• Σεληνιακή Έκλειψη Πανσέληνος Στον Ταύρο

    Σεληνιακή Έκλειψη Πανσέληνος Στον Ταύρο

    ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

    19 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

    Σπάζοντας τα δεσμά του …Κάρμα

    Η Πανσέληνος και Έκλειψη που λαμβάνει χώρα στις 19 Νοέμβρη στην 27°.14′ του Ταύρου, ανοίγει την αυλαία σε μια νέα εκλειπτική περίοδο στον Άξονα Ταύρου Σκορπιού βάζοντάς μας σε μια νέα τροχιά εξέλιξης, με διαφορετικά ζητούμενα, προτεραιότητες κι ένα νέο κύκλο κοσμικών γεγονότων που θα μας απασχολήσουν εως τον Οκτώβριο του 2023.

    Μια Σεληνιακή έκλειψη που θα βιώσουμε αυτή την φορά ίσως πιο έντονα, καθώς είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια του αιώνα, ενώ συμβαίνει ακριβώς πριν το φεγγάρι αγγίξει το λεγόμενο απόγειό του, που είναι και το απώτερο σημείο της εκλειπτικής του σε σχέση με τη Γη, μια συνθήκη που εκτός των άλλων έχει συνδεθεί με έντονες καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα γεωφυσικά φαινόμενα.

    Βασικοί αποδέκτες της επιρροής τα ζώδια κυρίως του Σταθερού Σταυρού (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι) και οι γεννημένοι στο 6ο πενθήμερο,με προσωπικούς πλανήτες ,Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κοντά στις 25° με 29° αλλά και 11° με 15° αυτών των ζωδίων, οι οποίοι θα έχουν και μια πρόγευση για όσα πρόκειται να διαδραματιστούν.

    Η έκλειψη σε έναν Άξονα που είναι συνδεδεμένος με τις αξίες, τα αποκτήματα ,την ασφάλεια και τις σταθερές μας, φέρνει μέσα από τη διάζευξη των ενεργειών ανατροπές, αποκαλύψεις, έντονο προβληματισμό αλλά και αποφάσεις , ως προς το τι πρέπει να εγκαταλειφθεί ή να καταστραφεί προκειμένου να δημιουργήσουμε ή να ξαναχτίσουμε τα νέα δεδομένα μας.

    Πρόκειται για μια στιγμή που θα τεθούν ίσως τα σημαντικότερα υπαρξιακά ερωτήματα και που θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό μας και να εξετάσουμε αν όλα όσα έχουμε στη ζωή μας ευθυγραμμίζονται με αυτό που πραγματικά είμαστε, καθώς τώρα μπορούμε να παρατηρήσουμε και να κατανοήσουμε καλλίτερα τον μηχανισμό των συναισθημάτων μας που καθορίζει τις αντιδράσεις και τις επιλογές μας.

    Ίσως μάλιστα στην διαδικασία αυτή να συνειδητοποιήσουμε και να επανεκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο την προσωπική μας αξία αλλά και την αγάπη που πρέπει να δείξουμε στον εαυτό μας και αυτό είναι κάτι που θα μας δώσει την δύναμη να απαλλαγούμε από όσα έχουν κάνει τον κύκλο τους και δεν μας ολοκληρώνουν πια.

    Ενδεχομένως κάποιοι σε πρακτικό επίπεδο να δουν αυτό το διάστημα οικονομικές επενδύσεις και συμφωνίες να στέφονται με επιτυχία, αν έχει γίνει η σωστή προετοιμασία αλλά και ακυρώσεις ή αποτυχία σε αντίθετη περίπτωση, κάτι που θα είναι και το βαρόμετρο για να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε ένα εντελώς καινούριο κεφάλαιο.

    Και καθώς η Σελήνη συνδέεται με τις μάζες και τα κοινωνικά μας αντανακλαστικά, τα γεγονότα που κορυφώνονται και αναζητούν διέξοδο εκτόνωσης αυτή την περίοδο, θα μας απασχολήσουν κυρίως σε συλλογικό επίπεδο, με αποτέλεσμα οι εξελίξεις και κρίσεις που θα δούμε να είναι άμεσα συνυφασμένες με τις ανέσεις μας,τις συναλλαγές και τα οικονομικά αγαθά, την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, την ενέργεια, την τροφή, την αναπαραγωγή…

    Ο Δίας σε ΤΑΥ τετράγωνο με τα Φώτα μπορεί να προσδώσει το στοιχείο του ενθουσιασμού, της υπεραισιοδοξίας πιθανόν και της υπερεκτίμησης προσώπων και καταστάσεων, κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί αν θέλουμε να αποφύγουμε λανθασμένες επιλογές που στην πορεία μπορεί να μας εκθέσουν και να μετανιώσουμε.

    Είναι δυνατό ωστόσο να λειτουργήσει και προστατευτικά φέρνοντας προσωπική ανάπτυξη, μέσα από νέες γνώσεις και εμπειρίες που θα μας επαναφορτίσουν και θα μας ανανεώσουν.

