• Νέα Σελήνη Στον Υδροχόο 1 Φεβρουαρίου 2022

    Νέα Σελήνη Στον Υδροχόο 1 Φεβρουαρίου 2022

    ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

    1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

    Βήματα μπροστά και

    ” Η αβάσταχτη ελαφρότητα…

    της μη προσκόλλησης.”

    Με τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται 1/2 στην 12.°19 του Υδροχόου και ανοίγει τον δεύτερο Σεληνιακό κύκλο μετά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, ξεκινά ένα δυναμικό και αποκαλυπτικό διάστημα απαιτητικό και αρκετά προσανατολισμένο στο μέλλον, με τις κοινωνικές μας συνδέσεις, τις προσδοκίες και τα μακροπρόθεσμα πλάνα μας να μπαίνουν ξανά στο μικροσκόπιο.

    Η σύνοδος της Νέας Σελήνης με τον Κρόνο και το τετράγωνο της με τον Ουρανό εξακολουθεί να τονίζει για μία ακόμη φορά τους περιορισμούς μας, φέρνοντας δυσφορία, μελαγχολική διάθεση αλλά και στιγμές αμφισβήτησης και επαναστατικότητας, καθώς γινόμαστε μάρτυρες σε ένα σκηνικό κατάρρευσης των παλιών δόμων αλλά και ταυτοχρόνης δημιουργίας καινούριων, που μας αφορούν ατομικά και συλλογικά.

    Ο Κρόνος βέβαια έχει μεταβεί στην 15° του Υδροχόου, μοίρα ύψιστης ενέργειας, όπως και όλες οι 15° Σταθερού Σταυρού, που καταλαμβάνουν το μεσοδιάστημα Ηλιοστασίων και Ισημεριών.

    Οι μοίρες αυτές γνωστές και ως Σημεία του Κόσμου ή αλλιώς avatar, είναι ταυτισμένες με την δημιουργική δύναμη του Σύμπαντος και λόγω της μεγάλης ενέργειας που συγκεντρώνουν θεωρείται ότι μας δίνουν την δυνατότητα να υλοποιήσουμε συχνά το αδύνατο και ακατόρθωτο.

    Μέσα λοιπόν από αυτή τη νέα περιοχή, ο Κρόνος μας καλεί να αναλάβουμε ευθύνες, να σχεδιάσουμε και να δεσμευτούμε απέναντι σε ένα νέο σκοπό ή εγχείρημα, για το οποίο θα χρειαστεί συγκέντρωση, αφοσιώση επιμονή και μεγάλη προσπάθεια, ωστόσο μπορεί να μας εγγυηθεί μακροπρόθεσμα επιτυχία και διάρκεια.

    Φυσικά το πως κανείς ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις του Κρόνου, έχει να κάνει με το πώς δουλεύει με την Κρόνια ενέργεια και απάντηση σε αυτό δίνει η ίδια η δομή του γενέθλιου χάρτη του.

    Ο Κρόνος στον Υδροχόο αν και δυνατός στο ζώδιο της παραδοσιακής του κυβέρνησης δεν μπορεί να ερμηνεύεται με τα ίδια “χρώματα” που είχε στην διάρκεια παραμονής του στον Αιγόκερω, αλλά σχετίζεται περισσότερο με το πώς αφήνεις το παρελθόν για να προχωρήσεις στο μέλλον. Και αν λάβουμε υπόψη το επίμαχο debate του με τον Ουρανό τότε κατανοούμε ότι κάτω από το πέπλο της συντήρησης κρύβει την αναγκαιότητα τελικά για αλλαγή και ανάπτυξη.

    Στην πρώτη φάση αυτού του Σεληνιακού κύκλου που ακόμη δεν υπάρχει επαρκές φως και είμαστε σε ένα μεγάλο βαθμό συνδεδεμένοι με το υποσυνείδητο, την διαίσθηση και τις βαθύτερες επιθυμίες μας, η ανεξάρτητη και αφυπνιστική ενέργεια του Υδροχόου δίνει πρόσβαση σε μια νέα οπτική και αλλάζει την συνείδηση για τον εαυτό μας και για τον κόσμο γύρω μας.

    Μια συνθήκη που συμβάλλει στο να ανακαλύψουμε τον μοναδικό μας σχεδιασμό και να βάλουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε μια φυσική πραγματικότητα που θα ευθυγραμμίζεται περισσότερο με την συχνότητα και το ξεχωριστό ουράνιο αποτύπωμά μας.

