• Ανάδρομη Αφροδίτη Στον Λέοντα

    Ανάδρομη Αφροδίτη Στον Λέοντα

    ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

    23 ΙΟΥΛΙΟΥ- 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

    ‘’Τί λείπει, τί φταίει;’’

    ‘’Μια Γοργόνα αναδύεται από τα κύματα του Ωκεανού και είναι έτοιμη να ξαναγεννηθεί ως άνθρωπος’’.

    Αυτή είναι η εικόνα που μας δίνουν τα Sabian Symbols για την 29° Λέοντα τη μοίρα όπου η Αφροδίτη σήμερα 22 /7 πραγματοποιεί Στάση για να ξεκινήσει την φαινόμενη ανάδρομη πορεία της δυο ημέρες αργότερα, εκφράζοντας την επιθυμία και την ανάγκη για συνειδητή μορφοποίηση και σταθερότητα.

    Και κάπως έτσι το απόκοσμο σύμβολο της γοργόνας που κατοικεί στον ωκεανό των συναισθημάτων και της φαντασίας μας και ονειρεύεται να γίνει άνθρωπος μας χωρίς να ανήκει απόλυτα ούτε στη στεριά αλλά ούτε και στη θάλασσα, υπόσχεται σε αυτή την ζωδιακή μοίρα ότι η εκπλήρωση και της δικής μας ολοκληρωτικής μεταμόρφωσης είναι στον δρόμο.

    Γι αυτό και η αναδρόμηση της Αφροδίτης που ξεκινά από την συγκεκριμένη μοίρα στον Λέοντα είναι το ορόσημο για να βουτήξεις στον ωκεανό του ασυνειδήτου με σκοπό να βρεις αυτό που επιζητάς, να αλλάξεις δέρμα και να επιστρέψεις πίσω στον κόσμο με τα πιο όμορφα και αληθινά σου χρώματα.

    Μια ανάδρομη πορεία που λαμβάνει χώρα κάθε 18-19 μήνες κι έχει συσχετιστεί με την κάθοδο της σουμεριακής θεότητας Ινάννα στον Κάτω Κόσμο συμβολίζοντας τον ‘’θάνατο’’ και την αναγέννηση, μας εισάγει για τις επόμενες 40 ημέρες σε ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης και προσωπικής μεταμόρφωσης.

    Και σίγουρα πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο που ξεκίνησε στον Αιγόκερω στην 19° μοίρα τον Ιανουάριο 2022. Μια ενέργεια που μας έβαλε όρια , περιορισμούς, ζήτησε αξιοπιστία, ανάληψη ευθύνης και συντήρηση. Με το νέο κύκλο στον Λέοντα να μας θέλει αυτή τη φορά περισσότερο εξωστρεφείς, δημιουργικούς, τολμηρούς, μεγαλόθυμους και να προτάσσει την ανάγκη να ζήσουμε περισσότερο από την καρδιά και έχοντας εμπιστοσύνη στον ευατό μας.

    Ο πλανήτη της αγάπης που κυβερνά πλέον τον Νότιο Δεσμό από τη νέα θέση στον Ζυγό, να μας καλεί ωστόσο να αναθεωρήσουμε και να κάνουμε επαναπρογραμματισμό στις αξίες, την δημιουργικότητα και τα όρια μας ,σε κάθε είδους σχέση και στον τρόπο που συνδεόμαστε με τους άλλους, τον εαυτό μας και τον κόσμο των αισθήσεων.

    Μια συνθήκη που μπορεί να διαλύσει πολλές από τις ψευδαισθήσεις μας Να μας κάνει να συνειδητοποιούμε πως ίσως οι άλλοι δεν είναι αυτό που νομίζαμε, ότι κι εμείς έχουμε κάνει λάθη που μπορούμε να διορθώσουμε και ακόμη ότι πολλά από αυτά που θελουμε απολαμβάνουμε στο επίπεδο της 3d πραγματικότητα δεν είναι μονόδρομος για την ευτυχία μας.

    Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα εξάλλου της ανάδρομης Αφροδίτης είναι να μας δείξει τα τυφλά μας σημεία, που χάσαμε τον δρόμο και πιστέψαμε λανθασμένα ότι υπάρχει κάποιος ή και κάτι έξω από εμάς που μπορεί να μας εκπληρώσει όταν στην πραγματικότητα είμαστε αρκετοί και έχουμε ό,τι χρειάζεται για να το επιτύχουμε.