    Και φυσικά μέσα σε αυτό το έντονο σκηνικό η συμμετοχή του Άρη στο τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό που είναι ο καταλύτης των αλλαγών και της αποσταθεροποίησης και γίνεται ακρίβειας στις 24 Δεκέμβρη, έρχεται να μας τεστάρει και να μας θυμίσει τα μαθήματα που πρέπει να ολοκληρώσουμε με την εκπνοή του 2021, τα οποία δεν είναι και λίγα…

    Έτσι μπορεί για μια ακόμη φορά να έρθουμε αντιμέτωποι με τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις μας, με εξαρτητικές σχέσεις και γενικά όσα δεν μπορούμε πολύ εύκολα να αποχωριστούμε και αυτό είναι ένα μέρος του μαθήματος!

    Είναι επίσης τώρα πιθανό να επιστρέφει για πολλούς μία πρόκληση που αντιμετώπισαν το 2002 ή το 2014, με τις εκλείψεις στον ίδιο Άξονα, που θα τους οδηγήσει ωστόσο αυτή την φορά να κλείσουν τα παλιά συμβόλαια της ζωής τους, να πάρουν την δύναμή τους πίσω και να δημιουργήσουν ένα νέο status quo αξιοποιώντας τις δεξιότητές τους και με εμπιστοσύνη στους νόμους του Σύμπαντος.

    Εξάλλου υπό την επήρεια Ουρανού, ακόμη και σε αντίξοους καιρούς, οι άνθρωποι γινόμαστε πάντα πιο επινοητικοί και βρίσκουμε κάθε φορά τους τρόπους να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας αλλά και να ξαναγράψουμε την προσωπική μας ιστορία.

    Ακόμη η αντίθεση του Ήλιου με τον δυσοίωνο απλανή Algol που θεωρείται ο ηθικός αυτουργός σοβαρών κρίσεων, βίας και καταστροφής , θα είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει πόσο τρωτοί, ευάλωτοι και πολύτιμοι είμαστε, ώστε να αγαπήσουμε και να εκτιμήσουμε περισσότερο την ζωή που μας δόθηκε.

    Η συμβολή του Ερμή μέσα από το τρίγωνο που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα θα δώσει μια ξεχωριστή πνευματική διάσταση στις επαφές μας και την ευκαιρία να προσεγγίσουμε τους άλλους με περισσότερη κατανόηση, ειλικρίνεια και ενσυναίσθηση. Έτσι κάθε επικοινωνία που τηρεί τις προϋποθέσεις εμπιστοσύνης και ιδιωτικότητας, που επιδιώκει ο Σκορπιός, θα μπορούσε τώρα να αποβεί ιδιαίτερα ευεργετική και θεραπευτική, ενώ η δυνατότητα που δίνει ο Ποσειδώνας να δούμε την ζωή μας υπερβατικά και από ψηλά μπορεί να γίνει μια διέξοδος διαφυγής από τα προβλήματα.

    Παράλληλα ο Πλούτωνας επισφραγίζει τις καταλυτικές αλλαγές, αλλά και μία νέα φάση ζωής που προετοιμάζεται σε ένα βαθύτερο υπαρξιακό επίπεδο, μέσα από τις ευνοϊκές όψεις ενός ισχυρού συγκλίνοντος τριγώνου με την Σελήνη και αποκλίνοντος εξαγώνου με τον Ήλιο αντίστοιχα.

    Θα ήταν πραγματικά ευχής έργον αν μπορούσαμε να απομακρύνουμε κάθε αρνητικό συναίσθημα προκαταλήψης, φόβου και αγωνίας, μας προξενεί η έλευση των εκλείψεων και να τα αντικαταστήσουμε με την επιφώτιση ,την ενδυνάμωση και την αποφασιστικότητα. Εξάλλου όπως έχει αποδειχθεί μπορεί να έχουν θετική αρνητική επιρροή ανάλογα με την περίπτωση ,ενισχύοντας τις θέσεις και όψεις των άλλων πλανητών, όπως συμβαίνει εξάλλου και με ολες τις αστρολογικές επιδράσεις.

    Οι εκλείψεις δεν είναι άλλο παρά κοσμικές ωθήσεις που μας αφυπνίζουν και μας κινητοποιούν ώστε να επαναπροσδιορίζουμε την αντίληψη και την σχέση μας με τους άλλους, με τον υλικό κόσμο αλλά και με τον εαυτό μας, ακόμη και αν αυτό κάποιες φορές φαίνεται άβολο κι επώδυνο .

    Και το μεγαλύτερο μάθημα μιας εκλείψης στον άξονα Ταύρου Σκορπιού, είναι

    να καταφέρουμε να απελευθερωθούμε από την προσκόλληση και να σπάσουμε τα δεσμά μας από κάθε μορφή κτήσης ή εξαρτήσης, ώστε να φτάσουμε στον πυρήνα και τον σκοπό της ύπαρξής μας και να αποκτήσουμε τον ουσιαστικό έλεγχο

    των συναισθημάτων

    και της ζωής μας.

    Να παραμείνετε δυνατοί, αισιόδοξοι

    Να προσέχετε💞

    Και όλα να γίνουν

    για το καλλίτερο!!!

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.