• Νέα Σελήνη Στον Τοξότη 24 Νοεμβρίου 2022

    Νέα Σελήνη Στον Τοξότη 24 Νοεμβρίου 2022

    ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

    24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

    ‘’Θεός… αν είναι ’’

    Αρχή νέου Σεληνιακού μήνα σε λίγες ημέρες με αφετηρία την Νέα Σελήνη στον Τοξότη, ζώδιο επέκτασης, της αισιοδοξίας και οράματος και ίσως ήδη να νιώθεις πολύ διαφορετικά καθώς οι έντονες ενέργειες που συγκεντρώθηκαν στα σταθερά ζώδια μετακινούνται στα μεταβλητά δίνοντας μια καινούρια οπτική και περισσότερες επιλογές στο ταξίδι σου.

    Έχοντας βγει από τα Σκορπιονικά σκοτάδια και τις πολύτιμες εμπειρίες των εκλείψεων που σε πήγαν στον πυρήνα της ύπαρξης και της ψυχής σου, για να ανακαλύψεις την συναισθηματική σου αλήθεια, είσαι τώρα πιο έτοιμη/ος να αφήσεις όσα σε φόβιζαν

    σε περιόριζαν, όσα σε μίκραιναν και φυλάκιζαν την ενέργεια σου

    και με ανανεωμένη αίσθηση εσωτερικής δύναμης να τολμήσεις μια νέα αρχή.

    Το σίγουρο είναι πως με 7 συνολικά ουράνια σώματα στα μεταβλητά και τα 5 από αυτά στον Τοξότη το αρχέτυπο που αγαπά την ελευθερία, την ανεξαρτησία , την περιπέτεια και την αναζήτηση της αλήθειας δεν μπορείς παρά να θέλεις να αποδεσμευτείς από προηγούμενες επιλογές, να βλέπεις περισσότερες πιθανότητες, να οραματίζεσαι ένα φωτεινότερο μέλλον και να κάνεις ακόμη μεγαλύτερα όνειρα στον νέο Σεληνιακό κύκλο.

    Ο τρόπος εξάλλου να θεραπευτούμε στον Τοξότη είναι να αποστασιοποιηθούμε από εμμονές, προσκολλήσεις και τα τραύματα που εκδηλώθηκαν στον Σκορπιό, να κλείσουμε συμβόλαια ψυχής και να προχωρήσουμε με μια νέα επίγνωση για τον ρόλο μας και την αποστολή μας.

    Ποια νέα πρόθεση λοιπόν σκοπεύεις τώρα να απελευθερώσεις στο Σύμπαν;

    Τι σε εμπνέει και σε ενθουσιάζει και σε ποιο όνειρο κι επιθυμία θα στοχεύσεις με το βέλος του Τοξότη;

    Εκεί που βρίσκεται η 2° του ζωδίου στον χάρτη σου είναι και η περιοχή που μπορείς να το τολμήσεις, να έλξεις, να αξιοποιήσεις ευκαιρίες και να δεις αποτελέσματα , 6 μήνες αργότερα με την Πανσέληνο στον Τοξότη.

    Η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στις 24 Νοέμβρη ώρα Ελλάδας 12.57 πμ σε επηρεάζει άμεσα αν ανήκεις στο α’ πενθήμερο των μεταβλητών Τοξότη, Διδύμων, Παρθένου και Ιχθύων και επιπλέον σε ευνοεί αν έχεις Ήλιο, Σελήνη, προσωπικούς πλανήτες ή και σημεία στις 1°-5° μοίρες στα ζώδια της φωτιάς και του αέρα.

    Ο Τοξότης το πύρινο μεταβλητό, με την δισυπόστατη φύση του Κενταύρου και κυβερνήτη τον πληθωρικό Δία δίνει την επιλογή να διαχειριζόμαστε διαφορετικά τις καταστάσεις είτε από μια ανώτερη

    δόνηση που μας κάνει δεκτικούς σε νέα γνώση, αναζήτηση και εξέλιξη, είτε κάποιες φορές με τρόπους επιπόλαιους ή καιροσκοπικούς που οδηγούν σε ασυδοσία ή και τυχοδιωκτισμό.

