• Σεληνιακή Έκλειψη Στον Σκορπιό

    Σεληνιακή Έκλειψη Στον Σκορπιό

    ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

    16 ΜΑΙΟΥ 2022

    ‘’Εν αρχή ην …το χάος ’’

    …Και εγένετω φως! Θα αναφωνήσουμε όταν ο Σεληνιακός δίσκος θα αποκαλυφθεί και το φαινόμενο της έκλειψης θα έχει πλέον ολοκληρωθεί!

    Ίσως όχι με το δέος του ανθρώπου της Αρχαιότητας ή του Μεσαίωνα όπου οι εκλείψεις θεωρούνταν οιωνοί καταστροφών και θεομηνίας. Καθώς το δέος και ο φόβος περασμένων εποχών έχουν υποχωρήσει χάρις στην ικανότητα ακριβούς πρόβλεψης και την γνώση της επιρροής τους, για τον φυσικό όσο αλλά και εσωτερικό, μη εκδηλωμένο κόσμο μας.

    Έτσι η σύγχρονη Αστρολογία τις θεωρεί ενεργειακά φορτισμένες και πρόξενους σημαντικών γεγονότων, που μπορεί να έχουν δυσμενή ή ευμενή επίδραση ανάλογα με τις θέσεις και τις όψεις των πλανητών που ενεργοποιούν στους γενέθλιους χάρτες ατόμων ή χωρών.

    Με τις Σεληνιακές να οδηγούν σε κλιμάκωση συναισθημάτων που αναζητούν εκτόνωση και να εγείρουν έντονες αντιδράσεις και γεγονότα ατομικά αλλά και συλλογικά, καθώς η Σελήνη αντιπροσωπεύει επιπλέον τις μάζες και τα κοινωνικά μας αντανακλαστικά.

    Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 16ης Μαΐου που πραγματοποιείται στην 25° του Σκορπιού ώρα Ελλάδας 6.14 πμ δυο εβδομάδες μετά την Ηλιακή στον Ταύρο, έχει επαναληφθεί βάσει του Μετωνικού Κύκλου στις 16 Μαΐου του 2003. Ενώ λειτουργεί και ως αντανάκλαση της Ολικής Σεληνιακής Έκλειψης της 19ης Νοέμβρη του 2021 που έλαβε χώρα αντιδιαμετρικά στην 27° Ταύρου.

    Επηρεάζει κυρίως όσους έχουν Φώτα, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή σημαντικούς πλανήτες στο γ’ δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων Ταύρου, Σκορπιού, Λέοντα και Υδροχόου στις 20°-29° αλλά και βάσει 8ης αρμονικής τους παρορμητικούς Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους που ανήκουν στην 10° με +-2 μοίρες ανοχή, οι οποίοι πρόκειται να δουν και μια συνέχεια σε θέματα που τους απασχολούν και στην επόμενη ολική Σεληνιακή έκλειψη της 8ης Νοέμβρη.

    Καθώς οι δυο αυτές εκλείψεις φαίνεται ότι δουλεύουν μαζί, αναπαράγοντας και κορυφώνοντας ένα αφήγημα σε δυο περιοχές (οίκους) της ζωής που προσπαθούν να ισορροπήσουν, προφανώς γιατί τώρα αλλάζουν βαθιά και μεταμορφώνονται.

    Εξάλλου οι Σεληνιακές εκλείψεις ως σημεία που συμβολίζουν την συγκέντρωση της θηλυκής ενέργειας, μας επιτρέπουν να κάνουμε βαθιές συνειδητοποιήσεις, να βρούμε αλήθειες και να αποδεσμευτούμε απ ό, τι δεν υπηρετεί την εξέλιξή μας.

    Και μια έκλειψη στο ζώδιο του Σκορπιού και κυβερνήτη τον μεταμορφωτικό Πλούτωνα έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι στην ζωή τα γεγονότα δεν συμβαίνουν γραμμικά αλλά υπάρχουν αναγκαστικοί κύκλοι θανάτου και γέννησης, κι ένα τέλος που επιτρέπει να συμβεί μια νέα αρχή.

