• Πανσέληνος Στην Παρθένο 7 Μαρτίου 2023

    Πανσέληνος Στην Παρθένο 7 Μαρτίου 2023

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

    7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

    ‘’Ένα Requiem για … την κάθαρση’’

    ‘’Μια Πασχαλιάτικη παρέλαση’’ είναι ο συμβολισμός για την 17° μοίρα Ιχθύων, όπου βρίσκεται ο Ήλιος την στιγμή της Πανσελήνου η οποία καταλαμβάνει αντίστοιχα την 17° Παρθένου που συμβολίζεται από τα Sabian Symbols ως ‘’Ηφαιστειακή έκρηξη’’

    Που ίσως έχει ήδη έχει συμβεί…

    Με τον Ερμή κυβερνήτη της Πανσελήνου να βρίσκεται για την Ελλαδα στον 8ο οίκο του θανάτου και της μεταμόρφωσης και να απομακρύνεται από την μοιραία συνάντηση του με τον Κρόνο στην αναιρετική 29°Υδροχόου.

    … κι εμείς να μετράμε πληγές και να θρηνούμε απώλειες ύστερα από μια ‘’αιματοβαμμένη εβδομάδα’’

    που μας βύθισε στο πένθος.

    Κι ενώ η ‘’ Έκρηξη του ηφαιστείου’’ συμβολίζει τις τεράστιες καταστροφικές δυνάμεις που απελευθερώνονται είναι ταυτόχρονα και η ανάγκη να απαλλαγούμε από συναισθηματικά φορτία, δυσάρεστες εμπειρίες και όλα όσα έχουμε καταπιέσει στο υποσυνείδητο.

    Από την άλλη η ‘’τελετουργία του Πάσχα’’ είναι η ύψιστη πνευματική εμπειρία που υπόσχεται κάθε φορά να μας λυτρώσει, μας φέρνει πιο κοντά και αναγεννά την ελπίδα μας.

    Ο νέος Σεληνιακός κύκλος που είχε αφετηρία τη Νέα Σελήνη στους Ιχθείς έβαλε τον σπόρο της πνευματικής σου ανάπτυξης δίνοντάς σου την ευκαιρία να επανασυνδεθείς με τον ανώτερο Εαυτό σου, με την πίστη και την διαίσθησή σου, να εμπιστευτείς την ροή εξέλιξης της ζωής σου ακόμη και αν δεν είσαι σε θέση πάντα να την κατανοείς.

    Η ταυτότητα της Πανσέληνου που πραγματοποιείται στις 7 Μαρτίου στις 2:40 μμ για την Ελλάδα και οι ενδείξεις του αστρολογικού χάρτη είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς εν μέρει σκιαγραφούν και την εισόδου του Κρόνου στους Ιχθείς, που συμβαίνει μια ώρα μετά, οπότε και αφορούν σε μια μεγαλύτερη περίοδο.

    Επιπλέον η συγκεκριμένη Πανσέληνος που είναι και η τελευταία της χειμερινής περιόδου πέρα από το ότι προηγείται της μετακίνησης του Κρόνου στους Ιχθείς και του Πλούτωνα στον Υδροχόο, που μας εισάγουν σε μια νέα Εποχή, μας προετοιμάζει ενεργειακά για το πραγματικό ξεκίνημα της αστρολογικής χρονιάς που θα συμβεί 21 Μαρτίου με την νέα Εαρινή Ισημερία.

    Για αυτό και το σπουδαίο αυτό φεγγάρι καθώς ολοκληρώνει ένα μεγάλο ταξίδι, μας προσκαλεί σε μεγάλες αλλαγές και στην απαραίτητη κάθαρση.

    Η Πανσέληνος καθώς ενεργοποιεί τον Άξονα Παρθένου-Ιχθύων που είναι ο Άξονας της Συνείδησης, φωτίζει το πνευματικό ταξίδι μας και μας προτρέπει να βρούμε ισορροπίες ανάμεσα στην τάξη ( Παρθένος) και το χάος (Ιχθείς), σε σώμα, μυαλό και ψυχή, στην ανάγκη της ανθρώπινης φύσης για υπηρεσία και την ανάγκη της ψυχής να ακολουθεί την ροή και να εμπιστεύεται την διαδικασία.

