• Η Νέα Σελήνη Της Χρονιάς Στον Αιγόκερω

    Η Νέα Σελήνη Της Χρονιάς Στον Αιγόκερω

    Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

    ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

    2 ΓΕΝΑΡΗ 2022

    “Λογική και Ευαισθησία”

    Η Νέα Σελήνη που υποδεχόμαστε στις 2/1 στην 12°.20′ του Αιγόκερω και δίνει το χρώμα της στο νέο έτος, μας φέρνει μια αίσθηση σκοπού και την πρόθεση να κάνουμε απολογισμό και να δημιουργήσουμε νέες δομές για την προσωπική και κοινωνική μας ζωή, που θα μας φέρουν και πιο κοντά σε όλα όσα θέλουμε να επιτύχουμε.

    Η 12° του Αιγόκερω εκτός από την μυητική σημειολογία του αριθμού έχει επιπλέον στα Sabian Symbols μια διαφωτιστική χροιά καθώς αναπαρίσταται ως ” η διάλεξη ενός σπουδαστή για τις Φυσικές Επιστήμες, που φέρνει στο φως νέες αλήθειες για τις διαφορετικές διαστάσεις της ύπαρξης” μια διαδικασία που καταλήγει στην 13° να είναι η αναζήτηση της γνώσης που γίνεται πλέον “η εσωτερική φωτιά” και το προμηθεικό φως που μας αφυπνίζει.

    Με οδηγό μας τον Κρόνο, τον κυβερνήτη του νέου Σεληνιακού κύκλου και τέσσερεις συνολικά πλανήτες στον Αιγόκερω, το ζώδιο που ξέρει όσο κανένα άλλο να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τον χρόνο, την ενέργεια και τα αποθέματά του, θα θελήσουμε να εστιαστούμε σε projects και εγχειρήματα που υπόσχονται προσωπική εκπλήρωση και επαγγελματική ανάπτυξη.

    Πάντα βέβαια με το πνεύμα συντήρησης που χαρακτηρίζει το ζώδιο και μας θέλει προσεκτικούς στις επιλογές μας προκειμένου να αποφευχθούν τα επικίνδυνα ρίσκα και οι απώλειες.

    Πρόκειται για ένα διάστημα αρκετά παραγωγικό όπου πολλοί θα πάρουν τον έλεγχο και την ευθύνη να υπερασπιστούν αυτό που είναι ωφέλιμο, λειτουργικό και αναβαθμίζει την ζωή τους βρίσκοντας πιθανόν και νέους τρόπους εξασφάλισης εισοδήματος, βελτίωσης της οικονομικής τους κατάστασης και της επαγγελματικής πορείας.

    Στο πλανητικό σκηνικό η Αφροδίτη στην 22° του Αιγόκερω ανάδρομη εως τις 29/1 και σε διάλογο με τον Πλούτωνα τον κυβερνήτη του Κάτω Κόσμου συνεχίζει την ενδοσκόπηση και την εσωτερική ανασυγκρότηση και μας βοηθάει να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο στις αξίες της ζωής και την ίδια μας την ύπαρξη. Κυρίως όμως γιατί επισκέπτεται ξανά ακριβώς την ίδια μοίρα που πραγματοποιήθηκε η μοιραία σύνοδος Κρόνου- Πλούτωνα, στις 11/1 /2020 από όπου ξεκίνησε και η παγκόσμια περιπέτειά μας με την πανδημία.

    Υπό την επήρρεια αυτής της δυναμικής, καλούμαστε με έναν τρόπο να πάμε πίσω και να δούμε τις παρενέργειες της τεράστιας κοινωνικής κρίσης που άλλαξε συθέμελα την ζωή μας και την αντίληψή μας συνολικά για τον κόσμο, ενώ σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο, συνειδητοποιούμε ότι θα πρέπει ίσως να αφήσουμε πίσω οριστικά παλαιότερες επιλογές και κομμάτια του εαυτού μας, προκειμένου να καταφέρουμε να αναγεννηθούμε.

    Μια διαδικασία που φαντάζει επώδυνη, από την οποία όμως θα μπορέσουμε στο τέλος να βγούμε περισσότερο ώριμοι και δυνατοί.