    Παράλληλα ως μια έκλειψη Νοτίου Δεσμού, συνυφασμένη με το παρελθόν το συλλογικό ασυνείδητο και κάρμα, μας καλεί να πάρουμε αποφάσεις και να κλείσουμε οριστικά προηγούμενους κύκλους ακόμη και αν αυτή την στιγμή προσπαθούμε να τους συντηρήσουμε. Αντιμετωπίζοντας συναισθηματικές προσκολλήσεις και τα καταπιεσμένα συναισθήματα φόβου, θυμού ή θλίψης που μας εγκλωβίζουν ώστε να καταφέρουμε να στο τέλος να αναγεννηθούμε και να μετατρέψουμε τους προσωπικούς ‘’δαίμονες’’ σε αυτοσυνείδηση και ψυχική δύναμη.

    Το κοσμόγραμμα των Sabian Symbols αποδίδει την 25° Σκορπιού με εικόνα ‘’ακτινογραφίας’’ δείχνοντας ότι στην μοίρα αυτή υπάρχει η ικανότητα διείσδυσης του νου στην δομή των καταστάσεων ώστε να βρεθούν τα αίτια των εξωτερικών διαταραχών και των άρρωστων πλευρών της ζωής.

    Ενώ η 26° μοίρα στην οποία μεταβαίνει αναπαριστά μια ‘’κατασκήνωση μιας φυλής ιθαγενών που έχουν μετακομίσει’’ συμβολίζοντας την ικανότητα προσαρμογής μας σε μια νέα κατάσταση, που επιτυγχάνεται όταν έχουμε κατακτήσει την σοφία να ζούμε σε αρμονία με την φύση και το περιβάλλον.

    Σύμβολα που μας προϊδεάζουν για τις αναδιαρθρώσεις και μεταβάσεις του εκλειπτικού αυτού κύκλου στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού που αφορά τις σχέσεις, τα οικονομικά αλλά και τις πραγματικές ανάγκες και αξίες μας. Και μας διδάσκει σε ένα βαθύτερο επίπεδο ότι ο αληθινός πλούτος μπορεί να βρεθεί μέσα μας. Και η εσωτερική ασφάλεια που επιζητά ο Σκορπιός είναι αυτό τελικά που απομένει, όταν όλα τα άλλα έχουν… εκλείψει.

    Η ολική έκλειψη γίνεται με Υπερπανσέληνο γνωστή και ως “ματωμένη” Σελήνη, καθώς 1,5 μέρα μετά η Σελήνη φτάνει στο περίγειό της, το πιο κοντινό σημείο της τροχιάς της από την Γη και με διάρκεια στα 90 λεπτά, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο την επιρροή της.

    Είναι δε ορατή από Βόρειο και Νότιο Αμερική, Ευρώπη, Αφρική και κάποια μέρη της Ασίας ανήκοντας στην Σεληνιακή σειρά Saros 131 με την μητρική στις 10 Μαΐου 1427 μ. Χ. και την τελευταία στις 7 Ιουλίου 2707μ.Χ.

    Από την σύγκριση με τον χάρτη της μητρικής έκλειψης προκύπτουν αξιοσημείωτες αναλογίες, καθώς η περίοδος εκείνη (μέσα 15ου αιώνα) χαρακτηρίστηκε από κοινωνικές συγκρούσεις, πολέμους, πανδημίες, επισιτιστική κρίση και προβλήματα στην οικονομία για τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης. Μια κατ’ αντιστοιχία μεταβατική εποχή στην οποία οι φεουδάρχες άρχισαν να χάνουν τις εξουσίες τους και να μεταβάλλονται οι κοινωνικές ισορροπίες. Ενώ παράλληλα γεννήθηκε ο ουμανισμός, που έκανε τους ανθρώπους να αμφιβάλλουν για τις αξίες της μεσαιωνικής εποχής καθώς και τα καλλιτεχνικά κινήματα της Ιταλικής Χερσονήσου, που προετοίμασαν την Αναγέννηση.

    Στις κοινές συνισταμένες των δυο εκλείψεων συγκαταλέγονται, η συμμετοχή του Ερμή από την θέση των Διδύμων, το Ταυ τετράγωνο που σχηματιζόταν βέβαια τότε με τον Άρη στον Λέοντα, ενδεικτικό των μαχών για την διεκδίκηση υλικών αποθεμάτων και γης, καθώς και η υποστηρικτική θέση του Δία που οδήγησε σε νέες συμμαχίες και εύρεση λύσεων, με την συνδρομή βέβαια κι ενός μεγάλου τριγώνου από Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα στα ζώδια της Φωτιάς.

