• Νέα Σελήνη Στον Αιγόκερω 23 Δεκεμβρίου 2022

    Νέα Σελήνη Στον Αιγόκερω 23 Δεκεμβρίου 2022

    ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

    23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

    ‘’Νέα Ελπίδα … τίκτεται!’’

    H τελευταία Νέα Σελήνη του 2022 που λαμβάνει χώρα δυο ημέρες μετά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, την σημαντική ενεργειακή πύλη και αναβαθμό στην εξέλιξη και στο επίπεδο Συνείδησης και εμπειρίας μας, φέρνει τις υποστηρικτικές ενέργειες που χρειαζόμαστε και μας προετοιμάζει για μια δυναμική και υποσχόμενη νέα Αρχή.

    Εσύ τι μαθαίνεις αυτές τις ημέρες από την επαφή με το βαθύτερο αυτό σκοτάδι και την πνευματική του αλχημεία που οι μύστες και οι εσωτεριστές ανά τους αιώνες γνώριζαν αλλά και από τις σκοτεινές στιγμές της ζωής σου;

    Και ακόμη πόσο αποφασισμένος/η είσαι να αποχωριστείς το παλιό και για να δημιουργήσεις συνειδητά στο νέο κύκλο και στο νέο χρόνο χωρίς να διαιωνίσεις παρόμοιες ιστορίες και επαλαμβανόμενα μοτίβα;

    Ακριβώς την στιγμή που ένα απαιτητικό και με προκλήσεις έτος εκπνέει, αφήνοντάς μας σπουδαία μαθήματα και την σοφία να διακρίνουμε το ουσιαστικό και αληθινό, να κάνουμε έναν απολογισμό και να απομακρυνθούμε απ’ ό, τι δεν ήταν για το ανώτερο καλό μας.

    Ύστερα από τις αναταράξεις των τελευταίων εκλείψεων και την Ποσειδώνια αιθάλη που κυριάρχησε στην τελευταία Πανσέληνο στους Διδύμους, δοκιμάζοντας την πίστη και την συνείδησή μας, η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στις 23/12 12.16 μμ ώρα Ελλάδας στην 1°.32 μοίρα του Αιγόκερω μας επανασυνδέει με τα πρακτικά κομμάτια της ζωής μας με στόχους, φιλοδοξίες και εγχειρήματα στα οποία προηγουμένως δεν είχαμε πρόσβαση.

    Κυρίως γιατί τώρα με 5 βασικά ουράνια σώματα στο ζώδιο του Αιγόκερω έχουμε περισσότερο ρεαλισμό, κινητοποίηση και την διάθεση να μπούμε σε φάση υλοποίησης.

    Γι αυτό και η Νέα Σελήνη που κυβερνάται από τον Κρόνο, τον θεματοφύλακα του χρόνου, των ορίων και της 3d πραγματικότητάς μας , συνταξιδεύοντας με Ήλιο, Αφροδίτη, Ερμή και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, δίνει το σύνθημα για να αφήσουμε πίσω αμφιβολίες, διλήμματα και την θεωρητική προσέγγιση του προηγούμενου διαστήματος και να κινηθούμε με συγκεκριμένα βήματα προς ό, τι νέο θέλουμε να δημιουργήσουμε, που μπορεί να έχει αυτή την φορά επιτυχία αλλά και διάρκεια.

    Όχι μόνο γιατί ο Αιγόκερως έχει την δομή, την υπευθυνότητα και την στρατηγική για να το κάνει, αλλά επειδή η βασική επιδίωξη του αρχετύπου είναι να αφιερώνεται και να επενδύει σε κάτι που θα έχει ποιότητα, αξία και ανθεκτικότητα στον χρόνο και να αφήσει μια παρακαταθήκη για την οποία οι άλλοι θα τον θυμούνται.

    Οπότε και σου δίνεται μια ευκαιρία στην περιοχή – οίκο του χάρτη σου που έχεις τις πρώτες μοίρες Αιγόκερω να γίνεις ο αρχιτέκτονας της ζωής σου, να αναλάβεις αυτό που έχεις έρθει να εκπληρώσεις και να αποφασίσεις πώς και γιατί οι άλλοι στο μέλλον θέλεις να σε θυμούνται.

