• Πανσέληνος Στον Κριό 20 Οκτωβρίου 2021

    Πανσέληνος Στον Κριό 20 Οκτωβρίου 2021

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

    20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

    “Σαν Ηφαίστειο …που ξυπνά!”

    Η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 20 Οκτωβρίου , στην 27.°25 του Κριού και συμμετέχει στο εκρηκτικό ΤΑΥ Τετράγωνο με Ήλιο, Άρη και Πλούτωνα, είναι ένα από τα πιο έντονα Φεγγάρια της χρονιάς, που ανεβάζει την θερμοκρασία, ξυπνώντας δυνάμεις αναγεννητικές και καταστροφικές, ενώ υπόσχεται την μεταμόρφωση μέσα όμως από κρίση και διάλυση.

    Ο Πλούτωνας που γνωρίζει καλά την κυτταρική μας δομή και κρατά τα κλειδιά της εξέλιξής μας, μας φέρνει τώρα σε επαφή με μία βαθύτερη μυστηριακή γνώση αλλά και πιο σκοτεινές περιοχές που πιθανόν δεν θα θέλαμε να επισκεφθούμε, μια διαδικασία επώδυνη αλλά συνάμα απαραίτητη, για τη μετάβαση μας σε μία νέα Εποχή, που επιζητά ριζικές αλλαγές στον πολιτισμό την φιλοσοφία και την βιολογία μας.

    Η αναιρετική 27 ° του Κριού,που φωτίζεται από το συγκεκριμένο φεγγάρι, αποδίδεται στα Sabian symbols ως ένα σημείο ολοκλήρωσης και συνιστά την μεταβατική στιγμή, που το άτομο ακούει την εσωτερική του φωνή και συνειδητοποιεί την μοναδικότητα, την αξία και την ξεχωριστή συμβολή του μέσα στο Όλον.

    Μια ενέργεια που επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στο τελευταίο πενθήμερο των παρορμητικών αλλά και των ζωδίων της φωτιάς, με βασικό αίτημα για τους περισσότερους, την επιστροφή στο κέντρο τους, τον αυθεντικό εαυτό και τις βαθύτερες ανάγκες του, προκειμένου να κινηθούν μπροστά με πίστη και αυτοπεποίθηση, υπερβαίνοντας την πόλωση και τις προκλήσεις.

    Αυτή η Πανσέληνος που κυβερνάται από τον Άρη και συμπορεύεται με την Έριδα ,θα δώσει πραγματικά τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τους φόβους και τις ανασφάλειές μας και θα μας ωθήσει να πάρουμε πρωτοβουλίες και να απελευθερωθούμε απ ό,τι έχει οριστικά τελειώσει, αποκαλύπτοντας πιθανόν και μια νέα επιλογή που θα δώσει νόημα, κινητοποίηση και έμπνευση στη ζωή μας.

    Αν αναζητήσουμε τις προθέσεις που είχαμε εκδηλώσει κατά την περίοδο της Νέας Σελήνης του Απριλίου που είχε πραγματοποιηθεί στον Κριό, θα μπορούσαμε τώρα να πάρουμε όλες τις απαντήσεις για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα αλλά και να έχουμε μια σαφέστερη εικόνα για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη επίγνωση το ταξίδι μας.

    Η καταλυτική συμμετοχή της Έριδας στο ΤΑΥ Τετράγωνο με τον Πλούτωνα που συμβολίζει την παραγκωνισμένη θηλυκή αρχή ,που ζητά δικαίωση και μάχεται για να αφυπνίσει και να υποστηρίξει όσους απομονώνονται και περιθωριοποιούνται, ενδεχομένως να είναι και υπεύθυνη για την εκδήλωση τάσεων μαζικής διαμαρτυρίας και εξέγερσης απέναντι στο άνισο πατριαρχικό σύστημα και τα επιβεβλημένα κοινωνικά πρωτόκολλα (Πλούτωνας Αιγόκερως) που έχουν καταφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό να μας περιορίσουν και να μας διχάσουν.

