• Πανσέληνος Στους Ιχθείς 21 Σεπτέμβρη 2021

    Πανσέληνος Στους Ιχθείς 21 Σεπτέμβρη 2021

    ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ

    21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021

    “Σημείο μετάλλαξης και…απελευθέρωσης”

    Είμαστε στο κατώφλι μιας αλχημιστικής σχεδόν μαγικής Πανσελήνου, που πραγματοποιείται στις 21/9 στην 28°.14′ των Ιχθύων Παρθένου, τον άξονα της Υγείας και της Θεραπείας μας και υπόσχεται την λύτρωση της φυγής ανοίγοντας την πόρτα στην ανώτερη συνειδητότητα, την διαίσθηση, την πνευματικότητα, την ίδια την Πηγή της Δημιουργίας μας.

    Το ιδιαίτερο αυτό φεγγάρι σε μοίρα αναιρετική, έρχεται να αποκαλύψει αλήθειες και μυστικά και να επισφραγίσει το τέλος ολόκληρου του ζωδιακού, φέρνοντας τον μεγάλο απολογισμό και δίνοντας παράλληλα και την σκυτάλη σε έναν νέο κύκλο μεταμορφώσεων, αφού σε κάθε τέλος υπάρχει πάντα και ο κρυμμένος σπόρος μιας νέας αρχής.

    Μπαίνουμε λοιπόν σε μία περίοδο που η αποδέσμευση μας από περιττά βαρίδια είναι αναγκαία, ενώ από τώρα μέχρι και τη Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου καλούμαστε να βρούμε την χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε και αυτό που θέλουμε να αφήσουμε οριστικά πίσω μας , κάτι που τώρα πλέον μπορούμε να δούμε πιο καθαρά, μέσα από τα μάτια της ψυχής μας!

    Άμεσα επηρεάζονται όλοι οι εκπρόσωποι του μεταβλητού Σταυρού και κυρίως όσοι έχουν Φώτα, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα από 26° εως 29° των μεταβλητών ζωδίων ,ενώ παράλληλα ευνοούνται εκπρόσωποι του Καρκίνου και του Σκορπιού.

    Οι συλλογικοί πλανήτες, από τη μια ο Ποσειδώνας ο σύγχρονος κυβερνήτης των Ιχθύων σε ανοιχτή σύνοδο αλλά και ο Πλούτωνας σε εξάγωνο, ενισχύουν την θεραπευτική ιδιότητα αυτού του φεγγαριού, ενώ είναι πιθανό να έρχονται τώρα στην επιφάνεια συναισθηματικά τραύματα ή και φόβοι από το υποσυνείδητο που ζητούν άμεσα απελευθέρωση και εξαγνισμό.

    Το τρίγωνο που σχηματίζεται ανάμεσα στον ανάδρομο Δία (παραδοσιακό κυβερνήτη των Ιχθύων) και τον Ερμή (κυβερνήτη της Παρθένου) υπόσχεται ανάπτυξη και επέκταση σε επαφές και συμφωνίες, ενδεχομένως και την αναθεώρηση κάποιων πρακτικών και αποφάσεων, σε θέματα θεραπείας, τεχνολογίας ακόμη και στο υγειονομικό σύστημα.

    Το δε σημείο που καταλαμβάνει η συγκεκριμένη 28° στον γενέθλιο χάρτη μας, είναι εκείνο που θα μας δείξει ακριβώς τον τομέα εκδήλωσης της ξεχωριστής αυτής δυναμικής, που μας ζητά την απόλυτη παράδοση και μεταμόρφωση, ακόμη κι αν δεν ξέρουμε ποιο είναι το σωστό ή ταλαντεύομαστε ανάμεσα σε δύο άκρα.

    Μια ενέργεια που υπαγορεύεται εξάλλου από την δυιστική φύση των Ιχθύων και ενισχύεται από αυτή του Ζύγου, που προσπαθεί πάντα να ισορροπήσει ανάμεσα σε διαφορετικές επιλογές και αποφάσεις.

    Και φυσικά επειδή πρόκειται για τον τρίτο δεκανό των Ιχθύων που χρωματίζεται από την Άρεια ενέργεια του Σκορπιού, αυτό που χρειάζεται είναι η φιλευσπλαγχνία, η συμπαράσταση και η συγχωρητικότητα απέναντι στους άλλους, όπως και το να απαλλαγούμε από τα όποια αρνητικά τοξικά συναισθήματα, με την βοήθεια της προσευχής, του διαλογισμού, της Τέχνης, την θεραπευτική επαφή με το υγρό στοιχείο και ό,τι μπορεί να μας συνδέσει με το αόρατο, το πνευματικό, το υπερβατικό.

    Αυτό όμως που ενισχύει ιδιαίτερα την δυναμική της Πανσελήνου είναι και η εγγύτητά της με το σημείο της Φθινοπωρινής Ισημερίας, που ως ο Άξονας του Κόσμου ( 0° Κριού -Ζυγού) θεωρείται από τα Αρχαία χρόνια καθοριστικός για τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν , καθώς οι Ισημερίες μαζί με τα Ηλιοστάσια δίνουν όχι μόνο τον τόνο για το επόμενο τρίμηνο αλλά αποτελούν και πανίσχυρα portals για συλλογικές μεταβάσεις, με δυνατότητα πρόσβασης στη νέα γνώση και πληροφορία.

