• Πανσέληνος Στην Παρθένο 18 Μαρτίου 2022

    Πανσέληνος Στην Παρθένο 18 Μαρτίου 2022

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

    18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

    Το φεγγάρι του Ντάρμα… και της Υπέρβασης

    Η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 18 Μαρτίου ώρα Ελλάδας 9.17π.μ. στην 27°.39′ της Παρθένου είναι η 7η στη σειρά σε αναιρετική μοίρα και αυτή που δίνει την σκυτάλη στο νέο Αστρολογικό έτος που ξεκινά ακριβώς δύο ημέρες μετά.

    Με την Εαρινή Ισημερία και την είσοδο του Ήλιου στον δυναμικό Κριό να μας φέρνουν μεγαλύτερη κινητοποίηση, ενθουσιασμό και την δυνατότητα για νέα ξεκινήματα.

    Επηρεάζοντας κυρίως τους εκπροσώπους του μεταβλητού Σταυρού κοντά στις μοίρες

    25°-29 ° η Πανσέληνος ολοκληρώνει και επισφραγίζει τα σχέδια και τις προσπάθειες που ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη στους Ιχθείς πριν από δύο εβδομάδες αλλά και μακροπρόθεσμα εγχειρήματα και πλάνα που δρομολογήθηκαν με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο πριν από ένα εξάμηνο

    (Σεπτέμβριος 2021).

    Ενώ παράλληλα φωτίζει και κάτι που πιθανόν δεν γινόταν αντιληπτό ή ήταν κρυμμένο, φέρνοντας αποκαλυψεις που αλλάζουν την θεώρηση και τις αποφάσεις μας.

    Ένας ακόμη Σεληνιακός κύκλος που κορυφώνεται και φαίνεται να μας προετοιμάζει για την ξεχωριστή Πύλη ενέργειας που ανοίγει με την ιστορική συνοδό του Δία και του Ποσειδώνα στις 12 Απρίλη. Με τον Ήλιο και τον Ερμή να ευθυγραμμίζονται μαζί τους στους ονειρικούς Ιχθείς απέναντι από την Πανσέληνο και να μας συντονίζουν με την ευφάνταστη συχνότητα τους .Ίσως για να αγγίξουμε από τώρα το όνειρο και την μαγεία τους και να καταφέρουμε να ενσωματώσουμε τις ποιότητες τους στην αντίληψη και την φυσική μας πραγματικότητα.

    Η Πανσέληνος ενεργοποιώντας το δίπολο Ιχθύων -Παρθένου που συμβολίζει τον Άξονα της Συνείδησης και της Υγείας μας, μας βάζει στη διαδικασία να σκεφτούμε και να επαναπροσδιορίσουμε αυτό που δίνει νόημα και σκοπό στην ύπαρξή μας. Στον Άξονα των οίκων 6- 12 που εκτός των άλλων ορίζει το Ντάρμα και εκπληρώνει το συμβόλαιο της ψυχής μας, δείχνοντας τον τρόπο να μοιραζόμαστε το δυναμικό μας με τον κόσμο.

    Έτσι εδώ καλούμαστε να συνδυάσουμε την έμπνευση, τις διαισθητικές ικανότητες και την σύνδεσή μας με την πνευματική διάσταση της ζωής, με τις πρακτικές και αναλυτικές ποιότητες της Παρθένου, προκειμένου να βάλουμε τάξη σε έναν ωκεανό συναισθημάτων και μηνυμάτων που μπορεί να μας παραπλανούν και να μας αποπροσανατολίζουν.

    Για να καταφέρουμε να βρούμε τον δρόμο στην Ποσειδώνια ομίχλη και να κάνουμε το καθημερινό… θεϊκό.

    Και το όνειρο που υπήρχε απλώς

    στην φαντασία μας…πραγματικότητα.

