• Νέα Σελήνη – Ηλιακή Έκλειψη Στον Κριό

    Νέα Σελήνη – Ηλιακή Έκλειψη Στον Κριό

    ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ – ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

    20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

    ‘’Κάθε τέλος μου… κι αρχή!’’

    Είμαστε ήδη στην ενεργειακή δίνη δυο εκλείψεων, μια καμπή στον χώρο και τον χρόνο από όπου ίσως βγούμε πολύ διαφορετικοί καθώς μας ανοίγουν νέα μονοπάτια και μας εισάγουν σε νέες συχνότητες και πιθανότητες.

    Η Νέα Σελήνη στον Κριό και ταυτόχρονα ολική Ηλιακή έκλειψη που πραγματοποιείται 20 Απρίλη ώρα Ελλάδας 7.12 π.μ. είναι ένα πανίσχυρο portal που σε φέρνει σε επαφή με τον πυρήνα της ύπαρξής σου και την αλήθεια σου, σε καλεί να βρεις την προσωπική σου δύναμη και τον σκοπό σου.

    Αυτός εξάλλου δεν είναι και ο ρόλος των εκλείψεων;

    Eνα κοσμικό πουσάρισμα για να φύγουμε από την καθήλωση και το παρελθόν και να πάμε πιο γρήγορα σε αυτό για το οποίο προοριζόμαστε…Μέσα από γεγονότα, ανθρώπους και καταστάσεις που λειτουργούν ως καταλύτες και επιταχύνουν την μετάβασή μας στην επόμενη φάση εξέλιξης.

    Η Ηλιακή έκλειψη που λαμβάνει χώρα στην 29°.50 Κριού είναι η πρώτη έκλειψη στο ζώδιο ύστερα από το 2015, ενώ έχει επαναληφθεί στην ίδια μοίρα τον Απρίλη του 2004 και εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο εκλείψεων που θα πραγματοποιούνται στον Άξονα Κριού-Ζυγού έως το Μάιο του 2025, αφού πρώτα γίνουν άλλες δυο στον άξονα Ταύρου Σκορπιού.

    Η έκλειψη σε επηρεάζει άμεσα αν ανήκεις στις 28°-29° Κριού, Ζυγού, Καρκίνου, Αιγόκερω, 0°-5° Ταύρου, Σκορπιού, Λέοντα, Υδροχόου, καθώς και 14°-16° Διδύμων, Τοξότη,Παρθένου Ιχθύων με προσωπικούς πλανήτες ή σημεία στα ζώδια.

    Ενώ είναι πιθανό να επαναφέρει θέματα παρόμοια με αυτά που απασχόλησαν την περίοδο Οκτώβρη 2013- Σεπτέμβρη 2015

    που θα είναι ένα ακόμη σκαλοπάτι στην πορεία της αυτοανακάλυψης, αυτοβελτίωσης και της εξέλιξής σου.

    Εξάλλου αυτή είναι μια έκλειψη Βορείου δεσμού που εξ’ ορισμού εργάζεται για την εξέλιξη και έχει τη δύναμη να μας πάει πιο κοντά στο μέλλον προαναγγέλοντας αλλαγές σε θέματα που συνδέονται με ταυτότητες κάθε είδους, σχέσεις διαπροσωπικές αλλά και διεθνείς, ηγεσίες, θέματα πολέμου και ειρήνης, νόμους…

    Καθώς πρόκειται και για μια σπάνια Υβριδική Εκλειψη, που εναλλάσσεται ανάμεσα σε δακτυλιοειδή και ολική (η τελευταία ήταν το Νοέμβριο του 2013) έχει έναν έντονα μεταμορφωτικό και μεταβατικό χαρακτήρα, συμβολίζοντας δυο διαφορετικούς κόσμους, υβριδικές ταυτότητες, την πλοήγησή μας από την παλιά στη νέα πραγματικότητα και έναν μεταβαλλόμενο τρόπο ζωής.

    Μια έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Κριού είναι ζωτικής σημασίας για την ατομικότητα, την ελευθερία και ανεξαρτησία σου και είναι

    η αρσενική, εξωστρεφής, αποφασιστική και παρορμητική ενέργεια που σε καλεί να στηριχτείς περισσότερο στον εαυτό σου και να τον επανεφεύρεις. Να βρεις την τόλμη και την δύναμη να σπάσεις τις αλυσίδες ενός παλιου τρόπου ζωής, να επαναπροσδιορίσεις τον ρόλο σου και να ξεκινήσεις κάτι καινούριο.