    Η Παρθένος είναι μεθοδική, πρακτική, αναλύει και επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες οπότε και εκεί που έχεις την κρίσιμη 17° μοίρα Παρθένου στον χάρτη σου έχεις την ευκαιρία να δεις μια πληροφορία που σου διέφευγε, να συνειδητοποιήσεις και να απομακρυνθείς από μια λανθασμένη πίστη ή ψευδαίσθηση που είχες και να κάνεις καλλίτερες επιλογές.

    Επιπλέον η Πανσέληνος στην Παρθένο, ένα σύμβολο καθαρότητας κι εξαγνισμού σε ενθαρρύνει να φροντίσεις την σωματική, πνευματική και ψυχολογική σου υγεία, σου ανοίγει μια πόρτα θεραπείας και σε ωθεί να επαναξιολογήσεις συνήθειες, σκέψεις, τον τρόπο που επενδύεις τον χρόνο και την ενέργειά σου και να απελευθερωθείς από ό, τι πλέον δεν σε ωφελεί.

    Ο Ερμής κυβερνήτης της Πανσελήνου, σε θέση αδυναμίας στην 8° Ιχθύων και σε κατάσταση καύσης για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα προδιαγράφει επικοινωνιακά λάθη, παρανοήσεις και περιπλοκές σε εμπόριο, συναλλαγές, μετακινήσεις…

    Κυρίως γιατί από την θέση αυτή υπάρχει αδυναμία στο να επεξεργαστούν και να μεταδοθούν λογικά οι πληροφορίες , ενώ αντίθετα μπορούν να αφομοιωθούν πνευματικά και να διοχετευτούν με έναν περισσότερο συμβολικό τρόπο, που ευνοεί περισσότερο τον γραπτό λόγο, την πνευματική και καλλιτεχνική εργασία.

    Έτσι τώρα καθώς έχεις την ευκαιρία να συνδεθείς πιο εύκολα με τον κόσμο του υποσυνειδήτου, μπορείς να στηριχθείς περισσότερο στην διαίσθηση, το ένστικτο και την διόρασή σου, που είναι τώρα πολύ δυνατά και μπορούν να σε βοηθήσουν να πάρεις αποφάσεις και τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

    Ο Ερμής καθώς ενεργοποιεί τα μεσοδιαστήματα Αφροδίτης/Πλούτωνα και Δία/Πλούτωνα ενισχύει τα καλλιτεχνικά ταλέντα και την επικοινωνιακή ικανότητα, που μπορούν να υποσχεθούν αναγνώριση και επιτυχία.

    Αρκεί να ξεπεραστούν οι τάσεις απαισιοδοξίας και η επιφυλακτικότητα καθώς ο Ερμής αποκλίνοντας από τον Κρόνο, ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Ήλιου/Κρόνου.

    Συνθήκη που μπορεί να εντείνει τις ανησυχίες μας , ωστόσο δίνει εστίαση, επιμονή, επίγνωση, την τάση να αναζητήσουμε πρακτικές λύσεις, να κάνουμε σοβαρές συζητήσεις και να πάρουμε ώριμες αποφάσεις.

    Ο Ερμής είναι σε αρμονία με τους Σεληνιακούς Δεσμούς κι έτσι δηλώνει ότι υπάρχει αλληλοκατανόηση και η δυνατότητα να γίνουν οι εμπειρίες του παρελθόντος ( τρίγωνο Ν. δεσμός ) ένας φάρος για καλλίτερες επιλογές στο μέλλον (εξάγωνο Β.δεσμός)

    Το Sabian symbol για την 8 Ιχθύων έχει έναν προφητικό χαρακτήρα και συμβολίζεται ως ‘’ Ένα κορίτσι που φυσάει την σάλπιγγα καλώντας σε συμμετοχή την φυλή’’ την ώρα που πλησιάζει μια εξελικτική κρίση.

    Με το κορίτσι εδώ να γίνεται αγγελιοφόρος, να προειδοποιεί για έναν πιθανό κίνδυνο αλλά και αφυπνίζει για μια σπουδαία μετάβαση.

    Σύμφωνα με τον Carelli πάντως η μοίρα συνδέεται με μολύνσεις, δηλητήρια, οχετούς, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν απειλητικά και να απασχολήσουν για το επόμενο διάστημα τον κόσμο.

