• Πανσέληνος Στον Ζυγό 6 Απριλίου 2023

    Πανσέληνος Στον Ζυγό 6 Απριλίου 2023

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

    6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

    ‘’Μέχρι… να σβήσει ο Ήλιος!’’

    Η Πανσέληνος του Απριλίου που πραγματοποιείται στις 6 Απρίλη ώρα Ελλάδας 6.34 πμ η πρώτη του Αστρολογικού έτους μετά την Εαρινή Ισημερία

    είναι ο ορός της αλήθειας για το πολύτιμο κεφάλαιο των σχέσεων και ένας σταθμός που μας προετοιμάζει λίγο πριν την ενεργειακή καταιγίδα των εκλείψεων

    που μας πάνε στο επόμενο επίπεδο.

    Καθώς η Πανσέληνος φωτίζει την 16°- 17° Ζυγού έρχεται να αποκαλύψει, να κορυφώσει και να ολοκληρώσει μια πρόθεση ή κατάσταση στην περιοχή αυτή του χάρτη σου που μπορεί να δρομολογήθηκε ένα εξάμηνο νωρίτερα με την Νέα Σελήνη στον Ζυγό στις 26/9/22 και σε επηρεάζει άμεσα αν ανήκεις κυρίως στην αρχή 2ου δεκαημέρου Κριού, Ζυγού, Καρκίνου, Αιγόκερω και μπορείς επίσης να αξιοποιήσεις αν ανήκεις σε Λέοντα, Τοξότη, Διδύμους, Υδροχόο στις αντίστοιχες μοίρες.

    Βρισκόμενη ανάμεσα σε δυο Σεληνιακούς κύκλους που έχουν αφετηρία το ζώδιο του Κριού και σηματοδοτούν ένα δυνατό προσωπικό reset, η Πανσέληνος στον Ζυγό σε βοηθά αποστασιοποιηθείς από την υποκειμενική αντίληψη και τις μάχες

    του Εγώ και να δεις αν οι σχέσεις και το περιβάλλον σου μπορούν αληθινά να υποστηρίξουν την νέα ταυτότητα και το νέο σενάριο που τώρα ξαναγράφεις και θα αρχίσει να παίζει όταν και οι Σεληνιακοί δεσμοί μετακινηθούν στον Άξονα Κριού-Ζυγού

    (από 18/7).

    Μέσα από ένα αρχέτυπο αρμονίας, συνεργασίας, συντροφικότητας, διπλωματίας όπως είναι ο Ζυγός που συχνά όμως πέφτει στην παγίδα της συνεξάρτησης, η Πανσέληνος σε κάνει να εντοπίσεις ανισορροπίες στις πολύτιμες σχέσεις σου και να πάρεις ενδεχομένως και την απόφαση- κλειδί για την πορεία τους.

    Αυτή επομένως μπορεί να είναι μια στιγμή προκλήσεων, δυσαρμονίας ή αποκαλύψεων για τις διαπροσωπικές σχέσεις, που θα σε κάνει να δεις αν αυτές αξίζουν την επένδυση και την αφοσίωσή σου και βέβαια θα απαιτήσουν ώριμες συζητήσεις, διαπραγμάτευση ανατροφοδότηση,

    αλήθεια και δικαιοσύνη.

    Αυτό σημαίνει ότι καλείσαι να εντοπίσεις λάθη, αδυναμίες στις συνδέσεις σου και στον εαυτό σου, να βρεις την δύναμη να αλλάξεις και να εγκαταλείψεις ό, τι δεν έχει υγιή όρια και δεν λειτουργεί για το ανώτερο καλό σου και να δημιουργήσεις μια νέα προοπτική.

    Η σύνοδος εξάλλου της Αφροδίτης με τον Ουρανό που έχει προηγηθεί σου έχει δώσει την συναισθηματική ευφυΐα αλλά και την διάθεση να το τολμήσεις.

    Καθώς στην Πανσέληνο πρωταγωνιστεί ο Χείρωνας (16°) πραγματοποιώντας την ετήσια του συνάντηση με τον Ήλιο στον Κριό, φέρνει σπουδαία αφύπνιση και φωτίζει το μοναδικό θεραπευτικό σου ταξίδι ώστε να κάνεις το επόμενο εξελικτικό σου βήμα. Μια σύνοδος που από το 2018 σε βοηθά να κατανοήσεις όλα όσα έχεις μέχρι τώρα έχεις πετύχει, τα τραύματα που θεραπεύεις, τις δυσκολίες, τους φόβους και τις ανασφάλειες που ξεπερνάς με δικές σου προσπάθειες και σε έχουν κάνει κυριολεκτικά να επανεφεύρεις τον εαυτό σου και να πιστέψεις περισσότερο σε Εσένα.

    Μια ενέργεια που μας κάνει να δούμε πιο σοβαρά τα θέματα της υγείας μας φυσικής, συναισθηματικής, πνευματικής ή και οικονομικής, που λόγω της σύνοδο με τον Δία ίσως τώρα μεγεθύνονται.

