• Πανσέληνος Στον Υδροχόο 1 Αυγούστου 2023

    Πανσέληνος Στον Υδροχόο 1 Αυγούστου 2023

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

    1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

    ‘’Τα καράβια μου …καίω!’’

    Μια ακόμη Φώτιση στον ουρανό και την Συνείδηση λαμβάνει χώρα την 1η Αυγούστου ώρα 9.31μμ την στιγμή που πραγματοποιείται η πρώτη από τις δύο Πανσελήνους του μήνα στην 9°.15 Υδροχόου.

    Μια Υπερπανσέληνος στο περίγειο και

    γι αυτό εγγύτερη, φωτεινότερη, μεγαλύτερη και πιο επιδραστική, στον δημιουργικό Άξονα Λέοντα- Υδροχόου που θα είναι για τις επόμενες δυο εβδομάδες και το βασικό σημείο εστίασης.

    Κι ενώ ο Ήλιος στον ταξίδι του στον Λέοντα ενεργοποιεί την δημιουργική σου φλόγα και σου μαθαίνει ότι η ζωή είναι μια περιπέτεια κι ένα τερέν για να παίξεις, να ρισκάρεις, να ξεχωρίσεις , η Πανσέληνος στον Υδροχόο έρχεται να σου θυμίσει να αγκαλιάσεις την αυθεντική σου εκδοχή,το μοναδικό φως και τα ταλέντα σου με σκοπό να δεις πως μπορείς να τα μοιραστείς και να προσφέρεις έξω και πάνω από Εσένα.

    Ο Υδροχόος ένα αρχέτυπο που κυβερνάται από τον Ουρανό έχει συλλογική συνείδηση, ενόραση, ανεξαρτησία και πρωτοπορία που του επιτρέπουν να οραματίζεται και να υπηρετεί το κοινό καλό, να κάνει μεταρρυθμίσεις και να ευθυγραμμίζεται με το μέλλον. Και ακόμη έχει ψηλά στην λίστα του το ιδανικό της φιλίας και την ομάδα παίρνοντας συχνά ‘’αποστάσεις’’ που το βοηθούν να έχει αντικειμενικότητα ,να βλέπει την μεγαλύτερη εικόνα, να βρίσκει επινοητικές λύσεις και να κάνει καλλίτερες επιλογές.

    Όλες αυτές οι ουράνιες Υδροχοικές δονήσεις που ενεργοποιούνται σε αυτήν την Πανσέληνο μας καλούν να αποστασιοποιηθούμε από το προσωπικό δράμα, τα υποκειμενικά συναισθήματα να δούμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικά και να βρούμε την θέση μας σε ένα μεγαλύτερο σύνολο.

    Γι αυτό και τώρα μπορούμε να αναζητήσουμε έμπνευση και υποστήριξη από φίλους, ομοϊδεάτες, κοινότητες και δίκτυα, να ενισχύσουμε κοινωνικούς δεσμούς και ιδανικά,να συλλάβουμε και να εμπιστευτούμε ένα όραμα που θα μας οδηγήσει αργότερα και σε μια νέα επανεκκίνηση.

    Αυτή εξάλλου είναι και η Σεληνιακή φάση που έχει μεγαλύτερη συνειδητότητα και ελευθερία βούλησης και βέβαια αποτελεί την κορύφωση συναισθημάτων, γεγονότων και προθέσεων που βάλαμε στην Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε πριν δυο εβδομάδες αλλά και σε αυτήν που προηγήθηκε στον Υδροχόο έξι μήνες νωρίτερα στις 21 Γενάρη.

    Μια ενέργεια που αφορά άμεσα τον σταθερό Σταυρό, Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους στο 2ο δεκαήμερο και μπορούν να αξιοποιήσουν θετικά οι εκπρόσωποι των ζωδίων του αέρα και της φωτιάς.

    Το ταυ τετράγωνο που σχηματίζει στον χάρτη της Πανσελήνου ο Δίας από τον Ταύρο με τα Φώτα είναι ο λόγος που όλα τώρα μπορεί να εκδηλώνονται στον υπερθετικό βαθμό, προσδοκίες, συναισθήματα, αντιδράσεις, ενώ ταυτόχρονα οι τάσεις υπεραισιοδοξίας, η υπερεκτίμηση και η υπερέκθεση μπορεί να μας κάνουν να χάνουμε ισορροπίες και να ξεπερνάμε όρια.

    Κάτι που θα χρειαστεί να προσέξουμε κυρίως γιατί ο Δίας βρίσκεται σε σύνοδο με τον δύσκολο απλανή αστέρα Menkar που μας καθιστά θύματα του ασυνειδήτου και μπορεί να μας εκθέσει αυτή τη φορά σε πραγματικούς κινδύνους, εξτρεμισμό και καταχρήσεις που βλάπτουν.

