• Πανσέληνος στους Διδύμους 8 Δεκεμβρίου 2024

    Πανσέληνος στους Διδύμους 8 Δεκεμβρίου 2024

    2024

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

    8 Δεκεμβρίου 2022

    ‘’ Δαμάζοντας …τα κύματα’’

    Ο Ήλιος έχει διαγράψει το πρώτο μισό της πορείας του στο ζώδιο του Τοξότη, τον αναζητητή της γνώσης και της αλήθειας και έχεις ίσως καταλάβει τον σκοπό αυτού του ταξιδιού.

    Ίσως η Νέα Σελήνη στον Τοξότη να σου έδωσε λόγους να βρεις τις απαντήσεις που αναζητούσες για καιρό, να ανεώσεις την πίστη και την εμπιστοσύνη σου, να τολμήσεις ένα ξεκίνημα, να συλλάβεις και να ευθυγραμμιστείς με ένα νέο όραμα και σκοπό.

    Ίσως πάλι ο νέος κύκλος που ξεκίνησε με την Νέα Σελήνη στην 2° Τοξότη να έφερε εξελίξεις που αναστάτωσαν το νου και την ψυχή σου, όπως ‘’ τα ανεμοδαρμένα κύματα’’ εικόνα με την οποία τα Sabian symbols αναπαριστούν την μοίρα αυτή, συμβολίζοντας την κινητοποίηση ασυνείδητων ενεργειών και την αφύπνιση, από δυνάμεις και κοσμικούς ρυθμούς που μας υπερβαίνουν και μας δίνουν τα σπουδαιότερα πνευματικά μαθήματα.

    Κι ενώ η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου είναι μόλις μια ανάσα από την γιορτή της γέννησης του Θεανθρώπου, η μοίρα όπου βρίσκεται ο Ήλιος η 17° Τοξότη αποδίδεται από τα Sabian με ‘’Πασχαλιάτικη λειτουργία που ελκύει ένα μεγάλο πλήθος κόσμου’’. Για να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην διαδικασία της μετάβασης από το σκοτάδι στο φως, από τον θάνατο και την παρακμή στον θρίαμβο της Ζωής και να μας υπενθυμίσει λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το νόημα της θυσίας που προηγείται πριν από την Ανα-γέννηση.

    Για τις μοίρες όπου βρίσκεται η Σελήνη 16°-17° Διδύμων, τα κοσμογράμματα περιγράφουν δυο διαφορετικούς τρόπους να επικοινωνήσουμε την Αλήθεια μας, την νέα γνώση που αποκομιζουμε στο εξελικτικό αυτό στάδιο.

    Αρχικά μέσα από την φορτισμένη συναισθηματικά εξωτερίκευση της εμπειρίας που συμβολίζεται με τον ‘’Δραματοποιημένο λόγο μιας ακτιβίστριας’’ στην 16° Διδύμων και υποδηλώνει την απόπειρα της θηλυκής Αρχής να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει κάνοντας κυρίως επίκληση στο συναίσθημα.

    Και εν συνεχεία μέσα από την μεταμόρφωση της φυσικής ευρωστίας και ισχύος, σε δύναμη διανοητική, διαδικασία που λαμβάνει χώρα στην 17° μοίρα Διδύμων και συμβολίζεται με ‘’Το κεφάλι ενός εύρωστου νέου που μετατρέπεται σε αυτό ενός ώριμου διανοητή’’ . Δίνοντας έμφαση στην συμμετοχή της αρσενικής Αρχής, στην Διαφώτιση και την Διανοητική Μεταμόρφωση.

    Όποιον δρόμο και αν επιλέξεις να προσεγγίσεις και να μοιραστείς την Αλήθεια σε αυτό τον Σεληνιακό κύκλο, μέσα από το συναίσθημα ή μέσα από τις ιδέες σου, ο Ποσειδώνας αλλά και ο Δίας ορθόδρομος και για λίγο ακόμη στους αλχημιστικούς Ιχθείς, σου δίνουν την δυνατότητα να τρέψεις το σκοτάδι σε φως, να ευθυγραμμιστείς με την Ελπίδα και το ατομικό ή υπερπροσωπικό σου όραμα και να νιώθεις πως έχεις τις δημιουργικές Δυνάμεις και τον Θεό με το μέρος σου.

    Την στιγμή της Πανσελήνου 6 ουράνια σώματα στα μεταβλητά, φέρνουν έναν καταιγισμό πληροφοριών και εξελίξεων που μπορούν να μας αλλάξουν οπτική και πολλά από αυτά στα οποία αδιαπραγμάτευτα πιστεύαμε.

    Γι αυτό και Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 8/12 ώρα Ελλάδας 6.07 πμ στην 16°-17° μοίρα Διδύμων και είναι η τελευταία του χρόνου, αποτελεί έναν καθοριστικό σταθμό για το πνευματικό μας ταξίδι φέρνοντας σπουδαίες συνειδητοποιήσεις και το απαύγασμα όλων όσων έχουμε βιώσει και μάθει το προηγούμενο διάστημα.