    Αξιοσημείωτο επιπλέον και το ταυ τετράγωνο που σχηματίζουν ο Ήλιος και ο Άρης της αρχικής με τον Κρόνο της τρέχουσας έκλειψης και μας προϊδεάζει για μια περίοδο που παράγει δυσκολίες και μας δοκιμάζει.

    Στην παρούσα έκλειψη ο πρώτος κυβερνήτης παραδοσιακά, ο Άρης, βρίσκεται στους Ιχθύες στο όριο και δεκανό του, στην τριπλότητα της Αφροδίτης και σε αντιπαραλληλία μαζί της, κι έχοντας σχηματίσει αρμονική γωνία με την έκλειψη, οδεύει σε ακριβείας σύνοδο με Ποσειδώνα και εν συνεχείαα με Δία με τον οποίο βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή.

    Μια ενέργεια που μας υποστηρίζει θετικά, ενισχύει την πίστη, την έμπνευση, την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία και την επέκταση αρκεί να αποφευχθούν οι τάσεις για νοσηρές εξαρτήσεις,οι εξαπατήσσεις ,η παραπλάνηση και οι άσκοπες θυσίες.

    Με έναν Δία στην αποκαλούμενη

    ‘’μοίρα ανθρωπότητας” την 0° Κριού,

    που σηματοδοτεί σημαντικές ενάρξεις, κινητοποίηση και αγώνες για την αλήθεια και την δικαιοσύνη, μας οπλίζει με γενναιότητα, πάθος και αποφασιστικότητα ώστε να διεκδικήσουμε αυτά που επιθυμούμε. Δήλωνοντας για το συλλογικό ενδεχομένως και περισσότερες εκστρατείες για δικαιώματα και νέους νόμους.

    Ο δεύτερος κυβερνήτης της έκλειψης Πλούτωνας, ο πλανήτης της μεταμόρφωσης, σε εποικοδομητικό τρίγωνο μικρού ταλέντου με Δία, Ποσειδώνα, Ήλιο και τρίγωνο αμφιθυμίας με Φώτα, Ερμή και Βόρειο δεσμό, μας ενισχύει διανοητικά και ψυχολογικά και μας βοηθά να βρούμε μια βαθύτερη αίσθηση προσωπικής δύναμης ώστε να δούμε τις αναπόφευκτες προκλήσεις από ένα νέο πρίσμα και να καταφέρουμε να τις αντιμετωπίσουμε.

    Ο Ερμής ανάδρομος στην ιδιαίτερη 3° Διδύμων, αποκαλούμενη και ως ‘’πύλη της μαθητείας’’, μας δίνει τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να αναστοχαστούμε και να εμβαθύνουμε, για να πάρουμε τις σωστές απαντήσεις και να τις μεταδώσουμε με επιτυχία. Αρκεί να μην επιτρέψουμε στον φόβο, τις δεύτερες σκέψεις και την αναβλητικότητα να μας καθηλώσουν.

    Η Αφροδίτη στον Κριό στην αδυναμία της, στο ζώδιο κυβέρνησης του Άρη αλλά στην ιδιαίτερη 16° μοίρα, την λεγόμενη ‘’πύλη του αρχηγού’’ μας δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε και επάξια να το κερδίσουμε. Ενώ η σχέση συνόδου με τον Χείρωνα, που δεν είναι παρά ο εσωτερικός μας ‘’γιατρός’’, δημιουργεί προϋποθέσεις ευεξίας και βελτίωσης της υγείας μας σωματικής, διανοητικής και ψυχολογικής.

    Μια ακόμη ευκαιρία για να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας και την ζωή μας από πολλές ‘’ασθένειες’’ και δεινά, και να εξυγιάνουμε τις σχέσεις μας καταθέτοντας περισσότερη αλήθεια και αυθεντικότητα.

    Δικλείδες ασφάλειας και θετική διέξοδος στην ενέργεια της έκλειψης δίνουν τα τρίγωνα που δημιουργούνται καθώς φέρνουν λύσεις, ανταμοιβές, ενδεχομένως και ευκαιρίες σε κάποιους για μεγαλύτερα επιτεύγματα.

    Όπως για παράδειγμα το τρίγωνο του ανάδρομου Πλούτωνα με Φώτα, Δια και Ερμή από την 29° του Αιγόκερω, μια μοίρα βαθιά προφητική και διορατική που μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε καλλίτερα την πραγματικότητα και την μέχρι τώρα εξέλιξή μας και να αποδεχτούμε την πρόσκληση για εσωτερικές κυρίως αλλαγές.