    Αυτή ακριβώς η αναβάθμιση που πραγματοποιείται στην εξέλιξη της συνείδησης μας, αποτυπώνεται και στα Sabian Symbols μέσα από μια εικόνα που αναπαριστά την 12° Υδροχόου ως “αναρρίχηση διαφορετικών τύπων ανθρώπων στις βαθμίδες μιας Σκάλας.” Όχι όμως χωρίς καθοδήγηση καθώς στην 13° που συμβολίζεται με ένα “βαρόμετρο” οι άνθρωποι έχουν πλεον στα χέρια τους ένα εργαλείο πρόγνωσης, αντίστοιχο με αυτό της Αστρολογίας, ώστε να περάσουν από μια φυσική συνθήκη σε μια άλλη όχι άκριτα, αλλά με προβλεψιμότητα και την επίγνωση των κυκλικών διαδικασιών που τους επιτρέπει να σχεδιάζουν προηγουμένως την δράση τους.

    Η συνοδός βέβαια του Πλούτωνα με τον ανάδρομο Ερμή στην 24° Αιγόκερω μπορεί να μας κάνει αυτές τις ημέρες να στρεφόμαστε στο παρελθόν και να σκεφτόμαστε ενδεχομένως το χειρότερο σενάριο. Παρ όλα αυτά δίνει και την δυνατότητα να δούμε αλήθειες, να εμβαθύνουμε και να αναθεωρήσουμε λανθασμένες αντιλήψεις που ενδεχομένως μας περιόριζαν και μας κρατούσαν πίσω. Ενώ σε κοινωνικό επίπεδο μπορεί να ανασύρονται επιμελώς κρυμμένα μυστικά και σκάνδαλα, προσώπων με πλούτο, δύναμη και εξουσία, που θα μας προβληματίσουν και θα προκαλέσουν το κοινό μας αίσθημα.

    Το τρίγωνο δε που διαμορφώνεται ανάμεσα στον Ερμή τον Πλούτωνα και τον Βόρειο Δεσμό, ακρίβειας στις 3/2 και που παραμένει ως τις 17/ 2 πρόκειται να φέρει συλλογικά και την βαθιά γνώση για το τι μπορούμε να εγκαταλείψουμε και να αναγεννήσουμε και ποια θα πρέπει να είναι από δω και στο εξής τα βήματά μας. Και ο Βόρειος Δεσμός στην 27° του Ταύρου που είναι και η μοίρα Εκλειψης του Νοεμβρίου, ανοίγει τώρα τον δρόμο αυτό της εσωτερικής μεταμόρφωσης και μας πληροφορεί για το τι είναι αυτό που χρειάζεται οριστικά να αλλάξει κυρίως στις συνειδήσεις μας.

    Σπουδαίο βέβαια πλανητικό γεγονός των ημερών και η συμπόρευση των αιώνιων εραστών του ζωδιακού της ορθόδρομης πλέον Αφροδίτης και του Άρη, που οδεύουν στην ακρίβειας σύνοδο τους στην 0° Υδροχόου 16 /2.

    Μια συγκυρία που γίνεται ακόμη πιο ξεχωριστή λόγω της ασυνήθιστης διάρκειας.

    Έτσι ενώ η Αφροδίτη που χρειάζεται 18 μήνες για να ολοκληρώσει το ταξίδι της στο ζωδιακό και ο Άρης 24, πραγματοποιούν μια σύνοδο που διαρκεί συνήθως όχι περισσότερο από 10 ημέρες, αυτή την φόρα συμπορεύονται όλο τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και μέχρι τα μέσα Απρίλη, εγκαινιάζοντας έτσι έναν πολλά υποσχόμενο νέο κύκλο στον τομέα της αγάπης, των σχέσεων και της δημιουργικότητας.

    Η πανίσχυρη αυτή η σύνοδος πρόκειται να αναζωπυρώσει τις υπάρχουσες σχέσεις και να ευθυγραμμίσει ανθρώπους που έχουν πιθανόν μεταξύ τους ένα συμβόλαιο ψυχής και αυτό αφορά όχι μόνο τις ερωτικές αλλά και κάθε είδους σχέση. Έτσι τώρα πολλές κοινωνικές συνδέσεις μπορεί να ενδυναμώνονται αλλά και νέες συμμαχίες και ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα και συμφέροντα να δημιουργούνται και να ανθίζουν.

    Αν σε αυτό προσθέσουμε και την σύνοδο ιδιομοιρίας της Αφροδίτης στην 11° του Αιγόκερω με τον αστεροειδή Vesta (Εστία) που συμβολίζει την προσήλωση και την αφοσίωση σε έναν ιερό σκοπό αντιλαμβανόμαστε ότι πολλές από αυτές τις ενώσεις μπορεί να έχουν και μια σημαντική αποστολή.

    Αξιοσημείωτη συγχρονικότητα και η σύνοδος της Αφροδίτης με την Λάχεση, αστεροειδής 120 από 24/1, η οποία σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία ορίζει το πεπρωμένο των ανθρώπων και αποφασίζει για την έκβαση των γεγονότων και την διάρκεια της ζωής τους.

    Ένα σύμβολο που έρχεται να μας δείξει το πώς αλλά και με ποιους τελικά θα προχωρήσουμε, για να έχουμε την τύχη, την πρόοδο και την μακροημέρευση που θέλουμε.