    Κυρίως γιατί τη νέα Σεληνιακή φάση που συμπίπτει με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και την αρχή της νέας εποχής, την προσυπογράφει ο Δίας με όψη τετραγώνου από την κρίσιμη μοίρα Ανθρωπότητας, την 0° Κριού, εγκαινιάζοντας έναν νέο 12 ετή κύκλο ανάπτυξης και προόδου, ένα καινούριο πεδίο πιθανοτήτων που μπορούν να εκδηλωθούν ατομικά και συλλογικά.

    Και βέβαια από μια μοίρα που διένυσε άλλες δυο φορές τον Μάιο και τον Οκτώβριο, λίγο πριν και μετά την αναδόμηση του, έχοντας προλειάνει το έδαφος και τις καταστάσεις για να κάνουμε μια δυναμική αλλά και πιο συνειδητοποιημένη αρχή.

    Ο πλανήτης της τύχης, της ευημερίας και της επέκτασης, Δίας, μέσα από το ζώδιο του πρωτοπόρου και μαχητικού Κριού που ζει δυνατά στο Εδώ και στο Τώρα και τολμά συχνά χωρίς να υπολογίζει κόστος και συνέπειες, σου φέρνει σημαντικά αποθέματα ενέργειας, αποφασιστικότητα και την Πίστη κυρίως στον εαυτό σου, που είναι εδώ το κλειδί για να έλξεις ευκαιρίες και περισσότερη αφθονία στη ζωής σου.

    Αυτό σημαίνει ότι μπορείς έχεις εξελίξεις κι ένα νέο ξεκίνημα ειδικότερα αν έχεις προσωπικούς πλανήτες ή σημεία του ωροσκοπίου στις 0°- 3° μοίρες αλλά σε όλο το α’ δεκαήμερο των παρορμητικών Κριού, Καρκίνου, Ζυγού, Αιγόκερω αλλά και στις 28°-29° μοίρες των μεταβλητών.

    Οπότε και υποστηρίζεσαι για να χτίσεις μια νέα κοινωνική εικόνα, να διεκδικήσεις επαγγελματική και οικονομική ελευθερία, να αποκτήσεις δεξιότητες, να βελτιώσεις την προσωπική σου ζωή και να πετύχεις στόχους στον οίκο του γενέθλιου χάρτη που οι παραπάνω μοίρες αντιστοιχούν.

    Παράλληλα η παραμονή του ευεργέτη Δία στον Κριό εως τις 16 Μαΐου ευνοεί συνολικότερα την καινοτομία, τις ηγετικές ικανότητες, τον αθλητισμό, την επιχειρηματικότητα, την ελεύθερη οικονομία και δημιουργεί το αίσθημα ότι όλα είναι δυνατά!

    Μια επιρροή που μπορεί αυτή την περίοδο να αναδείξει νέους ηγέτες, θεσμούς, κυβερνητικά σχήματα, νέα πρότυπα και ινδάλματα. Ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να αναζωπυρώνει σε μια αρνητική εκδοχή εστίες πολέμου, βία, κοινωνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις κυρίως για ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα.

    Σε προσωπικό επίπεδο το τετράγωνο του Δία με τα Φώτα από τον πραγματιστή Αιγόκερω είναι ένα reminder για να δείξεις προνονητικότητα και να τηρήσεις ένα μέτρο στις προσδοκίες και τις επιλογές σου, καθώς ο Δίας στην κατώτερη δόνηση οδηγεί και σε υπερβολές, ασυδοσία, απληστία, ξόδεμα δυνάμεων και αποθεμάτων, που μπορεί να σε απομακρύνουν από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Επιπλέον η Δήμητρα, από την 1° Ζυγού, ο αστεροειδής που συμβολίζει την γονιμότητα, την φροντίδα, την δικαιοσύνη, την απώλεια, το πένθος και την συνθηκολόγηση σε ιδιομοιρίας τετράγωνο με τον Ήλιο και την Σελήνη προδιαγράφει κρίσεις και ρήγματα για τις συντροφικές και οικογενειακές σχέσεις, ενδεχομένως αποκαθήλωση ή φυσική απώλεια ηγετικού προσώπου. Ενώ το Ταυ τετράγωνο που η Δήμητρα σχηματίζει με τον Δία, τα Φώτα και επιπλέον τον αστεροειδή Υγεία από την 1° Αιγόκερω μπορεί να προοικονομήσει για το προσεχές εξάμηνο δίκες και νομικές διαδικασίες, γύρω από θέματα υγείας ή οικογενειακού δικαίου.