    Διαδικασία που ωστόσο μας δίνει μεγάλη θεραπευτική δύναμη, την ικανότητα να μάθουμε από τον πόνο και τις προκλήσεις και να τις νικήσουμε με το να είμαστε παρόντες και αυθεντικοί.

    Για το συλλογικό ο Χείρωνας καθώς θα συναντήσει τον Ήλιο στην 17° Κριού την πύλη του Αρχηγού κοντά στην απόλυτη έξαρσή του και με πλανήτη χορηγό τον Άρη σε απόκλιση, φέρνει δυσκολίες για ηγετικές μορφές και άτομα με αξιώματα, αποκαλύψεις, σκάνδαλα και επιθετικές ενέργειες.

    Κάτι που ενισχύεται και από την σύνοδο της Αφροδίτης κυβερνήτη της Πανσελήνου με τον απλανή αστέρα Capulus, αποκαλούμενο και ως ‘’σπαθί του Περσέα’’ που είναι συνδεδεμένος με βίαια γεγονότα, σκληρότητα και καταστροφή που πιθανόν να μας απασχολήσουν σε αυτό τον κύκλο.

    Και με τον Άρη να εξακολουθεί να βρίσκεται σε θέση εκτός ορίων συντηρώντας το πολεμικό κλίμα και προδιαγράφοντας κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις.

    Επιπλέον ο ευεργέτης πλανήτης Δίας σε εγγύτητα με τον Ήλιο ίσως να μην μπορεί για την ώρα να αποδώσει τα αναμενόμενα καθώς η κατάσταση καύσης του τον αποδυναμώνει, με αποτέλεσμα να δοκιμάζει την πίστη μας και να δυσχεραίνει την πρόσβαση στην τύχη και τις ευκαιρίες.

    Γι αυτό και θέματα που αφορούν τα οικονομικά, την επιχειρηματικότητα, το νόμο, το εξωτερικό, τα ακαδημαϊκά ίσως εμφανίσουν εμπόδια και καθυστερήσεις, εως τις 4 Μάη που ο Δίας θα είναι κάτω από τις ακτίνες, ενώ με βάση την παραδοσιακή θεώρηση ακόμη και η τέλεση γάμου θα πρέπει να αποφεύγεται.

    Η όψη χιαστί που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Ουρανό είναι ένα κάλεσμα εξέλιξης αλλά και μια πρόκληση για τα συναισθήματά μας, καθώς δηλώνει ότι ενώ επιθυμούμε τις αλλαγές ίσως διστάζουμε, νιώθουμε άβολα, δεν γνωρίζουμε πώς να συμπεριφερθούμε, βιώνουμε αναστάτωση και αβεβαιότητα.

    Μια συνθήκη που μας ζητά έναν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης, ευελιξία, δημιουργικές λύσεις και το να αγκαλιάσουμε το απρόβλεπτο.

    Στα φωτεινά σημεία του χάρτη της Πανσελήνου είναι ο τυχερός σχηματισμός χαρταετού που σχηματίζεται ανάμεσα σε Άρη, Ερμή, Κρόνο και Σεληνιακούς δεσμούς.

    Μια πλανητική συνέργεια που υπόσχεται να απελευθερώσει από πολλούς προσωπικούς και εξωτερικούς περιορισμούς.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείς να κινηθείς με μεγαλύτερη σιγουριά, αίσθηση σκοπού και διαισθητική γνώση σε μια νέα κατεύθυνση, να χτίσεις καινούριες ασφάλειες και σταθερές, ιδιαίτερα αν ανήκεις στην αρχή 1ου δεκαημέρου Ταύρου, Ιχθύ, Καρκίνου, Σκορπιού, Αιγόκερω, Παρθένου.

    Επιπλέον τώρα υπάρχει περισσότερη πνευματική διαύγεια και μπορεί να έρχονται νέα, ιδέες, πληροφορίες και συγχρονικότητες που σου ανοίγουν τον δρόμο της εξέλιξης

    και σε βοηθούν να προωθήσεις τα σχέδια σου, να δουλέψεις επιτυχώς με ομάδες και να συνδεθείς με πρόσωπα που ταιριάζουν στην συχνότητά σου, καθώς ο Ερμής είναι σε εξάγωνο με τον Κρόνο και σε σύνοδο με τον Βόρειο δεσμό.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κρόνος στην 3° Ιχθύων σε σύνοδο με τον απλανή βασιλικό αστέρα Formalhaut που θεωρείται φορέας δύναμης και τύχης και έχει την ιδιότητα να εξυψώνει τον άνθρωπο πάνω από την ύλη, μπορεί να φέρνει αναγνώριση και επιτυχία και να σε βοηθήσει αν έχεις όραμα, πίστη, υψηλά ιδανικά.