    Μέσα στο επόμενο λοιπόν χρονικό διάστημα ο θυμός, η φιλονικία, ο εξτρεμισμός και οι ανετρήσεις ισχύος, θα κυριαρχήσουν σε σχέσεις και συνεργασίες, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εγκόσμιο επίπεδο, κάτι που επιτείνεται ακόμη περισσότερο και από την αντίθεση του Ερμή με τον ανάδρομο Χείρωνα.

    Μια όψη Κρόνιας υφής, που είχε επαναληφθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη και έρχεται να μας φέρει αυτογνωσία και να μας κάνει πιο ώριμους και υπεύθυνους στην επικοινωνία μας , καθώς τα λόγια μας μπορεί τώρα να έχουν αρνητική απήχηση στους άλλους .

    Και με τον ανάδρομο Χείρωνα συνήθως επιστρέφει μια πληγή ή αλήθεια από το παρελθόν, που καλείσαι να αποδεχτείς και να αντιμετωπίσεις, ενώ είναι πιθανό να έρχονται στην επιφάνεια συμπλέγματα, ανασφάλειες και η τάση να θέλουμε να αλλάξουμε τους άλλους, κάθε φορά που διαπιστώνουμε διαφορές στις αντιλήψεις και τις προσδοκίες μας.

    Μια τακτική που έχει ως αποτέλεσμα τα άτομα συνήθως να καταφεύγουν στην κριτική αλλά και σε ένα λανθασμένο mirroring, που υποβάλλει σε ταλαιπωρίες αλλά και σαμποτάρει τελικά τις σχέσεις τους.

    Ο τρόπος λοιπόν για να διαχειριστούμε την όψη , είναι να απαλλαγούμε από το πολύ καλά προστατευμένο εγώ μας και να πάρουμε το ρίσκο να είμαστε ευάλωτοι, ώστε οι άλλοι να μας κατανοήσουν σε ένα βαθύτερο ψυχολογικό επίπεδο. Καθώς όταν δεν κατανοείς το μάθημα του ανάδρομου Χείρωνα και επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος, τότε διαιωνίζεις μια νοσηρή κατάσταση, που εμποδίζει την προσωπική σου εξέλιξη πληγώνοντας ανεπανόρθωτα τις σχέσεις σου.

    Η ίδια η θέση για το συλλογικό, θα μπορούσε τώρα να δώσει φωνή σε όσους νιώθουν πληγωμένοι, περιθωριοποιημένοι ή νοσούν , ενώ σε επίπεδο κρατών μπορεί να σημειοδοτεί το σπάσιμο συμμαχιών, την αποχώρηση εθνών από ενώσεις και τις προσπάθειες για εύρεση συμβιβαστικών λύσεων.

    Κι ενώ η Αφροδίτη από τον Τοξότη σε τρίγωνο με τον Χείρωνα και εξάγωνο με τον Ερμή , θα μπορούσε να δώσει γόνιμες διεξόδους και μια νότα αισιοδοξίας, η εκτός ορίων θέση της αλλά και το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα, μας προϊδεάζουν για πιθανές ακυρώσεις, απογοητεύσεις, υποκειμενικότητα και υπερβολές σε σχέσεις και συνεργασίες, ενώ φαίνεται ότι οι επιθυμίες και οι ανάγκες μας, υλικές και συναισθηματικές δεν μπορούν να ικανοποιηθούν στον βαθμό που θα θέλαμε.

    Μπαίνουμε λοιπόν σε ένα διάστημα που θα φέρει ένταση και ρήγματα στις συνδέσεις και την επικοινωνία μας αλλά κα πάθη, εκτός αν επιλέξουμε να κινηθούμε με ενσυναίσθηση, να ανοιχτούμε και να εκφράσουμε την αλήθεια μας, δίνοντας την ευκαιρία και στους άλλους να πράξουν το ίδιο, μένοντας μακριά από αντιπαραθέσεις και τοξικότητα, που βλάπτουν το σώμα και την ψυχή μας.

    Εύχομαι αυτή η Πανσέληνος να είναι για όλους ευχάριστα αποκαλυπτική και να σημάνει την αρχή της προσωπικής και συλλογικής μας… Αναγέννησης!✨✨

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.