    Γι αυτό και το τόξο που ως ένα τρίτο στοιχείο συμπληρώνει το αρχέτυπο, δηλώνει πάντα την ικανότητα να στοχεύουμε μακριά και να κάνουμε μικρές ή μεγαλύτερες υπερβάσεις, συμβολίζοντας την ελευθερία επιλογών, που φαίνεται ότι θα μας δοθούν στο νέο Σεληνιακό κύκλο, δεδομένου ότι οι πρώτες 15 μοίρες του ζωδίου δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία βούλησης, σε σχέση με τις επόμενες 15 που θεωρούνται περισσότερο καρμικές.

    Η σύνοδος Ερμή- Αφροδίτης και η ευθυγράμμιση τους με τα Φώτα είναι μια ευλογία που σε βοηθά να προσεγγίσεις αυτά που αγαπάς, επιθυμείς και εύχεσαι. Μια πλανητική συνέργεια που εμπνέει την ερωτική επικοινωνία και την έκφραση των συναισθημάτων, ευνοεί την καλλιτεχνική και λογοτεχνική έκφραση, την διπλωματία, το εμπόριο που συνδέεται με την αισθητική, την δημιουργικότητα.

    Η Αφροδίτη αυτήν την στιγμή μέσα από το ζώδιο του Τοξότη μας δίνει την δυνατότητα να βρούμε νέες ισορροπίες, να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι, ευδιάθετοι και ανεξάρτητοι, να δημιουργήσουμε και να αναθερμάνουμε φιλικές και κοινωνικές σχέσεις, να επενδύσουμε περισσότερο σε νέες γνώσεις, σπουδές, εμπειρίες και ταξίδια.

    Σε συνδυασμό με τον Ερμή στον Τοξότη που είναι βέβαια μια θέση αδυναμίας, αυτό που προέχει είναι η εστίαση όχι τόσο στις λεπτομέρειες, όσο η ανάγκη να βλέπουμε την μεγαλύτερη εικόνα, να αναζητούμε ανώτερη γνώση, νέες ιδέες και να τις μεταδίδουμε.

    Μια συνθήκη που μπορεί να φέρει νέα πνοή και μια νέα εξέλιξη σε νόμους, θρησκεία, φιλοσοφία και εκπαίδευση, νέες εμπνεύσεις και ξεκινήματα σε όσους ασχολούνται με την πνευματική ανάπτυξη, δραστηριοποιουνται ή επικοινωνούν με το εξωτερικό.

    Αρκεί να αποφευχθούν οι παγίδες που μπορεί να κρύβει η εκτός ορίων θέση του Ερμή και συχνά ευθύνεται για ασυνεννοησία και αιρετικότητα.

    Ενώ η σύνοδος Ερμή -Αφροδίτης με τον πολεμοχαρή βασιλικό αστέρα Antares, το αποκαλούμενο κεντρί του Σκορπιού, μας προειδοποιεί να αποφύγουμε εμμονές, βία , καταστροφικότητα και παρόρμηση, να εξαγνίσουμε σκέψεις και κίνητρα, να δώσουμε τίμιες μάχες για όσα επιθυμούμε.

    Καθώς Ερμής και Αφροδίτη οδεύουν σε συγκλίνον τρίγωνο με τον ανάδρομο Χείρωνα από τον Κριό υποστηρίζουν σημαντικά το θεραπευτικό μας ταξίδι.