    Η Αφροδίτη σύμβολο της θηλυκής αρχής, της αγάπης και της επιθυμίας λαμβάνει ξεχωριστή δημιουργική δύναμη και κινητοποίηση μέσα από το τρίγωνο της με τον Ουρανό, φέρνοντας στον δρόμο μας νέες ενδιαφέρουσες επαφές και καινούργια σχέδια, ενώ παράλληλα προωθεί και κάθε πρωτοποριακό εγχείρημα σε σχέσεις, επένδυσεις και οικονομικά.

    Με ιδιαίτερα ευνοϊκή την ημερομηνία 7-8/2 όπου η Σελήνη προσεγγίζει τον Ουρανό και ενεργοποιεί εκ νέου το πολύ ευνοικό αυτό τρίγωνο .

    Ο Άρης ιδιαίτερα ενισχυμένος από την θέση έξαρσής του, 5° Αιγόκερω, εκπροσωπώντας την αρσενική αρχή, το πάθος και την δύναμη που μας κινητοποιεί, υπόσχεται μέσα από την ευνοϊκή ευθυγράμμιση του με Δία και Ουρανό, σπουδαίες ευκαιρίες επέκτασης, ξαφνική τύχη και ενθουσιασμό. Ενώ παράλληλα μπορεί να δείξει και νέους τρόπους εξασφάλισης εισοδήματος και να ευνοήσει τα πρωτοποριακά projects και τα μεγάλα εγχειρήματα κυρίως για τους εκπροσώπους του 1ου δεκαημέρου των γήινων και υδάτινων ζωδίων.

    Από την άλλη βέβαια η εκτός ορίων θέση του, τον καθιστά απρόβλεπτο, εκρηκτικό και επιρρεπή σε ατυχήματα, μολυσματικές ασθένειες αλλά και φαινόμενα βίας. Μια συνθήκη που μας θέλει επιφυλακτικούς και προβλεπτικούς αν θέλουμε να αποφύγουμε τις απώλειες, ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες του μήνα που ο πλανήτης συγκλίνει σε τετράγωνο με τον Χειρωνα. Όψη που μας προειδοποιεί να προσέχουμε που επενδύουμε την ενέργεια, τα συναισθήματα και τα αποθέματα μας, προκειμένου να μην παρασυρθούμε σε λανθασμένες επιλογές και σχέσεις που μπορεί να μας πληγώσουν .

    Στην φάση αυτή του νέου Σεληνιακού κύκλου, αισθανόμαστε ότι είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής, σε ένα έτος που ξεκίνησε φορτισμένα και για πολλούς επώδυνα, με ανάδρομους πλανήτες και τον σκληρό διάλογο Κρόνου Ουρανού να επαναλαμβάνεται και να μας εξουθενώνει.

    Όμως “Τα νέα ξεκινήματα έρχονται συχνά μεταμφιεσμένα ως ένα επώδυνο τέλος” Lao Tzu

    Και αυτή είνα μια αλήθεια που επιβεβαιώνεται σε όλη την ιστορία της εξέλιξης μας, καθώς καμία πρόοδος και τίποτα καινούργιο δεν θα είχε εκδηλωθεί αν δεν είχαν προηγηθεί οι στιγμές κρίσης και το αίσθημα ότι βγαίνουμε από την ζώνη ασφάλειας, την προσκόλληση, τον παραδεδομένο τρόπο σκέψης και δράσης μας.

    Όλη αυτή η ενέργεια του Υδροχόου έρχεται τώρα ως πνευματικός απελευθερωτής για να σπάσει νόρμες και να μας αποδεσμεύσει από την προσωπική νοητική φυλακή που δημιουργούν οι προσωπικές πεποιθήσεις και τα επιβεβλημένα κοινωνικά στερεότυπα. Μια τάση που εκδηλώνεται πια και στο συλλογικό μέσα από κοινότητες και κινήματα που δημιουργούνται και εξαπλώνονται σε όλο τον πλανήτη υπέρ της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως το “Lying flat ” “Me too” ακόμη και το πρόσφατο “Freedom Convoy ” που διεκδικούν ένα νέο status quo και ένα διαφορετικό τρόπο ύπαρξης.

    Και φυσικά όσο διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας στους Κοσμικούς Νόμους αλλά και την σύνδεση με ανθρώπους που μοιραζόμαστε την ίδια συχνότητα και τα κοινά οράματα, μπορούμε να δούμε τα προβλήματά μας από μια νέα οπτική και όλα να

    τα κάνουμε καλλίτερα!

    “Ένα όνειρο που ονειρεύεται ο καθένας μόνος του είναι απλώς ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε όλοι μαζί

    είναι πραγματικότητα.”

    John Lennon

    Καλή και ευλογημένη

    Νέα Σελήνη 💜✨

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.