    Και φυσικά θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι μια ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω σε κοινωνικό επίπεδο μπορεί πάντα να δείξει διακύμανσεις και αναδιάρθρωση σε πολιτικά και οικονομικά συστήματα και αγαθά με άμεσο αντίκτυπο στις συνήθειες και τους όρους της διαβίωσης μας.

    Ελπιδοφόρο σε όλο αυτό, το συγκλίνον εξάγωνο που σχηματίζεται ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα που μπορεί να υποσχεθεί στιγμές ψυχικής ανάτασης, ρομαντισμού, έμπνευσης και δημιουργίας , που θα μας επαναφορτίσουν, ενώ μπορεί σε κάποιους να δώσει και την ευκαιρία να ξανά δοκιμάσουν κάτι που είχαν εγκαταλείψει στο παρελθόν ή να επιστρέψουν σε παλαιότερες σχέσεις και συνεργασίες, κάνοντας τις διορθωτικές κινήσεις που χρειάζονται.

    Ο Ερμής έχοντας μόλις μπει στην 0° του Υδροχόου και σε τρίγωνο με τον Β.Δ. μας κάνει ιδιαίτερα ενορατικούς και εφευρετικούς, χαρίζει διαύγεια πνευματική, πρωτοποριακές ιδέες και την δυνατότητα αξιοποίησης των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας αλλά και των κοινωνικών δικτύων μας.

    Λαμβάνοντας βέβαια υπόψιν ότι ο Ερμής γίνεται στάσιμος στην 10° Υδροχόου στις 14/1 και ξεκινά την ανάδρομη πορεία που διαρκεί εως τις 13/2 , διαπιστώνουμε πως οι ενέργειες επιβραδύνονται σημαντικά κατά το δεύτερο μισό του μήνα με αποτέλεσμα οι συνθήκες να μην είναι ακόμη κατάλληλες για οριστικές αποφάσεις, διαπραγμάτευσεις και συμβόλαια και για να βάλουμε σε άμεση εφαρμογή τα σχέδιά μας.

    Επομένως όλα δείχνουν ότι είναι καλλίτερο να παραμείνουμε σε φάση προετοιμασίας και οργάνωσης, τουλάχιστον έως τα μέσα Φλεβάρη με εξαίρεση βέβαια αυτούς που

    έχουν στο γενέθλιο χάρτη τους ανάδρομο τον Ερμή ή την Αφροδίτη, για τους οποίους ίσως τα πράγματα να δουλεύουν τώρα πιο αποτελεσματικά και με λιγότερη προσπάθεια.

    Η μεσοδιαστηματική εικόνα του νέου Φεγγαριού που προσδιορίζεται από τον άξονα Άρη -Κρόνου και ερμηνεύεται από Ebertin ως ένα μπλοκάρισμα της ενέργειας, με εμφανή την έλλειψη ζωτικότητας, είναι μια συνθήκη που θα μας δοκιμάσει και δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια για δράση και άμεση υλοποίηση.

    Μέσα σε όλο αυτό η Κρόνια ενέργεια και οι προκλήσεις που δημιουργούνται από το κυρίαρχο πλέον τετράγωνο με τον Ουρανό παραμένουν και ενδεχομένως να ενταθούν από την στιγμή που ο Ουρανός γυρίσει και σε ορθόδρομη φορά (18/1).

    Μια συγκυρία πού θα δείξει πως όταν ο πλανήτης της αφύπνισης που ζητά την ελευθερία και την αλήθεια, παίρνει ξανά τα ηνία, τότε οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων ενάντια στον έλεγχο και τους περιορισμούς, μπορεί να πάρουν διαφορετικές διαστάσεις πιθανόν μέσα από έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.

    Με τα Φώτα πάντως να υποστηρίζονται πολύ αρμονικά από τον Ουρανό, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θελήσουμε να βγούμε από τις ζώνες ασφάλειας και να δημιουργήσουμε νέα οράματα που θα δώσουν μια διαφορετική ερμηνεία και προοπτική σε όσα συμβαίνουν στη ζωή μας.

    Και επιπλέον είναι πιθανό να συνειδητοποιήσουμε ότι η δύναμή μας είναι στις επιλογές που κάνουμε στο εδώ και στο τώρα, χωρίς να χρειαστεί να πάμε στο μακρινό μέλλον.