    Ο Ερμής από τον Ταύρο από την επόμενη της Πανσελήνου μπαίνει στην φάση της σκιάς του καθώς ετοιμάζεται για αναδρόμηση στις 21 του μήνα, οπότε και πρόκειται να φέρει αναθεωρήσεις σε αυτό που τώρα επεξεργάζεσαι, επικοινωνείς ή αποφασίζεις και μπορεί να αφορά σε υλικά αποθέματα, φυσικά ταλέντα και τα οικονομικά σου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η διάρκεια και η σταθερότητα.

    Ο Ερμής εξάλλου από το ζώδιο του Ταύρου μας ενθαρρύνει να επιβραδύνουμε τους ρυθμούς, για να σκεφτούμε και να σιγουρευτούμε ότι θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται ώστε να δημιουργήσουμε την συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια που έχουμε ανάγκη.

    Ενώ και το θεαματικό τρίγωνο της Αφροδίτης που κυβερνά την Πανσέληνο με τον ονειρικό Ποσειδώνα είναι ένας δείκτης εκπλήρωσης ονείρων και φέρνει υψηλή δημιουργικότητα, έμπνευση και ρομαντικές συνδέσεις, ευνοώντας ιδιαίτερα το γ’ δεκαήμερο των ζωδίων της γης και του νερού.

    Μέσα σε όλα αυτά το τετράγωνο που σχηματίζουν τα Φώτα και ο Δίας με το αρχέτυπο, της σοφίας, της δικαιοσύνης και της έξυπνης στρατηγικής, τον αστεροειδή Αθηνά Παλλάδα από την 20° Καρκίνου φέρνει στο προσκήνιο θέματα που αφορούν την πατρίδα, την οικογένεια, την μητρότητα και τις γυναίκες.

    Με την ενέργεια να προδιαγράφει αγώνες, στρατηγικές αποφάσεις για να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα. Ενώ για το συλλογικό η ενέργεια ανοίγει διάλογο γύρω από νόμους και διεθνή θέματα, δηλώνοντας και ενδεχόμενα διπλωματικά αδιέξοδα.

    Το σύμβολο Sabian για την μοίρα της Πανσελήνου 17° Ζυγού είναι: ‘’Ένας συνταξιοδοτημένος καπετάνιος παρακολουθεί τα καράβια να έρχονται και να φεύγουν από το λιμάνι.’’

    ενώ για την μοίρα του Ήλιου 17° Κριού ‘’Δυο γεροντοκόρες με αξιοπρέπεια κάθονται σιωπηλές.’’

    Mοίρες που συνδυαστικά εκφράζουν στο στάδιο αυτό την ανάγκη για αξιοπρεπή απόσυρση, αναστοχασμό, παρατήρηση, την ελευθερία, την ολοκλήρωση, την επίγνωση και την σοφία του παρελθόντος, που σου δίνουν την ικανότητα να μεταμορφώνεις την φυσική έλλειψη δράσης σε έναν τομέα της ζωής σου σε εσωτερική ισορροπία και γαλήνη.

    Με την Πανσέληνο στον Ζυγό όπου οι σχέσεις είναι ο θεϊκός αντικατοπτρισμός του πως αισθανόμαστε οι ίδιοι για τον εαυτό μας, αλλάζεις οπτική και συνειδητοποιείς ότι η πιο σημαντική σχέση της ζωής σου είναι αυτή που έχεις κυρίως με τον εαυτό σου.

    Γι αυτό και με κλειδιά την αυτοαγάπη, την αυτοφροντίδα, την πίστη στον ευατό, το αίσθημα της επάρκειας μπορείς προχωρήσεις με περισσότερη ισορροπία και να έλξεις την αρμονία, την γαλήνη, την αφθονία και την αληθινή αγάπη!

    Σε αυτή την Πανσέληνο και λίγο πριν την Ηλιακή Έκλειψη στον Κριό μπορείς να εξακριβώσεις το κομμάτι της ζωής που δεν είναι ότι ισορροπημένο και αυτό που σε βγάζει από το κέντρο σου και είσαι έτοιμος/η να απελευθερώσεις.

    Δείξε την ευγνωμοσύνη σου για την θεραπευτική ενέργεια που λαμβάνεις και για όλες τις εμπειρίες που έχεις έως τώρα αποκομίσει από τις σχέσεις σου

    και μείνε στην αγάπη που μπορεί να είναι

    η καλλίτερη δυνατή εστίαση

    αυτήν την στιγμή.

    Για να καταφέρεις να μεταβείς με επιτυχία στο επόμενο στάδιο, να κάνεις βαθύτερες και ουσιαστικές σχέσεις σου με τους άλλους και τον εαυτό σου, να έρθεις πιο κοντά στην αλήθεια σου.

    Ίσως τότε αρχίσεις να βλέπεις ακόμη και αυτά που σε τραυμάτισαν

    σαν πηγές σοφίας, δύναμης

    και μεγαλύτερης αγάπης

    που σε κάνουν να ζεις από εδώ και πέρα περισσότερο ολοκληρωμένα

    και με σκοπό!

    Καλή ευλογημένη Πανσέληνο

    σε όλους!

    Με αγάπη💞

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.