    Μια πραγματικότητα που εξακολουθεί να μας δοκιμάζει και να μας περιορίζει καθώς ο Κρόνος ο κυβερνήτης του Χρόνου και του κάρμα από την 25° Υδροχόου, σχηματίζει στενή όψη τετραγώνου με την έκλειψη που είναι και η μεγαλύτερη πηγή δυσκολίας του χάρτη.

    Επιφέροντας μια πάλη εξωτερική και εσωτερική και δηλώνοντας ότι κάτι πιθανόν έχει ολοκληρωθεί και έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να το εγκαταλείψουμε. Μια συνθήκη που υπογραμμίζει για το συλλογικό ένα αδιέξοδο στο κοινωνικό και οικονομικό κατεστημένο και τεστάρει τις ανάγκες και τους όρους διαβίωσης των λαών.

    Ο Κρόνος εδώ θέτει τελεσίγραφα και επισφραγίζει το τέλος συμβάσεων και καρμικών συμβολαίων, για να μας κάνει πιο συνειδητούς στις επιλογές μας και να μας ωριμάσει. Έτσι ακόμη και αν υπάρχει ένα εμπόδιο, τραύμα, φόβος ή δισταγμός για το επόμενο βήμα, η έκλειψη μας ωθεί να αναλάβουμε την ευθύνη και να παλέψουμε να το υπερβούμε, είτε πρόκειται για μια δουλειά, σχέση, συνεργασία ή σημαντική δέσμευση.

    Η συμπόρευση της Εστίας με τον Κρόνο μας κάνει να αναγνωρίσουμε πως η αρμονία, η ισορροπία και η ευημερία μας αυτήν την στιγμή διακυβεύονται και αν πάρουμε τις λάθος αποφάσεις ενδέχεται να πληρώσουμε το τίμημα, όπως άλλωστε συμβαίνει

    πάντα με τον Κρόνο.

    Η συμμετοχή του αστεροειδούς Σίσυφου στην έκλειψη από την 24° Ταύρου, σε σύνοδο με Ήλιο και τετράγωνο με Κρόνο, δίνει έμφαση στην δύναμη της πρόθεσης και την ανάγκη να αγωνιστούμε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Έτσι παραπέμποντας στο σισύφειο έργο του μύθου έρχεται να μας διδάξει ότι στην κάθε επιβεβλημένη τιμωρία υπάρχει ένα μάθημα και μια ευκαιρία που δεν είναι άλλη από το να ανακαλύψουμε την τεράστια δύναμη που κρύβουμε μέσα μας αλλά και να καταλάβουμε πως μόνο αν παραιτηθούμε, θα έχουμε πραγματικά ηττηθεί!

    Αξιοσημείωτη επιπλέον στην έκλειψη και η εγγύτητα της Sedna από την αναιρετική 29° Ταύρου που συμμετείχε και στην έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου 2021.

    Ένας πλανητοειδής που έχει συνδεθεί με μεγαλύτερες εξελικτικές περιόδους στην ιστορία της ανθρωπότητας και ολοκληρώνει το ταξίδι του στο ζώδιο του Ταύρου, όπου διελαύνει από το 1965.

    Δηλώνοντας εδώ ένα είδος κρίσης μέσα από τον τετράγωνο με τον Κρόνο και την ανάγκη για αναθεώρηση στις αξίες του πολιτισμού μας που βασίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες στον πλουτισμό, την ιδιοκτησία, τον καταναλωτισμό αλλά και συνέβαλλε στην διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

    Ακριβώς λίγο πριν μεταβούμε στην νέα εποχή με την μετακίνηση της Sedna στο ζώδιο των Διδύμων που πραγματοποιείται το 2024 και αναμένεται να φέρει αλλαγές στο επίπεδο συνείδησης και την πολιτιστική πορεία της ανθρωπότητας και μεγαλύτερη ώθηση στα επιτεύγματα της τεχνητής νοημοσύνης.

    Η έκλειψη ευθυγραμμίζεται επιπρόσθετα

    και με τον απλανή αστέρα Algol ή αλλιώς

    το κεφάλι της Μέδουσας, που ανήκει στον αστερισμό του Περσέα, ένα ευαίσθητο και επισφαλές σημείο που είχε ενεργοποιηθεί και με την έκλειψη του Νοεμβρίου 2021.

