• Πανσεληνος Στον Καρκινο 7 Γεναρη 2023

    Πανσεληνος Στον Καρκινο 7 Γεναρη 2023

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

    7 ΓΕΝΑΡΗ 2023

    ‘’Οι ρίζες σου…τα φτερά σου!”

    Η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 7 Γενάρη τοπική ώρα 1.07 π.μ. στην 16°.21’ του Καρκίνου μπορεί να είναι αυτή που ανοίγει την αυλαία του νέου ημερολογιακού Έτους ωστόσο η σημαντική εκκίνηση θα συμβεί λίγο αργότερα, για την ακρίβεια με την Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 21 του μήνα. Όχι μόνο γιατί τότε θα είναι και η αφετηρία για το νέο Σεληνιακό Έτος, αλλά κυρίως γιατί από τις 23 του μήνα και μετά όλοι οι πλανήτες θα κινούνται πλέον ορθόδρομα εως τις 21 Απρίλη, δίνοντας σημαντική ώθηση σε γεγονότα, εξελίξεις και ό, τι καινούριο θέλουμε να δρομολογήσουμε.

    Όλα αυτά σε μια χρονιά που αναμένεται να είναι ορόσημο αλλαγών για την ενέργεια, τα ενδιαφέροντα και την πλεύσης μας, με την μετακίνηση του Πλούτωνα στον Υδροχόο, του Κρόνου στους Ιχθείς, του Δία στον Ταύρο και των Σεληνιακών Δεσμών στον Άξονα Κριού-Ζυγού να φέρνουν νέα δεδομένα και να μας εισάγουν σε ένα νέους πλανητικούς κύκλους με διαφορετικά ζητούμενα.

    Για την ώρα η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στην κατοικία της στον ευαίσθητο, προστατευτικό και διαισθητικό Καρκίνο, είναι η πυξίδα και η ανατροφοδότηση της ψυχής μας στο μεγαλόπνοο ταξίδι στον μήνα του Αιγόκερω και η ευκαιρία να φροντίσουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες και να ενδυναμωθούμε εσωτερικά.

    Το ταξίδι αυτό που ξεκίνησε με τη Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου και την συμμετοχή του Δία από την 0° Κριού και μας ευθυγράμμισε με νέους στόχους, σχέδια και όσα φιλοδοξούμε φωτίζει τώρα την σχέση μας με τον εσώτερο εαυτό, το σπίτι, τις ρίζες μας και ό, τι αποτελεί για εμάς οικογένεια, αγκαλιά, καταφύγιο.

    Γι αυτό αν ανήκεις στο β’ δεκαήμερο Κριού, Καρκίνου, Ζυγού ή Αιγόκερω με προσωπικούς πλανήτες ή και σημεία στα ζώδια αυτά, ίσως τώρα αξιολογείς την υποστήριξη που λαμβάνεις από το άμεσο περιβάλλον, τους οικείους και την οικογένεια και συνειδητοποιείς τι στεκόταν εμπόδιο στην εκπλήρωση των στόχων σου και δεν σου επέτρεπε να αναπτυχθείς.

    Έτσι τα Φώτα στον Άξονα της Εξέλιξης που είναι ο Καρκίνος-Αιγόκερως σου δίνουν την ικανότητα να αποφασίσεις τι είναι αυτό που σε εκπληρώνει στο τέλος της ημέρας για να αξίζει τον χρόνο, την ενέργεια, την αφοσίωση, το ρίσκο, συχνά και την θυσία της οικογενειακής και προσωπικής σου ζωής και βέβαια τι σε παρακινεί να βγεις από ζώνες ασφάλειας και να κατακτήσεις νέες κορυφές διατηρώντας ωστόσο την συναισθηματική σου ισορροπία.

    Με την Πανσέληνο στον Καρκίνο το σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να κρυφτείς από τα συναισθήματά σου και αν δεν νιώθεις καλά σε μια δουλειά, έναν κοινωνικό ρόλο, μια δέσμευση ή επένδυση, ίσως αυτή είναι η στιγμή για να θέσεις ένα τέλος και να κάνεις χώρο για το καινούριο.

    Τα τετράγωνα που σχηματίζει η Πανσέληνος, ο Ήλιος και ο Ερμής με τον Χείρωνα, το αρχέτυπο του πληγωμένου θεραπευτή που κρατά τα κλειδιά της ίασης και των τραυμάτων μας, που συνήθως εδράζονται στο παρελθόν μας, είναι το trigger για να παρατηρήσεις τα μηνύματα που στέλνει η ψυχή και το σώμα σου και να φροντίσεις περισσότερο τον εαυτό σου, την υγεία σου, τους αγαπημένους σου και να μοιραστείς μαζί τους όσα σε απασχολούν.