    Παράλληλα εδώ έχουμε την ικανότητα να κάνουμε και την απαραίτητη διαδικασία εκκαθάρισης και εξαγνισμού που συμβολίζεται στην Παρθένο σε σώμα και πνεύμα, αλλα και το άμεσο περιβάλλον μας ώστε να αποκαταστήσουμε την ισορροπία και την ευεξία μας, σκεφτόμενοι ίσως αυτή την φορά ολιστικά ( Ερμής Ιχθείς)

    και αξιοποιώντας φυσικές ή εναλλακτικές μεθόδους, που μπορούν να φέρουν ανάρρωση και βαθιά θεραπεία στη ζωή μας.

    Και φυσικά με τη θετική συμβολή του Δία και του Ουρανού που εναρμονίζονται θετικά με τον κυβερνήτη της Πανσελήνου Ερμή και μας χαρίζουν ενόραση, διαύγεια, ευφάνταστες ιδέες και αισιόδοξη οπτική, ώστε να βρούμε λύσεις και να απομακρυνθούνμε από δυσλειτουργικές προσκόλλησεις και νοητικές φυλακές που μας κρατούσαν πίσω.

    Την παραγωγική και μεταμορφωτική δύναμη του φεγγαριού μας επιβεβαιώνουν και τα Sabian Symbols όπου η 28° της Παρθένου συμβολίζεται ως η απόλυτη δύναμη θέλησης και αποφασιστικότητας ενώ οι 27°και 28° Ιχθύων αντίστοιχα όπου βρίσκεται ο Ήλιος αποδίδονται με εικόνα από το φεγγάρι του θερισμού και έναν γόνιμο κήπο, υποδηλώνοντας την ανταμοιβή για την καλή εργασία και την αφθονία που προκύπτει και δύναται να καλύψει κάθε βασική ατομική ανάγκη και επιθυμία.

    Στον χάρτη της Πανσελήνου οι πλανήτες συγκεντρωμένοι σε μία περιοχή 120° με τους οκτώ από αυτούς να καταλαμβάνουν τις 60° στα ζώδια Υδροχόου και Ιχθύων, σχηματίζουν δέσμη που τους αναγκάζει σε ένα πολύ περιορισμένο είδος επικοινωνίας, κυρίως λόγω της απουσίας όψεων τριγώνων και αντιθέσεων μεταξύ τους.

    Για να δηλωθεί εδώ ένας μονόπλευρος και δογματικός τρόπος προσέγγισης της πραγματικότητας που μάλλον δεν μας επέτρεπε το τελευταίο διάστημα να δούμε το αποτέλεσμα των επιλογών μας και να έχουμε την απαραίτητη επανατροφοδότηση.

    Έτσι η Σελήνη αναλαμβάνει εδώ τον ρόλο να σηκώσει το βάρος όλου του πλανητικού σχηματισμού λειτουργώντας ως η διέξοδος που χαρίζει μέσα από την αντίθεση της μεγαλύτερη προοπτική αλλά και επίγνωση.

    Αξιοσημείωτος στον χάρτη ο δυναμικός σχηματισμός Χαρταετού, που έχει στην βάση του το μεγάλο τρίγωνο Σελήνης Πλούτωνα και Βορείου Δεσμού στα ζώδια της γης και τα εξάγωνα με τους Ιχθείς στην κορυφή, να δίνουν ευκαιρίες καρμικής εκπλήρωσης αλλά και απογείωσης, που τώρα φαίνεται ότι προετοιμάζεται.

    Μία πλανητική συνθήκη που μας δίνει την δυνατότητα να πάμε βαθιά μέσα μας, να συνειδητοποιήσουμε και να οργανώσουμε τις μεταμορφωτικές αλλαγές που θέλουμε να δούμε στην ζωή μας και να απελευθερωθούμε από τοξικά συναισθήματα ,σχέσεις και συμπεριφορές που δεν ευθυγραμμίζονται με αυτό στο οποίο έχουν εξελιχθεί.

    Και επιπλέον να πορευτούμε με δυνατές σχέσεις και συμμαχίες που θα υποστηρίζουν τα δημιουργικά σχέδια και την ανάπτυξη μας.

