• Πανσέληνος Στον Λέοντα 5 Φλεβάρη 2023

    Πανσέληνος Στον Λέοντα 5 Φλεβάρη 2023

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

    5 ΦΛΕΒΑΡΗ 2023

    ‘’Aπό την καρδιά … όλα δυνατά!’’

    Ένα πολύ δυνατό και αφυπνιστικό φεγγάρι είναι αυτό που υποδεχόμαστε στις 5 Φλεβάρη ώρα Ελλάδας 8.27 μμ στην 16°.40 Λέοντα.

    Ο λόγος για την πρώτη Πανσέληνο του Σεληνιακού έτους που έχει έντονο το στοιχείο του απροσδόκητου, της έκπληξης, της διάσπασης και των ανατροπών που μας βρίσκουν απροετοίμαστους και δρομολογούν αναπάντεχες εξελίξεις

    Κι ενώ η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο έβαλε τον σπόρο για να έρθεις πιο κοντά στην αληθινή και περισσότερο αυθεντική εκδοχή σου η Πανσέληνος στον Λέοντα σε παροτρύνει να απελευθερώσεις αυτό που σε εμποδίζει να ακτινοβολήσεις το προσωπικό σου φως και να το μοιραστείς με τον κόσμο.

    Η Πανσέληνος όπως και η προηγούμενη Νέα Σελήνη βρίσκεται στο ακριβές μεσοδιάστημα δυο εκλείψεων, της Σεληνιακής που πραγματοποιήθηκε 8 Νοέμβρη την οποία ενεργοποιεί με τετράγωνο ενώ παράλληλα φωτίζει αυτή που ακολουθεί στις 5 Μάη. Γι αυτό και μοιάζει με γέφυρα ανάμεσα σε παρελθόν και μέλλον, που αναβιώνει προηγούμενες προκλήσεις που καλείσαι απελευθερώσεις προκειμένου να κάνεις χώρο για κάτι καινούριο.

    Καθώς η Πανσέληνος είναι μια στιγμή ωρίμανσης, ολοκλήρωσης και κορύφωσης γεγονότων και συναισθημάτων εδώ ίσως βλέπεις αποτελέσματα σε κάτι που ξεκίνησε 6 μήνες πριν, με την Ν. Σελήνη στον Λέοντα τον Ιούλιο, ενώ συνειδητοποιείς και αποφασίζεις μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες αυτό που χρειάζεται οριστικά να εγκαταλειφθεί, προκειμένου να ετοιμαστείς για τον επόμενο κύκλο.

    Όποιο και αν είναι για σένα το αφήγημα η Πανσέληνος σχηματίζοντας τετράγωνο με τον Ουρανό από την 15° Ταύρου, υπόσχεται να σε βγάλει από την στασιμότητα και να ανατρέψει τα δεδομένα σε μια περιοχή της ζωής σου, μέσα από κρίσεις αλλά και εκπλήξεις και σε οδηγεί πιθανόν σε ξαφνικές αποφάσεις.

    Μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει από τις εκλείψεις του 2021- 2022 και συνεχίζεται κυρίως αν ανήκεις σε Ταύρο, Σκορπιό, Λέων , Υδροχόο, με προσωπικούς πλανήτες, Μεσουράνημα ή Ωροσκόπο κοντά στις 15°-20°.

    Για τα εγκόσμια η ουράνια υπογραφή της Πανσελήνου προμηνύει κρίσεις και αποκαλύψεις που συνδέονται με την τεχνολογία, την οικονομία, τα φυσικά αποθέματα και αγαθά που αντιπροσωπεύει ο Ταύρος. Ενώ προβληματίζει σε θέματα που αφορούν τον κόσμο του θεάματος, την τέχνη, την πολιτική, τα παιδιά, δείχνοντας και μια ενδεχόμενη πόλωση ανάμεσα σε πρόσωπα εξουσίας ή την ελίτ και τις κοινωνικές μάζες.