    Ωστόσο το συγκλίνον τρίγωνο του Άρη από την Παρθένο με τον Δία είναι μια δικλείδα ασφαλείας που μας υποστηρίζει και μας κινητοποιεί θετικά, δίνοντας ευκαιρίες ανάπτυξης και επέκταση.

    Μια υπέροχη ροή ενέργειας, που σε επαναφορτίζει και σου χαρίζει ευεξία, ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση, πρακτικό πνεύμα και προνοητικότητα ώστε να διακρίνεις αυτό που χρειάζεσαι ,

    να στοχεύσεις αποτελεσματικά

    και να το επιτύχεις.

    Ένα τρίγωνο στο στοιχείο της γης που προάγει ιδαίτερα την σωματική δραστηριότητα,τον αθλητισμό και τις απολαύσεις στο επίπεδο της φυσική εμπειρίας μας, με τον Δία να ανοίγει διάπλατα δρόμους υλοποίησης ακόμη και για μεγαλεπίβολα σχέδια.

    Η περισσότερο πιεστική όψη αντίθεσης του Ερμή από την Παρθένο με τον Κρόνο τον παραδοσιακό κυβερνήτη της Πανσέληνου, είναι αυτή που μπορεί να φέρει δύσκολες συζητήσεις, προβληματισμό και εστίαση στις λεπτομέρειες, απογοητεύσεις και νοητική εξουθένωση κυρίως για το 1ο δεκαήμερο των μεταβλητών Διδύμων, Τοξότη, Παρθένου, Ιχθύων.

    Μια όψη που ευθύνεται συχνά για καθυστερήσεις, πισωγυρίσματα, ψυχαναγκασμούς, αρνητικές σκέψεις, αρνητική κριτική και λογοκρισία πιθανόν εδώ να σε αποθαρρύνει.

    Μη μείνεις ωστόσο στην μυωπική οπτική που σε κάνει να νιώθεις ότι τα πράγματα σε ελέγχουν, σε εμποδίζουν και δεν λειτουργούν.

    Ο Κρόνος ανάδρομος στους μυστικιστές Ιχθείς μας ζητά όσο ποτέ άλλοτε δέσμευση στην πνευματική ζωή και προσήλωση στην εσωτερική δουλειά.

    Οπότε και μάλλον δεν είναι σοφό να αναλωθείς στην κριτική ή να προσπαθήσεις να διορθώσεις κάτι στους άλλους και στις εξωτερικές συνθήκες όταν μπορείς να το κάνεις περισσότερο αποτελεσματικά στον ευατό σου.

    Ο Ερμής εξάλλου από την Παρθένο που αντιπροσωπεύει τον υπεραναλυτικό νου και είναι πολύ δυνατός σε βοηθά να διακρίνεις το σημαντικό και χρήσιμο και σε παραλληλία με τον Χείρωνα, να εντοπίσεις λάθη, αδυναμίες , τα νοητικά σου εμπόδια και ό, τι δεν λειτουργεί καλά στην επικοινωνία, την δουλειά και τις σχέσεις σου, ώστε να βρεις εναλλακτικές και τρόπους θεραπείας.

    Την ίδια στιγμή ο μοντέρνος κυβερνήτης της Πανσελήνου Ουρανός από την 23° Ταύρου συγκλίνει σε τετράγωνο με την ανάδρομη Αφροδίτη, το δεύτερο από τα τρια συνολικά που σχηματίζονται εως τέλος Σεπτέμβρη, και θα είναι ακριβείας στις 9 Αυγούστου.

    Μια όψη που δίνει συνέχεια σε εκπλήξεις, απροσδόκητες αλλαγές, διακυμάνσεις και την επιθυμία για μια διαφορετική προσέγγιση σε σχέσεις, αξίες, οικονομικά.

    Καθώς η ανάδρομη Αφροδίτη συνεχίζει το ταξίδι μεταμόρφωσης και αφύπνισης και κυβερνά τον Νότιο δεσμό, το συναίσθημα και η ανάγκη για ασφάλεια που συγκρούεται με την ανάγκη για ελευθερία και ανεξαρτησία, κάνει τώρα τους ανθρώπους να λειτουργούν ιδιαίτερα απρόβλεπτα.

    Γι αυτό και αν έχει χαθεί η φλόγα του έρωτα, η ανεξαρτησία και η δημιουργικότητα

    θα αποφασίσουν να κόψουν δεσμούς,

    να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο και

    ό, τι μπορεί να φέρνει στη ζωή τους ανανέωση και άρωμα ελευθερίας.

    Σχέσεις επομένως χωρίς περιορισμούς που σου επιτρέπουν να αναπνέεις, να είσαι ο εαυτός σου, να πειραματίζεσαι αλλά και οικονομικές επιδιώξεις κι επενδύσεις που θεωρούνται από τους άλλους εκκεντρικές επιλογές κι ενέχουν ρίσκο θα σε ελκύσουν, ιδιαίτερα αν ανήκεις στο 3o δεκαήμερο των σταθερών.