    Ύστερα από την προηγούμενη Νέα Σελήνη στον Κριό που έγινε στην κρίσιμη 0° μοίρα και αυτή που πραγματοποιείται στην τελευταία κρίσιμη αναιρετική 29° τι είναι αυτό που έχεις ξεκαθαρίσει ότι ανήκει στην προσωπική σου ταυτότητα, σε τιμά, σε εξελίσσει και ταιριάζει στην συχνότητά σου.

    Ποιοι ρόλοι και σχέσεις, στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική σου ζωή σε μικραίνουν, σε κρατούν πίσω και νιώθεις

    πως χρειάζεται να αποδεσμεύσεις;

    Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή βαθιάς εσωτερικής θεραπείας και μεταμόρφωσης που θα επιτρέψει σε παλιές πληγές και στάσιμες καταστάσεις που σε κρατούν πίσω να αναδυθούν ώστε να επανεκτιμήσεις την προσωπική αξία και τον ρόλο με τον οποίο από εδώ και στο εξής θέλεις

    να προχωρήσεις.

    Μια ευκαιρία για να μετρήσεις τις δυνάμεις, τις αδυναμίες σου και τα λάθη σου, να αγκαλιάσεις τον εσωτερικό πολεμιστή και την αλήθεια σου και να καταφέρεις να ανυψωθείς.

    Η συμμετοχή του Δία στην έκλειψη με σύνοδο σου επιτρέπει να κάνεις το άλμα πίστης και να διεκδικήσεις το καλλίτερο για σενα.

    H τελευταία αναιρετική 29° μοίρα,

    είναι μια μοίρα κρίσης, καρμικότητας όμως και υψηλής συνειδητότητας και απελευθέρωσης.

    Είναι το ώριμο στάδιο όπου έχοντας ενσωματώσει τις ποιότητες, εμπειρίες και τα μαθήματα του ζωδίου καλείσαι να ολοκληρώσεις ένα κεφάλαιο της ζωής σου και μια αποστολή για να πας στο καινούριο. Και όταν αυτό πραγματοποιείται στον Κριό τότε έχει να κάνει με ένα κομμάτι του εαυτού σου που αλλάζει και εξελίσσεται σε μια νέα εκδοχή, διαδικασία που μπορεί να εκδηλώνεται αρχικά ως μια κρίση και να έχει τον χαρακτήρα του κατ΄επείγοντος, όμως θα σε κάνει να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου, να ανακτήσεις το δυναμικό σου και να κάνεις μια γενναία επανεκκίνηση.

    Ένας νέος λοιπόν ρόλος και εαυτός μπορεί τώρα να γεννιέται, αλλά και ένα παλιό Εγώ να πεθαίνει…

    Ενώ έχεις τώρα την ωριμότητα για να αποφασίσεις ποια από τα τρόπαια που απέκτησες μπορούν να σου φανούν από εδώ και στο εξής χρήσιμα.

    Για το συλλογικό η αναιρετική μοίρα στον Κριό δοκιμάζει το κύρος όχι μόνο των πολιτικών ηγετών αλλά και των πνευματικών (όπως πρόσφατα είδαμε) και ακόμη δηλώνει την ανάγκη αποχώρησης ή αποκαθήλωσης παλιών αρχηγών αλλά ταυτόχρονα την αφύπνιση και την ανάδειξης νέων.

    Ο Άρης κυβερνήτης αυτής αλλά και της επόμενης έκλειψης (5 Μαΐου), που βρίσκεται σε απόκλιση και σε τετράγωνο με τον Χείρωνα ευθύνεται για την επώδυνη επιθετική και πολεμική ενέργεια που μπορεί να εκδηλώνεται με έριδες, συγκρούσεις, κοινωνικές αναταραχές, εξεγέρσεις, ροπή σε ατυχήματα.

    Ένας Άρης που από την κρίσιμη 13° Καρκίνου σε προτρέπει να δεις πως φροντίζεις τον εαυτό σου και τις βαθύτερες εσωτερικές ανάγκες σου και μπορεί να φέρει κρίσεις στο σπίτι και την οικογένεια, να ανασύρει πληγές και συναισθηματικά κενά που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν και την παιδική ηλικία, για να διαχειριστείς και να επιλύσεις.

    Το σίγουρο είναι πως με την εναρμόνιση του Άρη με τον Ερμή και τον Ουρανό που βρίσκονται και σε σύνοδο (15°-17°) θα έχεις την αποφασιστικότητα, ευρηματικότητα και σημαντική αλλαγή οπτικής για να τα καταφέρεις. Έτσι τώρα η επικοινωνία και οι επαφές σου μπορεί να σε εκπλήξουν θετικά αλλά κι εσύ μπορείς να αξιολογήσεις τις αξίες σου, να θέσεις όρια και κυρίως να ξεκαθαρίσεις αυτό που υποστηρίζει τον νέο τρόπο ζωής σου.