    Ο Ήλιος που έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ταξίδι του στην Παρθένο μέσα από την αντίθεση του με την Σελήνη μας κάνει τώρα να κατανοήσουμε καλλίτερα την συνέργεια ανάμεσα σε σώμα, μυαλό και πνεύμα και δείχνει την ανάγκη να φέρουμε ισορροπία ανάμεσα στις καθημερινές δεσμεύσεις της εξωτερικής μας πραγματικότητας και τον εσωτερικό ενεργειακό μας εαυτό, που είναι και το κλειδί για την καλή ψυχική, φυσική και πνευματική μας υγεία.

    Ο Άρης στην 3° του Ζυγού, το ζώδιο της δικαιοσύνης και της ισορροπίας, αν και στην αδυναμία του, υποστηρίζεται πολύ καλά στη δράση του και από το μεγάλο Τρίγωνο που σχηματίζει με Κρόνο και Βόρειο Δεσμό, που είχε προηγουμένως πραγματοποιηθεί με τον Ερμή , ώστε να μπορούμε να βάλουμε σε εφαρμογή και να προωθήσουμε με επιτυχία τα μακροπρόθεσμα εγχειρήματα και σχέδιά μας, βάσει των πληροφοριών που έχουμε πλέον συλλέξει.

    Όσο για την αμοιβαία υποδοχή του Άρη στον Ζυγό με την Αφροδίτη στην 11° του Σκορπιού, θα μπορούσε να συμβάλλει στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προέρχονται από τις αδύναμες θέσεις τους και να καλύψουν ο ένας τις ανάγκες του άλλου συμμαχώντας και ανταλλάσσοντας πληροφορίες.

    Ο Άρης λοιπόν μπορεί να βοηθήσει την Αφροδίτη να πάρει απόσταση από όσα βαθιά την προβληματίζουν και να δει το τι πραγματικά συμβαίνει, ενώ η Αφροδίτη μπορεί με την σειρά της να δώσει στον Άρη το εσωτερικό κίνητρο για να δράσει με βάση αυτό που επιθυμεί και έχει πραγματικά ανάγκη. Μια διαδικασία που είναι τώρα απαραίτητη , καθώς η Αφροδίτη βάλλεται μέσα από το TΑΥ τετράγωνο με Κρόνο και Ουρανό και ρέπει ανάμεσα στον έλεγχο και τον περιορισμό και την τάση για ανεξαρτησία και ελευθερία, κάτι που μπορεί να εκδηλωθεί με αστάθεια σε συναισθηματικά και οικονομικά, ξαφνικά ρήγματα σε σχέσεις και συνεργασίες αλλά και απροσδόκητα ξεκίνηματα!

    Παράλληλα η ασύμβατη όψη συνόδου Ηλίου στις 28°Παρθένου με τον Άρη στο Ζυγό, το ζώδιο της δικαιοσύνης και της ισορροπίας και το ΤΑΥ τετράγωνο που σχηματίζεται ανάμεσα στην Σελήνη και την Έριδα από τον Κριό με τον Ερμή και τον Πλούτωνα , δημιουργούν μια ιδιαίτερα εκρηκτική εικόνα για το συλλογικό, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, με σημαντικά ενδεχομένως γεγονότα που πυροδοτούνται από τώρα και αφορούν κυρίως σε μαζικές αντιδράσεις, αγώνες και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα μέτρα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την απονομή δικαιοσύνης…

    Σε κάθε περίπτωση έχει σημασία να θυμόμαστε ότι όσο σκληρή, περιοριστική ή άδικη μπορεί να είναι η πραγματικότητα που διαμορφώνεται εκεί έξω, δεν χρειάζεται να είναι η δική μας, αλλά έχουμε κάθε φορά την επιλογή να στρέψουμε την ενέργεια και την εστίαση μας εσωτερικά και να διαμορφώσουμε την εμπειρία και την πραγματικότητα μας, από μία νέα προοπτική και συχνότητα, γαλήνης κι ευδαιμονίας.

    Πολύ καλή στιγμή λοιπόν για να κάνουμε μία ανάπαυλα από υποχρεώσεις και χρονοδιαγράμματα, να εμπιστευτούμε το ένστικτο και την εσωτερική μας καθοδηγήση και να οραματιστούμε όχι αυτό που θεωρούμε πιθανό η απίθανο να συμβεί αλλά αυτό που αληθινά επιθυμεί η ψυχή μας για εμάς, τους αγαπημένους μας και τον Κόσμο!

    Με την Πανσέληνο είναι σημαντικό να πολλαπλασιάσουμε το είδος της ευκαιρίας που τώρα μας προσφέρεται και να έχουμε κατά νου ότι η αξία μας, δεν είναι μόνο σε αυτό που κάνουμε αλλά και στο να επιτρέπουμε κάποιες στιγμές στον εαυτό μας απλά να Είναι αλλά και να Ονειρεύεται!

    Μακάρι αυτή η Πανσέληνος εκτός από διαφωτιστική να είναι εξελικτική και απελευθερωτική για Όλους!🙏💜✨

    Σοφία Σέμελη

    Απο:

    Στις:

Astrology by Sofia Semeli

©2024 All Rights Reserved, Cosmosofia

Η Σελίδα χρησιμοποιεί cookies.

Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του ιστότοπου μας αποδέχεστε την Πολιτκή Απορρήτου της Σελίδας.