    Αυτό σημαίνει ότι εκεί που έχεις την 12° μοίρα Κριού στον χάρτη σου όπου ο Χείρωνας βρισκόταν ξανά το καλοκαίρι του 2021

    έχεις μια νέα κατανόηση και νέα επίπεδα εμπιστοσύνης στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου. Γι αυτό και μπορείς να θεραπεύσεις σκέψεις, σχέσεις, το σώμα και τα συναισθήματα και να βρεις τρόπους να εξυγιάνεις τα οικονομικά, την κοινωνική ή και επαγγελματική σου ζωή.

    Μια ευκαιρία που μπορείς να αξιοποιήσεις αν ανήκει κυρίως στις 9°-18° Κριού, Λέοντα, Τοξότη, μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη.

    Την ίδια στιγμή το συγκλίνον τρίγωνο του Άρη με τον ρεαλιστή Κρόνο, σε κάνει να ακούς την φωνή της σοφίας και της λογικής, να διακρίνεις το αποτελεσματικό, το χρήσιμο και το ωφέλιμο και να καταφέρεις να βγεις από αδιέξοδα ,αν αναλάβεις μια δέσμευση και δείξεις υπομονή, πειθαρχία και αποφασιστικότητα.

    Μια όψη υποστηρικτική για τις 13°-20° Διδύμων, Ζυγού και Υδροχόου έως τα μέσα Δεκέμβρη που είναι λειτουργικό το τρίγωνο.

    Γι αυτό και παρά τις λανθασμένες εκτιμήσεις, τις καταστάσεις προδοσίας, εξαπάτησης ή τις ματαιώσεις λόγω της δυσαρμονίας Άρη- Ποσειδώνα, φαίνεται ότι μπορεί για κάποιους να υπάρχει αποκατάσταση και δικαίωση.

    Ο Άρης καθώς είναι σε σύνοδο με τον απλανή Bellatrix στον αστερισμό του Ωριώνα, ένα άστρο με εμπόλεμη φύση που χαρίζει ανεπτυγμένη διαίσθηση και επιτυχία, σου δείχνει τον δρόμο να τα καταφέρεις κυρίως αν δεσμευτείς να παλέψεις πρώτα με τις Σκιές και τις αδυναμίες σου.

    Έτσι ακόμη και αν στην περιοχή- οίκο του ωροσκοπίου που έχεις 21° Διδύμων- Ιχθύων προβληματίζεσαι, διχάζεσαι εσωτερικά και αντιμετωπίζεις διλλήματα κι απογοήτευση, η ελπίδα δεν χάνεται και ο ανάδρομος Άρης σε κάνει να διατηρήσεις την πίστη στον εαυτό σου αλλά και σε μια ανώτερη δύναμη που σε υποστηρίζει.

    Αυτό όμως που σε κάνει να αποκαταστήσεις την πίστη και την αισιοδοξία σου είναι η καταλυτική δύναμη του Δία στο νέο Σεληνιακό κύκλο.

    Ο πλανήτης της τύχης, της αφθονίας και των ευκαιριών που κυβερνά την Νέα Σελήνη, από όριο, τριπλότητα και δωδεκατημόριο και βρίσκεται σε Στάση καθώς επιστρέφει ύστερα από τέσσερεις περίπου μήνες σε ορθοδρομή, έχει ένα μεγενθυμένο συμβολισμό και κυριαρχία για 7 ημέρες πριν και μετά την στάση, σύμφωνα με την παραδοσιακή θεώρηση , απελευθερώνοντας όλη την θετική του ενέργεια κυρίως για όσους ανήκουν στις τελευταίες μοίρες των ζωδίων του νερού, της γης και τις πρώτες της φωτιάς.

    Ο Δίας σχηματίζοντας τρίγωνο με την Νέα Σελήνη αναπτερώνει ελπίδες και οράματα και υπόσχεται καλλίτερη υγεία, ψυχική ισορροπία και αφθονία φέρνοντας τυχερές ενώσεις, επαγγελματικές ευκαιρίες και υλικές ανταμοιβές.

