

    Καλή ευλογημένη εβδομάδα

    σε όλους! ✨

    Με αγάπη♥️♥️♥️

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.