    Εξάλλου ο Ουρανός είναι και ο απελευθερωτής, που θέλει να μας βγάλει από τους περιορισμούς που εμείς οι ίδιοι βάζουμε στον εαυτό μας, σχετικά με αυτό που θεωρούμε ότι πρέπει να κάνουμε ή να είμαστε, συχνά από ανασφάλεια, φόβο ή και λανθασμένες πεποιθήσεις.

    Και που έρχεται φυσικά να μας επιβραβεύσει όταν

    ευθυγραμμιζόμαστε με τον αυθεντικό εαυτό μας και παίρνουμε το ρίσκο να πλεύσουμε στο καινούργιο, καθώς μόνο ό,τι έχει λήξει μπορεί να χαθεί και όχι ό,τι ανήκει στο μέλλον και στο μονοπάτι της ζωής για το οποίο αληθινά προοριζόμαστε.

    Ο Άρης στην 14°Τοξότη κι έχοντας ήδη ενεργοποιήσει την 12° της τελευταίας Ηλιακής Έκλειψης, συνεργάζεται τώρα αρμονικά σε τρίγωνο με τον Κρόνο, κάτι που δείχνει πως αν είμαστε ξεκάθαροι με αυτά που θέλουμε και δουλέψουμε υπεύθυνα, θα μπορέσουμε να υποστηρίχθουμε.

    Επιπλέον το γεγονός ότι ο Άρης βρίσκεται σε σύνοδο και με τον Μεγάλο Ελκυστή (Great Attractor) αυτή την τεράστια κοσμική γαλαξιακή ενέργεια που φέρνει υψηλή συνειδητότητα και πνευματική κινητοποίηση είναι μια δυναμική που μας κάνει να έλξουμε και να δώσουμε σάρκα και οστά σε όσα οραματιζόμαστε και πιστεύουμε ότι είναι δυνατόν να συμβούν.

    Ο πληγωμένος θεραπευτής Χείρωνας ορθόδρομος πλέον στην 8° του Κριού και σε τετράγωνο με τα Φώτα, πιθανόν να ανασύρει τώρα θέματα που χρήζουν προσοχής και θεραπείας αλλά και να τονίσει την σύγκρουση που υπάρχει ανάμεσα στην λογική και το συναίσθημα. Μπορεί ωστόσο να μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε διαφορετικά αυτό που μας αποδυναμώνει και να δώσουμε λύσεις, με την θετική συνδρομή και του Άρη από τρίγωνο, αρκεί να χαλαρώσουμε κι εμείς οι ίδιοι τις απαιτήσεις απέναντι στον εαυτό μας και να του φερθούμε ίσως και με περισσότερη αβρότητα.

    Το πιο αξιοσημείωτο στο αστρολογικό σκηνικό των ημερών εμφανές και στον χάρτη της Νέας Σελήνης, είναι ότι βρισκόμαστε στην περίοδο του λεγόμενου draconic bowl (δρακωνικό μπωλ ή δέσμη) μια σπάνια πλανητική συγκυρία κατά την οποία ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης, εγκλωβίζει όλους τους πλανήτες στη μία πλευρά του ωροσκοπίου, με το άλλο ημισφαίριο που παραμένει κενό να θεωρείται ο χώρος από όπου έρχονται και οι μεγάλες προκλήσεις.

    Το φαινόμενο αυτό έχει επαναληφθεί άλλες 16 φορές μέσα στα τελευταία 170 χρόνια με πιο πρόσφατα τα διαστήματα

    25 /2 – 28/2/2020 , 31/12- 26/ 3/2021 και αυτό που διανύουμε τώρα 15/12/2021- 23 /4 /2022 στον άξονα Διδύμων -Τοξότη. Τις κρίσιμες δηλαδή περιόδους όπου η ανθρωπότητα βρέθηκε αντιμέτωπη με το ξέσπασμα της πανδημίας και τους συνακόλουθους περιορισμούς της.

    Κι ενώ ο σχηματισμός “bowl” ή “δέσμης”, όπως αποκαλείται, συμβολίζει την υποκειμενική εστιάση, την παγίωση αξιών, την αυτάρκεια αλλά και την ισχυρή αίσθηση σκοπού σε έναν γενέθλιο χάρτη, η συμμετοχή εδώ των δεσμών που δίνουν και τον τόνο στον σχηματισμό, μοιάζει σαν μια απαραίτητη συλλογική υποχρέωση , που μας κρατάει περιορισμένους ,ωστόσο προσγειωμένους και εστιασμένους, ίσως γιατί τώρα χρειάζεται να αποκτήσουμε δεξιότητες, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να προετοιμαστούμε για τις προκλήσεις και τις εξελίξεις που έρχονται.

