• Νέα Σελήνη Στον Κριό 1 Απριλίου 2022

    Νέα Σελήνη Στον Κριό 1 Απριλίου 2022

    ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

    1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

    “Το Χειρώνειο …Βάπτισμα του Πυρός”

    Η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται την 1η Απρίλη στην 11°.30′ του Κριού ώρα Ελλάδας 8.24 π.μ. είναι το πρώτο φεγγάρι της Αστρολογικής χρονιάς που ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στο ταξίδι μας και μας καλεί να ξαναγράψουμε το σενάριο των επόμενων μηνών φέρνοντας διάθεση για δράση, νέες εμπειρίες και δυναμικά κινήματα.

    Με τα Φώτα στο πρωτοπόρο και ενθουσιώδες ζώδιο του Κριού η ανάγκη για προσωπική έκφραση και δημιουργία

    μπαίνουν σε πρώτο πλάνο ενώ η πρωτοβουλία, η αποφασιστικότητα και η τόλμη να κινηθούμε μπροστά

    και να πάρουμε ρίσκα, ακόμη κι αν

    δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα

    θα μπορούσαν τώρα να ανταμειφθούν.

    Και φυσικά όπως σε κάθε νέο Σεληνιακό κύκλο ό,τι ξεκινά τώρα μπορεί να αποδώσει καρπούς μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αλλά και ένα εξάμηνο αργότερα,

    οπότε η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου στον Κριό θα είναι αποκαλυπτική ως προς την εξέλιξη και το αποτέλεσμα από τις τωρινές

    επιλογές και προσπάθειες.

    Κυρίως για τα ζώδια του παρορμητικού Σταυρού Κριούς, Ζυγούς , Καρκίνους και Αιγόκερους αλλά και Διδύμους,Υδροχόους, Λέοντες και Τοξότες με Ήλιο σημαντικούς πλανήτες και σημεία κοντά στις 9°-13°.

    Αυτό όμως που κάνει τη Νέα Σελήνη ξεχωριστή και παντοδύναμη είναι ότι αποτελεί μέρος stellium στο Κριό χωρίς Πτολεμαϊκή όψη με άλλους πλανήτες αλλά και με μία πολύ δυνατή Χειρώνεια υπογραφή που επιζητά την απόλυτη εστίαση μας.

    Καθώς η ευθυγράμμισή της με τον Χείρωνα, το αρχέτυπο του τραυματισμένου θεραπευτή, από την 12°-18° του Κριού είναι μία δυναμική που έρχεται να φωτίσει ευαίσθητα σημεία

    και τα βαθύτερα τραύματά μας

    για να καταφέρουμε να τα αποδεχτούμε και να τα θεραπεύσουμε διασώζοντας τα σημαντικότερα κομμάτια των εμπειριών μας, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα και να διδάξουν στην συνέχεια και τους άλλους.

    Η διέλευση του Χείρωνα στον Κριό από το 2018 έως το 2027 δίνει μαθήματα αυτογνωσίας, όπου τείνει να παραμένει και για περισσότερο, ίσως γιατί εδώ

    έχει να κάνει την πιο δύσκολη δουλειά

    που είναι να αποκαταστήσει την τραυματισμένη προσωπική ταυτότητα και να

    επαναπραγματευτεί την ίδια την ύπαρξη. Μέσα από δυσάρεστες και επώδυνες εμπειρίες που μας κάνουν να ανακτήσουμε την δύναμή μας, να επανεκτιμήσουμε τις ικανότητες και το ρόλο μας στην ζωή

    και να βγούμε στην απέναντι όχθη αναγεννημένοι και περισσότερο φωτισμένοι από το χειρώνειο βάπτισμα.

    Και βέβαια από την 12° του ζωδίου, ο Χείρωνας περνά για δεύτερη φορά μετά το καλοκαίρι του 2021 για να υποστηρίξει ένα νέο ξεκίνημα σε κάτι που έχει ήδη συνειδητοποιηθεί και βρίσκεται σε τροχιά αποθεραπείας.

    Σε σύνοδο με τη Νέα Σελήνη και τον Χείρωνα βρίσκεται και ο Ερμής από την 9°.44′ του Κριού, μία θέση που προσδίδει ταχύτητα και αμεσότητα στην επικοινωνία αλλά και την καθιστά συχνά υποκειμενική και απροκάλυπτη.

    Έτσι τα νέα και τα λόγια που ακούμε

    αυτές τις μέρες μπορεί να μας δυσαρεστούν και να μας πληγώνουν, όποτε χρειάζεται να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί σε ό,τι επικοινωνούμε αλλά και στον τρόπο που επιλέγουμε να το κάνουμε.

    Καθώς η κατάσταση καύσης του Ερμή, τον καθιστά επιπλέον αδύναμο και τυφλό από το φως του Ήλιου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και σημεία που δεν γίνονται πλήρως αντιληπτά, λάθη και περίπλοκες στην επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τα social media και το διαδίκτυο, αν συνυπολογίσουμε και το εξάγωνο με τον Ουρανό που είναι και η μοναδική επαφή της Νέας Σελήνης με εξωτερικό πλανήτη.