    Ενώ παράλληλα η αντίθεση της Λίλιθ από την αναιρετική 28° Καρκίνου με τον Ερμή αλλά και με τον Πλούτωνα από την κρίσιμη 27° Αιγόκερω, την κατ’ εξοχήν ‘’Πύλη της βίας και της διαφθοράς’’ , όψη που σχηματίστηκε από τέλη Σεπτέμβρη και θα είναι λειτουργική εως τα μέσα Μάρτη, φωτίζει παθογένειες στην οικογένεια, σκάνδαλα και εγκλήματα με θύματα παιδιά, που έρχονται στο προσκήνιο για θεραπεία, μετασχηματίζοντας συνειδήσεις.

    Το εξάγωνο του Στάσιμου Χείρωνα από την 12° Κριού με τον ανάδρομο Άρη στην 11° Διδύμων, είναι ένα ορόσημο στο θεραπευτικό ταξίδι για όσους βρίσκονται κοντά στις μοίρες αυτές και τους υποστηρίζει για να αφήσουν πίσω πρόσωπα και καταστάσεις που τους προβλημάτισαν και τους πλήγωσαν, να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να αποφασίσουν πως θέλουν από εδώ και στο εξής να επενδύσουν την ενεργεία τους και να προχωρήσουν ειδικά από τις 14 Γενάρη που ο Άρης θα είναι πλέον ορθόδρομος.

    Οι ημέρες των γιορτών και τα φετινά Χριστούγεννα μας βρίσκουν με βελτιωμένη διάθεση και αισιοδοξία, καθώς ο Ερμής και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω συμπορεύονται αρμονικά σε σύνοδο και παραλληλία, φέρνοντας ευχάριστες συναντήσεις και ανταλλαγή μηνυμάτων με πρόσωπα που αγαπάμε και εκτιμούμε, την ικανότητα να εξωτερικεύουμε πιο εύκολα τα συναισθήματα και τις επιθυμίες μας και να έχουμε την πίστη ότι οι ευχές μας πιάνουν!

    Κυρίως γιατί τα εξάγωνα του Ποσειδώνα από τους Ιχθείς με τον Ερμή και σε λίγο και με την Αφροδίτη ενισχύουν την διαίσθηση και τα όνειρα μας, μας φέρνουν έμπνευση, φιλανθρωπία και συγχωρητικότητα και δίνουν την ευκαιρία να εκφράσουμε έμπρακτα την αγάπη στους ανθρώπους μας και να αντιληφθούμε το πραγματικό νόημα και θαύμα των Χριστουγέννων.

    Χάρη στα αρμονικά τρίγωνα του Ουρανού με τον Ερμή και την Αφροδίτη, θα εξακολουθήσουν να έρχονται μέσα στις επόμενες ημέρες νέες εμπειρίες, πρόσωπα και ιδέες που θα μας ανανεώσουν και θα μας βγάλουν από νόρμες και στεγανά, ενθαρρύνοντας την πρωτοτυπία και την αυθεντική αυτοέκφραση.

    Με τις όψεις να επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις, απροσδόκητους έρωτες και οικονομικές ανταμοιβές κυρίως για το β’ δεκαήμερο των ζωδίων της γης και του νερού.

    Εσύ πως σκέφτεσαι να αξιοποιήσεις την τύχη, τις ευκαιρίες και την τεράστια δύναμη πρόθεσης που εδώ δημιουργείται για να φέρεις στο γήινο πεδίο το όραμα σου και να αφήσεις την προσωπική σφραγίδα σου;

    Όπως και να το τολμήσεις να θυμάσαι

    ‘’ Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν αυτά που λες. Μπορεί να ξεχάσουν αυτά που κάνεις.

    Όμως ποτέ δεν θα ξεχάσουν

    πώς τους έκανες να νιώθουν’’

    (*Μάγια Αγγέλου)

    Χαρούμενες Γιορτές

    Ευτυχισμένα Χριστούγεννα

    Αγαπημένοι/ες μου! 🌟🌟🌟🎄❄❄❄

    Υγεία, Ειρήνη, Αγάπη

    και άπειρες Ευλογίες για Όλους!

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.