    Και καθώς ο Ουρανός έχει την προμηθε’ι’κή παρόρμηση να ελευθερώσει την ανθρωπότητα παίρνοντας την φωτιά από τους θεούς, συχνά με οποιοδήποτε κόστος, εδώ προϊδεάζει για εξεγέρσεις, επαναστάσεις, ταραχές, ασυνήθιστα γεωφυσικά φαινόμενα και ατυχήματα που είναι μέρος του ανασχηματισμού και μιας διαδικασίας αφύπνισης.

    Ενώ η ιδιαίτερη θέση του πλανήτη στην 15° σταθερού ζωδίου, σε μοίρα που συνιστά ένα από τα ‘’θεμέλια του Κόσμου’’ και τα κομβικά μεσοδιαστήματα Ηλιοστασίων και Ισημεριών, προοικονομεί μεγάλες αλλαγές για τον κόσμο, τις αξίες, τον πολιτισμό και την συνείδησή μας.

    Από την άλλη ο αφυπνιστής Ουρανός που αμφισβητεί και δοκιμάζει παλιά συστήματα, αξίες και ιδέες με σκοπό να τα μεταρρυθμίσει και να τα αντικαταστήσει με νέα, δίνει σε προσωπικό επίπεδο το κλειδί για την ελευθερία και για να αφήσεις πίσω ό, τι δεν είναι αυθεντικό και δεν ευθυγραμμίζεται με την προσωπική σου εξέλιξη.

    Ο επαναστατικός Ουρανός που εκδηλώνει συχνά αυτά για τα οποία δεν είμαστε ποτέ προετοιμασμένοι και μας πηγαίνει στο μέλλον συχνά με κβαντικά άλματα και ποτέ γραμμικά, ίσως σου φέρει για αρχή αμφισβήτηση, άγχος, φόβο, ανασφάλεια, την αίσθηση ότι χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου και την δύναμη σου.

    Ωστόσο αυτή είναι και η ενέργεια που σε σπρώχνει να δοκιμάσεις, να πειραματιστείς και να αλλάξεις μια συνήθεια, να μάθεις κάτι καινούριο και να εκδηλώσεις στη ζωή σου αυτό που δεν περίμενες και δεν είχες ποτέ σκεφτεί, που είναι και ο πιο δημιουργικός τρόπος για να αξιοποιήσεις και να εκτονώσεις την ουράνια αυτή δυναμική.

    Την ίδια στιγμή η Πανσέληνος στον Λέοντα, στην σταθερή φωτιά που συμβολίζει την ασβέστη σπίθα της δημιουργίας, την προσωπική ακτινοβολία και αυτοέκφραση σου υπενθυμίζει ότι όσα οραματίζεσαι και επεξεργάζεσαι στον μήνα του Υδροχόου χρειάζεται τώρα να περάσουν από το κέντρο της καρδιάς και κυρίως να τιμήσουν τα μοναδικά προσωπικά σου χαρίσματα.

    Καθώς το αρχέτυπο του Λέοντα είναι ταυτισμένο με το θάρρος, την τόλμη, την γενναιότητα, την υπερηφάνεια, το chakra της καρδιάς και τα ταλέντα μας, ο διάλογος με τον Ουρανό σου ζητά να εμπιστευτείς τον ευατό σου και τις δημιουργικές σου ικανότητες χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Να αγκαλιάσεις τις αλλαγές και να ακολουθήσεις το πάθος σου, που σου δίνει την σιγουριά ότι αυτό που θες μπορεί να πραγματοποιηθεί, όταν το πεδίο της καρδιάς σου, σού δίνει την έγκριση.