    Ο Άρης στην 22° Διδύμων αργός στην σκιά του, σε θέση εκτός ορίων και Ταυ τετράγωνα με τα Φώτα και τον Ποσειδώνα μπορεί να ευθύνεται για ασθενικότητα, μολύνσεις, φυσική αποδυνάμωση και επιπλέον προοικονομεί άγχος, αναποφασιστικότητα, παραπλάνηση, εντάσεις και ατυχήματα στο νέο κύκλο.

    Επιπλέον το διάστημα αυτό θα χαρακτηριστεί από έναν καταιγισμό πληροφορίας από κοινωνικά δίκτυα που θα δυσκολευτούμε να διαχειριστούμε κυρίως γιατί μέσα στην Ποσειδώνια ομίχλη δεν θα μπορούμε να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε ποια κατεύθυνση να διαλέξουμε και τι να εμπιστευτούμε.

    Ενώ ταυτόχρονα δηλώνεται και η τάση για αγώνες και κινητοποιήσεις για να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα θέματα υγείας, την εξαπάτηση αλλά και την έλλειψη αξιοπιστίας ακόμη και στα μέσα επικοινωνίας, συναλλαγών, μεταφοράς…

    Η όψη επηρεάζει το τέλος του β’ δεκαημέρου και όλο το γ’ δεκαήμερο Ιχθύων, Παρθένου, Διδύμων και Τοξότη καθώς είναι λειτουργική ως το τέλος του μήνα.

    Παρ’ όλες τις δυσκολίες η αποκλίνουσα τυχερή σύνοδος Αφροδίτη- Δία στον Κριό έχει φέρει την δυνατότητα ανεβάσουμε την συχνότητα μας, να έλξουμε περισσότερη τύχη, αρμονία, ομορφιά, αφθονία και αγάπη και ακόμη να δημιουργήσουμε και να διεκδικήσουμε πιο ενεργά αυτά που επιθυμούμε χάρη στο εξάγωνο Αφροδίτης-Άρη.

    Με την όψη να αφορά κυρίως το β’ δεκαήμερο του Παρορμητικού σταυρού και να ευεργετεί επιπλέον Τοξότες, Λέοντες, Διδύμους, Υδροχόους στο β’ και στην αρχή του γ’ δεκαημέρου.

    Την ίδια στιγμή η παρουσία του Χείρωνα ανάμεσα στους δυο ευεργέτες πλανήτες και η σύνοδος που πραγματοποιεί, ενισχύει την θεραπευτική ενέργεια του φεγγαριού. Κι έτσι παρότι μπορεί να ανασύρονται στην επιφάνεια πληγές που χρειάζεται να κλείσουν, υπάρχει η ελπίδα ότι μπορούμε να υπερβούμε τις δυσκολίες και να τις νικήσουμε, με το να αγαπήσουμε ξανά τους άλλους, την ζωή και τον εαυτό μας.

    Η Πανσέληνος στην Παρθένο είναι η στιγμή για να συγχωρέσεις ατέλειες και τα λάθη σου, να νιώσεις αρκετός/ και να αποτοξινωθείς από υποσυνείδητα μοτίβα ή συναισθήματα που σε μπλοκάρουν και δεν σε αφήνουν να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

    Και βεβαια καθώς είναι σε εναρμόνιση με τον Ουρανό σου δίνει την έμπευση και την δυνατότητα να προσαρμοστείς σε νέα δεδομένα και να εξελιχθείς.

    Επιπλέον τώρα μπορείς να απελευθερωθείς από τον φόβο του λάθους και το αίσθημα έλλειψης που συχνά κατατρέχει την Παρθένο και να μεταβείς σε συνείδηση επάρκειας και αφθονίας.

    Να βρεις τα ταλέντα, τον σκοπό σου και το Ντάρμα σου και να δεις πως μπορείς να προσφέρεις στο συλλογικό και να ανεβάσεις την δόνηση τη δική σου και των άλλων.

    Στο crescendo ενέργειας αυτής της Πανσελήνου παίρνοντας την ευθύνη της συναισθηματικής και πνευματικής μας κατάστασης, μπορούμε να βρούμε θεραπεία και να έλξουμε αρμονία, αγάπη και την ειρήνη που χρειαζόμαστε για να μπούμε πιο έτοιμοι στην επόμενη φάση της

    αποστολής μας, στο ταξίδι μας…

    Καλή ευλογημένη Πανσέληνο!

    Με αγάπη💞

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.