    Η καταλυτική παρουσία του Πλούτωνα στην Έκλειψη και τα τετράγωνα που σχηματίζει με τα Φώτα και τους Δεσμούς από την νέα του θέση στον Υδροχόο ύστερα από 250 χρόνια είναι μια ενέργεια δύσκολη ατομικά και συλλογικά, που φέρνει μοιραία γεγονότα, απώλειες φυσικές ή ψυχολογικές, βία και καταστροφικότητα , αμφισβητεί και κλονίζει την κατεύθυνση που ακολουθούμε για να φτάσουμε στον στόχο.

    Μια δοκιμασία στο ταξίδι της εξέλιξης για τις προσωπικές ασφάλειες, την ταυτότητα και το μοντέλο ζωής που έχουμε χτίσει, που μπορεί να φέρει διάλυση σε παλιά συμβόλαια, κατάρρευση και μετασχηματισμό σε αξίες και δομές που εως τώρα στηριζόμασταν, ατομικά και συλλογικά.

    Φέρνοντας επιπλέον κρυμμένα μυστικά,σκάνδαλα και αποκαλύψεις που συνδέονται με ηγεσίες κι ένοπλες δυνάμεις.

    Το τετράγωνο του Πλούτωνα είναι μια όψη έντασης που δυσκολεύει την διαδικασία της αναγέννησης και της μεταμόρφωσης.

    Ωστόσο θα πρέπει να θυμόμαστε πως το Σύμπαν μέσω της Πλουτώνιας κάθαρσης έρχεται να πάρει ή να μετασχηματίσει κάτι που έχει κάνει τον κύκλο του, ανοίγει μια νέα προοπτική και να μας δίνει τη δυνατότητα να χτίσουμε στη θέση του κάτι καινούριο.

    Μέσα σε όλα αυτά ο Κρόνος σε εξάγωνο και αντιπαραλληλία με τα Φώτα και εναρμόνιση με τους Σεληνιακούς δεσμούς, υποδηλώνει εμπόδια, αναστολές, αποχωρισμούς και όλα αυτά που χρειάζεται να θυσιαστούν στην πορεία της μεταμόρφωσης, καθώς και οικονομικές στερήσεις, καταπίεση και περιορισμούς για τους λαούς.

    Ωστόσο με τον Κρόνο μπορούμε να περιμένουμε ένα σταθερό αποτέλεσμα και την επιβράβευση στο τέλος της διαδικασίας, ενώ μας δίνεται και ο χρόνος να προετοιμαστούμε και να διαχειριστούμε τις δυσκολίες.

    Ο Ερμής από την 15° Ταύρου πραγματοποιώντας λίγες ώρες μετά την έκλειψη Στάση για να κινηθεί ανάδρομος έως 15 Μάη, μπορεί να φέρει καθυστερήσεις, ακυρώσεις και εμπόδια σε μετακινήσεις, μέσα επικοινωνίας, διαπραγματεύσεις, εμπόριο.

    Σε προσωπικό ωστόσο επίπεδο έρχεται να φωτίσει περιοχές της ζωής σου που έχουν κολλήσει και σου δίνει την δυνατότητα να αναθεωρήσεις τις πραγματικές ανάγκες σου και να απελευθερωθείς από παλιές συνήθειες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις που σε έχουν περιορίσει.

    Μια ευκαιρία επομένως για να αναστοχαστείς και να αποφασίσεις τι είναι αυτό που θα κρατήσεις από το παρελθόν για να μπορέσεις να προχωρήσεις. Και ακόμη μια στιγμή για να επιλέξεις με οδηγό την διαίσθηση όσα σου δίνουν ασφάλεια και ευχαρίστηση και να βάλεις την πρόθεση για την προσωπική σου ανάπτυξη και αυτοβελτίωση.

    Αυτή που μπορείς να κατακτήσεις αν ακολουθήσεις τον δρόμο που σου δείχνει τώρα ο Βόρειος δεσμός από τον Ταύρο.

    Μια νέα σταθερά για τη ζωή μας, μια νέα συχνότητα προσωπικής αξίας που προτάσσει την απλότητα, την αυτάρκεια , την ειρήνη, την ουσιαστική επαφή με το σώμα αλλά και με την φύση που είναι το κλειδί για να έλξουμε περισσότερη αρμονία, γαλήνη και ευδαιμονία.

    Το Sabian symbol για την μοίρα που έχει σταθεί ο Βόρειος δεσμός ‘’Χήρα πάνω από έναν ανοιχτό τάφο’’ είναι ένας συμβολισμός που πέρα από την παροδικότητα των φυσικών ενώσεων και κοινωνικών δεσμών, υποδηλώνει το βάθος της μεταμορφωτικής εμπειρίας του θανάτου που οδηγεί σε μεγαλύτερη εκτίμηση της ζωής.

    Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τις πιθανότητες ενός αποχωρισμού; Πόσο συμφιλιωμένος είσαι με τον θάνατο όχι μόνο τον φυσικό αλλά τον αλληγορικό όπως το να αναγκάζεσαι να φύγεις από μια σχέση, εργασία, περιβάλλον, τρόπο ζωής χωρίς να θέλεις;

    Πως μπορείς να διαχειριστείς κάτι επώδυνο, μια ανοιχτή πληγή και να την κλείσεις;

    Αυτό είναι εδώ το ζητούμενο και το να καταφέρουμε να περάσουμε σε ένα νέο επίπεδο συνείδησης και ύπαρξης, μέσα από την υπενθύμιση της θνητότητας και του ύστατου αποχωρισμού που όμως μας ενώνει και μας απελευθερώσει.

    Στην έκλειψη είναι αξιοσημείωτη η παρουσία της Haumea, νανοπλανήτης από την ζώνη Κuiper , που βρίσκεται στην 0° Σκορπιού σχηματίζοντας ιδιομοιρίας τετράγωνο με Πλούτωνα, αντίθεση με τα Φώτα και σύνοδο με Νότιο δεσμό.

    Ένα αρχέτυπο που συμβολίζει την δημιουργία, την γονιμότητα, την βαθύτερη σύνδεσή μας με την φύση και με την Πηγή μας.

    Μια θεότητα που σύμφωνα με την μυθολογική παράδοση της Χαβάης, εξασφάλιζε την αφθονία τροφής και κατείχε το μυστικό της αιώνιας νεότητας και αναδημιουργίας, αφού με κάθε γέννα καταστρεφόταν και αναγεννούσε τον εαυτό της, προοικονομεί σημαντικούς μετασχηματισμούς σε αυτήν την έκλειψη.

    Ενδεχομένως νέα δεδομένα και ήθη σε θέματα σύλληψης και γονιμότητας, στην αναπαραγωγική υγεία και στην βιολογία μας υπό την επιρροή του Πλούτωνα από τον Υδροχόο.

    Συμβολίζοντας και το πανίσχυρο ένστικτο της επιβίωσης και την δύναμη της ζωής που υπερνικά στο τέλος τις δυσκολίες.

    Η Έκλειψη θα είναι ορατή από δυτική Αυστραλία και Νότιοανατολική Ασία περιοχές που πρόκειται να επηρεαστούν άμεσα και αναμένεται να έχουν τις περισσότερες αναστατώσεις γεωφυσικές, πολιτικές, κοινωνικές…

    Επιπρόσθετα ανήκει στην οικογένεια Saros 129 με πρώτη μητρική έκλειψη του κύκλου αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1103 στην 15° Ζυγού και τελευταία αυτή που θα γίνει 5 Νοεμβρίου 2347.

    Μια έκλειψη με Πλουτώνια υπογραφή λόγω της αντίθεσης που σχημάτιζαν τα Φώτα με τον πλανήτη και στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης /Άρη, που θεωρείται ότι προσδίδει σε όλη την σειρά αυτή εκλείψεων πάθη, ένταση, λαγνεία, έλεγχο, παιχνίδια εξουσίας, χειραγώγηση, ορμέμφυτες επιθυμίες και απωθημένα ένστικτα με τα οποία οι άνθρωποι μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι και να αιφνιδιαστούν.

    Οι εκλείψεις μπορεί να προκαλούν αναστάτωση, φόβο, ανασφάλεια όμως αυτό για το οποίο μπορείς να είσαι σίγουρος/η είναι ότι σου φέρνουν πάντα αυτό που χρειάζεσαι για να πας στην σωστή κατεύθυνση.

    Αυτή που η ψυχή σου έχει διαλέξει.

    Καθώς ο ήλιος θα σβήσει διακόπτοντας για λίγο τη φυσική ροή και την δύναμη δημιουργίας άκου τη διαίσθηση που σε σπρώχνει να κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικά και στήριξε τους άλλους που κάνουν και αυτοί το ίδιο.

    Εμπιστεύσου την διαδικασία και δείξε ευγνωμοσύνη για την εως τωρα πορεία σου και όλα όσα υπέροχα ακόμη έρχονται.

    Εύχομαι σε αυτόν τον κύκλο να έχεις ό, τι χρειάζεσαι

    για να νιώθεις ότι είσαι στο σωστό μέρος

    ότι κάνεις το σωστό για σένα

    και με τους σωστούς για σενα ανθρώπους!

    Καλή ευλογημένη πορεία

    καλή ευλογημένη έκλειψη!✨🌑✨

    Με αγάπη💞

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.