• Πανσέληνος Στους Διδύμους 19 Δεκέμβρη 2021

    Πανσέληνος Στους Διδύμους 19 Δεκέμβρη 2021

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

    19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021

    Σαν … “Παραμύθι χωρίς τέλος”

    Η τελεταία Πανσέληνος του χρόνου, γνωστή και ως “Παγωμένη Πανσέληνος” ή αλλιώς το φεγγάρι της Μεγάλης Νύχτας,που πραγματοποιείται στην 27°.28′ των Διδύμων και πολύ κοντά στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο, μας φέρνει σε επαφή με την διανοητική και αεικίνητη ενέργεια του ζωδίου και έρχεται να τονίσει την ανάγκη μας για επικοινωνία, μετακινήσεις, συλλογή εμπειριών και πληροφορίας κάνοντας μας να εστιαστούμε σε όσα τώρα θέλουμε να μάθουμε και να μοιραστούμε.

    Μια ανάλαφρη,δυαδική και ευέλικτη επίσης ενέργεια, που μας δίνει και την δυνατότητα να πλεύσουμε σε παράλληλες πραγματικότητες, να δούμε από διαφορετικές διαστάσεις τα προβλήματά μας και να κάνουμε τις αναπροσαρμογές που χρειάζονται, αρκεί να είμαστε ανοιχτοί σε εναλλακτικές αλλά και στις νέες πιθανότητες.

    Εξάλλου η αναιρετική αυτή η μοίρα των Διδύμων αποτυπώνεται στα Sabian Symbols ως “η φάση της προετοιμασίας για μια νέα κατάσταση ατομικής και ανθρώπινης συνείδησης, που μας φέρνει πιο κοντά στην απελευθέρωση από τις ανυπόφορες πιέσεις ενός χρεοκοπημένου παρελθόντος”.

    Από τώρα λοιπόν μπορούμε να αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε τα όσα θέλουμε να επιτύχουμε στη νέα χρονιά και να δούμε και αυτά που χρειάζεται να αφήσουμε πίσω και να ξεχάσουμε, για να βαδίσουμε πιο έτοιμοι στο νέο κύκλο που ανοίγει στις 2/1 με την Ν.Σ. στον Αιγόκερω.

    Και με τον Ποσειδώνα ορθόδρομο στους Ιχθείς από τις αρχές του μήνα φαίνεται πως μπορούμε τώρα να είμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι με την διαίσθηση και τα όνειρά μας και να βρούμε λύση στα επίγεια προβλήματα, μέσα από πιο πνευματικούς δρόμους, παρά τα διλήμματα και την θολή κρίση που μπορεί να φέρνει το αποκλίνον τετράγωνο που σχηματίζουν τα Φώτα με τον πλανήτη.

    Η ευθυγράμμιση της Πανσελήνου με το Γαλαξιακό Κέντρο καθώς ο Ήλιος εισέρχεται στην 27° του Τοξότη πρόκειται να μας αφυπνίσει και να μας κάνει πιο διορατικούς , δίνοντας μεγαλύτερη αίσθηση του σκοπού και δυνατότητα συλλογικής και προσωπικής ανάπτυξης ανάλογα και με τον τομέα ( οίκο) της ζωής που καταλαμβάνει η συγκεκριμένη μοίρα στον χάρτη.

    Ο Ερμής που είναι και κυβερνήτης της Πανσελήνου, έρχεται ακριβώς λίγο πριν την εκπνοή του έτους, να μας υπενθυμίσει δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν, προκειμένου να επιτύχουμε τα όσα θέλουμε.

    Και μέσα από τη γνώση της μεγάλης εικόνας που κατέχει στον Αιγόκερω και την ιδιαίτερη μεθοδικότητα και πρακτικότητα που τον χαρακτηρίζει μας δίνει την ευκαιρία να δουλέψουμε με τους στόχους την αίσθηση της αξίας μας, την σχέση μας με τα οικονομικά και γενικά τις μεγαλύτερες δομές της ζωής μας. Ιδιαίτερα υποσχόμενο το συγκλίνον τρίγωνό του με τον Ουρανό που μπορεί να φέρει εκτός από ευχάριστα νέα και εκπλήξεις , νέες ιδέες, ανακαλύψεις, ευρηματικές λύσεις , νέες συμφωνίες και ένα ανανεωμένο αίσθημα κοινότητας.

    Το τετράγωνο βέβαια που σχηματίζει με τον Στάσιμο Χείρωνα από την 8° του Κριού θα μπορούσε να ,είναι παροδικά η αιτία απογοητεύσης ή ακύρωσης σε κάποια από τα πλάνα μας.