    Σαν μια αλχημιστική “χύτρα” όπου το πεπρωμένο φαίνεται κάτι να προετοιμάζει.

    Στην βεδική αστρολογία όπου χρησιμοποιούνται φυσικά οι πλανήτες μέχρι τον Κρόνο ο σχηματισμός εθεωρείτο ότι φέρνει περιορισμούς, δυσκολίες και ατυχίες ενώ ιστορικά έχει συμπέσει και με την εμφάνιση ασθενειών όπως το AIDS (1981) αλλά και η ευλογιά (1521) Είναι γεγονός πάντως ότι η εγγύτητα των πλανητών στον σχηματισμό, αυξάνει τον αριθμό των δύσκολων γωνιών, όπως τα τετράγωνα, χωρίς να συνυπολογίζεται η μετατόπιση της Σελήνης λόγω των μικρότερης διάρκειας και επιρροής, όψεων της με τους πλανήτες.

    Ενώ τις περισσότερες πληροφορίες ως προς την επήρρεια και τα γεγονότα που προκύπτουν μας δίνουν οι κυβερνήτες των δεσμών και οι όψεις τους αλλά και ο πλανήτης που πρόκειται πρώτος προοδευτικά να εγκαταλείψει τον σχηματισμό.

    Εν προκειμένω είχαμε τον αστεροειδή Δήμητρα σε ανάδρομη πορεία, που πρώτη αποστάτησε εγκαταλείποντας τον σχηματισμό αφού έκανε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό στην 1°.41′ των Διδύμων στις 15/12.

    Η ορθόδρόμησή της βέβαια από 16/1 και η συνάντηση της με τον Β.Δ. αυτή την φορά στο ζώδιο του Ταύρου, μας προϊδεάζει για κρίσεις και δοκιμασίες που μπορεί να προκύψουν σε σχέση με τις συναισθηματικές και υλικές μας ασφάλειες και τα αγαθά (χρήματα , τροφή, προμήθειες, φυσικούς πόρους)

    Η σύνδεση των δεσμών με τους κυβερνήτες τους, αρχικά με τον Ερμή να κάνει ακριβείας τρίγωνο και εξάγωνο αλλά και τον Δία να σχηματίζει ένα δυνατό συγκλίνον τετράγωνο, δείχνει ότι μπορεί να βρεθούν λύσεις και να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιρροές του πλανητικού σχηματισμού, που κλείνει αισίως τον κύκλο του στα τέλη Απρίλη, αν αποφευχθούν φυσικά η υπεραισιοδοξία και οι υπερβολές που μπορεί να φέρει ο άνοπτος (χωρίς Πτολεμαικές όψεις) Δίας .

    Ένας Δίας που από την 0°των Ιχθύων στο ζώδιο της παραδοσιακής του κυβέρνησης και έξαρσης της Αφροδίτης και λίγο πριν ξεκινήσει τον διάλογο του με τον Ποσειδώνα, έρχεται να ενισχύσει την πίστη μας, την συμπόνια, την αγάπη, την αλληλοκατανόηση, την ικανότητα να εμπιστευόμαστε την εσωτερική μας φωνή και να κατανοούμε τις συγχρονικότητες και τα μηνύματα που μας στέλνει η φύση και το Σύμπαν.

    Το 2022 φαίνεται για αρχή να μας βάζει στην διαδικασία να οργανωθούμε, να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες και τους στόχους μας και να προετοιμάσουμε τα επόμενα βήματά μας, ενώ δίνει για πολλούς στην συνέχεια και την υπόσχεση ανανέωσης και εκπλήρωσης, όπως και την δυνατότητα να συνδεθούμε με ανθρώπους που μπορούμε να μοιραστούμε τα όνειρα και τα οράματά μας και να αισθανθούμε ότι δεν είμαστε τελικά μόνοι μας

    στο ταξίδι!

    Εύχομαι ολόψυχα

    μια χαρούμενη Χρονιά,

    γεμάτη υγεία, αγάπη, δημιουργία, ασφάλεια

    με λιγότερο φόβο

    και περισσότερη ελευθερία για Όλους!💫❤✨

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.