• Πανσέληνος Στον Αιγόκερω 3 Ιουλίου 2023

    Πανσέληνος Στον Αιγόκερω 3 Ιουλίου 2023

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

    3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

    ‘’Ξαναγράφοντας…το μανιφέστο ’’

    Κάθε Πανσέληνος στο ζώδιο του Αιγόκερω που έρχεται πάντα στον μήνα του Καρκίνου φωτίζει το στάδιο που είμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι με τις εσωτερικές ανάγκες και τα συναισθήματα, έχουμε επίγνωση, ωριμότητα αλλά και την συναισθηματική ευφυΐα για να αποτιμήσουμε στόχους, επιτεύγματα και τις δομές

    της ζωής μας.

    Η Πανσέληνος που λαμβάνει χώρα στις 3 Ιουλίου και ώρα 14.38 μμ στην 11°.18 Αιγόκερω είναι ακόμη πιο σημαίνουσα και καθοριστική καθώς πραγματοποιείται για τελευταία φορά με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω βάζοντας την τελευταία πινελιά

    σε ένα προσωπικό αλλά και συλλογικό ταξίδι εξέλιξης που κρατάει από το 2008.

    Ένα έντονο, μεταμορφωτικό και αποκαλυπτικό φεγγάρι, Υπερπανσέληνος,

    που σε καλεί να αναστοχαστείς και να αξιολογήσεις εξελίξεις και αποτελέσματα από προσπάθειες που ξεκίνησαν δύο εβδομάδες πριν με τη Νέα Σελήνη στους Διδύμους αλλά και 6 έξι μήνες νωρίτερα με τη Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (23 Δεκέμβρη 2022) που τώρα κλιμακώνονται και σε ωθούν σε οριστικές αποφάσεις.

    Πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει σε ένα ζώδιο πραγματισμού, ιεράρχησης ,στρατηγικής, που σχεδιάζει πάντα πολλά βήματα μπροστά και ενδιαφέρεται για επιτυχία και αποτελέσματα στον τομέα- οίκο που κυβερνά, όπου συνήθως επενδύεις χρόνο, ενέργεια και αποθέματα για μήνες ή και χρόνια.

    Τι ξεκίνησε λοιπόν με τη Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω κι έχει φτάσει σε φάση ωρίμανσης και ολοκλήρωσης;

    Ποιες προθέσεις κι αποφάσεις σου κοντά στην περίοδο των Χριστουγέννων έχουν ευοδωθεί αλλά και πόσο ικανοποιημένος/η είσαι τελικά από το αποτέλεσμα;

    Σε αυτή την Πανσέληνο που είναι η πρώτη μετά το θερινό Ηλιοστάσιο ακριβώς στο μέσο του ημερολογιακού έτους σου δίνεται η ευκαιρία να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου και να προγραμματίσεις τα επόμενα βήματα.

    Να δεις τι λείπει εσωτερικά και το υπεραναπληρώνες εξωτερικά, τι δεν είναι ευθυγραμμισμένο με τον σκοπό σου ώστε να το αλλάξεις και να το αποδεσμεύσεις, προκειμένου να κινηθείς χωρίς βαρίδια στο β’ εξάμηνο αλλά και στον κύκλο που ανοίγει η επερχόμενη Νέα Σελήνη στον Καρκίνο

    17 Ιουλίου.

    Με την ενέργεια της Πανσελήνου να σε επηρεάζει κυρίως αν έχεις προσωπικούς πλανήτες και σημεία στις 9°-14° των παρορμητικών Αιγόκερω, Καρκίνου, Κριού, Ζυγού και να σου φέρνει θετικές εξελίξεις

    αν ανήκεις σε Ταύρο, Παρθένο, Ιχθείς ή Σκορπιό στις αντίστοιχες μοίρες.

    Η αντίθεση που σχηματίζουν τα φώτα στον Άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω είναι πάντα ένα κάλεσμα για να για να βρούμε την χρυσή τομή και την ισορροπία ανάμεσα στα διαφορετικά αιτήματα των δυο αρχετύπων, που είναι από τη μια η κάλυψη των εσωτερικών αναγκών, η συναισθηματική τροφή, η βαθύτερη αίσθηση ασφάλειας και υποστήριξης που βρίσκουμε στην προσωπική ζωή και την οικογένεια και από την άλλη το κυνήγι της επιτυχίας, η παραγωγικότητα, η ανάγκη να ανταποκριθούμε σε κοινωνικά standards, να δημιουργήσουμε και να αφήσουμε κάτι που θα είναι η παρακαταθήκη μας στον κόσμο.