    ‘Ένας απλανής που θεωρήθηκε από τα αρχαία χρόνια ατυχής, βίαιος και καταστροφικός και που ερμηνεύεται ωστόσο και με θετικό πρόσημο διατηρώντας τις ποιότητες του Κρόνου αλλά και του Δία .

    Έτσι όταν βρίσκεται κοντά σε πλανήτη, θεωρείται πως δίνει ικανότητα πνευματικής ανάπτυξης, μεγάλη διαφώτιση και ασυνήθιστα ταλέντα, δυναμική που η έκλειψη μπορεί τώρα να επαναφέρει.

    Άξιο προσοχής παραμένει το ότι ο ανάδρομος Ερμής κάνει την στάση προς ορθοδρομή στο συγκεκριμένο σημείο στις 2 Ιουνίου και μας προβληματίζει κυρίως σε ό,τι σχετίζεται με τα μέσα επικοινωνίας και μεταφοράς και επιπλέον με τα παιδιά.

    Ο Ουρανός αν και δεν έχει εμφανή σύνδεση με τα Φώτα βάζει την ενεργειακή του υπογραφή μέσα από την συγκλίνουσα σύνοδο με τους Δεσμούς αλλά και την ουράνια 26° Σκορπιού της Σελήνης, που είναι η μοίρα

    της απόλυτης έξαρσής του.

    Μέσα από το μισό τετράγωνο που σχηματίζει με τον Δία, δείχνει πως βρισκόμαστε σε ένα πειραματικό στάδιο, όπου χρειάζεται να επιστρατεύσουμε την επινοητικότητα για να βρούμε λύσεις στα προσωπικά και συλλογικά μας αδιέξοδα, με σύμμαχο βέβαια τον παράγοντα της ξαφνικής τύχης.

    Ενώ παράλληλα μας προμηνύει

    ‘’τεκτονικές’’ αλλαγές και την ανάγκη

    να αφήσουμε το παλιό κατεστημένο,

    όπως άλλωστε μαρτυρά η 16° Ταύρου η μοίρα που διελαύνει ο Ουρανός και συμβολίζει σύμφωνα με τα Sabian

    την εξέλιξη ύστερα από την κρίση και την ματαίωση της παλαιότερης γνώσης.

    Η έκλειψη για την Ελλάδα, στον χάρτη με συντεταγμένες Αθήνας, ευθυγραμμίζεται

    με τους οίκους 6-12 δίνοντας έμφαση

    σε θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία και την πρόνοια, τα σώματα ασφαλείας, την παραγωγικότητα ,τα εργασιακά δικαιώματα και την καθημερινή βιοπάλη.

    Τομείς που με τον κυβερνήτη του χάρτη Ερμή σε αναδρομή καλούμαστε να επανεξετάσουμε και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες καθώς πολλά από τα κακώς κείμενα μπορεί να επανέρχονται,

    ενώ άλλα μπορεί να τα αγνοούμε με τον Ήλιο και τον Ερμή στον παρασκηνιακό 12ο.

    Η δε παρουσία του περιοριστικού Κρόνου στο 10ο οίκο αναδεικνύει μοτίβα ” υποτέλειας” και επιβολή αποφάσεων που μας δυσκολεύουν υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ανάληψη ευθυνών αλλά και αγώνες που χρειάζεται να δώσουμε για να καταφέρουμε να νιώθουμε ασφαλείς.

    Βγαίνοντας από τον εκλειπτικό αυτό κύκλο που φαίνεται ότι δουλεύει για την μεταμόρφωσή μας,

    ίσως τελικά να εκπλαγούμε για το πόσο κατάφερε να μας ενώσει με την αλήθεια μας και με αυτά που πραγματικά αξίζει να διατηρήσουμε στην ζωή μας, ύστερα από την απαραίτητη διαδικασία εξαγνισμού και κάθαρσης.

    Και έτσι ύστερα από αυτούς τους 18 μήνες

    να καταφέρουμε να ξανασηκωθούμε απ ό, τι μας ‘’έριξε’’ κι έχοντας αντιμετωπίσει το ‘’χάος’’ και τα καρμικά μας συμβόλαια, να υψωθούμε σαν τον Φοίνικα,

    αναγεννημένοι και πιο δυνατοί

    Και να αναρωτηθούμε… που κρυβόταν

    όλη αυτή η δύναμη!

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.