    Όψεις που μπορεί επιπλέον να σε φέρουν αντιμέτωπο/η με τις μεγαλύτερες ανασφάλειες και αδυναμίες σου αλλά και να εκδηλωθούν ως μια σύγκρουση μέσα στον εαυτό σου ή και με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σου και σε επηρεάζουν αν ανήκεις στο β’ δεκαήμερο του παρορμητικού Σταυρού.

    Ωστόσο η αναπόφευκτη αυτή αναμέτρηση με τις πληγές, το παρελθόν αλλά και με ανθρώπους που ενδεχομένως φέρουν τα δικά τους τραύματα, σου δίνει την επιλογή να πάρεις την ευθύνη, να παρέμβεις στον όποιο οικογενειακό, προγονικό ή και καρμικό προγραμματισμό, προκειμένου να καταφέρεις νικήσεις όσα σε υπονομεύουν και να εξελιχθείς.

    Γι αυτό ακόμη και αν ο Χείρωνας από τον Κριό στήνει παγίδες για τα κίνητρα και την αυτοπεποίθησή σου που σε κάνουν να αμφιβάλλεις, το κλειδί είναι να αποδεχτείς ότι μπορεί να είσαι δυνατός και να πετυχαίνεις αλλά ταυτόχρονα έχεις αδυναμίες και κάνεις λάθη από τα οποία όμως μαθαίνεις και προχωράς.

    Ο ανάδρομος Ερμής οδεύοντας σε κατώτερη σύνοδο με τον Ήλιο και απέναντι από την Σελήνη πέρα από παρανοήσεις, εμπόδια και καθυστερήσεις που μπορεί να φέρει στην επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τις διαπραγματεύσεις και τα σχέδια σου δίνει και σημαντικές ευκαιρίες. Κυρίως την ικανότητα ενδοσκόπησης και επανεξέτασης από τον προσγειωμένο ορθολογιστή Αιγόκερω που σε βοηθά να κλείσεις εκκρεμότητες, να δεις αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι εφικτό και αποτελεσματικό ώστε να οργανώσεις καλλίτερα την δράση σου και να κάνεις αναπροσαρμογές.

    Κάτι που θα επαναλάβεις και στις επόμενες αναδρομές του Ερμή, στην διάρκεια του έτους, που θα γίνουν όλες στα πρακτικά ζώδια της γης.

    Οπότε και αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επεξεργαστείς τα νέα ξεκινήματα, ιδέες, πληροφορίες ή λεπτομέρειες που προηγουμένως αγνοούσες ή είχες προσπεράσει, να βρεις λύσεις και απαντήσεις για να πάρεις καλλίτερες αποφάσεις μετά το πέρας της αναδρομής και της σκιάς του Ερμή, από τις αρχές Φλεβάρη.

    Για όσο επιπλέον ο Άρης παραμένει ανάδρομος και σε θέση απόκλισης στην 8° Διδύμων είναι αναμενόμενες οι επιστροφές θεμάτων ή και προσώπων από το παρελθόν, όπως και η τάση να αλλάζεις άποψη και κατεύθυνση σε ό, τι σχεδιάζεις και επενδύεις.

    Γι αυτό και ο χρόνος, η υπομονή με τους άλλους και τον εαυτό σου, η επανάληψη μιας προσπάθειας και το να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι για την ώρα και οι καλλίτεροι σύμβουλοι.

    Ο Άρης μέσα από το υποσχόμενο συγκλίνον τρίγωνο με την Αφροδίτη στην 5° μοίρα του Υδροχόου είναι μια ιδανική όψη δημιουργίας, έρωτα και έλξης εγκεφαλικής που βασίζεται κυρίως σε διανοητική επικοινωνία. Μια αστρολογική επιρροή που προάγει τις ελεύθερες, ισότιμες αλλά και έξω από συμβάσεις σχέσεις, όπου οι φίλοι γίνονται εραστές και οι εραστές φίλοι, με την Αφροδίτη να δίνει από την θέση αυτή περισσότερο χώρο στα άτομα να πειραματιστούν, να αποκτήσουν νέα ενδιαφέροντα, να εξερευνήσουν και να επενδύσουν περισσότερο στην φιλία και την κοινωνική τους διασύνδεση.