    Μια όψη που επιπλέον δηλώνει ότι οι σκέψεις και τα λόγια μας μπορεί να πληγώνουν την δεδομένη στιγμή καθώς και ότι έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο μεταβατικό σημείο σχετικά με ένα θέμα υγείας μας προσωπικής , επαγγελματικής,οικονομικής ή και κοινωνικής, που αν δεν θεραπεύσουμε δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε τελικά την ελευθερία μας αυτήν που τόσο έχουμε στερηθεί την εποχή της πανδημίας.

    Σε κοσμικό επίπεδο η όψη μπορεί να εκφραστεί και με ανακοινώσεις αποφάσεων από επίσημους φορείς και θεσμούς (Ερμής Αιγόκερως) για περισσότερα μέτρα (ήδη ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και των μικρότερων παιδιών) αλλά και περιορισμούς στις μετακινήσεις μας ακόμη και αλλαγές σε πρωτόκολλα υγείας, που θα μας προβληματίσουν.

    Εξάλλου ο Ερμής βρίσκεται στο direct μεσοδιάστημα Άρη Κρόνου , ένας κατεξοχήν σκληρός και καταπιεστικός Άξονας, που κατά Ebetrin επιβαρύνει την ζωτικότητα και δοκιμάζει την αντοχή των δυνάμεών μας, δηλωτικός ωστόσο και της υπέρβασης μεγάλων δυσκολιών.

    Παρ’ όλες τις ακύρωσεις ή τα πιθανά εμπόδια που μπορεί να βιώνουμε, ο Δίας από τον Υδροχόο σε τέλεια ευθυγράμμιση με τα Φώτα, φέρνει αφθονία,ψυχική ανάταση, ελπίδα, αισιοδοξία , τάσεις επέκτασης και την ικανότητα να οραματιστούμε το μέλλον, αρκεί να έχουμε υπομονή και καλλίτερο έλεγχο των αντιδράσεων μας και της τάσης να υπερασπιστούμε αυτό που τώρα θεωρούμε δίκαιο ή άδικο, κάτι που μπορεί να γίνει και η κύρια πηγή των εντάσεων. Καθώς ο Άρης από το ζώδιο του Τοξότη που ως ιδεολογικός αγωνιστής θέλει να κινηθεί με βάση το δίκαιο και την αλήθεια ,σε τετράγωνο με τον Δία μπορεί να γίνει δογματικός και να δοκιμάσει την πίστη μας, ωστόσο μας δίνει παράλληλα και την ευκαιρία να την ανανεώσουμε.

    Υπό το φως πάντως του τετραγώνου Κρόνου- Ουρανού (ακριβείας λίγες ημέρες μετά 24/12 ) οι πιέσεις και οι εσωτερικές συγκρούσεις θα είναι πολλές, καθώς όλα δείχνουν ότι δεν έχει έρθει ακόμη το σωστό timing για να κάνουμε τις επιθυμητές αλλαγές, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε ποιο θα είναι το μέλλον μας και να πρέπει ακόμη να οργανώνουμε τη ζωή μας γύρω από τις επιταγές και την πραγματικότητα που διαμορφώνει ο Κρόνος.

    Παραμένουμε λοιπόν σε μια φάση αναμονής και προετοιμασίας, μέχρι φυσικά να επέλθει η λύση του “δράματος” από το Μάρτιο του ’23 όπου θα έχουμε και την αποχώρηση του Κρόνου από τον Υδροχόο. Εποχή στην οποία πολλοί θα ανταμειφθούν και θα νιώσουν επιτέλους ελεύθεροι, έχοντας πάρει σημαντικά μαθήματα αλλά και ό,τι πραγματικά αξίζε να κρατήσουν από το παρελθόν.

    Με το τετράγωνο Κρόνου- Ουρανού (ακριβείας στις 24/12) συμπίπτει βέβαια και η συνάντηση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα ( 25/12) για δεύτερη φορά στον Αιγόκερω (1η 11/12 και 3η στις 3/3) .

    Η δε αναδρόμησή της που ξεκινά την ημέρα της Πανσελήνου από την 26° του Αιγόκερω και διαρκεί για σαράντα ημέρες και νύχτες, μέχρι τις 29/1 φτάνοντας εως την 11° του ζωδίου είναι μία συνθήκη που θα μας κάνει να δούμε πως το παρελθόν διαμορφώνει το μέλλον μας καθώς και αν τα μοτίβα που έχουμε υιοθετήσει πρόκειται να εγκαταλειφθούν ή συνεχίσουν να διαιωνίζονται με διαφορετικό τρόπο.