    Μια ενέργεια που μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά στην δυναμική μιας οικογένειας αλλά και σε μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων και να οδηγήσει και σε ένα διαφορετικό τρόπο διαχείρισης των εγκόσμιων θέματων, όπως στην ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία που κινητοποιεί τα συλλογικά μας αντανακλαστικά και την κοινωνική ευθύνη απέναντι στην τραγική κοινή μοίρα των ανθρώπων.

    Μέσα σε όλο αυτό η Αφροδίτη και ο Άρης που συνταξιδεύουν στον απόλυτο ιδεαλισμό του Υδροχόου μακριά από τις συμβάσεις του ιεραρχικού Αιγόκερω, συνωμοτούν για να φέρουν την επανάσταση στον έρωτα, τις σχέσεις, την αισθητική , την επιθυμία, την σεξουαλικότητα και τις αξίες μας. Φέρνοντας μια Ουράνια γνώση από το μέλλον που μας αφυπνίζει και μας ελευθερώνει.

    Ωστόσο το τετράγωνο του Άρη με τον επαναστάτη Ουρανό είναι μια ενέργεια που μπορεί να μας αναστατώσει με αναπάντεχα γεγονότα και εκπλήξεις που θα ανατρέψουν προηγούμενες ασφάλειες και σταθερές.

    Έτσι μέσα στο επόμενο διάστημα άνθρωποι μπορεί να μπαίνουν ή να φεύγουν αιφνίδια από την ζωή μας, ενώ δεν θα λείπουν οι εντάσεις, τα ρήγματα αλλά και διάθεση για περιπέτεια, πειραματισμό και εκκεντρικότητα.

    Επιπλέον το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό, με τους πλανήτες να βρίσκονται και σε αμοιβαία υποδοχή θα μπορούσε να φέρει και κάτι πιο εποικοδομητικό, νέες συνδέσεις και συμμαχίες όπως και αλλαγές στα οικονομικά συστήματα και τις αγορές που οδηγούν σε μεγάλα κέρδη ή και απώλειες.

    Η πολυδιάσταση πάντως ενέργεια του Άρη στον Υδροχόο μας προϊδεάζει για προβλήματα και χαοτικές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, στα μηχανήματα και στο διαδίκτυο , ενώ μέσα στο ασταθές περιβάλλον που δημιουργείται δεν θα λείπουν οι συλλογικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις για την διεκδίκηση κοινωνικών δικαιωμάτων, δικαιοσύνης και ειρήνης με την συγκατάθεση και του αστεροειδούς Εστία (Vesta) που συμπορεύεται στον Υδροχόο και συμβολίζει εδώ την ανάγκη για παγκόσμια ευημερία.

    Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα εκφραστεί το φεγγάρι αυτό στη ζωή μας, είναι αναμφισβήτητη η μεταμορφωτική του επιρροή και η συμβολή του στο να κατανοήσουμε το προσωπικό μας ταξίδι, το κάλεσμα και την αποστολή που ανταποκρίνεται σε αυτό που αληθινά είμαστε.

    Βρισκόμαστε σε μία περίοδο αρκετά καρμική που μας φέρνει αντιμέτωπους με προηγούμενες επιλογές, λάθη του παρελθόντος και τους περιορισμούς μας.

    Όμως εδώ έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τους καρμικούς περιορισμούς ώστε να πλησιάσουμε περισσότερο εκείνο που είμαστε πραγματικά, τον εσώτερο εαυτό και την αληθινή μας φύση, μετουσιώνοντας τελικά το Κάρμα σε Ντάρμα, που είναι και το μέτρο της υπερβάσης των ορίων μας.

    Καθώς το Ντάρμα είναι η ευδαιμονική και λυτρωτική κατάσταση που προσεγγίζουμε μέσα από το καθήκον και την προσφορά στον εαυτό μας, στους άλλους αλλά και στο σύνολο της ζωής και το κατακτούμε μέσω της ικανότητας να ζούμε με πίστη, ενσυναίσθηση, πνευματικότητα και αλήθεια.

    Χαρούμενη και Ευλογημένη Πανσέληνο!

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.