    Καθώς το αρχέτυπο των Δίδυμων αγαπά την συλλογή και διάδοση της γνώσης και πληροφορίας σου δείχνει τώρα όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να λάβεις υπόψη, όλα όσα παράβλεψες, δεν σκέφτηκες ή χρειάζεται ακόμη να αναζητήσεις για να υλοποιήσεις αυτό που οραματίζεσαι στον μήνα του Τοξότη.

    Οι Δίδυμοι είναι οι επιλογές και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα και στον οίκο που βρίσκεται η 16° Διδύμων στον χάρτη σου, καλείσαι να δεις ότι ίσως υπάρχουν και διαφορετικές εκδοχές και δρόμοι υλοποίησης και το κλειδί για την επιτυχία είναι να έχεις ευελιξία και να κάνεις αναπροσαρμογές.

    Μια ενέργεια που θα βιώσεις πιο έντονα αν έχεις Ήλιο, Σελήνη, προσωπικούς πλανήτες ή σημεία στις 12°-20° Ιχθύων, Παρθένου, Τοξότη και Διδύμων.

    Η ακριβείας σύνοδος της Σελήνης με τον ανάδρομο Άρη φωτίζει ακόμη περισσότερο απωθημένα, εμμονές και καταπιεσμένα συναισθήματα τα οποία είναι τώρα πιο έντονα, υπαγορεύουν την δράση και οδηγούν σε παρορμητικές και ριψοκίνδυνες ενέργειες, βία, θυμό και ψυχολογική εξουθένωση.

    Ίσως τώρα να είμαστε περισσότερο εύθικτοι και ετοιμοπόλεμοι απέναντι σε ό, τι μας επιβάλλεται ή στέκεται εμπόδιο στις αληθινές επιθυμίες και ανάγκες μας που γίνονται τώρα πιο επιτακτικές.

    Η φώτιση του Άρη από την Πανσέληνο ακριβώς στο μεσοδιάστημα της ανάδρομής του, έρχεται να δοκιμάσει τα όρια και την υπομονή μας, θα απαιτήσει στωικότητα και να διαλέξουμε σοφά τις μάχες μας

    την στιγμή που θα αναβιώνουν τραύματα, παλιές διχόνοιες και λάθη

    από προηγούμενες επιλογές.

    Ενώ τώρα μπορεί να υπάρχουν και έντονες μαζικές αντιδράσεις και αναταραχές καθώς η Σελήνη αντιπροσωπεύει επιπλέον τον λαό και τα κοινωνικά μας αντανακλαστικά που θα είναι σε εγρήγορση.

    Ο Ερμής κυβερνήτης της Πανσελήνου στην 2° Αιγόκερω, έχοντας απομακρυνθεί από την αντίθεσή του με τον Άρη, διατηρεί αντιπαραλληλία μαζί του, φέρνοντας προβληματισμό σε επικοινωνία και τις μετακινήσεις καθώς και τάσεις υπερβολής λόγω του ταυτόχρονου τετραγώνου του με τον Δία.

    Και βέβαια σε ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό διάστημα, όπου τα Φώτα και όλοι οι προσωπικοί πλανήτες (Ερμής, Αφροδίτη, Άρης) σχηματίζοντας διαδοχικά Ταυ τετράγωνα με Δία και Ποσειδώνα, μας κάνουν να δούμε ολόκληρη την εικόνα και συνεχίζουν να ρίχνουν τις ‘’μάσκες’’ και να ξεσκεπάζουν ψεύδη, παραβατικότητα, σκάνδαλα και ασυδοσία.

    Μια αστρολογική συγκυρία που δηλώνει επισφάλεια και αστάθεια για τα οικονομικά αλλά και προβλήματα που συνδέονται με υγεία, εκπαίδευση, νέους και παιδιά, μέσα επικοινωνίας και μεταφοράς, θρησκεία, νόμους , μετανάστευση και το υγρό στοιχείο.

    Η συμμετοχή του αστεροειδούς Όρκου, ένα μεταποσειδώνιο αντικείμενο της Ζώνης Κάιπερ, από την 16° Παρθένου και ο μεγάλος κοσμικός Σταυρός που σχηματίζεται με τους πλανήτες στα μεταβλητά, είναι μια επιπρόσθετη σημειολογία για την μείωση της ανοχής μας απέναντι σε ό, τι δεν είναι έντιμο και ηθικό και προϊδεάζει για απόδοση ευθυνών και τιμωρία για κάθε επίορκο και παραβάτη πνευματικών και ανθρώπινων νόμων.

    Σε προσωπικό επίπεδο υπό την επήρεια αυτή καλούμαστε να δώσουμε μάχες και να παλέψουμε με αμφιβολίες, παρανοήσεις, αναξιοπιστία, εθισμούς ,νοσηρότητα, να εξακριβώσουμε και να υπερασπιστούμε το δίκαιο και την αλήθεια.