    Το γεγονός ότι στο τετράγωνο συμμετέχει και η Λίλιθ, η ανυπότακτη θηλυκή αρχή, που σχηματίζει ακριβείας σύνοδο με την Αφροδίτη στις 8 Αυγούστου δημιουργεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό που δηλώνει πως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ή να αποφύγουμε σεψαυτλον τον κύκλο ανάγκες, συναισθήματα, προκλήσεις και πειρασμούς.

    Μια όψη που μπορεί να οδηγήσει σε κάθαρση και απελευθέρωση από κάτι τοξικό ανασύροντας όμως πάθη και καταπιεσμένα συναισθήματα που μπορεί να μας αιφνιδιάσουν.

    Σε αυτήν την Πανσέληνο οι συνειδητοποιήσεις που θα κάνουμε μπορεί να είναι σοκαριστικές ωστόσο μας αφυπνίζουν και μας ανοίγουν έναν δρόμο εξέλιξης και θεραπείας.

    Εξάλλου ο Ήλιος στην 9° μοίρα που είναι η Πύλη του Καρμικού θεραπευτή, δείχνοντας ότι τώρα μπορούμε να θεραπεύσουμε το κάρμα, το παρελθόν ενδεχομένως και τραύματα που φέρουμε από μια προηγούμενη ζωή.

    Ενώ στην Πανσέληνο συμμετέχει και ο αστεροειδής Χαρικλώ, με όψη συνόδου.

    Ένα σαμανικό σύμβολο και μυθολογικά η σύντροφος του πληγωμένου θεραπευτή Χείρωνα που αστρολογικά παρίσταται στις μεγάλες μεταβάσεις μας, μας υπόσχεται εδώ νέα Συνείδηση και θεραπευτικές ικανότητες και μας δίνει θάρρος, υπομονή, ενσυναίσθηση και συγχωρητικότητα, που είναι και μερικές από τις ιδιότητες που η ίδια ενσωμάτωνε.

    Επιπλέον η Πανσέληνος βρίσκεται σε όριο δεκανό και δωδεκατημόριο Αφροδίτης, που συνεχίζει την ανάδρομη πορεία της, παλεύοντας να απελευθερωθεί από το καρμικο παρελθόν, να το θεραπεύσει και να ορίσει ξανά την αφθονία και την ευτυχία.

    Μια Αφροδίτη που ετοιμάζεται να ξαναγράψει συμβόλαια όπως δηλώνει και το τρίγωνο με τον Βόρειο δεσμό στον Κριό, με ανθρώπους όμως που θα μας κάνουν να νιώθουμε ξεχωριστοί και θα μας επιτρέπουν να είμαστε ανεξάρτητοι, αυτόφωτοι , αυθεντικοί και να θέτουμε καλλίτερα όρια.

    Η 10° Υδροχόου της Σελήνης στα Sabian symbols κάνει λόγο για την

    απομυθοποίηση ενός ανθρώπου που υπήρξε η ενσάρκωση ενός διάσημου ιδανικού.

    Δηλώνοντας την ανάγκη για αυτοκριτική, επαναξιολόγηση και απελευθέρωση

    από εφήμερους ρόλους, δόξα, επιτυχία,

    προκειμένου να εστιάσουμε στην ουσία των ανθρώπων και όχι στην εικόνα τους ή σε αυτό που προβάλουμε εμείς ως ιδανικό.

    Ενώ η 10° Λέοντα όπου βρίσκεται ο Ήλιος αποτυπώνεται ως ‘’Οι πρώτες πρωινές σταγόνες δροσιάς την στιγμή της ανατολής του Ηλίου’’ και είναι η υπενθύμιση ότι

    το φως της ημέρας θα νικήσει τη νύχτα

    και η θερμότητα του Ήλιου θα εξαφανίσει και θα σβήσει τα νωπά σημάδια

    από τη Νύχτα της ψυχής, για να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή!

    Αξιοποίησε αυτή την Πανσέληνο- παράθυρο στον χρόνο που μπορεί να σου στέλνει μηνύματα από τον μελλοντικό σου Εαυτό,

    σου δείχνει που είσαι περιορισμένος κι εμποδισμένος και δίνει μια ανανεωμένη αίσθηση ελευθερίας και την διάθεση για επαναστάσεις και αλλαγές.

    Αγκάλιασε τις νέες πιθανότητες και την μεταμόρφωση και τίμησε το ταξίδι που σε πηγαίνει πίσω στον αυθεντικό εαυτό σου και εκεί που νιώθεις ότι πραγματικά ανήκεις.

    Για να είσαι περισσότερο Εσύ

    όταν θα κάνεις

    μια ολοκαίνουρια Αρχή!

    Καλή ευλογημένη Πανσέληνο

    σε όλους!

    Με αγάπη ❤❤❤

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.