• Πλούτωνας Στον Υδροχόο (η 1η Είσοδος)

    Πλούτωνας Στον Υδροχόο (η 1η Είσοδος)

    ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

    (Η 1η ΕΙΣΟΔΟΣ)

    23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

    ‘’ Πάμε για άλλες… Πολιτείες ’’

    Ο πλανήτης της δύναμης και του μετασχηματισμού σήμερα 23 Μαρτίου πραγματοποιεί την δοκιμαστική του είσοδο στον Υδροχόο δίνοντας την πρόγευση μιας μεγάλης μεταμορφωτικής διεργασίας που θα ξαναγράψει ένα νέο κεφάλαιο στον πολιτισμό μας.

    Με την πλανητική μετακίνηση να προαναγγέλλει την Υδροχοική Εποχή και να προετοιμάζει αλλαγές που μόνο μπορούμε να εικάσουμε χωρίς απόλυτα να γνωρίζουμε αυτό που θα επινοηθεί, θα εμπνεύσει,

    θα εξελίξει ή θα απειλήσει στο μέλλον την ανθρωπότητα.

    Ο Πλούτωνας η ανώτερη οκτάβα του Άρη, που έχει ως βασική λειτουργία να δημιουργεί νέες μορφές και τρόπους ζωής μετασχηματίζοντας τους παλιούς μέσα από κύκλους γέννησης και θανάτου, επιστρέφει ύστερα από 248 χρόνια στον Υδροχόο όπου και θα παραμείνει για 2 δεκαετίες έως το 2044 σηματοδοτώντας μια Εποχή αφύπνισης και αναβάθμισης ατομικής και συλλογικής.

    Τι μπορεί να σημάνει η μετακίνηση του μεταμορφωτικού πλανήτη που κυβερνά τις μάζες, την ψυχολογία, το ασυνείδητο και τον ‘’κάτω Κόσμο’’ γεωλογικό, πολιτικό, κοινωνικό και πνευματικό, στο ζώδιο που έχει στην κορυφή της λίστας του

    τις ανθρωπιστικές αξίες, την ελευθερία,

    την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη,

    την συναδέλφωση;

    Έχοντας δοκιμάσει στον συγκεντρωτικό Αιγόκερω από το 2008 συστήματα, θεσμούς, εξουσίες, το κεφάλαιο και την ιεραρχία και αποκαλύπτοντας την ασυδοσία και την διαφθορά, ο Πλούτωνας μέσα από το ανθρωπιστικό ζώδιο του Υδροχόου αναμένεται να μεταμορφώσει την αντίληψή μας για την δύναμη του συλλογικού,

    να μετασχηματίσει ιδεολογίες και πολιτικά συστήματα και να μας κάνει να επαναστατήσουμε απέναντι στην προκατάληψη, τις ανισότητες και ό ,τι μπορεί υπονομεύει την δημοκρατία, την δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πρόοδο.

    Επιπλέον σε ένα ζώδιο εφευρέσεων και καινοτομίας ο Πλούτωνας αναμένεται να αλλάξει ολοκληρωτικά τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με την τεχνολογία

    καθώς οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις

    και η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να επηρεάσουν καταλυτικά τους τομείς παραγωγής, υπηρεσίας, υγείας, εργασίας,

    την εκπαίδευση και την οικονομία μεταβάλλοντας καθημερινότητα, εργασιακή ζωή και ανθρώπινες σχέσεις.

    Μια διέλευση που μπορεί να φέρει τεράστια δύναμη στον τεχνοκρατικό κόσμο και τους επινοητές της νέας Τεχνολογίας αλλά και ταυτόχρονα δοκιμασίες, που ενδέχεται να αποκαλύψουν την πιο σκοτεινή πλευρά της επιστήμης και της τεχνολογίας και την κρυφή ατζέντα πίσω από αυτά.