    Η παρουσία του σκοτεινού και αμφιλεγόμενου αρχετύπου της Λίλιθ στον Λέοντα εως τις 3 Οκτώβρη και η αντίθεση που σχηματίζει εδώ με τον Πλούτωνα είναι η πρόκληση για να δώσεις μια υγιή διέξοδο στην δημιουργικότητα και τις ξεχωριστές σου ικανότητες, να αντιμετωπίσεις και να θεραπεύσεις το πληγωμένο εγώ, την ματαιοδοξία, την έπαρση, την εγωιστική ανάγκη για επιβεβαίωση αλλά και την τάση για δραματοποίηση, επιβολή και κυριαρχία, που είναι και η σκιώδης πλευρά του Λεοντικού αρχετύπου.

    Η 16° του Λέοντα είναι για τα Sabian symbols ‘’Η λιακάδα μετά την καταιγίδα’’ που σoυ δίνει την δύναμη να αφήσεις πίσω την κρίση και την μαύρη νύχτα της ψυχής και να αποκαταστήσεις την πίστη στον εαυτό σου, την χαρά και την αισιοδοξία σου.

    Και πως μπορεί να το επιτύχεις αυτό; H απάντηση βρίσκεται στην ακόλουθη μοίρα 17° που συμβολίζεται ως ‘’Mια εκκλησιαστική χορωδία εθελοντών που τραγουδά θρησκευτικούς ύμνους’’ και είναι μια έκκληση για να αγκαλιάσουμε την πνευματικότητα και να ενωθούμε για ένα ιερό σκοπό, με πίστη, σύμπνοια και αίσθημα προσφοράς στην κοινότητα.

    Συνεισφέροντας ο καθένας με την δική του ‘’φωνή’’ και το δικό του φως, που έχει την δύναμη να φωτίζει και την ζωή και των άλλων.

    Τα Φώτα (Ήλιος- Σελήνη) σε τρίγωνο και εξάγωνο με τον Άρη από την 12° Διδύμων, ξυπνούν τον πολεμιστή μέσα σου και σου δίνουν σε αυτόν τον κύκλο την θέληση , την δύναμη και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται για να ευθυγραμμιστείς με τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου και να αξιοποιήσεις τα φυσικά ταλέντα σου ειδικότερα αν είσαι Δίδυμος, Υδροχόος, Κριός ή Λέοντας με προσωπικούς πλανήτες ή και σημεία στο β’ δεκαήμερο.

    Ενώ υποστηρικτικά λειτουργούν και οι θετικές όψεις του Χείρωνα με τα Φωτά που σε βοηθούν να βρεις διεξόδους ακόμη και σε μακροχρόνια προβλήματα και να συγχωρέσεις αδυναμίες και προηγούμενα λάθη. ‘Ετσι μπορεί να συνειδητοποιείς ότι αν και ο δρόμος της θεραπείας ενός παλιού ριζωμένου τραύματος είναι μοναχικός (Χείρωνας εξάγωνο με Ήλιο στον Υδροχόο) ο πόνος είναι συχνά κοινός αλλά και απαλύνεται όταν αποφασίζεις να τον εξωτερικεύσεις και να τον μοιραστείς με τους άλλους ( Χείρωνας τρίγωνο Σελήνη Λέοντας).

    Παρά τις προκλήσεις που φέρνει το τετράγωνο ανάμεσα στους κοσμικούς εραστές Άρη και Αφροδίτη δηλώνοντας εντάσεις, αλληλοσυγκρουόμενες ανάγκες και πάθη σε κάθε είδους σχέση, η Αφροδίτη από τις 27/1 στους Ιχθείς σου έχει φέρει σημαντική ενσυναίσθηση, την ανάγκη να βάλεις περισσότερη αγάπη στη ζωή σου και να έλξεις αυτά που ονειρεύεσαι.