    Έτσι μέσα σε όλα , η θέση σου διδάσκει ότι όσο πιο πολύ προσπαθείς να αποκτήσεις κάτι, τόσο πιο πολύ αυτό μπορεί να φεύγει μακριά σου ενώ όσο περισσότερο ασφαλής και αυτάρκης νιώθεις , αναγνωρίζοντας την αξία σου, τόσο πιο πιθανό είναι να εμφανιστεί στην πραγματικότητα σου αυτό ακριβώς που θες.

    Σε έναν κόσμο που υπάρχει έλλειψη ενσυναίσθησης, ανιδιοτέλεια και οι ανθωπινες αξίες έχουν αντικατασταθεί από την πάλη για επιβίωση και απόκτηση δύναμης κοινωνικής και οικονομικής, η ανάδρομη Αφροδίτη στον Λέοντα σε βοηθά να δεις ξεκάθαρα που δεν ανήκεις και για τι δεν είσαι πια περήφανος/η. Να αναζητήσεις το αυθεντικό συναίσθημα και επανασυνδεθείς με την αλήθεια της καρδιάς σου που γνωρίζει καλλίτερα.

    Όσο πιο πολύ συντονιστούμε με την ανώτερη συχνότητα της αγάπης και δείξουμε πίστη κι εμπιστοσύνη στον κόσμο που υπάρχει πέρα από αυτόν που τα μάτια μας μπορούν να δουν τόσο πιο εύκολα μπορούμε να υπερβούμε εξωτερικές δυσκολίες, προσωπικές ανασφάλειες και τους ‘’λάθος’’ προγραμματισμούς.

    Αν υπάρχει ένα διάστημα στον χρόνο για να δεις τι πραγματικά θες, αγαπάς κι έχει νόημα σενα, τι σε κάνει ευτυχισμένο/η και πως μπορείς αυτό να το εκδηλώσεις στη ζωή σου τότε αυτό είναι οι επόμενες 40 ημέρες.

    Τώρα έχει αξία να προσέξεις με τι περιβάλλεις τον ευατό σου και την ενέργεια σου.

    Τώρα μπορείς να επαναξιολογήσεις προτεραιότητες και το προσωπικό σύστημα αξιών, να δεις πόσο καλύπτονται οι ανάγκες και επιθυμίες σου, χωρίς όμως να βιάζεσαι για αποφάσεις. Ακόμη και αν την εποχή αυτή υπάρξουν επιστροφές προσώπων από το παρελθόν ή εμφανιστούν νέες σχέσεις που μπορεί να έχουν κι ένα ισχυρό καρμικό υπόβαθρο.

    Ειδικότερα σε ό, τι αφορά τις αισθηματικές ή οικονομικές επένδυσεις σου, την επισημοποίηση σχέσεων και συνεργασιών, τις αλλαγές εμφάνισης, τις αισθητικές παρεμβάσεις ή και επεμβάσεις , τις αγορές αξίας, καλό θα ήταν να περιμένεις, κυρίως γιατί το οι συνθήκες μετά την ορθοδρόμηση πρόκειται να διαφοροποιηθούν και το αποτέλεσμα αν τώρα βιαστείς δεν θα είναι αυτό που αρχικά περίμενες.

    Μια επιρροή που μας αφορά όλους, ειδικότερα στον οίκο του ωροσκοπίου που έχουμε 12°-29° Λέοντα αλλά και στους οίκους που καταλαμβάνει ο Ταύρος και ο Ζυγός όπου η Αφροδίτη κυβερνά.

    Τι φώτισε όμως η Αφροδίτη στη ζωή σου 8 χρόνια πριν, τους θερινούς μήνες του 2015 αλλά και νωρίτερα το καλοκαίρι του 2007 και του 1999, που ήταν πάλι ανάδρομη στον Λέοντα;

    Τί ολοκληρώνεις τώρα που σε λίγο κι ένας νέος συνοδικός κύκλος στις 13 Αυγούστου ξεκινά όταν η Αφροδίτη ύστερα από την ευθυγράμμιση με τον Ήλιο θα ξαναγεννηθεί ως πρωινό άστρο;

    Μια θέση που θα μας δώσει μεγάλες δυνατότητες συνδημιουργίας και εξωτερικής εκδήλωσης, διαύγεια για αυτό που θέλουμε και την ικανότητα να σχεδιάσουμε το μέλλον με περισσότερη τόλμη και ακολουθώντας τα θέλω της καρδιάς.