    Έτσι στην διάρκεια της περιόδου είναι πιθανόν να θελήσουμε να αναθεωρήσουμε τις επιθυμίες, τις αξίες και τις περιοριστικές γραμμές μας και να θέσουμε ίσως τα πιο σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τις πραγματικές ανάγκες μας, συναισθηματικές και υλικές.

    Ένας απολογισμός που θα μας βοηθήσει να έλξουμε ή και να κρατήσουμε αυτό που μας ολοκληρώνει και αξίζει τελικά να έχει χώρο στη ζωή μας.

    Το διάστημα αυτό μπορεί για κάποιους να επιστρέψουν φόβοι, απωθημένα, αλλά και πρόσωπα από το παρελθόν, να υπάρξουν εμπόδια σε μία ένωση ή συνδέσεις με ημερομηνία λήξης, ενώ πολλές αναλογίες σε σχέση με αυτό που βιώνεται σήμερα μπορούν να αναζητηθούν 8 χρόνια πριν (τέλη Δεκέμβρη του 2013) όπου η Αφροδίτη ήταν ξανά ανάδρομη στο ζώδιο.

    Κι ενώ η Αφροδίτη σε επαφή με τον Πλούτωνα δίνει μια νέα αίσθηση εσωτερικής δύναμης και δημιουργικότητας και δείχνει την ανάγκη για απόλυτο δόσιμο και βαθιά συναισθηματική αφοσίωση, στις αρνητικές εκδηλώσεις της μπορεί να βγάλει κτητικότητα, εμμονές, ανάγκη για έλεγχο και επιβεβαίωση επιφυλακτικότητα, στέρηση και ατυχία στην αγάπη.

    Μια ανάδρομη Αφροδίτη που αν και διαμορφώνει ένα ιδιότυπο σύστημα αξιών, αντισυμβατικό όμως ταυτόχρονα και ιδεαλιστικό, έχει υψηλά κριτήρια και συχνά μη ρεαλιστικές επιδιώξεις,

    καταφέρνει ωστόσο μέσα από αναζήτηση και ενδοσκόπηση να βρει αλήθειες και κρυμμένα μυστικά και να βελτιώσει τον τρόπο που μοιράζεται τα αποθέματά της, αποκαθιστώντας κυρίως την αγάπη προς τον εαυτό.

    Και αυτή την φορά φαίνεται πως στην αγκαλιά του Πλούτωνα κρατά τα κλειδιά της Μεταμόρφωσής της και βοηθά να αναγεννήσουμε και μετουσιώσουμε οτιδήποτε τοξικό, αρκεί να αφαιρέσουμε το περιττό δράμα από την ζωή μας και να αποδεχτούμε ότι κάποιες φορές ίσως χρειάζεται να χάσουμε κάτι, για να δημιουργήσουμε κάτι άλλο.

    Όπως έγινε και στο παραμύθι της Πεντάμορφης με το Τέρας όπου παρά τα εξωτερικά εμπόδια η αγάπη στο τέλος νίκησε και κατάφερε να μεταμορφώσει κάτι που αρχικά ήταν καταραμένο και άσχημο, σε όμορφο! Ένα παραμύθι που δείχνει πως συχνά χρειάζεται μία ηρωική αυτουπέρβαση και ισχυρή ενσυναίσθηση για να δούμε αυτό που πραγματικά έχει αξία και το νόημα που μπορεί να κρύβουν τα “τέρατα” της ζωής μας.

    Γιατί ” ό,τι αξίζει πονάει… και είναι και δύσκολο”.

    Μια ακόμη ευκαιρία λοιπόν για να αντιμετωπίσουμε με τόλμη τους φόβους, τις αδυναμίες, τις ψευδαισθήσεις μας και να διαπιστώσουμε ότι μπορεί να υπάρχει μια αλήθεια πέρα από αυτή που αφηγούμαστε στον εαυτό μας. Και φυσικά να δούμε αν δημιουργούμε το μέλλον μεταφέροντας τα κατάλοιπα του παρελθόντος ή αν θεραπεύουμε το παρελθόν και βαδίζουμε σε ένα μέλλον που δεν στοιχειώνεται από τα λάθη του παρελθόντος.

    Ακόμη και αν το αφήγημα των ημερών μοιάζει για κάποιους σαν παραμύθι με πολλές εκδοχές (Δίδυμος) και χωρίς τέλος (ανάδρομη Αφροδίτη) αυτή η Πανσέληνος μπορεί να γίνει η αφορμή για έμπνευση, δημιουργία και αυτοκάθαρση!

    Καλή Πανσέληνο σε Όλους και ένα χαρούμενο και γιορτινό Χειμερινό Ηλιοστάσιο!❄❤🌠

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.