    Η 13° στην οποία προελαύνει ο Χείρωνας αποδίδεται σε Sabian Symbols με την εικόνα βόμβας που δεν έχει εκραγεί, σε μία αποτυχημένη απόπειρα κοινωνικής διαμαρτυρίας.

    Πόσο συγχρονιστικό στο ξεκίνημα του Νέου Σεληνιακού κύκλου που συμπίπτει με έναν πόλεμο να φωτίζεται η συγκεκριμένη μοίρα συμβολίζοντας την ματαίωση της προσπάθειας για μια βίαιη λύση που μόνο καταστροφικές συνέπειες μπορεί να έχει για την ανθρωπότητα.

    Ας μην ξεχνάμε ότι ο Χείρων στο ζώδιο κυβέρνησης του Άρη μπορεί πάντα να έχει και μια πιο καταστροφική agenda που εκφράζεται με θυμό, ασυνήθιστες και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις που χρειάζεται σοφά να διαχειριστούμε.

    Εξάλλου κατά την αρχαία Ελληνική μυθολογία ο Κένταυρος εκτός των άλλων Τεχνών

    έκανε εκμάθηση κυνηγιού και χρήση επικίνδυνων φονικών εργαλείων στους ήρωες, οπότε και οι δύσκολες γωνίες του αλλά και η σύνοδος του εδώ με τον Ερμή, δείκτη του εμπορίου και της επικοινωνίας, μας μάρτυρα εξοπλισμούς και την εμπλοκή σε βίαιες και επικίνδυνες καταστάσεις.

    Όλο αυτό εγείρει την ανάγκη προστασίας και προφύλαξης μέσα στο επόμενο διάστημα, ακόμη και στα μέσα συναλλαγών και επικοινωνίας μας και το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι ο μιλιταρισμός η επιβολή της δύναμης που φωτίζονται και σε άλλα σημεία της Νέας Σελήνης να μην είναι μονόδρομος για να επιβιώσουν οι άνθρωποι πληγώνοντας άλλους ανθρώπους αλλά και τον εαυτό τους.

    Μια συνθήκη που δεν ευνοεί κανέναν και καθιστά τους νόμους και τους απαράβατους κανόνες ανίσχυρους να μας προστατεύσουν.

    Η συμπόρευση του Χείρωνα και με τον αστεροειδή Αθηνά Παλλάδα που συμμετέχει στην πολυαστρια στον Κριό, έρχεται πάντως να μας φέρει την γνώση, την σοφία και την διαίσθηση που χρειαζόμαστε για να δώσουμε ώριμες και δικαιότερες λύσεις στα προβλήματα.

    Ενώ η Χειρώνεια δυναμική δηλώνει επιπλέον την ικανότητα να επιλύσουμε και να καινοτομήσουμε σε θέματα υγείας, στην ιατρική και την θεραπεία ασθενειών, κάτι που θα είναι έκδηλο την επόμενη άνοιξη, με την σύζευξη Δία- Χείρωνα που θα σημάνει και μια καθολικότερη ίαση.

    Ο μήνας που διανύουμε μας αποδεσμεύει σταδιακά κι από έναν δύσκολο και όπως αποδείχθηκε δραματικό πλανητικό σχηματισμό αυτόν του “Δρακωνικού Μπολ” που δέσμευε αυστηρά όλους τους πλανήτες στο ένα ημισφαίριο βάσει του Άξονα που όριζαν οι Δεσμοί.

    Μία δυσοίωνη συνθήκη που κατά την βεδική αστρολογία είναι πάντα υπεύθυνη για πανδημίες, πολέμους και κακουχίες στην ανθρωπότητα, που στιγμάτισαν δυστυχώς και την εποχή μας.

    Ο σχηματισμός έκανε αισθητή την παρουσία του στα τέλη Φλεβάρη του 2020 με το ξέσπασμα της πανδημίας και το μαζικό lockdown και μεταβάλλεται στις 24 Απριλίου με τον Ερμή να είναι ο πρώτος πλανήτης που διελαύνει πέρα από την θέση του Βόρειου Δεσμού δραπετεύοντας έτσι από την

    ζοφερή “κοιλιά” του Καρμικού Δράκοντα”!

    Η δράση μας πάντως που εκπροσωπείται από τον Άρη, κυβερνήτη της Ν.Σ. φαίνεται για την ώρα να βρίσκει σε τοίχους και να αναστέλλεται καθώς ο πλανήτης πραγματοποιεί συγκλίνουσα σύνοδο με τον Κρόνο στην 22° του Υδροχόου.

    Ένας πλανητικός κύκλος που είχε επαναληφθεί τον Μάρτη- Απρίλη του 2020 στο ζώδιο του Αιγόκερω και έφερε κοινωνική απομόνωση και επιβαλλόμενα αυστηρά μέτρα στο ξεκίνημα της πανδημίας.