    Επιπλέον καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στον Ποσειδώνα ύστερα από την ακριβείας σύνοδό τους τον Απρίλιο μας συνδέει ξανά με την πνευματική διάσταση της ζωής και μας κάνει να αναγνωρίζουμε τις ευλογίες και τα θαύματα στη ζωή μας, να βλέπουμε ομορφιά και Θεό γύρω μας…

    Ο Δίας ορθόδρομος στην τελευταία μοίρα των Ιχθύων καθώς ολοκληρώνει τον 12 ετή κύκλο του στον ζωδιακό, απελευθερώνει όλη την γνώση, την εμπειρία και σοφία που έχει συλλέξει, φέρνει μια μεγάλη Αλήθεια και ένα πνευματικό μάθημα στην συνείδησή μας και μας λυτρώνει από λάθη και τα φαντάσματα του παρελθόντος.

    Γι αυτό για λίγες ακόμη εβδομάδες και μέχρι να εγκαταλείψει το ζώδιο των Ιχθύων για τα επόμενα 12 χρόνια, ο Δίας σου δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσεις την αλχημιστική και υπερβατική του ενέργεια και να γίνεις συνδημιουργός της πραγματικότητάς σου έχοντας εμπιστοσύνη στο θεϊκό σχέδιο.

    Μια ευκαιρία για να εκτιμήσεις και να εκφράσεις ευγνωμοσύνη για όσα έχεις καταφέρει και να έλξεις όσα ακόμη εύχεσαι ή ονειρεύεσαι, βάζοντας τον σπόρο για ένα νέο ξεκίνημα που θα επιχειρήσεις όταν θα μετακινηθεί στον Κριό ( 20 Δεκεμβρίου)

    Στην 29° Ιχθύων όπου βρίσκεται και ο απλανής αστέρας Sheat , τα αρχαία κείμενα διέβλεπαν αρνητικές και καταστροφικές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων ναυάγια μεταφορικά και κυριολεκτικά, εγκλήματα, αυτοχειρία και αυτουπονόμευση, που μπορεί σε αυτό το στάδιο να εμφανιστούν αν αυτό που προηγήθηκε αποδείχθηκε αποτυχία, φέρνοντας ακόμη και με άδοξο τρόπο την τελική κάθαρση.

    Σύμφωνα με τον Ebertin ο απλανής αστέρας χαρίζει ξεχωριστή διανοητική ικανότητα και μια ανώτερη ευφυία που ξεπερνά τον συμβατικό τρόπο σκέψης, όπως στην περίπτωση του Einstein, του Νεύτωνα, του Kepler, του Carl Jung που έχοντας τον αστέρα σε επιφανή θέση του ωροσκοπίου τους, κατάφεραν να διαμόρφωσουν μια νέα κοσμοαντίληψη.

    Η τελευταία αναιρετική μοίρα των Ιχθύων όπου βρίσκεται ο Δίας είναι μια μοίρα προφητική αλλά και μοίρα

    ‘Αφεσης και Συγχώρεσης…

    Είναι παράδοση και Πίστη σε αυτό που είναι πιθανό να συμβεί ακόμη και αν δεν έχεις έλεγχο και λογική εξήγηση.

    Είναι η επαφή με τον Ανώτερο Ευατό, τον Θεό και την ίδια

    την Πηγή της Δημιουργίας.

    Γι αυτό κράτα το Όραμα σου ζωντανό και θέσε τα ερωτήματα που θα σε βοηθήσουν να το υλοποιήσεις

    Είμαστε πολύ μεγαλύτεροι από αυτό που συνήθως πιστεύουμε

    Και εδώ υπάρχει ένα κάλεσμα να γίνεις

    ή μάλλον να θυμηθείς

    το φωτισμένο και απεριόριστο ον

    που Είσαι!

    Καλή νέα Σελήνη σε Όλους

    Καλή ευλογημένη Αρχή

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.