    Ενώ τα θέματα που φωτίζονται αυτλη την στιγμή για το συλλογικό, έχουν να κάνουν με την δυναμική της οικογένειας, με την μητρότητα, την εστία, την πατρίδα αλλά και τους θεσμούς, την ιεραρχία, τις παραδόσεις, την εθνική κληρονομιά και τα πολιτικά συστήματα,

    που μπορεί να κάνουν έναν μεγάλο απολογισμό, να πραγματοποιούν αλλαγές και να κλείνουν κύκλους.

    Καθώς επιπλέον ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης Κρόνος είναι ανάδρομος, μας βάζει στην διαδικασία να αναθεωρήσουμε και να θεραπεύσουμε το παρελθόν φέρνοντας στον δρόμο μας πρόσωπα και καταστάσεις που ενδεχομένως έχουν και μια καρμική αποστολή.

    Έτσι τώρα σχέσεις και συμβόλαια ζωής ίσως τελειώνουν την ίδια στιγμή που άλλα μπορεί να επιστρέφουν για να ζητήσουν μια δεύτερη ευκαιρία και επαναξιολόγηση.

    Με τρεις εξωτερικούς πλανήτες ανάδρομους και την Αφροδίτη να διαβαίνει ήδη τις μοίρες που θα επισκεφτεί ξανά σε αναδρομή,

    το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να επιστρέψεις στο παρελθόν και προηγούμενες επιλογές σου για να κάνεις διορθωτικές ενέργειες και ξεκαθαρίσματα και να βεβαιωθείς ότι είσαι στο σωστό μονοπάτι.

    Κι ενώ η ενέργεια του Αιγόκερω μας θέλει τώρα αποφασιστικούς, ψύχραιμους και οριοθετημένους ο Ήλιος από τον Καρκίνο που βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ερμή μας κάνει νοσταλγικούς, μας επανασυνδέει με τις αναμνήσεις μας και εντείνει την ανάγκη να εκφράσουμε και να επικοινωνήσουμε στους άλλους αυτό που είμαστε και σκεφτόμαστε δίνοντας προσοχή και σε αυτό που κι εκείνοι έχουν να μας πουν.

    Κάτι που θα απαιτήσει προσπάθεια όχι μόνο γιατί η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο της αδυναμίας της αλλά και γιατί μαζί με τον Ερμή είναι σε θέση εκτός ορίων, συνθήκη που μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε για λίγο αποξενωμένοι αλλά και μετέωροι.

    Ενώ και η αξιοσημείωτη έλλειψη στο στοιχείο του αέρα, που κυριαρχεί στον χάρτη της Πανσελήνου δεν μας επιτρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και μας κάνει να λειτουργούμε μάλλον περισσότερο συντηρητικά και αταβιστικά.

    Όμως οι μεγαλύτερες προκλήσεις και δοκιμασίες που μπορεί τώρα να παρουσιαστούν έχουν την πηγή τους κυρίως στα τετράγωνα που σχηματίζουν η Αφροδίτη και ο Άρης με τον ανατρεπτικό Ουρανό.

    Μια αστρολογική υπογραφή που μας φέρνει έντονη επιθυμία για αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε αλλά και αλλαγές που δεν έχουμε επιλέξει, νέους τρόπους σύνδεσης, καινοτομία και αντισυμβατικότητα. Επιφυλάσσοντας εκπλήξεις, αποσταθεροποίηση ή μια απροσδόκητη εξέλιξη σε σχέσεις , αξίες, οικονομικά, κυρίως για το γ’ δεκαήμερο των σταθερών Ταύρου, Σκορπιού, Λέοντα, Υδροχόου.

    Μια εκρηκτική και επαναστατική ενέργεια που θα μας κάνει να συγκρουστούμε με αυτό που θεωρούμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει στην προσπάθεια να έρθουμε πιο κοντά στα πραγματικά θέλω και την πιο αυθεντική και απελευθερωμένη εκδοχή μας.

    Αρκεί να αποφύγουμε να πάρουμε ρίσκο που θα μπορούσαν να μας θέσουν σε πραγματικό κίνδυνο όταν μάλιστα η ταυτόχρονη χιαστί του Άρη με τον Ποσειδώνα μας κάνει ίσως να αντιδράσουμε με βάση αυτό που φαίνεται και όχι απαραίτητα αυτό που είναι αληθινό.