    Μια εποχή που ενδεχομένως να φέρει τα μεγαλύτερα διλήμματα και αμφισβήτηση όταν θα χρειαστεί να επιλέξουμε ανάμεσα σε άνθρωπο και μηχανή, έλεγχο και ελευθερία, συλλογικότητα και ιδιώτευση

    κέντρα εξουσίας και λαό…

    Πως όμως εκφράστηκε ο Πλούτωνας στον Υδροχόο σε προηγούμενες ιστορικές περιόδους;

    Στο πιο πρόσφατο πέρασμά του από το ζώδιο (1778-1798) καταργήθηκε η μοναρχία και αναδείχθηκε η φεουδαρχία, έλαβαν χώρα το αποκορύφωμα του Διαφωτισμού,

    η Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας (1776), το ξεκίνημα της Γαλλικής Επανάστασης (1789) η Διακήρυξη Ανθρωπίνων δικαιωμάτων,

    με το σύνθημα ‘’Ελευθερία, Ισότητα , Αδελφοσύνη’’ που εξέφρασε απόλυτα

    τα Υδροχοικά ιδεώδη.

    Ακόμη αναπτύχθηκε το μετρικό σύστημα, άνθησε η κλασσική μουσική και έγιναν δημογραφικές αλλαγές με την εξάπλωση

    της Βιομηχανικής επανάστασης χάρη στις νέες ανακαλύψεις εκμετάλλευσης σιδήρου και την εφαρμογή της ατμομηχανής του James Watt (1781) που εκσυγχρόνισαν

    μέσα μεταφοράς και παραγωγής.

    Το ίδιο διάστημα δημοσιεύτηκε η ‘’Κριτική του Καθαρού λόγου’’ του Immanuel Κant (1781) ένα θεμελιώδες έργο στην φιλοσοφική σκέψη και τον ιδεαλισμό και τα ‘’Δικαιώματα του Ανθρώπου’’ από τον Thomas Paine πολιτικό, ακτιβιστή, φιλόσοφο και υποστηρικτή της Αμερικανικής Επανάστασης.

    Το 1781 ήταν η χρονιά που ανακαλύφθηκε ο πλανήτης Ουρανός, ενώ το 1782 πραγματοποιήθηκε και η πρώτη πτήση με αερόστατο.

    Στο προηγούμενο πέρασμα 1532-1553, εποχή Αναγέννησης για την Ευρώπη, έλαβε χώρα η ουσιαστική Επιστημονική Επανάσταση με νέα επιτεύγματα σε μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, αστρονομία που άλλαξαν την αντίληψη της κοινωνίας για τον Κόσμο.

    Ήταν τότε που κυκλοφόρησε η ηλιοκεντρική Θεωρία του Κοπέρνικου (1543) νωρίτερα ο Ηγεμόνας του Μακιαβέλι (1532) και έγινε η επεξεργασία των προβλέψεων του Νοστράδαμου που εκδόθηκαν τελικά με Πλούτωνα στους Ιχθείς.

    Επιπλέον την ίδια περίοδο ιδρύθηκε η Αγγλικανική Εκκλησία, αναπτύχθηκε η θεολογία του Καλβίνου και εξαπλώθηκε το κίνημα μεταρρύθμισης που έγινε η αρχή του Προτεσταντισμού, οι Ισπανοί κατέκτησαν την αυτοκρατορία των Ίνκας (1532) και εξαπλώθηκε το υπερατλαντικό δουλεμπόριο.

    Ακόμη πιο πίσω 1041-1063 με Πλούτωνα στον Υδροχόο και Ποσειδώνα στον Κριό, έλαβε χώρα και το Σχίσμα μεταξύ Ανατολικής Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας (1054)

    Ό, τι και αν επιφυλάσσει η πλανητική θέση για το μέλλον, είτε πρόκειται για εποικισμό και ανακαλύψεις στο διάστημα, επιτεύγματα σε αστρονομία, αστρολογία, μεταφυσική, γενετική, την μετάβαση σε νέα οικονομικά και πολιτικά συστήματα, ακόμη και μια νέα προσέγγιση στην αναπαραγωγική διαδικασία, τις προσωπικές σχέσεις και την σεξουαλικότητα, με τον Πλούτωνα στην κυριαρχία του Ουρανού, η Επανάσταση θα είναι κάθε φορά το όχημα της αλλαγής

    και της Εξέλιξης.