    Οι δυο κακεργέτες πλανήτες σχηματίζοντας ακρίβειας σύνοδο στις 5 Απρίλη, δημιουργούν ένα κλίμα που βάζει τροχοπέδη στην ελεύθερη βούληση και την δράση

    σε έναν Άξονα που συμβολίζει τις δοκιμασίες και τον θάνατο κυριολεκτικό και αλληγορικό. Κάτι που εντείνεται και από τα τετράγωνα που σχηματίζουν και με τους Σεληνιακούς Δεσμούς, δημιουργώντας ένα δύσβατο καρμικό μονοπάτι με περιορισμούς απαγορεύσεις και περισσότερο

    μαζικό έλεγχο.

    Έτσι σχέδια και στόχοι φαίνεται ότι επιβραδύνονται και το timing που αντιπροσωπεύεται από τον Κρόνο δεν λειτουργεί υποστηρικτικά.

    Παρόλα αυτά η όψη στην θετική εκδήλωση δίνει ανθεκτικότητα, στοχοπροσήλωση και ικανότητα υλοποίησης δύσκολων έργων απαιτώντας υπομονή, πειθαρχία, σκληρή δουλειά, αξιολόγηση και στρατηγική

    πριν από τη δράση.

    Οι 22°-23° του Υδροχόου όπου πραγματοποιείται η σύνοδος συμβολίζονται στα Sabian Symbols ως μοίρες όπου τα άτομα λαμβάνουν ευκαιρίες ανάπτυξης και ωρίμανσης και τονίζουν την δύναμη και την αξία της πειθαρχίας και των ορίων στα φυσικά ένστικτα, προκειμένου να επιτευχθούν οι προσωπικοί στόχοι

    από ένα πεδίο ασφάλειας και ισορροπίας.

    Σε εγκόσμιο επίπεδο η ενέργεια θα μπορούσε να εκφραστεί με την κατάπαυση του πυρός κι ένα είδος συνθηκολόγησης στο θέμα του πολέμου, δεδομένου ότι η Αφροδίτη βρίσκεται εκτός πολιορκίας,

    κατάσταση που την δέσμευε

    και την αποδυνάμωνε

    ανάμεσα σε Άρη- Κρόνο

    και έτσι τώρα είναι πιο ικανή για διαπραγμάτευση και ειρήνευση.

    Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος της παραμένει κομβικός μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς από την θέση έξαρσης στους Ιχθείς

    που την ενισχύει

    πρωταγωνιστεί ως κυβερνήτης στην επικείμενη Πανσελήνο στο Ζυγό αλλά και στην δεύτερη Νέα Σελήνη του μήνα, που είναι ταυτόχρονα και Ηλιακή Έκλειψη στο ζώδιο του Ταύρου (30 Απρίλη)

    Δίνοντας έτσι την ελπίδα ότι η διπλωματία θα νικήσει και ότι θα καταφέρουμε

    να διαφυλάξουμε και να διατηρήσουμε την κοινωνική ηρεμία και την ειρήνη.

    Και με τον Δία -Ποσειδώνα να βρίσκονται σε απόσταση ανάσας μόλις 2 ° από την πολυαναμενόμενη σύνοδό τους στους Ιχθείς (12 Απρίλη) το στοίχημα εδώ είναι να διατηρήσουμε την πίστη, την θετική σκέψη και τις υψηλότερες δονήσεις μας, ώστε να κάνουμε την πνευματική υπέρβαση που υπόσχεται η όψη και να ελπίζουμε ότι κάτι όμορφο θα εκδηλωθεί μέσα απ όλο αυτό, ακόμη και αν αυτή την στιγμή

    δεν το γνωρίζουμε.

    Ενώ αξιοσημείωτη κατά τη Νέα Σελήνη και φέρελπις οιωνός, η παρουσία του αστεροειδούς Ουρανία

    στην 22° Ιχθύων, στο μεσοδιάστημα Δία- Ποσειδώνα.

    Ένας αστεροειδής συνδεδεμένος με το ενδιαφέρον για την Αστρολογία την Αστρονομία και την Κοσμολογία

    που φαίνεται εδώ ότι

    αφυπνίζει την συνείδηση

    και ανοίγει την πόρτα της εξέλιξης

    για όλα όσα θαυμαστά και μυστήρια

    θα θέλαμε να αποκαλυφθούν

    στον δικό μας… “ΑστροΚοσμο”!

    Προφανώς μόνο όταν έχουμε αποδεχθεί και κλείσει το τραύμα μας ως άτομα

    αλλά και ως ανθρωπότητα

    μπορούμε να συνδεθούμε με την Πηγή και να αρχίσουμε να βλέπουμε την αληθινή ομορφιά και μαγεία που ο Δίας με τον Ποσειδώνα

    μας υπόσχονται.

    Μόνο τότε μπορούμε να συλλάβουμε

    την ενότητα και το Όλον,

    που είναι ο Θεός, το Σύμπαν, η Πηγή μας

    και να αρχίσουμε να βιώνουμε την αφθονία που η ζωή μας προσφέρει.

    Και ίσως αυτό τώρα έρχεται να μας υπενθυμίσει η Νέα Σελήνη.

    Καλή, ευλογημένη και θεραπευτική

    για Όλους!🌙✨

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.