    Ωστόσο η Αφροδίτη και ο Άρης, η αρσενική και θηλυκή αρχή καθώς αποκλίνουν από την αρμονική όψη τριγώνου με τον Χείρωνα είναι αναγεννημένοι, έχουν ταυτοποιήσει τα τραύματά τους κι έχουν ανακτήσει την σπίθα της δημιουργίας ενδεχομένως και το ελιξίριο της θεραπείας τους,

    ιδιαίτερα ύστερα και από την εμπλοκή τους στο δύσκολο σταθερό κοσμικό Σταυρό με Πλούτωνα και Δεσμούς.

    Ενώ και το Σύμπαν φαίνεται ότι τώρα μας υποστηρίζει και μας έχει προστατευμένους, καθώς τα Φώτα μαζί με Δία και Κρόνο βρίσκονται σε σχηματισμό κούνιας, cradle την στιγμή της Πανσέληνου.

    Ένας ξεχωριστός σχηματισμός που σαν πλανητική ‘’αγκαλιά’’ μας δίνει την αίσθηση της σταθερότητας και της ασφαλείας σε αυτό τον κύκλο και μας θωρακίζει απέναντι σε εξωτερικές δυσκολίες, μέσα από ευνοϊκά εξάγωνα και τρίγωνα που δίνουν ευκολίες, διεξόδους διαφυγής από προβλήματα κι εχέγγυα επιτυχίας.

    Με το τρίγωνο της Σελήνης-Δία να μας κάνει να βλέπουμε την θετική πλευρά των πραγμάτων και να έχουμε δεκτικότητα απέναντι στην τύχη και τις ευκαιρίες

    το τρίγωνο του Ήλιου-Κρόνου να δίνει την σιγουριά και την αποφασιστικότητα που πηγάζει από την επίγνωση της προσωπική αξίας και των θέλω μας.

    Και βεβαια το εξάγωνο Δία- Κρόνου να υπόσχεται επέκταση, σταθερή επιβράβευση και να μας γεμίζει ελπίδα.

    Η Πανσέληνος αυτή μπορει να είναι τόσο προκλητική όσο και ανταποδοτική.

    Μια Πανσέληνος για τα δύσκολα, όπως εξάλλου είναι σχεδιασμένο και το ζώδιο του Αιγόκερω, που μας υπενθυμίζει πως δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να διαχειριστούμε και να καταφέρουμε.

    Μια στιγμή για να ξαναγράψεις την προσωπική σου διακήρυξη, το Μανιφέστο σου,

    να πάρεις πίσω τον έλεγχο της ζωής σου και την δύναμή σου, να απαλλαγείς από φορτία του παρελθόντος, προγραμματισμούς και μοτίβα εξουσίας που σου έχουν επιβληθεί και

    να ζήσεις με βάση το προσωπικό σου σύστημα και τις πραγματικές σου ανάγκες.

    Επέτρεψε στον εαυτό σου να λάβει ανταμοιβές για όσα έχεις προσπαθήσει, δουλέψει, αγωνιστεί.

    Τίμησε τις μάχες σου και τις ευκαιρίες που μέχρι τώρα σου έχουν δοθεί και δώσε άφεση στα λάθη που σε έχουν κάνει δυνατό/η

    ίσως και πιο σοφό/η από ποτέ.

    Στην πραγματικότητα μπορεί να μην υπάρχει λάθος και σωστό και όταν αποφασίσεις να αποδεσμευτείς από αυτά που οι άλλοι,

    η οικογένεια, η κοινωνία θεωρούν σημαντικά και αφοσιωθείς σε αυτά που μιλούν στην Ψυχή σου, μια σειρά γεγονότων που εκπορεύονται από αυτή την απόφαση, φέρνουν στον δρόμο σου συναντήσεις, συμπτώσεις και πρακτική βοήθεια που ίσως ποτέ δεν είχες φανταστεί!

    Αυτή είναι η δύναμη της Πρόθεσης που είναι πιο ισχυρή και από την επιθυμία

    και μπορεί να οργανώνει την ίδια της

    την εκπλήρωση.

    Καλή και φωτισμένη Πανσέληνο

    Καλό κι ευλογημένο μήνα σε όλους!✨

    Με αγάπη♥️♥️♥️

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.