    Εξάλλου ο μεγάλος Σταυρός στα μεταβλητά εκφράζει τις μεγαλύτερες κρίσεις Συνείδησης και Ύπαρξης που τώρα βιώνουμε και τον πνευματικό κυρίως αγώνα που δίνουμε για να αποκαταστήσουμε ηθικές αρχές και ιδανικά ακόμη και αν χρειαστεί να μεταβάλλουμε πολλά από τα πιστεύω μας.

    Το γεγονός ότι η Σελήνη αλλά και όλοι οι προσωπικοί πλανήτες Ερμής, Αφροδίτη και Άρης, βρίσκονται επιπλέον σε θέση εκτός ορίων από γεωγραφικό πλάτος, είναι ο λόγος για να πάρουμε αποστάσεις από την αιρετικότητα, τις απόλυτες αντιλήψεις και το μπλοκάρισμα νοητικό ή και συναισθηματικό.

    Καθώς στη θέση αυτή απόκλισης οι πλανήτες μας φέρνουν συνήθως προβλήματα συνεννόησης με τους άλλους, έλλειψη ικανοποίησης και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, είναι σκόπιμο να αποφύγεις καταστάσεις ή και ανθρώπους με αρνητική και τοξική επιρροή που σε απογοητεύουν. Και ακόμη αντί να παλεύεις να τους αλλάξεις να τους δώσεις το δικαίωμα να διαφωνείτε και να διαφέρετε, αναγνωρίζοντας βέβαια και τα δικά σου λάθη.

    Στην 27° του Τοξότη όπου βρίσκεται η Αφροδίτη και σύντομα θα περάσει και ο Ήλιος φιλοξενείται το καλούμενο Γαλαξιακό Κέντρο. Ένα ξεχωριστό σημείο στην καρδιά του Γαλαξία μας, που θεωρείται κέντρο συσσωρευμένης γνώσης για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα, συμβολίζοντας την πηγή της κοσμικής σοφίας και την απαρχή Δημιουργίας του πολιτισμού μας.

    Γι αυτό και η Αφροδίτη σε συνάντηση με το σημείο αυτό λαμβάνει τώρα μια νέα φώτιση και αναβαθμίζεται, επαναπρογραμματίζει δημιουργικές ικανότητες, δίνει ελευθερία βούλησης και μας συνδέει με τον ανώτερο Εαυτό.

    Καθώς αποκτάς μια νέα Συνείδηση και βαδίζεις τον δρόμο της Ιερής σου αναζήτησης διαπιστώνεις ότι δεν είσαι πια ο ίδιος/α και αρχίζεις να κατανοείς ότι υπάρχουν καταστάσεις που δεν αξίζουν τον χρόνο, την ενέργεια και την εστίασή σου.

    Και αν με τα αλλεπάλληλα τετράγωνα του Ποσειδώνα η ενέργεια σου αποστραγγίστηκε, η Πίστη σου δοκιμάστηκε και έχεις νιώσει ότι είσαι μακριά από την αυτοεκπλήρωση, μην μπεις στον πειρασμό της παραίτησης που μπορεί να σε υπονομεύσει.

    Η ευνοϊκή σύνδεση της Πανσελήνου με το συνεχιζόμενο τρίγωνο Άρη και Κρόνου από την 21° Υδροχόου δείχνει πως υπάρχουν λύσεις και διέξοδοι διαφυγής από προβλήματα και η πλανητική υποστήριξη να επιτύχεις κάτι πιο χειροπιαστό ή και κάτι που φαινόταν αρχικά δύσκολο.

    Όποια και αν είναι η ιδεολογική ή υπαρξιακή κρίση και οι δοκιμασίες που μπορεί να βιώνεις στην διάρκεια του Σεληνιακού αυτού κύκλου μέσα στον ευατό σου, στη δουλειά σου, στις σχέσεις σου, σχετικά με αυτά που θέλεις να πετύχεις στο μέλλον και να έχεις στη ζωή σου, ένα κομμάτι του εαυτού γνωρίζει Και σε καλεί να παραδοθείς χωρίς επιτρέψεις στις δικαιολογίες, τις εσωτερικές αμφιβολίες και τον θόρυβο του μυαλού, να σταθούν εμπόδιο στον φωτεινό δρόμο σου.

    Υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται και που δεν μπορούμε να κατανοησουμε με το μυαλό παρά μόνο με την καρδιά.

    Αυτή που μας συντονίζει με την υψηλότερη δόνηση, τον ανώτερο Ιερό ευατό μας και την Αλήθεια.

    Είμαστε φτιαγμένοι από αστέρια, Φως και Αγάπη

    Όλα από εκεί αρχίζουν και εκεί επιστρέφουν✨✨✨

    Είθε αυτές τις γιορτές να το θυμηθείς και να σε βρίσκουν τα θαύματα καθώς θα συνεχίζεις να Είσαι μια πολύτιμη πηγή Φωτός και Αγάπης

    και για τους άλλους

    Καλή κι ευλογημένη Πανσέληνο

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.