    Λίγο πριν την αναδρόμηση της Αφροδίτης αναδρομεί επιπλέον και η Έριδα στον Κριό. Και είναι σαν να σου δίνει το Σύμπαν μέσα από το ασυμβίβαστο και επαναστατικο αρχέτυπο την ευκαιρία προσωπικής ανακωχής και συνθηκολόγησης, την δυνατότητα να επαναξιολογήσεις τις επιθυμίες σου και να δεις αν αυτό για το οποίο πολεμάς εξακολουθεί να έχει για σένα νόημα.

    Η συγχρονικότητα θέλει την στιγμή που η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε Στάση να πραγματοποιεί και ο Χείρωνας την Στάση του στην 19°.57′ Κριού που επίσης ετοιμάζεται για αναδρομή.

    Μια συνθήκη που έρχεται να ρίξει φως στις πληγές και τις αδυναμίες μας, ακόμη και σε γενεαλογικά τραύματα όπου θα χρειαστεί να επιστρέψουμε για να βρούμε λύσεις και θεραπεία.

    Και βέβαια πρόκειται να φωτίσει μοτίβα συμπεριφοράς και προγραμματισμούς που αγνοούσαμε και υπονόμευαν τον ενθουσιασμό και τα κίνητρα, όπως και προβλήματα σωματικά ή ψυχολογικά που μας απομυζούσαν ενέργεια.

    Με τις λύσεις να είναι περισσότερο εφικτές όταν ο Χείρωνας με την Αφροδίτη θα σχηματίζουν τρίγωνο στις 14 Αυγούστου που θα μας βοηθήσει να τρέψουμε τα τραύματα σε δύναμη.

    Στη διάρκεια της αναδρομής της η Αφροδίτη θα πραγματοποιήσει επιπλέον τετράγωνα αρχικά με τον Ουρανό 9 Αυγούστου στις 22° Λέων- Ταύρου και μετέπειτα με τον Δία 22 Αυγούστου 15° Λέοντα-Ταύρου.

    Με το πρώτο να μας φέρνει το απροδόκητο σε σχέσεις και οικονομικά καθώς και την τάση να ελκυόμαστε από το καινούριο, το διαφορετικό και αυτό που μας διεγείρει κυρίως εγκεφαλικά.

    Μαζί με την επιθυμία να ρισκάρουμε, να σπάσουμε νόρμες και να ελευθερωθούμε από όσα μας καταπίεζαν, καθώς η ανοχή απέναντι σε οτιδήποτε περιοριστικό και μη αυθεντικό, είναι τώρα πολύ μικρή.

    Ενώ το δεύτερο τετράγωνο με τον ευεργέτη Δία είναι αυτό που θα μας κάνει να χάσουμε ισορροπίες, αν επιλέξουμε να αναλώσουμε υπέρμετρα ενέργεια και αποθέματα σε τρυφή κι επίγειες απολαύσεις.

    Η Αφροδίτη καθώς την στιγμή της Στάσης βρίσκεται στην κορυφή Yod με Πλούτωνα και Ποσειδώνα δείχνει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να αποσυρθούμε από την εξωτερική πραγματικότητα, το χάος, την κρίση και να χτίσουμε ένα δίχτυ ασφάλειας που θα μας επιτρέψει την έξοδο από προβλήματα και την επανασύνδεση με το φως μέσα μας.

    Αυτός είναι εξάλλου και ο σκοπός του ταξιδιού με την ανάδρομη Αφροδίτη

    Να αναζητήσουμε και να βρούμε την πραγματική σύνδεση και την αγάπη πρώτα μέσα μας στον εαυτό μας , ώστε να γίνουμε ξανά …Ολόκληροι

    και να μπορέσουμε να την μοιραστούμε!

    Με πολλή αγάπη♥️♥️♥️

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.