    H τελευταία μοίρα Αιγόκερω όπου ο Πλούτωνας για ένα τρίμηνο εγκαταλείπει ωστόσο θα επισκεφτεί άλλες δύο φορές στην αναδρόμησή του, 11 Ιουνίου 2023-20 Γενάρη 2024 και 2 Σεπτέμβη-18 Νοέμβρη 2024, συμβολίζεται από τα Sabian Symbols ως

    ‘’μια μυστική συνάντηση ανθρώπων που κρίνουν και αποφασίζουν για τα παγκόσμια θέματα’’.

    Ένα διακύβευμα που ο Πλούτωνας προφανώς δεν πρόκειται να αφήσει χωρίς να ξεσκεπάσει και να αποδομήσει όταν επιστρέψει.

    Ενώ η 1° μοίρα Υδροχόου που ο Πλούτωνας θα διελαύνει τώρα αλλά και για αρκετό διάστημα το 2024 και αποδίδεται στα Sabian με ‘’τα ανθρώπινα επιτεύγματα που εμπνέονται από πνευματικά ιδεώδη και οράματα ’’, προδιαγράφει μεταμορφωτικές αλλαγές στην Συνείδηση και τον Πολιτισμό μας και την δυνατότητα για καλλίτερες επιλογές.

    Το σίγουρο είναι πως με τον Πλούτωνα στον ανθρωπιστικό Υδροχόο θα αποδειχθεί πως η τεχνολογία δεν είναι πανάκεια και ότι χρειάζονται νέες συμμαχίες, κοινότητες αλληλεγγύης κι ένα νέο κοινωνικό όραμα που θα δουλεύει για όλους.

    Επιπλέον τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για την εξέλιξή μας καθώς θα κληθούμε να δώσουμε αγώνες υπέρ της ανθρωπότητας με σύμμαχο συχνά την τεχνολογία ή σε άλλες περιπτώσεις να εκχωρήσουμε την δύναμή μας σε αυτή, με δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία μας φυσική, πνευματική, ψυχολογική ή και οικονομική.

    Στον χάρτη εισόδου που συμπίπτει με τη Νέα Σελήνη στον Κριό και την Εαρινή Ισημερία πρωταγωνιστεί η πολυαστρία στον Κριό, Ηλίου, Σελήνης, Δία, Χείρωνα και Εστίας, ενέργεια που εκφράζει την ανάγκη για νέα ξεκινήματα, πρωτοπορία, ανεξαρτησία και επέκταση.

    Ο κυβερνήτης της πολυαστρίας Άρης και η κατώτερη οκτάβα του Πλούτωνα στην αναιρετική 29° Διδύμων και εκτός ορίων, σε τετράγωνο με τον Ήλιο και χιαστί με τον Πλούτωνα δηλώνει πως η μετάβαση σε κάτι καινούριο δεν θα είναι εύκολη, θα έχει κόστος και θα απαιτήσει θυσίες και επώδυνες αναπροσαρμογές. Ωστόσο το συγκλίνον τρίγωνο που σχηματίζει ο Άρης με τον Κρόνο δηλώνει ότι μπορεί να υπάρξει έλεγχος, εποικοδομητική διαχείριση και να μπουν οι βάσεις για καλλίτερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

    Ο Πλούτωνας σε ταυ τετράγωνο με Σεληνιακούς Δεσμούς και την Σελήνη προϊδεάζει για μαζικές εκστρατείες και μεγάλα εγχειρήματα, ενώ δίνει έμφαση στην κοινή τραγική μοίρα και καταπίεση των ανθρώπων και την δύναμη του υποσυνειδήτου που παλεύει να ελευθερωθεί από παλιά συμβόλαια.

    Μια συνθήκη που θα ενισχύσει και η συμμετοχή του Δία με τετράγωνο τον Μάιο.

