• ΠΛΕΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ

    ΠΛΕΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ

    ΠΛΕΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ

    “Το ξύπνημα της πεταλούδας”

    Είμαστε πλέον επίσημα ευθυγραμμισμένοι με τον αστερισμό των Πλειάδων, μια κοσμική συνάντηση που συνέπεσε αυτή την φορά με την Σεληνιακή Έκλειψη, και που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο μεταξύ 16 με 19 Νοέμβρη, σε ένα ευαίσθητο χρονικό σημείο που προετοιμάζει την μετάβασή μας στο χειμερινό Ηλιοστάσιο ανοίγοντας έναν δρόμο αφύπνισης, σοφίας και επίγνωσης.

    Οι 7 αδελφές Πλειάδες με προεξέχουσα την Αλκυόνη, που ως αστερισμός συμβολίζε στην αρχαία ελληνική μυθολογία την αλλαγή των εποχών και τον κύκλο της γέννησης και του θανάτου, είναι γνωστές και αποτυπωμένες σε κείμενα και αναπαραστάσεις και άλλων αρχαίων πολιτισμών, που τις συνδέουν κυρίως με την παντοδύναμη θηλυκή ενέργεια αλλά κυρίως με την απώλεια,την θλίψη και το πένθος.

    Ένας συσχετισμός που πιθανόν να οφείλεται και σε μία διαφορετική θεώρηση της θηλυκής ενέργειας,εκείνης της εποχής, που την ήθελε τις περισσότερες φορές αδύναμη ,κατώτερη και άτυχη, κάτι που φυσικά έχει σε ένα μεγάλο βαθμό ξεπεραστεί από την μοντέρνα Αστρολογία, με τις ερμηνείες να είναι λιγότερο δυσοίωνες και να παραπέμπουν στην πνευματική αναβάθμιση ,την αφύπνιση και την θεραπεία που φέρνει η επιρροή.

    Υπάρχουν μάλιστα σήμερα μύστες, εσωτεριστές και θεραπευτές σε όλο τον κόσμο, αλλά και οι λεγόμενοι Starseeds, που υποστηρίζουν ότι λαμβάνουν φώτιση και καθοδήγηση προερχόμενη από τις Πλειάδες, διαδίδοντας μηνύματα αγάπης και ελπίδας για την όλη την ανθρωπότητα.

    Όσοι λοιπόν είναι γεννημένοι ή έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 28° Ταύρου -0°Διδύμων θεωρούνται ιδιαίτερα υποστηριγμένοι από την ενέργεια ενώ είναι προικισμένοι με διαίσθηση, ενόραση και ξεχωριστές ψυχικές ικανότητες .

    Ο αποσυμβολισμός πάντως της συγκεκριμένης αναιρετικής μοίρας υποδεικνύει την μετάβαση και την ανάγκη να αρθούμε πάνω από τους βιολογικούς μας περιορισμούς και τα επιβεβλημένα κοινωνικά στερεότυπα, για να περάσουμε στο επόμενο συνειδησιακό στάδιο της ζωής μας και την πνευματική εξέλιξη.

    Πρόκειται λοιπόν για μια στιγμή όπου μπορεί να έχουμε τώρα μία καλύτερη αντίληψη,ώριμη κατανόηση και εκτίμηση των καταστάσεων. Ακόμη και αν αυτό προϋποθέτει ότι βαδίζουμε για λίγο σε πιο σκοτεινές περιοχές της ψυχής μας, όπου χρειάζεται να αγκαλιάσουμε τον πόνο ή τα τραύματά μας και να αποδεχτούμε ότι το τέλος και ο θάνατος είναι μέρος της φύσης και της ζωής μας και απαραίτητα για να έρθει η αναγεννήση που αναζητούμε.

    Επειδή όμως μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, η πρόσφατα δημοσιευμένη εντυπωσιακή φωτογραφία της Εκλειψης και των Πλειάδων ,που θυμίζουν εδώ μια πεταλούδα, μας αφήνει με δέος και μπορεί να γίνει η αφορμή να δώσουμε τον δικό μας συμβολισμό, να ανανεώσουμε την ελπίδα μας και να να γιορτάσουμε την θηλυκή ενέργεια…

    Αυτή που πέρα και πάνω από κάθε βιολογικό προσδιορισμό, κατοικεί σε Όλους μας και φαίνεται τώρα να ανυψώνεται✨

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.