    Μια Αφροδίτη που έχοντας εναρμονιστεί με τους Σεληνιακούς δεσμούς και σε εξάγωνο με τον Ουρανό, σου ανοίγει εδώ τον δρόμο για νέες εμπειρίες, πρόσωπα και καταστάσεις που έχουν την δύναμη να σε εμπνεύσουν, να σε ανανεώσουν και να σε πάνε μπροστά ιδίως αν ανήκεις στο β δεκαήμερο Ιχθύων, Ταύρου, Καρκίνου και Αιγόκερω.

    Ο Ερμής που αυτές τις ημέρες είναι ορθόδρομος και εξέρχεται από την σκιά του σου δίνει ακόμη μεγαλύτερη διαύγεια και την ικανότητα χάρις στο εξάγωνο με τον υπερβατικό Ποσειδώνα, να συλλάβεις και να συνδεθείς με αυτά που θέλεις μέσα από την ενισχυμένη διαίσθηση, την φαντασία, τον οραματισμό την προσευχή τον διαλογισμό ακόμη και τα σημαντικά μηνύματα που λαμβάνεις από τα όνειρά σου. Μια όψη που σε πριμοδοτεί αν ανήκεις στο γ’ δεκαήμερο Ιχθύ, Αιγόκερω, Σκορπιού και Ταύρου.

    Ενώ η σύνοδος που ακολουθεί του Ερμή και με τον Πλούτωνα στην 29° Αιγόκερω είναι αυτή που θα σου δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψεις βαθύτερα τον εαυτό σου και τους άλλους, μέσα από ψυχανάλυση, εξομολογήσεις, ουσιαστικές και αποκαλυπτικές συζητήσεις, που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς ιδίως αν ανήκεις στις τελευταίες μοίρες των ζωδίων της γης ή του νερού.

    Συνολικά η Πανσέληνος αυτή ίσως σου φέρει πρωτόγνωρα συναισθήματα , αιρετικότητα, ανάγκη για αλλαγές και έντονη αμφισβήτηση. Ίσως σου προκαλέσει θυμό, άγχος , αναστάτωση και σε κάνει να νιώσεις μόνος ή ‘’εξοστρακισμένος’’, επειδή απλώς είσαι σε ένα σύστημα που αποδεικνύεται ότι πλέον δεν σε υποστηρίζει.

    Όμως δεν είσαι μόνος/η και επιπλέον αυτό είναι μέρος της μεταμόρφωσης και της μετάβασής σου σε κάτι καινούριο που έχει σκοπό να σε αναβαθμίσει και να σε κάνει καλλίτερο.

    Αυτό το φεγγάρι ρίχνει ένα μεγάλο προβολέα σε Σένα, στο ταξίδι σου, στον σκοπό σου και κυρίως στην καρδιά σου.

    Σου ζητά να αναγνωρίσεις, να θεραπεύσεις και να απελευθερώσεις αυτό που σε εμπόδιζε να ακτινοβολήσεις το προσωπικό φως και την αξία σου.

    Να αποκαταστήσεις την αυτοπεποίθηση, την δημιουργικότητα, να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να δουλέψεις με τις αλλαγές χωρίς να προσπαθήσεις να αντισταθείς και να τις ελέγξεις.

    Ακόμη και αν χρειαστεί να αναμετρηθείς με προηγούμενες προσκολλήσεις και τις αδυναμίες σου και να δεις ποιος/α πραγματικά είσαι αλλά και ποια η ταυτότητα και ο ρόλος που επιθυμείς να έχεις μέσα σε μια ομάδα ή συλλογικότητα.

    Το να γνωρίσεις ποιος είσαι είναι η μεγαλύτερή σου δύναμη και ο πιο σύντομος δρόμος για να έρθει στη ζωή σου αυτό που προορίζεται για σένα.

    Η Πανσέληνος στον Λέοντα είναι η στιγμή για να ανοίξεις την καρδιά σου και να το λάβεις!

    Και όταν η καρδιά ανοίγει

    μπορεί να δώσει και περισσότερα!

    Καλή ευλογημένη Πανσέληνο

    Σε Όλους!

    Με αγάπη💞

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.