    Το γεγονός ότι η Αφροδίτη βρίσκεται σε σύνοδο με τον μεταμορφωτικό Πλούτωνα και επιπλέον ο Ήλιος είναι σε παραλληλία μαζί του, δίνει βάθος και ένταση στα συναισθήματα και δοκιμάζει τα εσωτερικά σου όρια καθώς μπορεί να εκδηλώνεται με πάθη, εμμονές και χειριστικές συμπεριφορές.

    Ωστόσο η Αφροδίτη καθώς κυβερνά τον Βόρειο Δεσμό και είναι σε αμοιβαία υποδοχή και με τον Ουρανό υπόσχεται ανανέωση και φέρνει την αίσθηση αλλαγής πεπρωμένου, και σημαντικούς μετασχηματισμούς στις αξίες και την αισθητική μας, προάγοντας νέες συνδέσεις και συμμαχίες.

    Ενώ το αρμονικό εξάγωνο που σχηματίζει και με τον Δία από τον Κριό υποστηρίζει ακόμη περισσότερο την προσωπική και κοινωνική σου επέκταση, δίνοντας ευκαιρίες δικτύωσης, ερωτικές και οικονομικές επιτυχίες ιδιαίτερα αν ανήκεις στο α’ δεκαήμερο Κριού, Διδύμων, Ζυγού, Τοξότη, Υδροχόου.

    Τα Φώτα και ο Ερμής σε αρμονικές όψεις με τον Ουρανό είναι μια ακόμη πλανητική συνέργεια που μπορεί να σε ανανεώσει και να σε εκπλήξει ευχάριστα ειδικά αν έχεις πλανήτες ή σημεία στο β’ δεκαήμερο των ζωδίων της γής και του νερού, καθώς είσαι ανοιχτός/η στο καινούριο, σε νέες ιδέες, μηνύματα και πρόσωπα που σε συναρπάζουν και μπορεί να φέρουν ευφάνταστες λύσεις σε προβλήματα.

    Μια συνθήκη που σε συνδυασμό με το εξάγωνο Σελήνης – Ποσειδώνα ενισχύει τα προσωπικά και συλλογικά οράματα και σε παρακινεί να δοκιμάσεις, να πειραματιστείς, και να εμπνευστείς κάτι που θα σου δώσει μια νέα κατεύθυνση και σκοπό.

    Στη διάρκεια της επιρροής αυτής της Πανσελήνου και για τις επόμενες δυο εβδομάδες μπορεί να νιώθουμε ότι δεν κάνουμε ακόμη την πρόοδο που θα θέλαμε ωστόσο δημιουργούνται οι συνθήκες που μας σπρώχνουν στο μέλλον και μας κάνουν να δούμε πιο ξεκάθαρα αυτό που χρειαζόμαστε εστιάζοντας αυτή την φορά στις πραγματικές ανάγκες της ψυχής μας.

    Την μοίρα όπου βρίσκεται ο Ήλιος την 17° Αιγόκερω τα Sabian symbols αποδίδουν με την εικόνα ‘’Μιας καταπιεσμένης γυναίκας που βρίσκει ψυχολογική απελευθέρωση στον γυμνισμό’’ υποδηλώνοντας την απόδραση από τα δεσμά των κοινωνικών περιορισμών και την εμπιστοσύνη στην σοφία του σώματος.

    Ένα συμβολισμός που μοιάζει με κάλεσμα αποδέσμευσης, από αναστολές και τον πουριτανισμό, που συχνά γεννούν απωθημένα, νευρώσεις και κατάθλιψη και μας υπενθυμίζει την ανάγκη να επιστρέψουμε στην αληθινή αυθεντική μας φύση και την Αλήθεια μας.

    Την ίδια στιγμή η μοίρα της Πανσελήνου 17° Καρκίνου αποδίδεται από τα Sabian symbols με την εικόνα της ‘’βλάστησης του σπόρου’’, που υποδηλώνει ότι βρισκόμαστε σε ένα στάδιο ανάπτυξης και πιθανοτήτων, το αποτέλεσμα του οποίου εξαρτάται από την προσοχή, την φροντίδα και την αγάπη που δείχνουμε στον εαυτό μας και τις ρίζες μας, που είναι τα στηρίγματα για την ολοκλήρωση και ευτυχία μας αλλά και τα φτερά μας!

    Είναι η ώρα… να τα δυναμώσουμε!

    Καλή ευλογημένη Πανσέληνο

    σε Όλους!💞

    Με αγάπη

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.