    Την ίδια στιγμή η συγκλίνουσα σύνοδος του Πλούτωνα με τον αστεροειδή Υγεία δηλώνει την ανάγκη θεραπείας και πιθανές μαζικές εκστρατείες για θέματα υγείας που πρόκειται εκ νέου να απασχολήσουν.

    Ενλω η θέση της Αφροδίτης στην κυβέρνησή της στον Ταύρο σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό και σύγκλιση με Ουρανό ( 31 Μάρτη) προοικονομεί νέες αξίες, νέους τρόπους συναλλαγών, εμπορίου και την μετάβαση σε νέα οικονομικά συστήματα.

    Σε προσωπικό επίπεδο ο Πλούτωνας, μπορεί να ξυπνήσει βαθύτερες επιθυμίες, φόβους, ανασφάλειες, ένα τραύμα στην περιοχή- οίκο που διελαύνει και την ανάγκη να ασκήσεις έλεγχο, που μπορεί όμως να λειτουργήσει υπονομευτικά.

    Καθώς με τον Πλούτωνα υπάρχει πάντα ένα υπαρξιακό μάθημα μη προσκόλλησης,

    το να βιώνεις τον πόνο του αποχωρισμού ή μιας απώλειας και να κάνεις την ίδια στιγμή βαθύτερες εσωτερικές αλλαγές.

    Μια διαδικασία που σταδιακά σε κάνει να συνειδητοποιήσεις τα όρια σου προκειμένου να αναγεννηθείς και να αναδυθείς στο τέλος ακόμη πιο δυνατός/η.

    Και βέβαια ο Κρόνος στον Υδροχόο, έχει ήδη δώσει δείγματα, έχει θέσει τους κανόνες και έχει προλειάνει το έδαφος σε μια περιοχή της ζωής σου για να κάνεις μια μεγάλη μεταμόρφωση.

    Αυτή που έχει ετοιμαστεί από την σύνοδο Δία- Κρόνου στον Υδροχόο (Δεκέμβρης του 2020) αλλά και το παρατεταμένο τετράγωνο Κρόνου- Ουρανού (2021-2022).

    Στην διάρκεια παραμονής του Πλούτωνα στον Υδροχόο ίσως νιώσουμε ότι η ευτυχία μας βρίσκεται στο να νιώθουμε ελεύθεροι, αυθεντικοί, στο να σκεφτόμαστε έξω από την νόρμα, να είμαστε ανοιχτοί σε καινούριες ιδέες και ευκαιρίες, να βρίσκουμε εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματα.

    Όπως έγινε στην δεκαετία του ‘60 όπου η συνάντηση Πλούτωνα-Ουρανού και η πολυαστρία στον Υδροχόο έφεραν ιδεολογικές και κοινωνικές επαναστάσεις και κινήματα που διέδωσαν τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και αποτύπωσαν τις Υδροχοικές αξίες της ελευθερίας και την ανάγκη απελευθέρωσης.

    Εδώ βρισκόμενοι στην πύλη μιας Νέας Εποχής, είναι η ώρα για να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας, να σπάσουμε τις αλυσίδες του φόβου και της αρνητικότητας ,να αφήσουμε πίσω έναν παλιό τρόπο σκέψης και ύπαρξης και να επανασυνδεθούμε με την ανώτερη κοσμική Συνείδηση.

    Να δούμε ποιες κοινότητες μας χρειάζονται και πως μπορούμε να συνεισφέρουμε τιμώντας

    την αυθεντική έκφραση,

    την πολυφωνία

    την ανεξαρτησία

    την διαφορετικότητα.

    Με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο

    αρχέτυπο συλλογικότητας και αλτρουισμού

    μπορούμε να αναπτυχθούμε και να

    εξελιχθούμε χωρίς περιορισμούς.

    Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε

    σε ένα μέρος καλλίτερο

    και να καταφέρουμε όλοι μαζί

    περισσότερα!

    Με αγάπη 💞

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.